Σαν κράτος υπαγορεύεις τον ιδιοκτήτη πώς θα είναι το μαγαζί του με διάφορους τρόπους που σχετίζονται με τα δικαιώματα και την ασφάλεια των καταναλωτών, γιατί το κράτος είναι ο εκπρόσωπος των καταναλωτών.
Οπότε σαφώς είναι δυνατόν να του το απαγορεύσεις και ξαναλέω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί επιτρέπεται.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ανοιχτός ήταν ο Τζάμπας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Ανοιχτός ήταν ο Τζάμπας
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι, αλλά δεν είναι Ελληνική πατέντα. Για να επιτρέπεται και αλλού σημαίνει ότι θα υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις ασφαλείας που καλύπτονται.hellegennes έγραψε: 21 Μαρ 2020, 13:06 Σαν κράτος υπαγορεύεις τον ιδιοκτήτη πώς θα είναι το μαγαζί του με διάφορους τρόπους που σχετίζονται με τα δικαιώματα και την ασφάλεια των καταναλωτών, γιατί το κράτος είναι ο εκπρόσωπος των καταναλωτών.
Οπότε σαφώς είναι δυνατόν να του το απαγορεύσεις και ξαναλέω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί επιτρέπεται.
Εν τω μεταξύ κάθε κατάστημα που είναι πολυόροφο στην ουσία έχει το ίδιο πρόβλημα. Τα ασανσέρ ποτέ δεν αρκούν. Στην ουσία αν είσαι στον πάνω όροφο αναγκάζεσαι να κατέβεις διαδοχικά από τις κυλιόμενες.
- hellegennes
Ακριβώς, το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα πολυώροφα πολυκαταστήματα και γι' αυτό αποφεύγεται πλέον να χτίζονται κατά ύψος αντί κατά πλάτος. Στα περισσότερα κράτη η νομοθεσία απαγορεύει πάνω από κάποιον αριθμό ορόφων για εμπορικά και επιβάλλει επιπρόσθετα μέτρα εναλλακτικών εξόδων, όπως εξωτερικές σκάλες και φουσκωτές τσουλήθρες.ST48410 έγραψε: 21 Μαρ 2020, 13:09Ναι, αλλά δεν είναι Ελληνική πατέντα. Για να επιτρέπεται και αλλού σημαίνει ότι θα υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις ασφαλείας που καλύπτονται.hellegennes έγραψε: 21 Μαρ 2020, 13:06 Σαν κράτος υπαγορεύεις τον ιδιοκτήτη πώς θα είναι το μαγαζί του με διάφορους τρόπους που σχετίζονται με τα δικαιώματα και την ασφάλεια των καταναλωτών, γιατί το κράτος είναι ο εκπρόσωπος των καταναλωτών.
Εν τω μεταξύ κάθε κατάστημα που είναι πολυόροφο στην ουσία έχει το ίδιο πρόβλημα. Τα ασανσέρ ποτέ δεν αρκούν. Στην ουσία αν είσαι στον πάνω όροφο αναγκάζεσαι να κατέβεις διαδοχικά από τις κυλιόμενες.
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ο νόμος σε πολλά κράτη μπορεί να μην απαγορεύει αυτομάτως την ύπαρξη καταστημάτων μίας διαδρομής, οπότε συνήθως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κολλήματα στο να ανοίξουν τέτοια καταστήματα.
Ότι είναι θέμα ασφαλείας είναι πράγμα που διδάσκεται σε όλες τις σχολές μηχανικών και γι' αυτό προβλέπονται έξτρα μέτρα και η νομοθεσία στα περισσότερα κράτη έχει αναπροσαρμοστεί. Ωστόσο συνεχίζει να είναι προβληματικό σε κράτη που δεν κάνουν επαρκείς ελέγχους τήρησης των πρόσθετων μέτρων και ανάμεσα σ' αυτά τα κράτη είναι η Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Και στα τζαμπο και τα ικεα εχεις την δυνατοτητα να πας απο το πρωτο sectiοn στην εξοδο η οποια ειναι κοινη με την εισοδο οπωςσε ολα σχεδον τα σουπερ μαρκετhellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2020, 23:27 Κανένα ΣΜ και Cash and Carry δεν έχει κύκλο. Δεν υπάρχει ούτε μισό τέτοιο κατάστημα που να έχει διαδρομή και όχι ελεύθερους, ανοιχτούς διαδρόμους προς πάσα κατεύθυνση. Οπότε ανακάλεσε αυτήν την στιγμή την παραπληροφόρησή σου. Ανοχή τέλος στα ψέματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 21 Μαρ 2020, 13:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Οκ. Αλλά που καταλήγεις. Ότι τα Τζάμπο δεν παίρνουν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος; Ότι παίρνουν μεγάλα ρίσκα επειδή ο νόμος είναι παλιός ή έχει κενά;hellegennes έγραψε: 21 Μαρ 2020, 13:21 Ακριβώς, το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα πολυώροφα πολυκαταστήματα και γι' αυτό αποφεύγεται πλέον να χτίζονται κατά ύψος αντί κατά πλάτος. Στα περισσότερα κράτη η νομοθεσία απαγορεύει πάνω από κάποιον αριθμό ορόφων για εμπορικά και επιβάλλει επιπρόσθετα μέτρα εναλλακτικών εξόδων, όπως εξωτερικές σκάλες και φουσκωτές τσουλήθρες.
