!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πάμε για δικτατορία του κορονοϊάτου;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Re: Πάμε για δικτατορία του κορονοϊάτου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Namrail έγραψε: 03 Απρ 2020, 13:22
alekhine έγραψε: 03 Απρ 2020, 11:13

ποιο liberal ρε αρθρο του γνωστου και μη εξαιρετεου τζημερου ειναι
Εύκολα θα μπορούσε να το έχει γράψει και ο χοντρός καραφλος.
αυτος ειναι απασχολημενος να βριζει τους συριζαιους στο twitter :wink
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

pikey25 έγραψε: 03 Απρ 2020, 03:03 Νταξει αυτα ειναι σταγονες στον ωκεανο
-Και ο ΓΑΠ σε ΠΝΠ μας ειχε ταραξει (δε θυμαμαι αν ηταν τυπικα ΠΝΠ αλλα να σου φερνω ενα τομο με διωρια ωρων σαν κατεπειγον με το μαχαιρι στο λαιμο το ιδιο ειναι)
-Και εστω καναν τηλεδιασκεψη σου λεω εγω θα ειχαμε να ακουμε τον καθε βουλευτη να μας λεει τον πονο του, μονο πολωση και καθυστερησεις θα εφερνε
-Τα μετρα ειναι για την αντιμετωπιση του cov2 προφανως και δεν θα εχουν ισχυ οταν ξεμπερδεψουμε
-Το οτι επεμβαινει στην αγορα δεν ειναι κακο
-Δε νομιζω να επελεξε ιδιωτες αν μιλας για την επιταξη των ΜΕΘ και την δημιουργια περισσοτερων καθολικα για ολους παει αναλογα την δυναμικη τους
-Και στο φιναλε θα τους πανε στο συνταγματικο δικαστηριο.. ουπς ΔΕΝ εχουμε
-Αυτο με τις εξουσιοδοτησεις δε το πιασα
-Μακαρι να ξεμπερδεψουμε γρηγορα και να μην φτασουμε να καθαρογραφουν τυπικους νομους

Γενικα η ατυπη στηριξη στην κυβερνηση απο ολους δειχνει οτι και αυτοι τα ιδια θα καναν.
Τωρα αν θα καναν αλλη τιμολογηση καμια σημασια δεν εχει.
Δειχνουν γενικα ποσο λιγοι ειναι να χειριστουν εκτακτες καταστασεις, μονο για μοιρασιες και επικοινωνιακα παιχνιδια κανουν.
Μακαρι ομως οταν ηρεμησει λιγο το θεμα οι λιγοι σοβαροι των κομματων να κανουν κυβερνηση συνασπισμου χωρις τις καρικατουρες
Εκει θα ειναι που θα πρεπει να βαλουν πλατη για τα μετρα που θα παρθουν ωστε να εχουμε τι μικροτερο δυνατο κακο οικονομικα
- Του ΓΑΠ κυρώνονταν όμως, αυτές δεν έχουν κυρωθεί ακόμη.
-Ε όχι! Το τυπικό είναι να συνεχίζεται ο θεσμός κανονικά, από αυτόν πηγάζει η βούληση του λαού, δεν δικαιολογείτε να σταματήσει ακόμα και σε έκτακτες καταστάσεις, πόσο μάλλον όταν έχουμε και την τεχνολογία να το κάνουμε.
- Υπάρχει ο κίνδυνος το κράτος να κάνει διάκριση (φαβοριτισμό) σε ευεργετούμενους παίκτες της αγοράς έναντι άλλων καταλύοντας τις αρχές του κράτους δικαίου που πρέπει να υπηρετεί και παγιώνει συνθήκες υπερ κάποιων μη εύκολα αναστρέψιμες.
-Γίνεται απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες όπως πχ το site του ΕΡΓΑΝΗ και για άλλες υπηρεσίες και κάλυψη ελλείψεων.
-Οι ΠΝΠ εξουσιοδοτούν άλλες διοικητικές δομές να εκδίδουν (αν χρειαστεί) και αυτές νομοθετήματα, αυτό δεν προβλέπεται.
-Οι ΠΝΠ θα συζητηθούν όταν ανοίξει η Βουλή κάποια θα κυρωθούν και κάποια όχι, άλλα μπορεί να τα θεωρήσουν καλά και να τα βάλουν σε μελλοντικούς νόμους.

