!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Jurassic World 2

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Jurassic World 2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Πιθανά σπόιλερ για όποιον δεν έχει δει κανένα τρέιλερ της ταινίας (κανένα σπόιλερ από οτιδήποτε δεν περιέχεται στο πρώτο τρέιλερ)

Είδα χτες το Jurassic World 2. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα υψηλές προσδοκίες, μετά το Jurassic World. Για όποιον βαριέται να διαβάσει το παρακάτω, το ζουμί είναι πως η ταινία είναι καλή/συμπαθητική αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Κρίμα το ταλέντο του Μπαγιόνα.

Γενικά μού άφησε ουδέτερη γεύση η ταινία. Φλατ θα την χαρακτήριζα. Το δεύτερο μισό έχει περισσότερο σασπένς και το κοριτσάκι -σιγά μην δεν είχε παιδί η ταινία- ήταν πειστικό στις αντιδράσεις του, σε αντίθεση με τα δυο αγόρια της προηγούμενης ταινίας, που βίωναν την μια τραυματική εμπειρία μετά την άλλη γελώντας σαν να πήγαν στο λούνα παρκ. Δυστυχώς, το υπόλοιπο καστ, οι πρωταγωνιστές, κάνουν σαν να μην υπάρχει καμμιά απειλή γύρω τους. Κάνα-δυο φλατ τσιρίδες και λίγο ένταση στα πρόσωπά τους, λες και βρίσκονται σε ρόλερ κόστερ και τίποτα άλλο. Ούτε ίχνος τρόμου. Αρκετά μεγάλο μέρος του διαλόγου είναι γραφικό, κλισέ και κιτς και η ταινία είναι υπερβολικά προβλέψιμη ως την τελευταία λεπτομέρεια. Μόνο μια ανατροπή δεν την περίμενα αλλά δεν θα την χαλάσω για όποιον θέλει να δει την ταινία.

Δεν ξέρω. Ίσως αν κάποια στιγμή ξαναδώ την ταινία βρω κάτι που μου διέφυγε. Αλλά δεν το νομίζω. Δεν είμαι σίγουρος αν την βρίσκω καλύτερη από την προηγούμενη ή στο ίδιο επίπεδο. Ίσως έχει λίγο περισσότερο σασπένς αλλά ειδικά το πρώτο μισό της ταινίας είναι φλατ και άγευστο και αν έχει δει κανείς το πρώτο τρέιλερ, βασικά έχει δει το πρώτο μισό της ταινίας. Κυριολεκτικά, τίποτα σημαντικό από το πρώτο μισό του φιλμ δεν αφέθηκε έξω από το πρώτο τρέιλερ. Όλες οι σκηνές ήταν στο τρέιλερ, μία προς μία. Ο ρυθμός του πρώτου μισού είναι για τα μπάζα. Είναι βεβιασμένο και πρόχειρα σκηνοθετημένο, σαν να τους ένοιαζε μόνο να περάσουν στην κυρίως δράση. Είναι σαν ο σκηνοθέτης να ενδιαφερόταν μόνο για το δεύτερο μισό της ταινίας και να αντιμετώπισε το πρώτο μέρος με ένα σκεπτικό τύπου «ας τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα, παρόλα αυτά, γιατί είχα, όπως είπα, πολύ χαμηλές προσδοκίες, μετά το φιάσκο της προηγούμενης ταινίας. Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες σκηνές και κάποια ωραία πλάνα και η ποιότητα είναι γενικά καλύτερη. Το ανιμέισιον είναι καλύτερο, ο φωτισμός, το χρώμα, οι γωνίες λήψης και οι λήψεις γενικότερα. Ο Μπαγιόνα είναι πολύ πιο έμπειρος σκηνοθέτης από τον Τρεβόρο και φαίνεται. Αλλά πέρα απ' όλα αυτά, η ταινία ήταν καλύτερη αλλά τίποτα ιδιαίτερο κατά την γνώμη μου. Φταίει κυρίως το σενάριο, η κύρια σκηνοθετική ιδέα αλλά και η γενικότερη σκηνοθετική κατεύθυνση (περισσότερη δράση, λιγότερο σασπένς), που φαίνεται να είναι ο δρόμος που ακολουθεί το Χόλιγουντ σήμερα.

