Βασικά ούτε οι παλαιοημερολογίτες γιορτάζουν το Πάσχα την ίδια μέρα που το γιορτάζουμε εμείς. Ο υπολογισμός μπορεί να είναι ίδιος στην Ελλάδα (η ελληνική εκκλησία χρησιμοποιεί τον ιουλιανό υπολογισμό), αλλά ο εορτασμός συνεχίζει να έχει 13 μέρες διαφορά, γιατί οι ημερομηνίες των ημερολογίων μας είναι διαφορετικές.Custom_F έγραψε: 31 Μαρ 2020, 20:59Εν τω μεταξύ όλος ο υπόλοιπος κόσμος το γιορτάζει με το νέο ημερολόγιο.The Age of Aquarius έγραψε: 31 Μαρ 2020, 20:56Αφορισμός το λιγότερο.Custom_F έγραψε: 31 Μαρ 2020, 20:53 Ας εορταστεί ελαφρώς καθυστερημένα.
Μαζί με τον 15αυγουστο ίσως.
Δεν θα παρεξηγηθεί κανεις.
Οι λόγοι που γιορτάζεται τότε είναι συγκεκριμένη.
Δε μεταφέρεται με κρατική εντολή
Θα καταλάβει ο μεγαλοψυχος για την αναβολή. Είμαι βέβαιη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάσχα 2020
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Πάσχα 2020
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αν μαζευτείτε για κοινωνικούς και όχι θρησκευτικούς λόγους, σαφώς και είστε "ειδική" περίπτωση.Υδράργυρος έγραψε: 01 Απρ 2020, 12:49 Είναι μια μέρα σαν τις άλλες αλλά έχουμε και οικογενειακές υποχρεώσεις. Τα παιδιά θέλουν να πάνε μαζί με τα ξαδέλφια τους στην ανάσταση, δε μπορώ να τους λέω "είμαστε ειδική περίπτωση και θα κάτσουμε σπίτι". Άθεοι είμαστε, όχι ακοινώνητοι
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Λοιπόν, θα πήξει η μούνα σας. Φέτος δεν έχει καραμπαμιλίκια με τον κουνιάδο και χοληστερίνες με τον πεθερό. Κατάνυξη και μετάνοια, και ταπείνωση. Αράπικο φυστίκι.
Ordem e Progresso.
Η Παράδοση είναι αλά καρτ. Όποτε έχει αρνάκι είναι καλή, όποτε έχει σπανάκι είναι κακή. Χατζημυζήθρες με στολή Γάλλου αστού, αλλά από κάτω καράμπαμπες.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:23Αν μαζευτείτε για κοινωνικούς και όχι θρησκευτικούς λόγους, σαφώς και είστε "ειδική" περίπτωση.Υδράργυρος έγραψε: 01 Απρ 2020, 12:49 Είναι μια μέρα σαν τις άλλες αλλά έχουμε και οικογενειακές υποχρεώσεις. Τα παιδιά θέλουν να πάνε μαζί με τα ξαδέλφια τους στην ανάσταση, δε μπορώ να τους λέω "είμαστε ειδική περίπτωση και θα κάτσουμε σπίτι". Άθεοι είμαστε, όχι ακοινώνητοι
Ordem e Progresso.
Με βάση την εικόνα που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε παραλίες/παραλιακές,τράπεζες,χώρους άθλησης κλπ,εσύ τι προβλέπεις πως θα γίνει ; Ειδικά αν ο υδράργυρος ανέβει σημαντικά εκείνες τις μέρες ;Veni Vidi Vici έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:06Ούτε πρόβλεψη μπορούμε να κάνουμε (τα πάντα θα κριθούν από την εξέλιξη της πανδημίας), ούτε δίκη προθέσεων.Papa John έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:02 Να υπενθυμίσω εδώ ότι το νήμα δεν άνοιξε για να πούμε την γνώμη μας για το πως πρέπει να εορτάζεται το Πάσχα,αλλά για να υποστηρίξει μία (δική μου)πρόβλεψη : ότι πάρα πολύς κόσμος θα παραβλέψει τις οδηγίες για περιορισμό μετακινήσεων και ότι λόγω αυτού,θα υπάρξουν έκτροπα (εγώ λέω ότι θα πέσει ξύλο)
- Veni Vidi Vici
Εγώ να σου πω για μυζήθρα;Cavaliere έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:22Όχι βέβαια, αλλά όποιον Παπά και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι αυτό δεν μου αφαιρεί την Πίστη μου. Άσε σε μένα τις θεολογίες, πιάσε να μας πεις για καμιά μυζήθρα.
