!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:29 Η μασκα ειναι πραγματικη ιοπαγιδα ειναι πολυ πιθανο να κολλησεις απο μασκα
Οποτε καλο θα ειναι καποιοι να σταματησουν να θαυμαζουν τους Ασιατες που δηθεν σταματησαν τον ιο με τις μασκες
Έχω ακούσει 1-2 φορές τον Τσιόδρα να λέει ότι πλέον πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς. Μήπως μία εκτεταμένη χρήση μασκών (αν υποτεθεί ότι δεν υπήρχε πρόβλημα διαθεσιμότητας) θα προφύλασσε τον πληθυσμό από αυτούς που νοσούν ήπια και δεν το γνωρίζουν; Δεν θα ΄ταν και λίγο αυτό.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

nrg έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:36
Να τους το ανακοινώσεις διότι τους πιάσανε κορόιδα με την μάσκα όλη μέρα...
O ιος παραμενει πολυ μεταδοτικος πανω στην ασκα ακομη και για 7 ημερες
Τους το ειπε η μελετη δεν χρειαζεται να πω εγω κατι
Αλλωστε οι ιδιοι δεν υποστηριζουν οτι σταματησαν τον ιο επειδη φορανε μασκες
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ρε μπας και εχει κολησει ολος ο βορρας στην ιταλια;
Manolis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manolis »

ST48410 έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:41
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:29 Η μασκα ειναι πραγματικη ιοπαγιδα ειναι πολυ πιθανο να κολλησεις απο μασκα
Οποτε καλο θα ειναι καποιοι να σταματησουν να θαυμαζουν τους Ασιατες που δηθεν σταματησαν τον ιο με τις μασκες
Έχω ακούσει 1-2 φορές τον Τσιόδρα να λέει ότι πλέον πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς. Μήπως μία εκτεταμένη χρήση μασκών (αν υποτεθεί ότι δεν υπήρχε πρόβλημα διαθεσιμότητας) θα προφύλασσε τον πληθυσμό από αυτούς που νοσούν ήπια και δεν το γνωρίζουν; Δεν θα ΄ταν και λίγο αυτό.
Όταν λες εκτεταμένη χρήση μασκών τι εννοείς? Εντός του σπιτιού?
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:42
nrg έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:36
Να τους το ανακοινώσεις διότι τους πιάσανε κορόιδα με την μάσκα όλη μέρα...
O ιος παραμενει πολυ μεταδοτικος πανω στην ασκα ακομη και για 7 ημερες
Τους το ειπε η μελετη δεν χρειαζεται να πω εγω κατι
Αλλωστε οι ιδιοι δεν υποστηριζουν οτι σταματησαν τον ιο επειδη φορανε μασκες
Καλύτερα ο ιός στο outer layer της μάσκας, παρά στα πνευμόνια.
Η μάσκα αποδεδειγμένα εμποδίζει την εξάπλωση.

Αν όμως φοράς την ίδια μάσκα 24/7 και την βάλεις και ανάποδα ... ναι, ίσως να είναι και πρόβλημα...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Manolis

Προφανώς τώρα με τον περιορισμό της κυκλοφορίας που έχει εφαρμοστεί κατά το ήμισυ η πιθανότητα μετάδοσης είναι βασικά για τα μέλη της οικογένειας.Άρα? Πώς να φερόμαστε σαν φορείς?
Άβαταρ μέλους
ST48410

Manolis έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:47
Δεν λέω για μέσα στο σπίτι αλλά στους δρόμους τους βλέπεις πολύ συχνά μετά τις εξάρσεις της περασμένης δεκαετίας. Μπαίνεις δηλαδή σε ένα λεωφορείο και αρκετοί έχουν μάσκα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Manolis έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:49 Προφανώς τώρα με τον περιορισμό της κυκλοφορίας που έχει εφαρμοστεί κατά το ήμισυ η πιθανότητα μετάδοσης είναι βασικά για τα μέλη της οικογένειας.Άρα? Πώς να φερόμαστε σαν φορείς?
Τήρηση αποστάσεων, περιορισμός σε αγκαλιές κλπ με ευπαθείς, προσοχή στο να μην αγγίζεις τα σκεύη ή τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν, ξεχωριστές τουαλέτες, πετσέτες κλπ αν είναι δυνατόν, τακτικός καθαρισμός χεριών. Τέτοια πράγματα φαντάζομαι.
Manolis

