Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Gewponos90 έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:10
Τα άτομα που το μόνο που τους νοιάζει είναι ο Χριστός και η προσευχή, δεν μπορούν να προσευχηθούν και να σκεφτούν τον Χριστό στο σπίτι αλλά πρέπει να πάνε σε έναν μεγαλοπρεπή χώρο με τυπους απλούς θνητούς που φοράνε χρυσαφικα γιατί είπαμε το μόνο που μας νοιάζει είναι η προσευχή.
Γελάνε και οι πέτρες. Δεν σας νοιάζει μόνο αυτό και σταματήστε να το παίζετε ενάρετοι. Ξεφτιλιζετε και τους σοβαρούς χριστιανους
Έχεις ΤΟΣΟ ΒΑΡΕΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για το θέμα
Αλλά κι εγώ τόσο κούραση να κάθομαι να τα εξηγώ
nostromos έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:10
δεν μιλάω καθόλου για άλλο πράγμα... το διάταγμα του 1830 αποδεικνυειντην υποχρεωτικη απαλλοτρίωση τεράστιας εκκλησιαστικης περιουσίας από το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος ...αυτή που λες απλά καθορίζει την υπαγωγή σε μισθοδοσία των κληρικών ...με ποια βάση νομίζεις έγινε...?
Σοβαρά τώρα; Αυτη είναι η συμφωνια; Θα πρέπει να τους πληρώνουμε αιώνια γιατί το νεοσύστατο ελληνικό κράτος πήρε μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας όταν ακόμα προσπαθουσε να σταθεί στα πόδια του μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς; (Βασικά παραπάνω). Κανονικά μόνη της έπρεπε να την παραδώσει και να μην μπει καν σε διαπραγματεύσεις.
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
δεν μιλάω καθόλου για άλλο πράγμα... το διάταγμα του 1830 αποδεικνυειντην υποχρεωτικη απαλλοτρίωση τεράστιας εκκλησιαστικης περιουσίας από το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος ...αυτή που λες απλά καθορίζει την υπαγωγή σε μισθοδοσία των κληρικών ...με ποια βάση νομίζεις έγινε...?
Σοβαρά τώρα; Αυτη είναι η συμφωνια; Θα πρέπει να τους πληρώνουμε αιώνια γιατί το νεοσύστατο ελληνικό κράτος πήρε μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας όταν ακόμα προσπαθουσε να σταθεί στα πόδια του μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς; (Βασικά παραπάνω). Κανονικά μόνη της έπρεπε να την παραδώσει και να μην μπει καν σε διαπραγματεύσεις.
αυτό ήταν τον αρχικό deal...ακολουθούνε άπειρα...να ξέρεις πως συμφέρει στην εκκλησία η αυτονομία ...ως θεσμός έχει τεράστια έσοδα αυτόνομα ...
Ξαναλέω ότι είχα διαβάσει το ΦΕΚ και πουθενά δεν ανέφερε μισθοδοσία κληρικών. Το "εσύ με ποια βάση νομίζεις έγινε" δεν είναι βάση συζητήσεως. Αν υπήρχε συμφωνία θα είχα γραφεί στο κείμενο. Δεν θα είχε αφεθεί να αιωρείται στον αέρα.
Για το διάταγμα του 1830 δεν γνωρίζω. Υπάρχει σε αυτό συμφωνημένη τέτοια ανταλλαγή ; Μπορείς να δείξεις που είναι να μην διαβάζω πάλι όλο το κατεβατό ;
Veni Vidi Vici έγραψε: 25 Μαρ 2020, 21:35
Αν αρρωστήσετε (δεν σας το εύχομαι) μην πάτε σε γιατρό να πάτε σε παπά.
Ειδικά τώρα.
Κι αν δεν βρίσκετε γιατρό, μην ακούσω παράπονα...σας ξέχεσα!
Οτι για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό φταίει κάποια υπερπληθώρα παπάδων.
Και οι κηπουροί της ΕΡΤ και οι σφραγιδοστάμπες των υπουργείων και πολλοί άλλοι που έχουν την ίδια χρησιμότητα με τους παπάδες.
Ξαναλέω ότι είχα διαβάσει το ΦΕΚ και πουθενά δεν ανέφερε μισθοδοσία κληρικών. Το "εσύ με ποια βάση νομίζεις έγινε" δεν είναι βάση συζητήσεως. Αν υπήρχε συμφωνία θα είχα γραφεί στο κείμενο. Δεν θα είχε αφεθεί να αιωρείται στον αέρα.
Για το διάταγμα του 1830 δεν γνωρίζω. Υπάρχει σε αυτό συμφωνημένη τέτοια ανταλλαγή ; Μπορείς να δείξεις που είναι να μην διαβάζω πάλι όλο το κατεβατό ;
όχι δε φίλε δεν μπορώ να σου δείξω ...αν θες κάτσε διάβασε ...τι είστε εσείς μωρέ...?
Veni Vidi Vici έγραψε: 25 Μαρ 2020, 21:35
Αν αρρωστήσετε (δεν σας το εύχομαι) μην πάτε σε γιατρό να πάτε σε παπά.
Ειδικά τώρα.
Κι αν δεν βρίσκετε γιατρό, μην ακούσω παράπονα...σας ξέχεσα!
Οτι για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό φταίει κάποια υπερπληθώρα παπάδων.
Και οι κηπουροί της ΕΡΤ και οι σφραγιδοστάμπες των υπουργείων και πολλοί άλλοι που έχουν την ίδια χρησιμότητα με τους παπάδες.