![]()
Εσύ είσαι ο ειδικός αφού...
viewtopic.php?f=26&t=19539&hilit=%CE%A4 ... C#p1134897
Αlea jacta est
Μην ελπιζεις - θα σου εχω φωτορεπορταζ με τα δικα μας - τους διπλανους κ της περιοχης μεσα σε συννεφα κ ομιχλες τσικνας - με το σπανακι στα δοντια θα μεινειςCavaliere έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:23 Λοιπόν, θα πήξει η μούνα σας. Φέτος δεν έχει καραμπαμιλίκια με τον κουνιάδο και χοληστερίνες με τον πεθερό. Κατάνυξη και μετάνοια, και ταπείνωση. Αράπικο φυστίκι.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εγώ είμαι τυράς, και καράμπαμπας. Εσύ είσαι Χατζημυτζήθρας.Veni Vidi Vici έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:28Εγώ να σου πω για μυζήθρα;![]()
Εσύ είσαι ο ειδικός αφού...
viewtopic.php?f=26&t=19539&hilit=%CE%A4 ... C#p1134897
Ordem e Progresso.
- Veni Vidi Vici
...είπε ο πιστός χριστιανός κομμουνιστής που δεν νηστεύει αλλά περιμένει να γιορτάσει το Πάσκα μασαμπουκώνοντας κοκορέτσια,γαρδούμπες και κεφαλάκια προς τιμήν της πίστης του!Cavaliere έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:24
Η Παράδοση είναι αλά καρτ. Όποτε έχει αρνάκι είναι καλή, όποτε έχει σπανάκι είναι κακή. Χατζημυζήθρες με στολή Γάλλου αστού, αλλά από κάτω καράμπαμπες.
Αlea jacta est
Ναι, καλά, θα πέσει φωτοσοπιά...Αγις έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:29Μην ελπιζεις - θα σου εχω φωτορεπορταζ με τα δικα μας - τους διπλανους κ της περιοχης μεσα σε συννεφα κ ομιχλες τσικνας - με το σπανακι στα δοντια θα μεινεις
Ordem e Progresso.
Σιγά μη φάω κεφαλάκια, δεν μου αρέσουν. Αρνί και μαγειρίτσα θα κάνω, ούτε γαρδούμπα.Veni Vidi Vici έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:31...είπε ο πιστός χριστιανός κομμουνιστής που δεν νηστεύει αλλά περιμένει να γιορτάσει το Πάσκα μασαμπουκώνοντας κοκορέτσια,γαρδούμπες και κεφαλάκια προς τιμήν της πίστης του!
Ordem e Progresso.
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα "παράδοσης" με την τυπική έννοια αλλά με την έννοια της λαϊκής παράδοσης που είναι συνυφασμένη με τοπικά υλικά και τρόπους μαγειρικής, που βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν νόστιμη ακόμη και την θρησκευτική νηστεία.Cavaliere έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:24Η Παράδοση είναι αλά καρτ. Όποτε έχει αρνάκι είναι καλή, όποτε έχει σπανάκι είναι κακή. Χατζημυζήθρες με στολή Γάλλου αστού, αλλά από κάτω καράμπαμπες.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:23Αν μαζευτείτε για κοινωνικούς και όχι θρησκευτικούς λόγους, σαφώς και είστε "ειδική" περίπτωση.Υδράργυρος έγραψε: 01 Απρ 2020, 12:49 Είναι μια μέρα σαν τις άλλες αλλά έχουμε και οικογενειακές υποχρεώσεις. Τα παιδιά θέλουν να πάνε μαζί με τα ξαδέλφια τους στην ανάσταση, δε μπορώ να τους λέω "είμαστε ειδική περίπτωση και θα κάτσουμε σπίτι". Άθεοι είμαστε, όχι ακοινώνητοι
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το αρνι να το ψησεις καλα και να του χωσεις μερικα κιλα μαριναδες + σως να γλυστραει και την μαγειριτσα ξεχασε τη μην μας παθεις τπτ .Cavaliere έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:33Σιγά μη φάω κεφαλάκια, δεν μου αρέσουν. Αρνί και μαγειρίτσα θα κάνω, ούτε γαρδούμπα.Veni Vidi Vici έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:31...είπε ο πιστός χριστιανός κομμουνιστής που δεν νηστεύει αλλά περιμένει να γιορτάσει το Πάσκα μασαμπουκώνοντας κοκορέτσια,γαρδούμπες και κεφαλάκια προς τιμήν της πίστης του!
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Μα αυτό είναι η Παράδοσις. Τίποτε άλλο.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:35Δεν νομίζω ότι είναι θέμα "παράδοσης" με την τυπική έννοια αλλά με την έννοια της λαϊκής παράδοσης που είναι συνυφασμένη με τοπικά υλικά και τρόπους μαγειρικής, που βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν νόστιμη ακόμη και την θρησκευτική νηστεία.
Ordem e Progresso.
Ένα πιάτο θα φάω, μωρέ, πώς κάνεις έτσι.Αγις έγραψε: 01 Απρ 2020, 13:37Το αρνι να το ψησεις καλα και να του χωσεις μερικα κιλα μαριναδες + σως να γλυστραει και την μαγειριτσα ξεχασε τη μην μας παθεις τπτ .
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 338 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-