η αγαπημένη μας ελένη γερασιμίδου

Πώς περνάω κλεισμένη στο σπίτι…

Δεν έχω φωτογραφίες να σας δείξω και να είχα δεν διαθέτω τις γνώσεις της άμεσης διάδοσης για να καμαρώσετε το σπίτι μου, εμένα με τα παλιόρουχα και τη γριά σκύλα μου που ζει «εν αγαστή συμπνοία» με τη γάτα μου.

Έχω συμμορφωθεί με τας υποδείξεις αλλά είμαι και λιοντάρι στο κλουβί.

Άσε που -αν και ξέρω τα χρόνια μου και τα διαλαλώ- νευριάζω πολύ να με κατατάσσουν στους γέρους και στις ευπαθείς ομάδες. Δίκιο έχουν, αλλά, το καταλάβαμε καλέ. Τηρώ αυστηρά όλα τα μέτρα, αλλά μη μου μαυρίζετε την ψυχή και προ παντός μη με προτρέπετε σε σαχλοεπαναστατικές πράξεις.

Εμάς εδώ μέσα μας νοιάζει που δεν μπορούμε να ανοίξουμε μέτωπα μαζί με πιο χρήσιμες συλλογικότητες, μας νοιάζει να μην περισσέψει η βλακεία και η απανθρωπιά, η αποβλάκωση, μας νοιάζει να μην εξαντληθεί η δύναμή μας ώσπου να μπορούμε να βγούμε ξανά με ρυθμικό βηματισμό.

Ως τότε διαβάζουμε -παλιά ανακάλυψη- χωρίς να μοστράρουμε τους τίτλους στο Instagram και προσπαθούμε να εμψυχώσουμε ο ένας τον άλλο.

Και για να ρυθμίσω το διαβήτη μου, περπατάω κάθε μέρα, καθαρίζουμε το σπίτι και παίρνουμε κουράγιο από όλους εσάς που γράφετε στην Κατιούσα, από την καθημερινή μου ενημέρωση από τον Ριζοσπάστη και… χίλια μακρινά φιλιά στη Λιάνα που με έβγαλε από μια παρ’ ολίγον απελπισία.

Έτσι να είμαστε πάντα κοντά όπως πρέπει.

http://www.katiousa.gr/apopseis/pos-per ... sto-spiti/
Manolis

ST48410 έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:52
Manolis έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:49 Προφανώς τώρα με τον περιορισμό της κυκλοφορίας που έχει εφαρμοστεί κατά το ήμισυ η πιθανότητα μετάδοσης είναι βασικά για τα μέλη της οικογένειας.Άρα? Πώς να φερόμαστε σαν φορείς?
Τήρηση αποστάσεων, περιορισμός σε αγκαλιές κλπ με ευπαθείς, προσοχή στο να μην αγγίζεις τα σκεύη ή τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν, ξεχωριστές τουαλέτες, πετσέτες κλπ αν είναι δυνατόν, τακτικός καθαρισμός χεριών. Τέτοια πράγματα φαντάζομαι.
Βρε ντάξει καλά αυτά,αλλά άμα είσαι και στο ίδιο σπίτι είναι ζόρικα τα πράγματα, πόσο πια να προσέξεις? Τεσπα
Manolis

ST48410 έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:50
Manolis έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:47

Δεν λέω για μέσα στο σπίτι αλλά στους δρόμους τους βλέπεις πολύ συχνά μετά τις εξάρσεις της περασμένης δεκαετίας. Μπαίνεις δηλαδή σε ένα λεωφορείο και αρκετοί έχουν μάσκα.
Νομίζω έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί πολύ η κίνηση έξω και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και παντού.