μπορεί κάποιος να τελειώσει την κουβέντα εδώ μαζί σου
τουλάχιστον αυτοί που καταλαβαίνουν δυο πράγματα, ακόμα και άθεοι αντιλαμβάνονται την σημασία κάποιων πραγμάτων και ξέρουν να ξεχωρίζουν
θα σου πω μόνο πως εαν υπήρχε δυνατότητα να μην υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού, θα υπήρχε και η δυνατότητα να έχουν όλες οι ενορίες τον Ιερέα τους (και να μην υπάρχουν περιοχές που μένουν αλειτούργητες οι Εκκλησίες ελλείψει ιερέα)
αυτό ήταν τον αρχικό deal...ακολουθούνε άπειρα...να ξέρεις πως συμφέρει στην εκκλησία η αυτονομία ...ως θεσμός έχει τεράστια έσοδα αυτόνομα ...
Εμένα αυτό που μου παρεθεσες μέχρι στιγμής μου θυμίζει συμφωνία τοκογλύφου. Πάρε περιουσία εφάπαξ πριν 200 χρόνια και πλήρωνε μου το.μισθολογιο μια ζωή. Είναι ο ορισμός του τοκογλυφισμου. ( Τα golden boys μπροστά σε αυτό είναι αγγελούδια) Τα μετέπειτα deal δείχνουν την αδυναμία του κράτους να συγκρουστεί σοβαρά με το λόμπι των τράγων. Δεν μου λένε κατι. Αυτο κράζουμε τόση ώρα. Ότι τα ΣΥΡΙΖΙΑ και τα ΝΔ φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν τα βάζουν με τα τραγια. Προτιμούν να μου πουν πλήρωσε 950 ευρώ το δίμηνο ΤΕΒΕ για να ασφαλιστεις και ας μην τα βγάζεις, η να απολύσουν σε μια μέρα 3.000 γιατρούς γιατί δεν τους χρειαζόμαστε 3( άσχετα αν όλοι έχουμε ζήσει τις ελλειψεις ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία) αλλά δεν τολμούν να πουν ρε παιδια είχαμε κάνει <<deal>>. Αλλά να σας πληρώσω δεν έχω πια. Τα λεφτοδεντρα που λένε κάτι όψιμοι νεοδημοκρατες τελειωσαν.
θα σου πω μόνο πως εαν υπήρχε δυνατότητα να μην υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού, θα υπήρχε και η δυνατότητα να έχουν όλες οι ενορίες τον Ιερέα τους (και να μην υπάρχουν περιοχές που μένουν αλειτούργητες οι Εκκλησίες ελλείψει ιερέα)
Μα είναι ανοησία αυτό που μου λες δεν το καταλαβαίνεις;
Σαν να μου λες...αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 3000 ΜΕΘ θα είχαμε και τη δυνατότητα να έχουμε και μια δημόσιο υπάλληλο-αστρολόγο σε κάθε γειτονιά!
nostromos έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:29
όχι δε φίλε δεν μπορώ να σου δείξω ...αν θες κάτσε διάβασε ...τι είστε εσείς μωρέ...?
Δεν μπορείς να μου δείξεις άρα δεν ξέρεις αν υπάρχει. Οπότε τα λινκ μου τα έδωσες με το σκεπτικό πάρε εδώ κάτι κατεβατά που βρήκα, δεν τα έχω διαβάσει, αλλά λογικά εκεί θα είναι.
Έχει καλώς.
Σου λέω όμως ότι ακριβώς το ίδιο πράγμα είχε γίνει σε προηγούμενη συζήτηση για την συμφωνία του 1940 και εγώ κάθισα και διάβασα κατεβατά επί κατεβατών και τίποτα δεν είχα βρει. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι έχοντας πιαστεί κορόιδο μία φορά είμαι λίγο επιφυλακτικός.
Παρόλα αυτά θα δείξω καλή θέληση και θα τα διαβάσω. Κάποια στιγμή αργότερα.
Μα είναι ανοησία αυτό που μου λες δεν το καταλαβαίνεις;
Σαν να μου λες...αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 3000 ΜΕΘ θα είχαμε και τη δυνατότητα να έχουμε και μια δημόσιο υπάλληλο-αστρολόγο σε κάθε γειτονιά!
Όχι, θέλω να σου πω οτι δεν φταίει καμιά υπερπληθώρα παπάδων για το δημόσιο σύστημα υγείας
Gewponos90 έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:13
Σου έχω και πρόσφατο παράδειγμα. Ο Κουρκούλης. Θεραπευτηκε από καρκίνο στο πάγκρεας με την επίσκεψη στο Άγιον Όρος.
Διόλου περίεργον. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι. Πληθώρα θαυματουργικών ιάσεων στην Ορθοδοξία...
Gewponos90 έγραψε: 25 Μαρ 2020, 22:13
Σου έχω και πρόσφατο παράδειγμα. Ο Κουρκούλης. Θεραπευτηκε από καρκίνο στο πάγκρεας με την επίσκεψη στο Άγιον Όρος.
Διόλου περίεργον. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι. Πληθώρα θαυματουργικών ιάσεων στην Ορθοδοξία...
Οπότε όπως σου είπε ο μπακαλης, όταν αρρωστήσεις μην πας στον γιατρο. Να πας στον παπά. Και ευτυχώς που δεν έχουμε καθολικούς ταλιμπαν εδώ μέσα. Αλλιώς μέχρι αύριο θα τραβούσατε τα βυζιά σας ποιο από τα 2 σχίσματα είχαν τα περισσότερα θαύματα.