Για να καταλάβεις πως υποβάθμισε τη Βουλή, σε δημοσίευμα της 15/03 (και απ'όσο θυμάμαι από τότε) αναφερόταν η συνάντηση που είχε κατ'ιδίαν (ή με τηλεδιάσκεψη;) με τον Τσίπρα για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, χάθηκε να κάνει έστω μια συνάντηση με όλους τους άλλους αρχηγούς πριν την λήψη ενός τόσο περιοριστικού μέτρου; Η τελευταία του συνάντηση ΄μαζί τους ήταν στις 10/03 πολύ πριν την 'καταστροφή'. Τεσπά! Βαριέμαι να μιλάω άλλο για κορονοιό, έχω μπουχτίσει με το θέμα. Απλά τα λέω γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ο,τι και αν συμβεί πως είμαστε και πολίτες και πρέπει να τα ξέρουμε. Σίγουρα μπροστά στη συμφορά οι παρατηρήσεις αυτές φαντάζουν μικρές, ωστόσο δεν πρέπει να τις παραγνωρίζουμε και επίσης δείχνουν το πολιτικό ποιόν του κυβερνώντος κόμματος, δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με λιγότερης ποιότητας δημοκρατία.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

paul25 έγραψε: 03 Απρ 2020, 22:09
-Ε όχι! Το τυπικό είναι να συνεχίζεται ο θεσμός κανονικά, από αυτόν πηγάζει η βούληση του λαού, δεν δικαιολογείτε να σταματήσει ακόμα και σε έκτακτες καταστάσεις, πόσο μάλλον όταν έχουμε και την τεχνολογία να το κάνουμε.
:smt018

https://www.efsyn.gr/node/237696
Άβαταρ μέλους
paul25

kameron έγραψε: 03 Απρ 2020, 22:49
paul25 έγραψε: 03 Απρ 2020, 22:09
:smt018

https://www.efsyn.gr/node/237696
Οκ! :smt023

Μια μέρα δεν ενημερώθηκα και έγινε κάτι σημαντικό, τουλάχιστον δείχνει ότι λειτουργεί η Βουλή χαίρομαι γιαυτό. Ωστόσο είναι και είδηση που πέρασε στα "ψιλά" μια έρευνα που έκανα μόλις τώρα δεν την εντόπισα σε άλλα sites πέρναγε κάτω από τα ραντάρ.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

paul25 έγραψε: 03 Απρ 2020, 23:03 Ωστόσο είναι και είδηση που πέρασε στα "ψιλά" μια έρευνα που έκανα μόλις τώρα δεν την εντόπισα σε άλλα sites πέρναγε κάτω από τα ραντάρ.
Σχεδόν πάντα οι ειδήσεις από τη Βουλή περνάνε κάτω από το ραντέρ, εκτός αν γίνει κάποιο επεισόδιο ή γερός τσακωμός, πέσουν ατάκες και τα συναφή.
Άβαταρ μέλους
paul25

kameron έγραψε: 03 Απρ 2020, 23:05
paul25 έγραψε: 03 Απρ 2020, 23:03 Ωστόσο είναι και είδηση που πέρασε στα "ψιλά" μια έρευνα που έκανα μόλις τώρα δεν την εντόπισα σε άλλα sites πέρναγε κάτω από τα ραντάρ.
Σχεδόν πάντα οι ειδήσεις από τη Βουλή περνάνε κάτω από το ραντέρ, εκτός αν γίνει κάποιο επεισόδιο ή γερός τσακωμός, πέσουν ατάκες και τα συναφή.
Όντως!
pikey25
Phorum.gr user: pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 »

Ναι δεν αντιλεγω οτι εχεις δικιο αλλα αν παμε με το γραμμα του νομου και τους χρονους που απαιτει το ελληνικο δημοσιο θα πρεπει να περασει κανας χρονος για να παρει προσωπικο.Τι στιγμη που λογω της καταστασης πρεπει να βγαινει σε καραντινα προσωπικο αμεσως.

