!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η οικονομία μετά τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Η οικονομία μετά τον κορωνοϊό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Χουργιατς έγραψε: 27 Μαρ 2020, 00:45
μετά τον κορωνοϊό

αισιοδοξους σας βρίσκω
Ευκαιρία τώρα που κάθεσαι στο σπίτι να βρεις πού θα πας διακοπές το καλοκαίρι.
Θα είναι και όλα φθηνότερα γιατί θα έχει πέσει η κίνηση.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

elchav έγραψε: 27 Μαρ 2020, 00:17
zteo έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:42 Μιλατε για οικονομια μετα τον κορωνοιο.Εγω ειμαι ανεργος και βολευομουν με δυο διαμερισματα που τα νοικιαζα μεσω Airbnb.Μια κρατηση ειχα και αυτη παει για ακυρωση.ποια η διαφορα να πεθανω τωρα απο τον ιο απο το να πεθαινω καθε μερα επι εναν χρονο?
Καταλαβαίνω μαν το δράμα σου.
Θεωρούσες ότι γεννήθηκες με χρηματομηχανή που κόβει λεφτά χωρίς να κάνεις τίποτα, και τώρα πρέπει να πουλήσεις το χρόνο σου για λεφτά.

1 μέρα άδειο το Airbnb=1 μεροκάματο=1 μικρός θάνατος
Ψαχνω για δουλεια ακομα και οταν τα διαμερισματα δουλευαν.Ποτε δεν βολευτηκα με αυτα απλα να καθισω.Τωρα εαν ο κανιβαλισμος μου σε βοηθαει συνεχισε τον.Πες μου ομως ποιο προβλημα σου ελυσε?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Μηχανικός έγραψε: 27 Μαρ 2020, 08:37
μετά τον κορωνοϊό

αισιοδοξους σας βρίσκω
O Zteo έμαθα πως νοικιάζει φθηνά, έχει κεσάτια
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:27

αισιοδοξους σας βρίσκω
Θα κοντραριστούμε, θα νοικιάσω και εγώ δύο γκαρσονιέρες το καλοκαίρι και τα δικά μου είναι 30 μέτρα από την αμμουδιά. :D
zteo

Μηχανικός έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:36
Θα κοντραριστούμε, θα νοικιάσω και εγώ δύο γκαρσονιέρες το καλοκαίρι και τα δικά μου είναι 30 μέτρα από την αμμουδιά. :D
Στους οικοδομους και στους υπαλληλους που θα απολυσεις να τα νοικιασεις μιας και θα εχουν απειρο χρονο λογω ανεργιας για διακοπες.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

zteo έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:38

Στους οικοδομους και στους υπαλληλους που θα απολυσεις να τα νοικιασεις μιας και θα εχουν απειρο χρονο λογω ανεργιας για διακοπες.
1) Δεν έχω υπαλλήλους.
2) Οι οικοδόμοι όσοι έχουν μείνει μετά την κρίση, δουλεύουν στο φουλ.
zteo

Μηχανικός έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:42

1) Δεν έχω υπαλλήλους.
Και τι κατασκευασουν αφου τα περισσοτερα απο αυτα θα μεινουν στα αζητητα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

zteo έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:45

1) Δεν έχω υπαλλήλους.
επισκευες. Μου φευγει κανα 20ρικο το χρονια σε μαστορια χωρις να χτιζω τιποτα καινουριο
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

talaipwros έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:48
zteo έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:45
1) Δεν έχω υπαλλήλους.
επισκευες. Μου φευγει κανα 20ρικο το χρονια σε μαστορια χωρις να χτιζω τιποτα καινουριο
Εκτός από τις επισκευές - ανακατασκευές φτιάχνονται και καινούργιες οικοδομές στην Καλαμάτα.
Βέβαια κάποιοι που ξεκίνησαν αντιπαροχές αυτή την εποχή, θα τα βρουν σκούρα γιατί δεν θα έχει λεφτά ο κόσμος λόγω κορονοιού.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Λογικό. Η ζήτηση της κηροζίνης είναι πολύ χαμηλά λόγω αναστολής των πτήσεων. Η αμόλυβδη και το diesel κίνησης είναι επίσης στα τάρταρα λόγω μείωσης των μετακινήσεων.
Ευτυχώς για τα πετρελαιοειδή που κάνει λίγο κρύο και κινείται λίγο το πετρέλαιο θέρμανσης.
Από εβδομάδα, με τις ΗΠΑ στο lockout και την άνοδο της θερμοκρασίας βλέπω ακόμη πιο μικρή ζήτηση.