Οι δεινόσαυροι είναι και πάλι τέρατα και όχι ζώα, που είναι αυτό που πραγματικά διαχώριζε την ορίτζιναλ ταινία (το Τζουράσικ Παρκ) από όλες τις προηγούμενες ταινίες με δεινόσαυρους. Θεωρώ ότι ο Κράιτον και ο Σπίλμπεργκ κατάφεραν για πρώτη και τελευταία φορά να απεικονίσουν ρεαλιστικά τους δεινόσαυρους στον κινηματογράφο, όχι λόγω της τεχνολογίας αλλά επειδή παρουσίαζαν τα ζώα αυτά σαν ρεαλιστικούς ζωντανούς οργανισμούς, που δεν έχουν σκοπό της ζωής τους να κυνηγήσουν τους πρωταγωνιστές μέχρι τέλους. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ πριν ή μετά. Σ' αυτήν την τελευταία ταινία, βλέπουμε δεινόσαυρους να επιτίθενται στους πρωταγωνιστές ενώ πίσω τους εκρήγνυται ηφαίστειο. Βλέπουμε έναν δεινόσαυρο να κυνηγάει μέχρι τελικής πτώσεως τους πρωταγωνιστές, βρίσκοντάς τους παντού και χωρίς να εγκαταλείπει το κυνήγι, σαν μπαμπούλας.

Τέλος, στην ταινία παίζει έναν μικρό ρόλο ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ, ως Μάλκομ. Περίμενα το συγκεκριμένο κομμάτι να είναι καλύτερο απ' αυτό που τελικά είδα. Είναι το μόνο σημείο που περίμενα κάτι καλό και απογοητεύτηκα.
    Ξημέρωσε.
    Α, τι ωραία που είναι!
    Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
    Κι αν είμαι τυχερός,
    θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
    Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
    Άβαταρ μέλους
    Μπίστης

Re: Jurassic World 2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Ο ντάινο την ώρα που είναι να φάει το παιδάκι το σκέφτεται και κοιτάει δεξιά κι αριστερά ;
    "I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
    Άβαταρ μέλους
    OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Ως ταινία είναι καλή, αν και βαριά αμερικανιά - πολύ χειρότερη από την προηγούμενη.
    Από επιστημονική άποψη και κυρίως πραγματικότητας και αληθοφάνειας είναι του κώλου.
    Δίνει κάποια σημεία σκέψης ως προς τις δυνατότητες της γεννετικής επιστήμης, αλλά μέχρι εκεί...

.
    Άβαταρ μέλους
    Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

+1000 για το καλό το γκοτζιλόνι, που ήταν πιστό και υπάκουο σαν σκύλος και έσωσε το αφεντικό του από τον καβουρογαμοσαυρο τον αμμώδη.

:003:
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
    ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2018, 21:13
    Spoiler
    Πιθανά σπόιλερ για όποιον δεν έχει δει κανένα τρέιλερ της ταινίας (κανένα σπόιλερ από οτιδήποτε δεν περιέχεται στο πρώτο τρέιλερ)

Είδα χτες το Jurassic World 2. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα υψηλές προσδοκίες, μετά το Jurassic World. Για όποιον βαριέται να διαβάσει το παρακάτω, το ζουμί είναι πως η ταινία είναι καλή/συμπαθητική αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Κρίμα το ταλέντο του Μπαγιόνα.

Γενικά μού άφησε ουδέτερη γεύση η ταινία. Φλατ θα την χαρακτήριζα. Το δεύτερο μισό έχει περισσότερο σασπένς και το κοριτσάκι -σιγά μην δεν είχε παιδί η ταινία- ήταν πειστικό στις αντιδράσεις του, σε αντίθεση με τα δυο αγόρια της προηγούμενης ταινίας, που βίωναν την μια τραυματική εμπειρία μετά την άλλη γελώντας σαν να πήγαν στο λούνα παρκ. Δυστυχώς, το υπόλοιπο καστ, οι πρωταγωνιστές, κάνουν σαν να μην υπάρχει καμμιά απειλή γύρω τους. Κάνα-δυο φλατ τσιρίδες και λίγο ένταση στα πρόσωπά τους, λες και βρίσκονται σε ρόλερ κόστερ και τίποτα άλλο. Ούτε ίχνος τρόμου. Αρκετά μεγάλο μέρος του διαλόγου είναι γραφικό, κλισέ και κιτς και η ταινία είναι υπερβολικά προβλέψιμη ως την τελευταία λεπτομέρεια. Μόνο μια ανατροπή δεν την περίμενα αλλά δεν θα την χαλάσω για όποιον θέλει να δει την ταινία.

