!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείνουν οι εκκλησίες

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Κλείνουν οι εκκλησίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Στύγιος έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:41
Το έψαλα στη θεία μου στην κηδεία.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

τυφεκισμός όποιος κάνει λειτουργία, δε θα πεθανουμε όλοι για να πάτε εσεις στον παραδεισο σας. Όποιος θέλει να λειτουργηθεί να το κάνει σε μια γωνίτσα στο σπίτι του, το είπε ο χριστούλης και για κείνους που λάτρευαν τον θεό στα υψωματα.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Ας κανουνε πρακτικη τον ασκητισμο οι θεοφοβουμενοι...Οι ασκητες ζουσανε σε μια τρυπς για χρονια. Ε ας ζησουνε οι πσιτοι σε ενα διαμερισμα μερικες εβδομαδες να μοιασουνε λιγο τους ασκητες.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:31
Αυτό που λες "να βρεθούμε εκεί μια ώρα αρχίτερα" έχει υπάρξει αιρετική διδασκαλία, δεν μιλώ για κάτι τέτοιο και συγγνώμη αλλά δεν έχω χρόνο να αναπτύξω τώρα γιατί είναι άτοπο και εκ του πονηρού (όχι από πλευράς σου).

Το νομίζεις οτι η θρησκεία είναι κάτι περισσότερο από αυτό, είναι απλώς-για εμας-μια θεώρηση γενικότερα περι θρησκειών, δεν έχει κάποια βάση.

ΥΓ: και να σου πω, μην με βλέπεις εδώ πέρα τώρα καμπόση, μπορει να με δεις εκεί έξω να είμαι η πρώτη που θα κρύβομαι μην με βρει κανας ιός στον δρόμο και με σακατέψει. Δεν σηκώνουν τέτοιου είδους αυτοεπιβεβαιώσεις αυτά τα πράγματα :)
Κι εγώ ελπίζω να μη βλέπεις ως επιθετική αλλά ως προστατευτική αντίδραση αυτά που γράφω.
Απλώς νομίζω ότι σε τόσο κρίσιμες ώρες η Εκκλησία θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο κύρος αν πάρει μια υπεύθυνη στάση και ότι αυτό δεν θα είναι ένα βήμα πίσω αλλά ένα βήμα μπροστά τόσο στο πρακτικό όσο στο φιλοσοφικό επίπεδο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2020, 21:21
Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:31
Αυτό που λες "να βρεθούμε εκεί μια ώρα αρχίτερα" έχει υπάρξει αιρετική διδασκαλία, δεν μιλώ για κάτι τέτοιο και συγγνώμη αλλά δεν έχω χρόνο να αναπτύξω τώρα γιατί είναι άτοπο και εκ του πονηρού (όχι από πλευράς σου).

Το νομίζεις οτι η θρησκεία είναι κάτι περισσότερο από αυτό, είναι απλώς-για εμας-μια θεώρηση γενικότερα περι θρησκειών, δεν έχει κάποια βάση.