Για να κανει διαγωνισμο για την ΕΡΓΑΝΗ θα θελαμε κανα 2 χρονακια για ενστασεις και ιστοριες.

Το πολιτικο ποιον τους το ξερουμε, τους εχουμε φαει στη μαπα χρονια τωρα. Ειναι ατομα που κανουν ευκολιες για μια γραβατα δωρακι.
Δε περιμενουμε τωρα για να τους μαθουμε.

Το οτι του ΓΑΠ κυρωνοντουσαν δεν εχει καμια σχεση.Σε οποιαδηποτε δημοκρατικη χωρα, εκχωρηση κυριαρχιας ειναι εσχατη προδοσια ειτε το ψηφισουν 151 ειτε 300.

Δεν εχω καμια ψευδαισθηση οτι εχουμε δημοκρατια και αυτο δεν ειναι λογο του ιου.
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Spoiler
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

elchav έγραψε: 03 Απρ 2020, 11:20
foscilis έγραψε: 27 Μαρ 2020, 12:12
Εισάγει μια φαρμακαποθήκη, τον Ιανουάριο, μια ποσότητα μασκών, ας πούμε με 80 ευρώ το κιβώτιο. Το πουλάει στα φαρμακεία για 100. Περιθώριο μεικτού κέρδους: 20%. Εν τω μεταξύ ο κορονοϊός επελαύνει παντού, παρατηρείται παγκόσμια έλλειψη, οι τιμές ανεβαίνουν και η ίδια ποσότητα κοστίζει σήμερα για να εισαχθεί 110 ευρώ. Η φαρμακαποθήκη έχει ήδη κάποιο στοκ από τις παλιές μάσκες. Πόσο πρέπει να τις πουλήσει στα φαρμακεία; Αν τις πουλήσει 100 ευρώ το κιβώτιο, όχι μόνο δεν θα βγάλει κέρδος, αλλά τα λεφτά που θα πάρει δεν θα της φτάσουν ούτε καν για να παραγγείλει καινούργιες. Θα πρέπει να τις πουλήσει ακριβότερα από την τιμή αγοράς της νέας παραγγελίας, μπας και καλύψει κάτι και από τη χασούρα της παλιάς, διότι όσες πουλήθηκαν με 100 ευρώ δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Βασικά άμα τις αγόρασε 80 και τις πουλάει 100, έχει κέρδος 20. Δεν έχει χασούρα.
Είναι λογική εθισμένου στο τζόγο.
Έβαλα 50 στο κόκκινο, ήρθε, τα έκανα 100. Έβαλα 100 στο κόκκινο, δεν ήρθε, άρα έχασα 100 όχι 50 που ήταν η αρχική μου "επένδυση".
Πέραν τούτου, το να λες «περιθώριο μεικτού κέρδους 20%» είναι ανειλικρινής αρχιδιά. Η ειλικρινής πραγματικότητα είναι «ποσοστό κέρδους 25%«, δηλαδή έβγαλα 25% πάνω στην επένδυσή μου.