Δεν ξέρω. Ίσως αν κάποια στιγμή ξαναδώ την ταινία βρω κάτι που μου διέφυγε. Αλλά δεν το νομίζω. Δεν είμαι σίγουρος αν την βρίσκω καλύτερη από την προηγούμενη ή στο ίδιο επίπεδο. Ίσως έχει λίγο περισσότερο σασπένς αλλά ειδικά το πρώτο μισό της ταινίας είναι φλατ και άγευστο και αν έχει δει κανείς το πρώτο τρέιλερ, βασικά έχει δει το πρώτο μισό της ταινίας. Κυριολεκτικά, τίποτα σημαντικό από το πρώτο μισό του φιλμ δεν αφέθηκε έξω από το πρώτο τρέιλερ. Όλες οι σκηνές ήταν στο τρέιλερ, μία προς μία. Ο ρυθμός του πρώτου μισού είναι για τα μπάζα. Είναι βεβιασμένο και πρόχειρα σκηνοθετημένο, σαν να τους ένοιαζε μόνο να περάσουν στην κυρίως δράση. Είναι σαν ο σκηνοθέτης να ενδιαφερόταν μόνο για το δεύτερο μισό της ταινίας και να αντιμετώπισε το πρώτο μέρος με ένα σκεπτικό τύπου «ας τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα, παρόλα αυτά, γιατί είχα, όπως είπα, πολύ χαμηλές προσδοκίες, μετά το φιάσκο της προηγούμενης ταινίας. Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες σκηνές και κάποια ωραία πλάνα και η ποιότητα είναι γενικά καλύτερη. Το ανιμέισιον είναι καλύτερο, ο φωτισμός, το χρώμα, οι γωνίες λήψης και οι λήψεις γενικότερα. Ο Μπαγιόνα είναι πολύ πιο έμπειρος σκηνοθέτης από τον Τρεβόρο και φαίνεται. Αλλά πέρα απ' όλα αυτά, η ταινία ήταν καλύτερη αλλά τίποτα ιδιαίτερο κατά την γνώμη μου. Φταίει κυρίως το σενάριο, η κύρια σκηνοθετική ιδέα αλλά και η γενικότερη σκηνοθετική κατεύθυνση (περισσότερη δράση, λιγότερο σασπένς), που φαίνεται να είναι ο δρόμος που ακολουθεί το Χόλιγουντ σήμερα.

Οι δεινόσαυροι είναι και πάλι τέρατα και όχι ζώα, που είναι αυτό που πραγματικά διαχώριζε την ορίτζιναλ ταινία (το Τζουράσικ Παρκ) από όλες τις προηγούμενες ταινίες με δεινόσαυρους. Θεωρώ ότι ο Κράιτον και ο Σπίλμπεργκ κατάφεραν για πρώτη και τελευταία φορά να απεικονίσουν ρεαλιστικά τους δεινόσαυρους στον κινηματογράφο, όχι λόγω της τεχνολογίας αλλά επειδή παρουσίαζαν τα ζώα αυτά σαν ρεαλιστικούς ζωντανούς οργανισμούς, που δεν έχουν σκοπό της ζωής τους να κυνηγήσουν τους πρωταγωνιστές μέχρι τέλους. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ πριν ή μετά. Σ' αυτήν την τελευταία ταινία, βλέπουμε δεινόσαυρους να επιτίθενται στους πρωταγωνιστές ενώ πίσω τους εκρήγνυται ηφαίστειο. Βλέπουμε έναν δεινόσαυρο να κυνηγάει μέχρι τελικής πτώσεως τους πρωταγωνιστές, βρίσκοντάς τους παντού και χωρίς να εγκαταλείπει το κυνήγι, σαν μπαμπούλας.

Τέλος, στην ταινία παίζει έναν μικρό ρόλο ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ, ως Μάλκομ. Περίμενα το συγκεκριμένο κομμάτι να είναι καλύτερο απ' αυτό που τελικά είδα. Είναι το μόνο σημείο που περίμενα κάτι καλό και απογοητεύτηκα.
    Σκεψου και να σου άρεσε, πόσες σελίδες θα του αφιέρωνες! :lol:

