Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Gherschaagk έγραψε: 17 Μαρ 2020, 14:43
Είναι υπερτασικός.
Κι εγώ έχω 2 πνευμονίες στην πλάτη μου.
Και ο μικρός μία.
Πέρα από τη πλάκα, ο σύζυγος, αν παίρνει χάπια για την πίεση, έχει αβαντάζ.
Ο Τσιόδρας δήλωσε πως λειτουργούν ανασταλτικά.
Στις πνευμονίες...τη γαμήσαΜε.
Έχω περάσει κι εγώ.
Για τον μικρό μη φοβάσαι.
Spiros252 έγραψε: 17 Μαρ 2020, 13:31
Πάντως προσωπικά δεν θεωρω καθόλου έγκυρα τα νούμερα, καθώς βρίσκω απίθανο να υπάρχουν τόσοι διάσημοι ανάμεσα σε 352 μόλις κρούσματα.
Ο Μαρινάκης λέγεται ότι είχε δίκη για τα στημένα...
Tα δικαστηρια εχουν αναβληθει
Επισης ο Μαρινακης και οταν ηταν υγιης δεν ηταν παρων στην δικη
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Είναι υπερτασικός.
Και ο μικρός μία.
Έχω περάσει κι εγώ.
Για όλους φοβάμαι. Μέχρι να πουν ότι βρήκαν εμβόλιο θα φοβάμαι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Είναι υπερτασικός.
Και ο μικρός μία.
Έχω περάσει κι εγώ.
Για όλους φοβάμαι. Μέχρι να πουν ότι βρήκαν εμβόλιο θα φοβάμαι.
Ο φόβος λογικό είναι να υπάρχει αλλά δε λύνει κ κανένα πρόβλημα. Πολλές φορές σε μπλοκάρει κ από το να σκέφτεσαι ξεκάθαρα.
Ολα με μέτρο, ακόμη κ ο φόβος. Τόσο όσο να φυλαγεσαι κ ναχεις τα μάτια σου 14.
Όλα καλά θα πάνε!
HaTeRs GoNnA hAtE...
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
"Ανησυχία προκάλεσαν δημοσιεύματα και δηλώσεις γιατρών στον διεθνή Τύπο, όπως στη μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε πως στα νοσοκομεία υπάρχουν πλέον κρούσματα με σοβαρά συμπτώματα ακόμη και ατόμων ηλικίας 30 και 40 ετών, χωρίς επιβαρυμένη υγεία. Οι πληροφορίες προκάλεσαν φόβους ακόμη και ερωτήματα για πιθανή «μετάλλαξη» του ιού, καθώς έχει ανακοινωθεί πως στους νέους τα συμπτώματα είναι ήπια. "
"Συνάδελφος" δηλαδή. Πολλά νερά μού έχει συστήσει ο παθολόγος μου αυτό το διάστημα, πορτοκάλια , βόλτα στην αυλή ή σε μπαλκόνι στον ήλιο.
Και σκόρδο, πολύ σκόρδο....συνάδελφος κι εγώ (εκτός από πνευμονιούχος).
Το σκόρδο ρίχνει προσωρινά την πίεση,δεν ενδείκνυται σε συνδυασμό με αντιυπερτασικά φάρμακα. Το καλοκαίρι οι υπερτασικοί αναπροσαρμόζουμε τη δοσολογία στο ήμισυ ,διότι πέφτει κι η πίεση.
Σε μένα ήρθε σήμερα απροειδοποίητο δέμα από την εταιρεία τηλεφωνίας, καινούργιο ρούτερ μου είπε, με το ταχυδρομείο. Δεν το δέχτηκα. Θα μπορούσα να το έχω δεχθεί βέβαια αλλά δεν θα το άνοιγα, τι να κάνει κανείς; Σήμερα τους ήρθε;
"Συνάδελφος" δηλαδή. Πολλά νερά μού έχει συστήσει ο παθολόγος μου αυτό το διάστημα, πορτοκάλια , βόλτα στην αυλή ή σε μπαλκόνι στον ήλιο.
Το σκόρδο ρίχνει προσωρινά την πίεση,δεν ενδείκνυται σε συνδυασμό με αντιυπερτασικά φάρμακα. Το καλοκαίρι οι υπερτασικοί αναπροσαρμόζουμε τη δοσολογία στο ήμισυ ,διότι πέφτει κι η πίεση.
Σωστό!
Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα την πίεσή μου 12 με 7 (η συνηθισμένη μου είναι 14+ με 9+ ρυθμιζόμενη με χάπια) 25η Μαρτίου πέρυσι μετά από κατανάλωση μιας γαβάθας σκορδαλιάς!
Θα γράψω και κάτι, μη ιατρικά αποδεδειγμένο αλλά εγώ το βλέπω στον εαυτό μου.
Το αλκοόλ ρίχνει την πίεση όπως το σκόρδο.
Με 2 ποτήρια κρασί ή 2 τσιπουράκια "ρυθμίζεται" προς τα κάτω.
Ίσως να "φταίει" η "ηρεμία" που σου προκαλούν.
Και λόγω κατανάλωσης τζατζικιού.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Σωστό!
Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα την πίεσή μου 12 με 7 (η συνηθισμένη μου είναι 14+ με 9+ ρυθμιζόμενη με χάπια) 25η Μαρτίου πέρυσι μετά από κατανάλωση μιας γαβάθας σκορδαλιάς!
Θα γράψω και κάτι, μη ιατρικά αποδεδειγμένο αλλά εγώ το βλέπω στον εαυτό μου.
Το αλκοόλ ρίχνει την πίεση όπως το σκόρδο. Με 2 ποτήρια κρασί ή 2 τσιπουράκια "ρυθμίζεται" προς τα κάτω.
Ίσως να "φταίει" η "ηρεμία" που σου προκαλούν.
Μόνο ο ερυθρός ξηρός εξαιτίας φαινολών και μέχρι 2 ποτηράκια , τα τσίπρα ...όχι
Είναι υπερτασικός.
Και ο μικρός μία.
Έχω περάσει κι εγώ.
Αλήθεια είναι αυτό γιά τα χάπια; Τις προάλλες ο Στύγιος έγραφε το ακριβώς αντίθετο. Ρε συ, μήπως επειδή είσαι ο Covid-19 διασπείρεις φήμες που βοηθούν την επιδημία;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.