!!! DEVELOPMENT MODE !!!

SOS τρέξτε να δώσετε αίμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Τσουνάμις

SOS τρέξτε να δώσετε αίμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσουνάμις »

Δυστυχώς με την πανδημία έχουν μειωθεί οι εθελοντές από φόβο να μπουν στα νοσοκομεία. Γι' αυτό το λόγο γίνονται αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους.
Άβαταρ μέλους
Τσουνάμις

Re: SOS τρέξτε να δώσετε αίμα

Κορωνοϊός: Δραματικές ελλείψεις σε αίμα – Κραυγή αγωνίας των μεταγγιζομένων ασθενών

Έκκληση των ασθενών προς τους αιμοδότες να προσέλθουν να προσφέρουν αίμα στις αιμοδοσίες, τους Δήμους ή την Σταθερή Αίθουσα Αιμοδοσιών του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στο Αιγάλεω.
Σε δραματική έλλειψη αίματος έχουν οδηγήσει τη χώρα ο νέος κορονοϊός και τα έκτακτα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Η έλλειψη παρατηρείται σε όλες τις αιμοδοσίες και έχει σοβαρές συνέπειες. Στην πραγματικότητα, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών που μπορεί να χρειασθούν μετάγγιση αίματος. Γι' αυτό, ο ΠΑΣΠΑΜΑ κάνει έκκληση σε όλους τους υγιείς πολίτες να προσέλθουν στην κοντινότερη αιμοδοσία για να προσφέρουν αίμα.

Ταυτοχρόνως, ζητά από την πολιτεία να συμπεριλάβει την αιμοδοσία και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοϊός Covid-19.

Όπως εξηγεί ο ΠΑΣΠΑΜΑ σε ανακοίνωσή του, η έλλειψη αίματος είναι απειλητική για τους ασθενείς με θαλασσαιμία. Και αυτό, διότι η υγεία και η επιβίωσή τους είναι συχνά άρρηκτα συνδεδεμένη με την επάρκεια αίματος.

«Η αντιμετώπιση των χρονίων αυτών ασθενών συνίσταται στη μετάγγιση 2-3 μονάδων αίματος ανά 15 ημέρες», σημειώνει ο ΠΑΣΠΑΜΑ. «Ήδη υπάρχει μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας ανά την επικράτεια. Επιπλέον, ακυρώνονται εξωτερικές αιμοληψίες αφού τα πάντα κλείνουν».

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ ζητά την άμεση λήψη μέτρων τα οποία θα αφορούν την επάρκεια αίματος. Ζητά επίσης να τονιστεί η ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης της αιμοδοσίας, καθώς και να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο οι αιμοδότες.

Προσφορά αίματος και σε εξωτερικούς χώρους
Ο ΠΑΣΠΑΜΑ επισημαίνει ότι όλες οι αιμοδοσίες έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης, ώστε οι αιμοδότες να προσφέρουν με ασφάλεια αίμα. «Οι περισσότερες αιμοδοσίες βρίσκονται σε ξεχωριστές πτέρυγες των νοσοκομείων», τονίζει.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πολλοί Δήμοι και σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνουν αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι αιμοδοσίες αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α. (www.ekea.gr).

Τέλος το ΕΚΕΑ διαθέτει αποκλειστικά για αιμοληψίες την Σταθερή Αίθουσα που έχει δημιουργήσει στο Αιγάλεω. Η αίθουσα βρίσκεται στην Λεωφόρο Θηβών 314. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 15:00 έως 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό 210.5697 986.

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/koro ... on/128607/
Άβαταρ μέλους
Τσουνάμις

Αν μπορεί η διαχείριση να το καρφιτσώσει; Είναι σημαντικό θέμα.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Αν δώσεις αίμα, κανονικά πρέπει να σου κάνουν εξέταση για κορωνιό.
Αλλά μπορεί να μη σου κάνουν γιατί δεν έχουμε αρκετά αντιδραστήρια.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν δύο μέρες άδεια όταν δίνουν αίμα.
Η ελεύθεροι επαγγελματίες παίρνουμε τα αρχίδια μας. :D