Γράψε "Φεσούκλα" και καθάρισες...
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης
      Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Μιλάμε για την συνέχεια μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Εννοείται ότι θα αφιέρωνα χρόνο και χώρο.
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,
      Άβαταρ μέλους
      Πορφύριος Εξαρχίδης
      Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Εμένα μου ψιλοάρεσε η σωστή μίμηση παλαιότερων ταινιών του σπίλμπεργκ τύπου ιντιάνα τζόουνς, 1941 κτλ κτλ όπου η περιπέτεια δεν σταματά - στα όρια που το επιτρέπει η σημερινή μελοδραματική αντιμετώπιση - παρά αλλάζει σκηνικά από το ψηλό βουνό με τη λάβα μέσα στη θάλασσα και σε ένα φορτηγό πλοίο. Επίσης δεν είναι κακός ο πρωταγωνιστής. Γιατί δεν διάλεξαν αυτόν για χαν σόλο. Ταιριάζει περισσότερο από το άλλο το πιτσιρίκι. Μαλακίες. Αυτόν έπρεπε να διαλέξουν. Βλέπαμε εκεί πέρα τον πιτσιρικά να προσπαθεί να μιμηθεί τον χάρισον φορντ. Ουστ ζούδια.
      Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Ο Κρις Πρατ είναι καλός, αν και νιώθω ότι παντού παίζει τον ίδιο χαρακτήρα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά αφενός δεν βρίσκω ότι ταιριάζει στην ταινία (θα τον προτιμούσα Ιντιάνα Τζόουνς), αφετέρου δεν μπορεί να σώσει την πλοκή και τους διαλόγους.
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,
      Άβαταρ μέλους
      Πορφύριος Εξαρχίδης

Γενικά το κακό με τέτοιου είδους ταινιών είναι οι διάλογοι. Ιδανικό θα ήταν να είχε λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση. Ο Ιντιάνα τζόουνς το κατάφερνε αυτό αβίαστα και χτίζοντας τους χαρακτήρες μέσα από αχαλίνωτη περιπέτεια. Οι νέες ταινίες πάσχουν γιατί θέλουν να απευθυνθούν σε όλο και μεγαλύτερο κοινό και εξαιτίας αυτού δεν αυτοπροσδιορίζονται σαν κάτι συγκεκριμένο. Σε αυτό προστίθεται κι ότι αυτοί που τις φτιάχνουν ξέρουν να κάνουν ωραίους cgi δεινόσαυρους αλλά δεν είναι ούτε Σοφοκλής ούτε Αισχύλος και το αποτέλεσμα, δράσης εξαιρουμένης, είναι πάντα μετριότατο.
      Η μόνη εξαίρεση μιλώντας πρψσοπικά ήταν το τελευταίο αβέντζερς που κρατούσε αρμονικά ισορροπίες. Ή μπορεί να έφταιγαν τα φάρμακα. Εκείνη την μέρα πήρα τρία ζάναξ και ένα βάλιουμ.
      Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Ο Ιντιάνα Τζόουνς για την εποχή του και γι' αυτό που ήθελε να είναι (περιπετειώδης διακωμώδηση) είναι έξοχος. Αν έπαιρναν σαν ταινίες σοβαρά τον εαυτό τους, το αποτέλεσμα θα ήταν άθλιο, όπως στις σημερινές ταινίες δράσης (καλή ώρα).
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,
      bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli »

Από τις αγαπημένες μου ταινίες. Μόλις είδα το τρέιλερ είπα ότι σίγουρα θα το δω και θέλω σε 3D version.
      Δεν διάβασα τι έγραψες μην επηρεαστώ.
      Σκέφτομαι να πάω με τα ανίψια μου αλλά σκέφτομαι μην φοβηθούν και φύγουμε στη μέση της ταινίας.
      Αλλά θέλω να πάω μόνο και μόνο για τα εφφέ.
      Άβαταρ μέλους
      Πορφύριος Εξαρχίδης

Μπα. Οικογενειακή ταινία είναι. Εγώ πήγα με τα ανίψια μου 8 και 10 και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα εκτός από μια μικρή σκηνή.
      Άβαταρ μέλους
      Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 18 Ιουν 2018, 20:20 Μπα. Οικογενειακή ταινία είναι. Εγώ πήγα με τα ανίψια μου 8 και 10 και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα εκτός από μια μικρή σκηνή.
      Πήδημα δεινόσαυρων ; με κανιβαλισμό άφτερ ;
      "I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
      Άβαταρ μέλους
      Πορφύριος Εξαρχίδης

Μπίστης έγραψε: 18 Ιουν 2018, 20:26
      Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 18 Ιουν 2018, 20:20 Μπα. Οικογενειακή ταινία είναι. Εγώ πήγα με τα ανίψια μου 8 και 10 και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα εκτός από μια μικρή σκηνή.
      Πήδημα δεινόσαυρων ; με κανιβαλισμό άφτερ ;
      Αυτά μόνο σε ταινίες του τριερ. Εδώ μόνο ένας αθώος ακρωτηριασμός.
      Άβαταρ μέλους
      Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 »

hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2018, 21:13
      Σταμάτα να αντιγράφεις το Cinema Sins.
      Δημοκράτης έγραψε: 31 Αύγ 2021, 14:42Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
      AlienWay έγραψε: 05 Οκτ 2021, 22:00 Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.
      Απάντηση
      • Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”