!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Μα τι μλκς είμαι
είπα χτες να βγώ απ'το σπίτι πρώτη φορά μετά από μέρες να τεντώσω λίγο τα πόδια μου, πήγα μέχρι την παραλία, και έτσι αφηρημένος που ήμουνα πήγα και ήπια νερό από μια βρύση, αυτές με το συντριβανάκι :fp:
το σκέφτηκα τη στιγμή που έπινα και πετάχτηκα σα να μ'έχυσε ελέφαντας

άντε τώρα δυό βδομάδες να δούμε τι πάθαμε.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

sharp έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:01
hellegennes έγραψε: 01 Απρ 2020, 00:00
sharp έγραψε: 31 Μαρ 2020, 23:39
Και όντως η Ελλάδα είναι ψηλότερα από την Γερμανία; Έχεις λινκ να μην το ψάχνω;
Πολλές θέσεις πάνω από την Γερμανία. Το έχω πει χίλιες φορές.

https://www.who.int/healthinfo/paper30.pdf

Η Ελλάδα 14η, η Γερμανία 25η.
Μα εσένα σε πιστεύω. Τον ΠΟΥ δεν πιστεύω.
Κοίτα, ο ΠΟΥ δεν κρίνει πόσο καλές εγκαταστάσεις έχει μια χώρα αλλά τι αποτελεσματικότητα έχει το σύστημα υγείας του. Αν στην Ελλάδα οι 9 στους 10 με μια Χ πάθηση έχουν ικανοποιητική θεραπεία και παίρνουν εξιτήριο σε 5 μέρες ενώ στην Γερμανία οι 7 στους 10 έχουν ικανοποιητική θεραπεία και παίρνουν εξιτήριο σε 8 μέρες, η Ελλάδα είναι καλύτερη.

Ένα άλλο που μετράει είναι η αποδοτικότητα ανά μονάδα χρήματος, προσαρμοσμένη στις τιμές κάθε χώρας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Chilloutbuddy έγραψε: 01 Απρ 2020, 06:36 Μα τι μλκς είμαι
είπα χτες να βγώ απ'το σπίτι πρώτη φορά μετά από μέρες να τεντώσω λίγο τα πόδια μου, πήγα μέχρι την παραλία, και έτσι αφηρημένος που ήμουνα πήγα και ήπια νερό από μια βρύση, αυτές με το συντριβανάκι :fp:

Τι μέτρα έχετε λάβει στην Αυστραλία; βοήθησε καθόλου ο καλοκαιρινός καιρός που είχατε το προηγούμενο διάστημα στην εξάπλωση;
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 31 Μαρ 2020, 22:33
Leporello έγραψε: 31 Μαρ 2020, 17:54 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τις ίδιες ιδιότητες δεν έχουν και το 15 και το 20 και το 12
Όχι. Δεν τις έχουν. Μόνο στην φαντασία σου είναι το ίδιο πράγμα το οποιοδήποτε σημείο εκκίνησης. Μια ματιά στα διαγράμματα αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι από εκείνο το σημείο και ύστερα η καμπύλη αλλάζει, δεν είναι ακανόνιστη.

Η εξέλιξη είναι χειρότερη στο ΗΒ. Δυστυχώς.
Κρίμα ρε συ Hellegennes, εκεί που το πήγαινες καλά και λίγο ήθελες να αποδείξεις τις μαγικές ιδιότητες του αριθμού 10, οι FT αποφάσισαν να αλλάξουν την βάση εκκίνησης και τώρα έχουν σαν βάση την μέρα μετά την εβδομάδα που κάθε χώρα συμπλήρωσε 20 θανάτους την εβδομάδα. Και μάντεψε: παρά το χειρότερο ξεκίνημα, τώρα το ΗΒ δείχνει να πάει καλύτερα από την Ιταλία (ως προς τα νέα κρούσματα και όχι ως προς τα συνολικά)
Εικόνα
Προτείνω να τερματίσουμε εδώ την συζήτηση, γιατί γίνεται μακάβρια και γιατί όντως μπορεί να στραβώσει στο ΗΒ και να πάει χειρότερα από την Ιταλία. Ηδη χθες είχε 381 νεκρούς, που είναι πολλοί γιά να μέχρι τώρα δεδομένα του.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Ηρέμησε. Δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω του πεπτικού συστήματος. Δεν πρέπει να ήλθες σε επαφή με το μέταλλο του συντριβανακίου, άρα μάλλον είσαι εντάξει.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

hellegennes έγραψε: 01 Απρ 2020, 10:37
sharp έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:01
hellegennes έγραψε: 01 Απρ 2020, 00:00