Και επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, καθάρισε και η ατμόσφαιρα. Τα σκουπίδια μειώθηκαν και οι δήμοι είχαν χρόνο να καθαρίσουν τις πόλεις.

Ελπίζουμε δε ότι μετά την κρίση του ιού θα γλυτώσουμε και από ψεκασμένους τύπου Γκρέτα...
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

zteo έγραψε: 27 Μαρ 2020, 11:06
elchav έγραψε: 27 Μαρ 2020, 00:17
zteo έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:42 Μιλατε για οικονομια μετα τον κορωνοιο.Εγω ειμαι ανεργος και βολευομουν με δυο διαμερισματα που τα νοικιαζα μεσω Airbnb.Μια κρατηση ειχα και αυτη παει για ακυρωση.ποια η διαφορα να πεθανω τωρα απο τον ιο απο το να πεθαινω καθε μερα επι εναν χρονο?
Καταλαβαίνω μαν το δράμα σου.
Θεωρούσες ότι γεννήθηκες με χρηματομηχανή που κόβει λεφτά χωρίς να κάνεις τίποτα, και τώρα πρέπει να πουλήσεις το χρόνο σου για λεφτά.

1 μέρα άδειο το Airbnb=1 μεροκάματο=1 μικρός θάνατος
Ψαχνω για δουλεια ακομα και οταν τα διαμερισματα δουλευαν.Ποτε δεν βολευτηκα με αυτα απλα να καθισω.Τωρα εαν ο κανιβαλισμος μου σε βοηθαει συνεχισε τον.Πες μου ομως ποιο προβλημα σου ελυσε?
Κανένα, απλά μην είσαι τόσο μίρλας
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

zteo έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:47
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:45
Δεν ήσουν άνεργος, εισοδηματίας ήσουν.
Κοψε τις μαλακιες για να μην τα ακουσεις εσυ.

.

Λοιπάν μεγάλε....

Δέν είναι τυχαίο οτι οι περισσότεροι Φιλόσοφοι μέχρι τόν προηγούμενο αιώνα

διατηρούσαν Κήπο.....

Βάλε ΤΩΡΑ.....λόγω εποχής το ΤΩΡΑ.....ενα κήπο μέ κηπευτικά.....μέ καμμιά 40αριά είδη....

Αν θές νά σου κάνω ενα κατάλογο σπόρων.....

Εκτός τού ότι θά εξοικονομήσεις τό 70% τής τροφής σου.....χωρίς νά το πληρώνεις....

Θα μπορείς νά πουλάς μιά φορά τη βδομάδα καί σε όλο το δίκτυο τών γνωστών

καί φίλων τών φίλων σου.....

Οτι δέν πουλάς τό κάνεις Τουρσιά .....τίς Ντομάτες συμπυκνωμένη σάλτσα που

διατηρήται 1 χρόνο....Πατάτες επίσης 1 χρόνο....Πές τού Ταλιμπάν νά σού πεί γιά τή

Νεα ποικιλία πού δέν βγάζει ριζοκέρατα......

Καί έτσι θά εχεις κάποια εξοικονόμηση καί κάποιο εισόδημα.....γιά αρχή.....

Αυτό φυσικά μπορεί να το διατηρείς καί έχοντας καί άλλη εργασία αν προκύψει.....

Κουνηθείτε.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Στις ΗΠΑ 3,3 εκατομμ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Άρθρο του Γκίκα Χαρδούβελη στα σημερινά ΝΕΑ