Για αυτούς που δυσκολεύονται με τα μαθηματικά, η αντιστοιχία είναι: αγορά 50, πώληση 100, = 100% πάνω στην επένδυσή μου ή στην καθομιλουμένη «διπλασιασμός της επένδυσης» και όχι αρχιδιές τύπου «περιθώριο μεικτού κέρδους 50%».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2020, 01:34
foscilis έγραψε: 27 Μαρ 2020, 12:12

Βασικά άμα τις αγόρασε 80 και τις πουλάει 100, έχει κέρδος 20. Δεν έχει χασούρα.
Έβαλα 50 στο κόκκινο, ήρθε, τα έκανα 100. Έβαλα 100 στο κόκκινο, δεν ήρθε, άρα έχασα 100 όχι 50 που ήταν η αρχική μου "επένδυση".
Πέραν τούτου, το να λες «περιθώριο μεικτού κέρδους 20%» είναι ανειλικρινής αρχιδιά. Η ειλικρινής πραγματικότητα είναι «ποσοστό κέρδους 25%«, δηλαδή έβγαλα 25% πάνω στην επένδυσή μου.

Για αυτούς που δυσκολεύονται με τα μαθηματικά, η αντιστοιχία είναι: αγορά 50, πώληση 100, = 100% πάνω στην επένδυσή μου ή στην καθομιλουμένη «διπλασιασμός της επένδυσης» και όχι αρχιδιές τύπου «περιθώριο μεικτού κέρδους 50%».
Δεν ισχύει. Το Μικτό Κέρδος είναι το πρώτο βήμα μέτρησης της κερδοφορίας και υπολογίζεται μετά την αφαίρεση του κόστους πωληθέντων.
Μετά έχεις την αφαίρεση των λειτουργικών εξόδων από τα Μικτά Κέρδη για να βγούν τα Προ Φόρων και πάει λέγοντας. Οι συντελεστές
περιθωρίου Μικτού ή Καθαρού Κέρδους αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους δείκτες λογιστικής/χρηματοοικονομικής ανάλυσης.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

O Τζήμερος αδυνατεί να εκφράσει με πειστικότητα το προφανές.Ότι αν οι τιμές χοντρικής της μάσκας αυξηθούν
αύριο στα 100 ευρώ, δε θα συμφέρει τον πωλητή τους να τις δώσει σε αυτές τις τιμές. Οπότε, η κυβερνητική
παρέμβαση μακροπρόθεσμα θα μας οδηγήσει σε ελλείψεις. Και τώρα να απαντήσουμε στα δύο ερωτήματα πριν
γίνουν
α)"Δε πρέπει το κράτος να παρέμβει καθόλου στην αγορά?"
Ασφαλώς και μπορεί να παρέμβει αλλά με βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι
δε μπορεί να κάνει κάτι άλλο
β) "Είσαι υπέρ των μαυραγοριτών ρε Τρολελέ?"
Όχι φυσικά αλλά δεν έχει σημασία αν είμαι ή όχι. Σημασία έχει ότι η μαύρη αγορά θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα
τη λύση για να αντιμετωπιστούν οι όποιες έλλειψεις θα εμφανιστούν- ω μη γένοιτο- στην αγορά.Άμα δεν υπάρξει
η μαύρη αγορά, δε θα υπάρξουν και τα προϊόντα/υπηρεσίες δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Απρ 2020, 07:49

Δεν ισχύει. Το Μικτό Κέρδος είναι το πρώτο βήμα μέτρησης της κερδοφορίας και υπολογίζεται μετά την αφαίρεση του κόστους πωληθέντων.
Μετά έχεις την αφαίρεση των λειτουργικών εξόδων από τα Μικτά Κέρδη για να βγούν τα Προ Φόρων και πάει λέγοντας. Οι συντελεστές
περιθωρίου Μικτού ή Καθαρού Κέρδους αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους δείκτες λογιστικής/χρηματοοικονομικής ανάλυσης.
Αυτά είναι λογιστικοί όροι, εγώ μιλάω για την πραγματικότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2020, 11:07

Οι λογιστικοί όροι έχουν κάποιο λόγο που χρησιμοποιούνται.Στη τελική το Υπουργείο Ανάπτυξης κοιτάει το
περιθώριο μεικτού κέρδους για να κάνει πολιτική.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Απρ 2020, 17:34
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2020, 11:07

Οι λογιστικοί όροι έχουν κάποιο λόγο που χρησιμοποιούνται.Στη τελική το Υπουργείο Ανάπτυξης κοιτάει το
περιθώριο μεικτού κέρδους για να κάνει πολιτική.
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Το περιθώριο μεικτού κέρδους και το ποσοστό κέρδους είναι ο ίδιος αριθμός, αλλά εκφράζονται ως διαφορετικό ποσοστό, γιατί έχουν διαφορετική βάση.

