Προσωπικά διαφωνώ σε πολλά σημεία με το ΚΚΕ αλλά σε ένα πράγμα έχει δίκιο. Η μέση επιχείρηση θέλει να προσλαμβάνειpylothess έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:43Κοίτα foscilis.Εγω ειλικρινά δεν ξέρω. Μπορεί τελικά το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ( Κ.Κ.Ε.), να έχει δίκιο σε όλα αυτά που λέει. Μπορεί τελικά ,σε κάποια στιγμή να φθάσουμε σε τέτοια κατάσταση όπως είναι η Σομαλία ή όπως Νεπάλ που πρόσφατα έγινε και κομμουνιστική επανάσταση . Εγώ προσωπικά δεν το αποκλείω να υπάρξουν στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις όπου θα είναι αναγκαία η επιβολή ενός τέτοιου καθεστώτος.foscilis έγραψε: 19 Απρ 2019, 18:40 ναι εντάξει και οι χριστιανοί δίνουν τη μισή τους περιουσία στους φτωχούς και δεν πηδάνε 285 μέρες το χρόνο που είναι η νηστεία.
Δυστυχώς το ΚΚΕ πλέον είναι από τα πιο εθνικιστικά κόμματα.
Αλλά μέχρι τότε τι θα κάνουμε ; Θα περιμένουμε την δευτέρα παρουσία; Τι προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ( Κ.Κ.Ε.);
Ποιο είναι το έργο του ΚΚΕ; Μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός τι θα κάνουμε;
Για να καταπολεμηθεί η ανεργία χρειάζονται εργοδότες,επιχειρήσεις. ΟΙ επιχειρήσεις όμως τι θέλουν ; Όταν έχουμε τόσο υψηλό συντελεστή φορολογίας; Μήπως τα μεροκάματα είναι υψηλά;(αυτό είναι σχετικό)Μήπως το φορολογικό μας σύστημα είναι ασταθές και αμετάβλητο; Μήπως όλη αυτή η γραφειοκρατία και η χρονοβόρα διαδικασία είναι ένας ακόμη λόγος που αποθαρρύνει κάποιον από το να ιδρύσει μια επιχείρηση;
Αλλά ποιος τρελός θα ίδρυε επιχείρηση σε μια οικονομία που οι μισοί είναι άνεργοι; Ποιος θα αγόραζε από την επιχείρηση;
Αυτά τα ερωτήματα ούτε οι οικονομολόγοι δεν μπορούν να τα απαντήσουν και προσπαθούν να ανακουφίσουν τις οικονομίες από τα συμπτώματα.
Η οικονομία είναι χαοτική και δεν μπορεί να προβλεφθεί από κανένα μοντέλο.
Και το ΚΚΕ έρχεται και σου λέει μετά πως θα λυθούν όλα στον σοσιαλισμό.
φτηνούς εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα θέλει οι εργαζόμενοι των άλλων επιχειρήσεων να είναι καλοπληρωμένοι για να
αγοράζουν τα δικά της προϊόντα. Αυτό απαντάει και στο ερώτημα σου "Ποιός θα επενδύσει σε μία χώρα γεμάτη ανέργους?"
Η επιχείρηση που θέλει να προσλάβει φτηνούς και απελπισμένους Έλληνες εργαζόμενους οι οποίοι θα παράγουν τα προϊόντα
που θα αγοράζουν οι καλοπληρωμένοι Γερμανοί. Μα θα μου πεις- και θα έχεις δίκιο- αν οι Γερμανοί επιχειρηματίες μεταφέρουν
τις παραγωγικές τους μονάδες στην Ελλάδα, δε θα επεκταθούν η ανεργία και η φτώχεια στη Γερμανία? Η απάντηση είναι ναι
αλλά σε καμία περίπτωση δε θα κάτσει ο Γερμανός επιχειρηματίας να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεων του για τη Γερμανία.
Η δουλειά του είναι να αυξήσει την αξία των μετοχών του και των μετοχών που διακρατούν οι επενδυτές που συμμετέχουν στο
μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης του ή την αξία των ομολόγων που διακρατούν οι πιστωτές. Για αυτό εξάλλου, ο επιχειρηματίας
του παραδείγματος μας είναι πρόθυμος να πληρώσει πολιτικούς και λομπίστες ώστε να παρακάμψει τη "χρονοβόρα γραφειοκρατία"
ή να πληρώσει "συμβούλους επιχειρήσεων", λογιστές, εφοριακούς, δικηγόρους κλπ κλπ ώστε να αποφύγει την "υψηλή φορολογία".