Και δεν αποκλείω καθόλου μέσα στις επόμενες ημέρες να επιβληθεί και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας ή κάτι παρόμοιο

Θα εξαρτηθεί
Απλά ό,τι έχει αποφασιστεί να γίνει, θα γίνει εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι..
Και ναι ο κόσμος φοράει μάσκα, το θέμα είναι όμως ότι όταν σου λένε "φέρσου σαν φορέας"...τι κάνεις στο σπίτι...φοράς μάσκα? Κλείνεται ο καθένας σε ένα δωμάτιο? Δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:39 Η πρωτεινικη ευσταθεια αναλογει σε ιικο φορτιο αρα σε μεταδοτικοτητα

ανίχνευση σε συνθήκες εργαστηρίου, όπως στο άρθρο
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Ζενίθεδρος έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:27 Εάν οι Κινέζοι, έβγαιναν από την αρχή (Νοεμβριο) και ανακοίνωναν πως έχουν ξέσπασμα επιδημιας και να προειδοποιούσαν τον WHO ώστε όλα τα κράτη να πάρουν τα μέτρα τους, θα μπορούσε να γίνει, αν όχι πιστευτό, τουλάχιστον συζητήσιμο το ότι δέχτηκαν επίθεση από κάποιον (εχθρό τους) με βιολογικά όπλα. Από τη στιγμή που προσπάθησαν να το κουκουλωσουν και το έκρυβαν κοντά 2 μήνες, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ο ιός μέχρι την Ανταρκτική, να έχουμε σύντομα εκατονταδες χιλιάδες νεκρούς και παγκόσμιο οικονομικό κραχ, το επικοινωνιακό παιχνίδι όχι απλώς χάθηκε, αλλά θα φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε να πέφτουν υδρογονοβομβες στο Πεκίνο και οι λαοί της γης να πανηγυρίζουν σαν Παοκτσηδες που κάνουν Αμπαλαεα.
σε ένα μακρινό παρελθόν

https://www.theguardian.com/world/2020/ ... irst-death
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:29 Η ανθεκτικοτητα του ιου σε διαφορες επιφανειες και σε διαφορα ειδη απολυμανσης
Η μασκα ειναι πραγματικη ιοπαγιδα ειναι πολυ πιθανο να κολλησεις απο μασκα
Screenshot_2.jpg

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 1.full.pdf
Eίναι προφανές πως αν κάποιος φοράει ασύστολα την ίδια μάσκα υπάρχουν και κίνδυνοι.

Πλην όμως η πραγματικότητα είναι αδήριτη, η Ταιβάν που διαχειρίστηκε έξοχα την κρίση και είχε και παλαιότερη εμπειρία και πρόκειται για προηγμένη χώρα με εξαιρετικό σύστημα υγείας, παρήγαγε αφειδώς μάσκες.
Ιδου
https://i.guim.co.uk/img/media/28e04e4e ... 765e1055fc

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρχέλαος την 20 Μαρ 2020, 02:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Αρχέλαος έγραψε: 20 Μαρ 2020, 02:16
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 20 Μαρ 2020, 01:29 Η ανθεκτικοτητα του ιου σε διαφορες επιφανειες και σε διαφορα ειδη απολυμανσης
Η μασκα ειναι πραγματικη ιοπαγιδα ειναι πολυ πιθανο να κολλησεις απο μασκα
Screenshot_2.jpg

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 1.full.pdf
Eίναι προφανές πως αν κάποιος φοράει ασύστολα την ίδια μάσκα υπάρχουν και κίνδυνοι.

Πλην όμως η πραγματικότητα είναι αδήριτη, η Ταιβάν που διαχειρίστηκε έξοχα την κρίση και είχε και παλαιότερη εμπειρία και πρόκειται για προηγμένη χώρα με εξαιρετικό σύστημα υγείας, παρήγαγε αφειδώς μάσκες.
Ιδου
https://i.guim.co.uk/img/media/28e04e4e ... 765e1055fc
η Ταιβαν οπως και η ΝΚορεα ειναι κοινωνιες δυτικου τυπου ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΟ εδω και δεκαετιες ... ειναι οργανωμενες πανω σε αυτη τη βαση με λαους πειθαρχημενους και συστηματα πολιτικης προστασιας αρτια οργανωμενα ... δεν ειναι η μασκα σε αυτους που κανει τη διαφορα ... ειναι η δομηση ολου του συστηματος
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”