Αυτό που λέω εγώ είναι πως είναι doublespeak να αναφέρεσαι σε περιθώριο μεικτού κέρδους και όχι σε ποσοστό κέρδους, το οποίο είναι ο πραγματικός όρος που χρησιμοποιείται στην αγορά για να εκφράσει το κέρδος πάνω σε μια πώληση. Κι αυτό γιατί το περιθώριο μεικτού κέρδους κάνει το κέρδος να ακούγεται λιγότερο από ό,τι είναι.

Ας το ξαναπώ για να γίνει αντιληπτό. Αν αγοράσω κάτι 1 ευρώ και το δώσω 2 ευρώ, είναι 100% ποσοστό κέρδους (κέρδισα 1 ευρώ) ή αλλιώς διπλασιασμός του κεφαλαίου μου. Αν το εκφράσεις σαν «περιθώριο μεικτού κέρδους», αναφέρεσαι πάλι στο ίδιο ποσό (1 ευρώ κέρδος), αλλά επί της τελικής τιμής πώλησης, οπότε είναι 50% και το κάνει να ακούγεται λιγότερο από ό,τι είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
pikey25
Phorum.gr user: pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Απρ 2020, 07:57 O Τζήμερος αδυνατεί να εκφράσει με πειστικότητα το προφανές.Ότι αν οι τιμές χοντρικής της μάσκας αυξηθούν
αύριο στα 100 ευρώ, δε θα συμφέρει τον πωλητή τους να τις δώσει σε αυτές τις τιμές. Οπότε, η κυβερνητική
παρέμβαση μακροπρόθεσμα θα μας οδηγήσει σε ελλείψεις. Και τώρα να απαντήσουμε στα δύο ερωτήματα πριν
γίνουν
α)"Δε πρέπει το κράτος να παρέμβει καθόλου στην αγορά?"
Ασφαλώς και μπορεί να παρέμβει αλλά με βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι
δε μπορεί να κάνει κάτι άλλο
β) "Είσαι υπέρ των μαυραγοριτών ρε Τρολελέ?"
Όχι φυσικά αλλά δεν έχει σημασία αν είμαι ή όχι. Σημασία έχει ότι η μαύρη αγορά θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα
τη λύση για να αντιμετωπιστούν οι όποιες έλλειψεις θα εμφανιστούν- ω μη γένοιτο- στην αγορά.Άμα δεν υπάρξει
η μαύρη αγορά, δε θα υπάρξουν και τα προϊόντα/υπηρεσίες δυστυχώς.
δλδ ρε τρολελε αμα τις παρει 80 και τις δωσει 100
Μετα τις παρει 100 και τις δωσει 125 δεν τον καλυπτει η ΠΝΠ ?
Θα μας τρελανετε τελειως ?
Βγηκε αυτο επειδη κατι κορακια κραταγαν τα αντισηπτικα στις αποθηκες και ειχαν ανεβασει τις τιμες *5
και για μασκες και για αντισηπτικα

και εχεις δικιο και στο α και στο β
στην αναγκη θα παρουμε και μασκες FFP3 ακριβοτερα τι να κανουμε
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Spoiler
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Να σημειωθεί εδώ ότι αν αγοράσει ακριβότερα τις μάσκες και συνεχίζουν να έχουν την ίδια ζήτηση που είχαν πριν ανέβει η τιμή, η διατήρηση του ίδιου ποσοστού κέρδους σημαίνει μεγαλύτερο τελικό κέρδος για τον πωλητή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”