ΥΓ: και να σου πω, μην με βλέπεις εδώ πέρα τώρα καμπόση, μπορει να με δεις εκεί έξω να είμαι η πρώτη που θα κρύβομαι μην με βρει κανας ιός στον δρόμο και με σακατέψει. Δεν σηκώνουν τέτοιου είδους αυτοεπιβεβαιώσεις αυτά τα πράγματα :)
Κι εγώ ελπίζω να μη βλέπεις ως επιθετική αλλά ως προστατευτική αντίδραση αυτά που γράφω.
Απλώς νομίζω ότι σε τόσο κρίσιμες ώρες η Εκκλησία θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο κύρος αν πάρει μια υπεύθυνη στάση και ότι αυτό δεν θα είναι ένα βήμα πίσω αλλά ένα βήμα μπροστά τόσο στο πρακτικό όσο στο φιλοσοφικό επίπεδο.
Όχι, δεν τα βλέπω επιθετικά.
Και αυτά που είναι επιθετικά τα κατανοώ απόλυτα. Δεν ζω σε γυάλα και όπως σου έχω πει δεν ήμουν πάντα στην Εκκλησία και ακόμη και τώρα έρχονται στιγμές που κλονίζομαι σε πολλά. Το τελευταίο με το αν έπρεπε να πάω Εκκλησία ή όχι εν μέσω πανδημίας + το σκεπτικό οτι τα συμπτώματα που είχα μπορει και να ήταν κορωνοιός και οτι ίσως εξαιτίας μου κολλούσαν συμπολίτες. Τόσο απλά και τίμια. Δεν έχω εύκολη επικοινωνία πάντα με τον πνευματικό, δεν είχα σαφή απάντηση, πήρα την ευθύνη δεν πήγα. Όμως το να κλείσουν οι Εκκλησίες είναι άλλο Ευαγγέλιο νομίζω εγώ. Τί θα πει ΙΣ και πνευματικός που μπορούν να τοποθετηθούν με όλα τα θεολογικά ερείσματα θα δούμε.
Προς το παρόν και εφόσον είμαι η υγιής, η πιο σαφής υπόδειξη που έχω είναι "πράξε κατα την πίστη σου.."
Αυτά για να μιλάμε τελείως καθαρά αφού τοποθετούμαστε προσωπικά για τέτοια σοβαρά θέματα.

Γαλή, αυτή είναι η παγίδα, να επιζητά η Εκκλησία να αποκτά τέτοιου είδους κύρος. Αυτή, εαν δεν το αντιλαμβάνεσαι, είναι η κοσμική Εκκλησία για την οποία έχει προειδοποιήσει ο ίδιος ο Χριστός.
Και ποτέ μα ποτέ δεν ήθελε η Εκκλησία κύρος ή πολύ λαό. Λίγοι και στις κατακόμβες υπήρχαν όταν η Εκκλησία θριάμβευε.
Επειδή εγώ παρακολουθώ τα εκκλησιαστικά γενικότερα τον τελευταίο καιρό και γίνονται κάτι πραγματάκια (για να το πω τελείως χαριτωμένα και ήπια), η προοπτική η Εκκλησία να αποκτήσει κύρος τέτοιο με ανησυχεί ιδιαίτερα.
Ελπίζω και εύχομαι η Εκκλησία να αποτελέσει την καταφυγή και την ανανέωση όλων μας, με τους δικούς της αληθινούς "όρους", μέσα στον ζόφο που ζούμε.

Και νοιώθω άβολα να κάνω κατήχηση εγώ τέλος πάντων. Ιδιαιτέρως άβολα.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Αυτό που εύχομαι και ελπίζω είναι να τα οικονομήσει έτσι ο Θεός, που λένε, ωστε μέσα από όλον αυτόν τον χαμό να βγει κάτι πάρα μα πάρα πολύ καλό!
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:58
Κόκκορας έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:18 δεν υπαρχει "προετοιμαζομαι για αλλου"...δεν ξερω αν καποιες δυτικες σκεψεις εχουν κυριαρχησει τοσο ωστε να τις εχουμε εισαγαγει ως βεβαιοτητας και στην δικη μας πραγματικοτητα,στην Ορθοδοξη πνευματικοτητα!πραγμα λυπηρο γιατι οπως εχω ξαναπει δειχνει πως αν και μεγαλωμενοι σε ορθοδοξο περιβαλλον ξερουμε τοσο λιγα για αυτο.δεν αναφερομαι σε εσενα ΓΑΛΗ,σε ολους μας,

για εδω λοιπον προετοιμαζομαστε,αν δεν νιωσουμε τπτ εδω δεν θα νιωσουμε ουτε "αλλου",ουτε στο επεκεινα δηλαδη.
Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Στο εδώ και τώρα. Αν όχι τώρα, ποτέ. :wink
δεν ειναι βεβαια θεμα αποψης,αυτη ειναι η Πατερικη Θεολογια(βλ Ρωμανιδης),αλλα αυτα εχουν ειπωθει αρκετες φορες,μην τα ξαναλεμε! :)
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Θα γίνονται οι κυριακατικες λειτουργίες για 1 ώρα

