Έχουμε άλλες πηγές. Εσύ κοιτάς το worldometer, εγώ παρακολουθώ την ίδια τη χώρα. Σού έγραψα και λεπτομέρειες παραπάνω. Για Τσεχίες κλπ. δεν έχω άποψη, δεν ξέρω τη γλώσσα ώστε να δω τι τρέχει, αλλά και νά ξερα δεν πολυνοιάζομαι.kameron έγραψε: 25 Μαρ 2020, 15:00Άρα, καταλήγεις και πάλι στο γνωστό μότο ότι μόνο στη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες λειτουργεί καλά το σύστημα. Και εκεί που ίσως δουλεύει, βλ. Ολλανδία δεν το πήραν είδηση. Πολύ βολικά αυτά, αλλά έχω διαφορετική άποψη.sharp έγραψε: 25 Μαρ 2020, 14:54
Τι ερώτηση κι αυτή... Έχει σχέση με το πόσο σωστά δουλεύει το σύστημα. Όσο χειρότερα, τόσο ευκολώτερα πεθαίνεις σε μια κρίση. Προφανώς δεν δουλεύει τόσο καλά στη Γαλλία όσο στη Γερμανία και αυτό το έχω προσωπικά διαπιστώσει σε πολλούς τομείς αν και ευτυχώς όχι της Υγείας.
Άλλωστε, για κάποιον λόγο δεν πρόκειται μόνο για τη Γερμανία, βλέπουμε και την Τσεχία να είναι στο 0,5%, τη Νότιο Αφρική στο 0 και πολλά άλλα τέτοια. Έτοιμος βέβαια ο αντίλογος, άλλοι μπορεί να κοροϊδεύουν, οι Γερμανοί αποκλείεται.
Εξακολουθώ να προτιμώ την επιλογή ότι απλά στη Γερμανία και σε άλλες χώρες καταγράφουν διάφορους θανάτους σε άλλες αιτίες. Κάτι για το οποίο επαναλαμβάνω, ίσως να έχουν και δίκιο, έτερον εκάτερον.
Και ναι, τα πράγματα γενικώς δουλεύουν καλύτερα στις χώρες που ανέφερες, γι αυτό και τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που έχουν ή δεν έχουν, διαφορετικά η Γαλλία θα ήταν Σκανδιναυία.