Όταν λέμε ότι η Ελλάδα είναι δανειοτραφής δεν εννοούμε ότι θα γίνουμε Βενεζουέλα και δεν θα έχουμε να φάμε στην κυριολεξία και τα λοιπά χωρίς την ΕΕ και το Ευρώ. Αυτά μόνο ηλίθιοι τα πιστεύουν. Εννοούμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι οι ελίτ μας έχουν συμφέρον να παρέχουν την οικονομική μας ανεξαρτησία σε ξένους με ορισμένα απτά ανταλλάγματα. Δεν είναι ότι είναι εθελόδουλοι. Και δεύτερον εννοούμε ότι όλες οι τάξεις τις Ελλάδας έχουν συμφέρον να ζούμε από δάνεια για να μπορούν να τα τρώνε με αντάλλαγμα όλη τη δημόσια και μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας της Ελλάδας που μοιραία εκποιούνται σε ξένους.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Μαρ 2020, 00:58Δε διαφωνώ, αν και η δική μου άποψη δε στέκεται τόσο στο λάδωμα με την έννοια της δωροδοκίας όσο στον ορθό ισχυρισμόAntigeist έγραψε: 18 Μαρ 2020, 00:49Και που έγκειται ότι η ισχύς της ΕΕ (δηλαδή της Γερμανίας); Στο ότι λαδώνει τους δικούς μας. Άρα συμφέρον υπάρχει μόνο για αυτούς. Το θέμα είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι έτσι εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον. Εσύ δεν πιστεύεις ότι εξυπηρετείται. Γιατί; Αυτό θέλω να συζητήσουμε.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Μαρ 2020, 00:38 Δεν υπάρχει συμφέρον. Απλώς, η πολιτική της Ελλάδας επιβάλλεται από την ΕΕ.
Ζήτημα ισχύος είναι.
σου πέρι δανειοτραφούς χώρας. Από τη στιγμή που η Ελλάδα στηρίζεται στα δάνεια των Γερμανών απαντάει ότι πετάει ο
γάϊδαρος κάθε φορά που τη ρωτάνε.Κρατάμε τους μετανάστες γιατί μας το επιβάλλουν.
Τώρα εις ότι αφορά το εθνικό συμφέρον, δεν έχω πολλά να πω. Μάλλον για το κρατικό μιλάμε αλλά έστω και έτσι είναι
αλήθεια πως το ελληνικό κράτος δε το συμφέρει να έχει στα πόδια του μία μάζα φτωχών ανθρώπων που θα προστεθούν
στους ήδη υπάρχοντες ανέργους Έλληνες και μάλιστα μία μάζα ανθρώπων που μπορεί λόγω θρησκεύματος να μην είναι
φιλικοί στο μέλλον απέναντι στην Ελλάδα.
Και ας μην κοροϊδευόμαστε. Φυσικά και τσιμπάνε λεφτά από αυτά που στέλνει η Γερμανία για τις δομές.
Αυτή η μάζα φτωχών ανθρώπων δεν θέλει να κάτσει εδώ. Αλλά και να ήθελε να κάτσει δεν έχεις κανένα συμφέρον να τους φυλακίζεις. Τότε είναι που εισπράττεις το μίσος τους. Τότε είναι που δίνεις άλλοθι στην Τουρκία να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των Μουσουλμάνων.