Η πανδημία και η ελληνική οικονομία
Του Γκίκα Χαρδούβελη

Η χώρα μας στάθηκε άτυχη. Μετά δέκα χρόνια κρίσης, τη στιγμή που άρχιζε σταδιακά να επανέρχεται στην κανονικότητα και επεδίωκε έκρηξη των επενδύσεων και ανάπτυξη 3%, την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού του Δημοσίου σταθεροποιούνταν στο ιστορικά χαμηλό του 1%, οι τιμές των μετοχών και των ακινήτων αποκτούσαν μια αυξητική δυναμική και οι τράπεζες ξεκινούσαν ένα τεράστιο πρόγραμμα δραστικής μείωσης του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε και αυτές να επανέλθουν στην κανονικότητα, τότε ακριβώς ήρθε η παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού και έφερε την απότομη παύση της οικονομικής δραστηριότητας και μια αντιστροφή πορείας.
Η αβεβαιότητα για τη διάρκεια της τρέχουσας «παύσης» είναι μεγάλη και συναρτάται κυρίως από τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οποιαδήποτε όμως η τελική έκβαση, το οικονομικό πλήγμα στην Ελλάδα προεξοφλείται να είναι μεγαλύτερο από άλλες χώρες. Και αυτό επειδή μετά την πολυετή κρίση, η οικονομική ισορροπία στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εύθραυστη.
Πρώτον, ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα (39%) οφείλεται στους κλάδους του εμπορίου, των μεταφορών και του τουρισμού, οι οποίοι και επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Για παράδειγμα, ακόμα και με μια λήξη της υγειονομικής κρίσης το καλοκαίρι, δύσκολα τα έσοδα από τον τουρισμό θα επανέλθουν στο 50% των εσόδων του 2019.
Δεύτερον, οι τράπεζες δεν μπορούν εύκολα να δανειοδοτήσουν μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά όπως σε άλλες χώρες. Δεν έχουν αναρρώσει πλήρως από την προηγούμενη κρίση. Νέες χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα, θα απαιτήσουν πιθανότατα την εγγύηση του Δημοσίου και με κόστος για τις τράπεζες που να μην είναι απαγορευτικό. Μάλιστα η αγορά σήμερα είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξη για την πορεία των τραπεζών αφού οι τιμές των μετοχών τους μειώθηκαν πολύ περισσότερο από τις αποτιμήσεις των υπολοίπων εταιρειών, ενώ οι απαιτούμενες αποδόσεις των ομολόγων, που εκδόθηκαν πριν λίγους μήνες ως συμπληρωματικά εποπτικά κεφάλαια για ορισμένες συστημικές τράπεζες βρίσκονται στη στρατόσφαιρα του 17% με 24%.
Τρίτον, το Δημόσιο είναι ήδη υπερ-χρεωμένο και συνεπώς οι δυνατότητες επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά περιορισμένες από το κόστος του νέου δανεισμού που επιβάλλουν οι αγορές και όχι τόσο από τους δημοσιονομικούς κανόνες στην Ευρωζώνη, που με απόφαση του Eurogroup τίθενται πλέον σε αναστολή. Αυτός είναι ένας περιορισμός όχι μόνο για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο της ανάκαμψης μετά την πανδημία. Το ύψος του επιτοκιακού περιθωρίου δανεισμού του Δημοσίου παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, παρά την τελευταία σημαντική επιτυχία συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ, που έδρασε σταθεροποιητικά.
Τέλος, τα οποιαδήποτε ξένα κεφάλαια που δυνητικά θα επενδύονταν στην Ελλάδα το 2020, μετά το ξέσπασμα της κρίσης αναμένεται να αποσυρθούν, όπως συνήθως αποσύρονται από όλες τις αναδυόμενες αγορές στη διάρκεια κρίσεων. Αυτό έχει επίπτωση στις αξίες των περιουσιακών στοιχείων και των ακινήτων στη χώρα μας, στις ιδιωτικές επενδύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και στη δυνατότητα των ίδιων των τραπεζών να προχωρήσουν άμεσα στην τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, όπως είχαν προγραμματίσει.
Με την υπόθεση ότι τον Ιούνιο του υγειονομικό πρόβλημα θα έχει ξεπεραστεί και με δεδομένο το πακέτο των €10 δισ. από την κυβέρνηση ως αντίδοτο στη σφοδρότητα της κρίσης, η ύφεση του 2020 αναμένεται στην περιοχή του 5%. Αυτή είναι μια επιδείνωση 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προ κορωνοϊού πρόβλεψη, ενώ η αντίστοιχη επιδείνωση στην ανεργία αναμένεται στις περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες. Από το 4ο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκαμψη, ενώ η επάνοδος της οικονομικής δραστηριότητας στα επίπεδα του τέλους του 2019 αναμένεται προς το τέλος του 2021 ή και αργότερα.
Ετσι η κρίση του κορωνοϊού φαίνεται να μας κοστίζει τουλάχιστον δύο έτη καθυστέρησης στην αναπτυξιακή μας πορεία, πέραν των υπόλοιπων συνεπειών, όπως η άνοδος στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, η πιθανή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η υποβάθμιση της χώρας και των ελληνικών εταιρειών από τους αξιολογικούς οίκους, η αύξηση στα ασφάλιστρα κινδύνου για επενδύσεις στην Ελλάδα ή και η μείωση στο δυνητικό προϊόν.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι ακόμα μεγαλύτερη στο ζήτημα συνοχής της Ευρωζώνης. Η Ευρωζώνη δεν θα παραμείνει ίδια. Η σημερινή κρίση είτε θα την ωθήσει σε μια πιο στενή οικονομική ένωση είτε θα προσθέσει φυγόκεντρες δυνάμεις. Και η χώρα μας θα έχει να επουλώσει νέες πληγές και να αντιπαλέψει νέες αντιξοότητες για να επανέλθει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”