Juno έγραψε: 02 Απρ 2020, 17:41
Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Απρ 2020, 13:42
Juno έγραψε: 02 Απρ 2020, 13:22
Γιατί θα έχει συσσίτια μετά τον Ιούνιο και πώς θα έχεις να φας εσύ; Κάνεις προμήθειες;
Αν εννοείς εργασία, αν έχει κλείσει η εταιρία που δουλεύεις, τι κάνεις; Και αν έχεις δική σου δουλειά και πας, είναι ζήτημα χρόνου να σε πιάσουν.
Ρωτάς πώς θα φάω; Μα φυσικά θα τα αγοράσω με τα λεφτα που θα έχω και δεν θα έχουν οι άλλοι.
Φυσικά και ως προϊστάμενος δεν έχω κλείσει την εταιρεία. Και όπως φαίνεται μας βλέπω να γινόμαστε και μονοπώλιο μετά την κρίση. Ειδικά από τη στιγμή που ανταγωνίστριες έχουν κλείσει.
Και να με πιάσουν με τι επιχείρημα θα με πιάσουν; Ότι δουλεύω και φορολογούμαι για αυτό; Είναι για να γελάς με ανθρώπους σαν εσένα που τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης τους έχουν κάνει το μυαλό πουρέ...
Πάλι ξέφυγες, τα χάπια σου.
Με βλέπεις πανικοβλημένη; Ρώτησα από περιέργεια.
Δεν παίρνω κάποιου είδους χάπια. Εσύ όμως σίγουρα θα τα χρειαστείς από τον εγκλεισμό σου...
Έως τώρα κυκλοφορώ κανονικά και δεν με έχει σταματήσει κανείς. Αλλά και πρόστιμο να μου βάλουν θα εκπέσει ως αντισυνταγματικό...
Πάνω από τους νόμους του κράτους και τις υπουργικές αποφάσεις είναι το Σύνταγμα και το χρήμα. Το πρώτο δεν έχει αλλάξει τελευταία και το δεύτερο θα πρέπει να με παρακαλούν να το ρίξω στην αγορά και στα συσσίτια για να μην πεθαίνουν τα παιδάκια στο δρόμο...
Δεν νομίζω πως έχεις αντιληφθεί τι σημαίνει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν ισχύουν πολλά πράγματα.
Αν είχαν κάνει κάτι αντισυνταγματικό, ο Σύριζα και το ΚΚΕ θα έκαναν πάρτι στο web, έστω και ανώνυμα.
Το να πεθαίνουν τα παιδάκια στον δρόμο, είναι παλαβό σενάριο. Με λίγες κρατήσεις για αρκετό χρονικό διάστημα θα εκπλαγείς πόσα λεφτά μαζεύονται. Αν και εγώ στη θέση τους θα έριχνα το βάρος στα πρόστιμα. Δεν μπορούν να σε κατηγορήσουν για αυτά όπως σε κατηγορούν για τις περικοπές.
Σιγά που θα καταρρεύσει η Ελλάδα αν δεν παρακαλέσουμε τον Εμπεδοκλή. Αν ισχύουν αυτά που λες, θα είσαι σε καλύτερη κατάσταση από πολλούς, αλλά δεν θα πάθουμε και τίποτα αν σε χάσουμε. Ουδείς αναντικατάστατος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή φοβούνται μην επιτάξουν το μισό μισθό τους. Χώρια που μαζεύουν κανονικό ολόκληρο το μισθό τους ακόμη και αν η βουλή έχει κλείσει. Μετά θα αγοράζουν σπίτια...
Τι ακριβώς εννοείς όταν αναφέρεις περί κρατήσεων; Με τα πάντα κλειστά λες να φορολογηθούν σκληρά εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που δεν θα έχουν κλείσει ακόμη; Ή μήπως αναφέρεσαι σε κούρεμα καταθέσεων. Ευτυχώς που τα περισσότερα πρόλαβα και τα έβγαλα έξω...
Η αλήθεια είναι ότι θα πάθετε, αφού εγώ θα έχω λεφτά να καταναλώσω. Αν πεθάνει κάποιος από τους φτωχούς και τους αστέγους τότε, ναι, κανείς δεν θα πάθει τίποτε...
Θα βλέπετε τις μεγάλες πόλεις να θυμίζουν κατοχική Αθήνα, με νεκρούς από την πείνα και θα κλαίτε. Ή νομίζεις ότι τα λεφτά φυτρώνουν μόνα τους και τα τρόφιμα παράγονται από μόνα τους...

Για πες τι άλλο;
Όντως θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο θα είναι, αλλά μην λέμε και βλακείες.
Το συμπέρασμα είναι ότι θα υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν ξέρεις πόσο μεγάλο και είναι ψεκασμένοι όσοι έχουν δει πέντε μελέτες ακόμη και ξέρουν ...