Τώρα που οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν λόγω κορωνιού, γιατί να πάνε να δώσουν αίμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 24 Μαρ 2020, 20:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Μηχανικός έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:01 Οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν δύο μέρες άδεια όταν δίνουν αίμα.
Η ελεύθεροι επαγγελματίας παίρνουμε τα αρχίδια μας. :D

Τώρα που οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν λόγω κορωνιού, γιατί να πάνε να δώσουν αίμα;
Για να προσφέρουν βοήθειά στον συνά καλά ναι γάμησε το.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Εγώ σήμερα που πέρασα από αιμοδοσία, ο μόνος έλεγχος ήταν από εθελόντρια σαμαρείτισσα στην εξωτερική είσοδο του νοσοκομείου -ντυμένη με χίλια δυο συμπράγκαλα (μάσκες, ποδιές, προσωποκαλύπτρες, λες και ήταν μέσα σε μεθ) για λόγους θεαθήναι- που θερμομετρούσαν στο μέτωπο..
Η αιμοδοσία έχει όντως θέμα μια και η προσέλευση είναι μικρή, έλεγχος κορονωιού στο αίμα δεν γίνεται, παρά μόνο σου λένε αν αναπτύξεις μέσα σε πέντε μέρες συμπτώματα, να τηλεφωνήσεις και να τους το αναφέρεις...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Μηχανικός έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:01 Οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν δύο μέρες άδεια όταν δίνουν αίμα.
Η ελεύθεροι επαγγελματίας παίρνουμε τα αρχίδια μας. :D

οι ΔΥ εχουν βαλβιδα αντεπιστροφης .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

οι ιδιωτικοι υπαλληλοι δικαιουνται αδεια για την μερα που δινουν...
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Kόψτε τις παπαριές, ήταν να δώσω αίμα ως εθελοντής αιμοδότης ,αλλά με απέτρεψαν διακριτικά ως υπερτασικό ( ευπαθής ομάδα), μου είπαν να περιμένω..
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Στύγιος έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:14 Kόψτε τις παπαριές, ήταν να δώσω αίμα ως εθελοντής αιμοδότης ,αλλά με απέτρεψαν διακριτικά ως υπερτασικό ( ευπαθής ομάδα), μου είπαν να περιμένω..
Καλά κι εγώ όταν με υποχρέωναν να δώσω και μετά να πιω μια πορτοκαλάδα, να συνεχίσω δεκάωρο εργασία και να οδηγήσω μιάμιση ώρα, για να γυρίσω σπίτι, έλεγα ότι έχω περίοδο.

Ένας συνάδελφος έπαιρνε κάτι κουλά φάρμακα για την καράφλα. Νταξ αυτός το τερμάτισε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Είμαι Ο αρνητικό , κάθε 6 μήνες δίνω . Επόμενη αιμοδοσία είναι τον Ιούνιο.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Η ελεύθεροι επαγγελματίες παίρνουμε τα αρχίδια μας. :D

.

Τι νά δώσουν αίμα ρέ μαλακοκάβλη ;;;

Αυτοί ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΏΡΑ...... :fp:

Εδω χρειαζόμαστε Κωρονοιό μέ ειδικότητα Δημόσιους Υπαλλήλους..... :g030:

.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Τσουνάμις

Στύγιος έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:14 Kόψτε τις παπαριές, ήταν να δώσω αίμα ως εθελοντής αιμοδότης ,αλλά με απέτρεψαν διακριτικά ως υπερτασικό ( ευπαθής ομάδα), μου είπαν να περιμένω..
Και γω ανήκω στις ευπαθείς ομάδες και δε μπορ΄ψ να δώσω αίμα. Έτσι προτρέπω άλλους, όπως από το συγγενικό και φιλικό μου περιβάλλον.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Τσουνάμις έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:21
Και γω ανήκω στις ευπαθείς ομάδες και δε μπορ΄ψ να δώσω αίμα. Έτσι προτρέπω άλλους, όπως από το συγγενικό και φιλικό μου περιβάλλον.
Εγώ είμαι εθελοντής αιμοδότης κοντά 30 χρόνια. Πέρυσι με έκοψαν 1 φορά λόγω των αντιυπερτασικών χαπιών,άλλες φορές δίνω κανονικά.
Τώρα επικοινώνησα , και μου είπαν να περιμένω 2 βδομάδες, δεν αναλαμβάνουν κι αυτοί την ευθύνη. :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”