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ο νόμος σε πολλά κράτη μπορεί να μην απαγορεύει αυτομάτως την ύπαρξη καταστημάτων μίας διαδρομής, οπότε συνήθως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κολλήματα στο να ανοίξουν τέτοια καταστήματα.
Ότι είναι θέμα ασφαλείας είναι πράγμα που διδάσκεται σε όλες τις σχολές μηχανικών και γι' αυτό προβλέπονται έξτρα μέτρα και η νομοθεσία στα περισσότερα κράτη έχει αναπροσαρμοστεί. Ωστόσο συνεχίζει να είναι προβληματικό σε κράτη που δεν κάνουν επαρκείς ελέγχους τήρησης των πρόσθετων μέτρων και ανάμεσα σ' αυτά τα κράτη είναι η Ελλάδα.
Δηλαδή εσύ αν είχες 80 καταστήματα στην Ελλάδα και άλλα στο εξωτερικό θα έπαιρνες ρίσκα ανεξαρτήτως του νόμου για να τρέχεις και να μην προλαβαίνεις μετά; Δεν είναι λογική υπόθεση αυτή. Αν θεωρείς τον επιχειρηματία τόσο τσαπατσούλη, θα πρέπει να καταφύγουμε σε θεωρίες συνωμοσίας για να ερμηνεύσουμε την επιτυχία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης θα είχες τους υπαλλήλους όλων των πολυκαταστημάτων Τζάμπο, Σκλαβενίτη, Hondos, Praktiker, IKEA, Marks & Spenser κλπ να απεργούν γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Προφανώς με την πάροδο του χρόνου θα αυστηροποιείται η νομοθεσία και θα αλλάξει η μορφή τέτοιων καταστημάτων προς το ασφαλέστερο αλλά δεν νομίζω να τους επιτρέπει να λειτουργούν αν δεν συμμορφώνονται ήδη με τις ισχύουσες διατάξεις.
- hellegennes
Όχι, λέω ότι ανεξάρτητα από το τι προβλέπει ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις, αν προβλέπει κάτι, το ρίσκο είναι αυξημένο και κατά την γνώμη μου -και όχι μόνο την δική μου- δεν θα έπρεπε καθόλου να επιτρέπεται εμπορικό κατάστημα που δεν είναι ανοιχτών διαδρόμων.ST48410 έγραψε: 21 Μαρ 2020, 13:29Οκ. Αλλά που καταλήγεις. Ότι τα Τζάμπο δεν παίρνουν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος; Ότι παίρνουν μεγάλα ρίσκα επειδή ο νόμος είναι παλιός ή έχει κενά;hellegennes έγραψε: 21 Μαρ 2020, 13:21 Ακριβώς, το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα πολυώροφα πολυκαταστήματα και γι' αυτό αποφεύγεται πλέον να χτίζονται κατά ύψος αντί κατά πλάτος. Στα περισσότερα κράτη η νομοθεσία απαγορεύει πάνω από κάποιον αριθμό ορόφων για εμπορικά και επιβάλλει επιπρόσθετα μέτρα εναλλακτικών εξόδων, όπως εξωτερικές σκάλες και φουσκωτές τσουλήθρες.
Όσον αφορά τα κράτη, αντιρρήσεις μπορεί να διατυπώθηκαν κάποια στιγμή, αν όχι απ' την αρχή, για τον τύπο διαρρύθμισης, αλλά οι μεγάλες εταιρείες εκπροσωπούνται είτε από λόμπι είτε από απευθείας δικά τους άτομα που πιέζουν κυβερνήσεις και οργανισμούς να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της επιχείρησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είναι μέχρι να γίνει η πρώτη στραβή και να αναθεωρηθούν οι κανόνες ασφαλείας.
Να θυμίσω ότι κατά ειρωνία της τύχης, όταν ο ΓΓ με αφορμή το τροχαίο με την πόρσε του Βακάκη σχολίασε τον τρόπο κατασκευής των πάρκινγκ στις εθνικές οδούς και ότι θα έπρεπε να κατασκευάζονται με τρόπο που να προστατεύει καλύτερα τα σταθμευμένα οχήματα, κάποιοι πέσαν να τον φάνε.
Να θυμίσω ότι κατά ειρωνία της τύχης, όταν ο ΓΓ με αφορμή το τροχαίο με την πόρσε του Βακάκη σχολίασε τον τρόπο κατασκευής των πάρκινγκ στις εθνικές οδούς και ότι θα έπρεπε να κατασκευάζονται με τρόπο που να προστατεύει καλύτερα τα σταθμευμένα οχήματα, κάποιοι πέσαν να τον φάνε.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- hellegennes
Όλοι οι κανόνες ασφαλείας ψηλών κτηρίων έχουν αναθεωρηθεί μετά από ατυχήματα.
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τραγικό σε κατάστημα μονής διαδρομής τύπου ΙΚΕΑ. Αλλά αν συμβεί, τότε θα αναθεωρηθούν οι κανόνες. Ως τότε θα συζητιέται ως πρόβλημα μόνο ακαδημαϊκά.
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τραγικό σε κατάστημα μονής διαδρομής τύπου ΙΚΕΑ. Αλλά αν συμβεί, τότε θα αναθεωρηθούν οι κανόνες. Ως τότε θα συζητιέται ως πρόβλημα μόνο ακαδημαϊκά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 0 Απαντήσεις