Πολλές θέσεις πάνω από την Γερμανία. Το έχω πει χίλιες φορές.

https://www.who.int/healthinfo/paper30.pdf

Η Ελλάδα 14η, η Γερμανία 25η.
Μα εσένα σε πιστεύω. Τον ΠΟΥ δεν πιστεύω.
Κοίτα, ο ΠΟΥ δεν κρίνει πόσο καλές εγκαταστάσεις έχει μια χώρα αλλά τι αποτελεσματικότητα έχει το σύστημα υγείας του. Αν στην Ελλάδα οι 9 στους 10 με μια Χ πάθηση έχουν ικανοποιητική θεραπεία και παίρνουν εξιτήριο σε 5 μέρες ενώ στην Γερμανία οι 7 στους 10 έχουν ικανοποιητική θεραπεία και παίρνουν εξιτήριο σε 8 μέρες, η Ελλάδα είναι καλύτερη.

Ένα άλλο που μετράει είναι η αποδοτικότητα ανά μονάδα χρήματος, προσαρμοσμένη στις τιμές κάθε χώρας.
Μαλακία κριτήριο το σε πόσες μέρες παίρνεις εξιτήριο. Θα έπρεπε να παρακολουθεί και την μετέπειτα πορεία των πρώην ασθενών, γιατί μπορεί να σε ξεπετάνε γρήγορα (λέμε τώρα, όχι ότι συμβαίνει...) και οι δε να είναι πιο προσεκτικοί και σχολαστικοί. Εκτός αυτού λαμβάνει και τα ιδιωτικά νοσοκομεία υπ' όψη; Τότε θα έπρεπε να γράψει ότι η βαθμολογία ισχύει για όσους έχουν πολλά φραγκα και όχι για όλους. Άσε που ξέρω πανάκριβα ιδιωτικά νοσοκομεία που καλύτερα να μην περάσεις απ' έξω (δεν θα πω ποια για ευνόητους λόγους)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 01 Απρ 2020, 11:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Σπανοβαγγελοδημήτρης έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:32 Ειλικρινά παρακολουθώ συγκεκριμένα άτομα
Εδώ μέσα για κάθε περίπτωση υπάρχει και ένας δύο ειδικοί, σεισμολόγος θες, υπάρχει, οικονομολόγοι πολλοί, εγκληματολόγοι, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, αλεξιπτωτιστές, μάγειροι, δάσκαλοι γιόγκας τσιουάουα και τώρα επιδημιολόγοι
Βέβαια υπάρχουν και μερικοί που τα ξέρουν όλα αλλά οκ τους διαβάζω και αυτούς για συμπλήρωμα
Εν μέρει έχεις δίκιο, συνολικά όμως όχι. Εδώ μέσα είναι καφενείο, οπότε έχεις τέτοιου είδους φαινόμενα. Απ' την άλλην, έχουμε επαγγελματίες διάφορων ειδικοτήτων. Έχουμε νομικούς, μηχανικούς, γιατρούς, χημικούς, δασκάλους, μάγειρες, κτλ. Πέρα απ' αυτό, τα περισσότερα από όσα συζητάμε και για τα οποία δίνονται πληροφορίες, είναι απλά πράγματα, που δεν χρειάζονται τρομερή εξειδίκευση. Τουλάχιστον όχι για μια σύντομη συζήτηση.