Δεν τόλμησαν...
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Lugozzi έγραψε: 16 Μαρ 2020, 21:45 Θα γίνονται οι κυριακατικες λειτουργίες για 1 ώρα

Δεν τόλμησαν...
νικησε το σκοτάδι
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Πάντως η σπορά των ηττημένων του 49 έχει πιάσει το νόημα. Ήξεραν πως άμα δεν μπορέσουν να ξηλωσουν την Εκκλησία από την Ελλάδα, δε θα μπορούσαν ποτέ να την μετατρέψουν σε Καμπότζη στην χειρότερη, και Αλβανία στη καλύτερη. Αυτό που γίνεται τώρα εδώ μέσα εκφραζει το κυκνειο άσμα της αγάπης τους. Απολαύστε το γιατί έρχεται μια πολυ χονδρη πουτσα στην Κίνα, τη μοναδική αιτία που υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 21:37 Αυτό που εύχομαι και ελπίζω είναι να τα οικονομήσει έτσι ο Θεός, που λένε, ωστε μέσα από όλον αυτόν τον χαμό να βγει κάτι πάρα μα πάρα πολύ καλό!
Με ανοιχτές εκκλησίες σίγουρα θα βγει.
Θα επιβεβαιωθεί ο Δαρβίνος.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Ευτυχώς θα είναι 7-8
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Κόκκορας έγραψε: 16 Μαρ 2020, 21:41
Κόκκορας έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:18 δεν υπαρχει "προετοιμαζομαι για αλλου"...δεν ξερω αν καποιες δυτικες σκεψεις εχουν κυριαρχησει τοσο ωστε να τις εχουμε εισαγαγει ως βεβαιοτητας και στην δικη μας πραγματικοτητα,στην Ορθοδοξη πνευματικοτητα!πραγμα λυπηρο γιατι οπως εχω ξαναπει δειχνει πως αν και μεγαλωμενοι σε ορθοδοξο περιβαλλον ξερουμε τοσο λιγα για αυτο.δεν αναφερομαι σε εσενα ΓΑΛΗ,σε ολους μας,

για εδω λοιπον προετοιμαζομαστε,αν δεν νιωσουμε τπτ εδω δεν θα νιωσουμε ουτε "αλλου",ουτε στο επεκεινα δηλαδη.
δεν ειναι βεβαια θεμα αποψης,αυτη ειναι η Πατερικη Θεολογια(βλ Ρωμανιδης),αλλα αυτα εχουν ειπωθει αρκετες φορες,μην τα ξαναλεμε! :)
:xena:

δεν ξέρω εαν αυτό το έγραψες παίρνοντας αφορμή δικό μου σχολιασμό , σαφώς και δεν εννοούσα αυτό που περιγράφεις σε σχόλιό μου
Σαφώς η διδασκαλία είναι αυτή που λες
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 21:37 Αυτό που εύχομαι και ελπίζω είναι να τα οικονομήσει έτσι ο Θεός, που λένε, ωστε μέσα από όλον αυτόν τον χαμό να βγει κάτι πάρα μα πάρα πολύ καλό!
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος που θα δούμε όταν ξεμυτισουμε από τα σπίτια μας, θα είναι διαφορετικός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ζενίθεδρος την 16 Μαρ 2020, 21:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 21:52
Κόκκορας έγραψε: 16 Μαρ 2020, 21:41

:xena:

δεν ξέρω εαν αυτό το έγραψες παίρνοντας αφορμή δικό μου σχολιασμό , σαφώς και δεν εννοούσα αυτό που περιγράφεις σε σχόλιό μου
Σαφώς η διδασκαλία είναι αυτή που λες
δεν καταλαβα για ποιο σχολιο μιλας Σουβλιτσα,στην Γαλη απαντουσα :)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”