Τέλος, είναι γεγονός ότι στο φόρουμ υπάρχουν αρκετοί μηχανικοί και ως γνωστόν οι μηχανικοί τα ξέρουμε όλα. :003:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Φοβάσαι μήπως καθόταν ο ιός του προηγούμενου στο βρυσάκι και σε περίμενε;
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Τα εργαλεία θα τα ήθελα
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:52
Northern Spirit έγραψε: 01 Απρ 2020, 01:49 Μιλουσα σημερα με ΗΠΑ, Μητσιγκαν....Αποτελεσμα καραντινας στο σπιτι γειτονα της φιλης μου...Κολλησαν και οι τρεις εγκλειστοι (μαλλον το εφερε ο ενας απο τους τρεις στο σπιτι). Δυο γονεις 43 (πατερας) και 45 (μητερα) αντιστοιχα και 20 χρονος γιος. Χτες πεθαινε πρωτα ο πατερας και μετα ο γιος. Η μητερα την βγαζει δεν την βγαζει...Ουδεις ειχε προβληματα υγειας.

Τρελλα..
Δηλαδή αν δεν ήταν σε καραντίνα θα έμεναν σε διαφορετικά σπίτια;
Αυτό ήθελα να γράψω. Η λογική του πίθηκα. Αν δεν ήταν σε καραντίνα, θα κολλούσαν άλλους 1000. Τουλάχιστον τώρα κόλλησαν μόνο αυτοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

vatraxos έγραψε: 01 Απρ 2020, 11:20

Τα εργαλεία θα τα ήθελα
να στα δώσω ρε φίλε
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Αίγαγρος έγραψε: 01 Απρ 2020, 10:40 Τι μέτρα έχετε λάβει στην Αυστραλία; βοήθησε καθόλου ο καλοκαιρινός καιρός που είχατε το προηγούμενο διάστημα στην εξάπλωση;
ε κλασσικό κλειδαμπάρωμα, όπως παντού
τώρα τι αποτέλεσμα έχει ξέρω γω; αφού αν δεν είσαι του πεθαμού να πας σούρνοντα στο νοσοκομείο δε σ'εξετάζουνε.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Leporello έγραψε: 01 Απρ 2020, 11:04

Ηρέμησε. Δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω του πεπτικού συστήματος. Δεν πρέπει να ήλθες σε επαφή με το μέταλλο του συντριβανακίου, άρα μάλλον είσαι εντάξει.
ναι αλλά πάτησα το κουμπάκι :smt126 :smt126 :smt126
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 01 Απρ 2020, 11:14 Μαλακία κριτήριο το σε πόσες μέρες παίρνεις εξιτήριο. Θα έπρεπε να παρακολουθεί και την μετέπειτα πορεία των πρώην ασθενών, γιατί μπορεί να σε ξεπετάνε γρήγορα (λέμε τώρα, όχι ότι συμβαίνει...) και οι δε να είναι πιο προσεκτικοί και σχολαστικοί. Εκτός αυτού λαμβάνει και τα ιδιωτικά νοσοκομεία υπ' όψη; Τότε θα έπρεπε να γράψει ότι η βαθμολογία ισχύει για όσους έχουν πολλά φραγκα και όχι για όλους. Άσε που ξέρω πανάκριβα ιδιωτικά νοσοκομεία που καλύτερα να μην περάσεις απ' έξω (δεν θα πω ποια για ευνόητους λόγους)
Δεν είπα ότι κοιτάνε το εξιτήριο, ήταν παράδειγμα για την αποδοτικότητα του συστήματος, που είναι αυτό που κοιτάνε. Η μελέτη του ΠΟΥ αφορά τα εθνικά συστήματα υγείας, όχι τα ιδιωτικά.

Στην μελέτη που παράθεσα εξηγείται αναλυτικά πώς προκύπτει η βαθμολόγηση. Έχει δε βρεθεί ξανά και ξανά ότι η μελέτη του ΠΟΥ είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη μελέτη όσον αφορά το πόσο καλό είναι ένα σύστημα υγείας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

άμα δεν έγλειψες τη βρύση, δεν κινδυνεύσεις , πιο πολύ το κουμπί που πάτησες με το χέρι είναι θέμα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”