!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείνουν οι εκκλησίες

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Re: Κλείνουν οι εκκλησίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 17:44 Είναι από τις ιδιαιτέρως δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει η Εκκλησία νομίζω στον καιρό μας.
ενώ, βλέπεις, πανδημίες μας χτυπούν το κουδούνι όπως ο ταχυδρόμος, 1-2 φορές τη βδομάδα

:e040:
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 17:44
Τα ίδια και για την Γαλή.
Δεν γίνεται να μεταφράζεται η Πίστη από τον καθένα με δικούς του τρόπους.
Απόδειξη της Πίστης να απέχεις από τα Μυστήρια?
Η αγάπη η χριστιανική έχει γίνει πασατέμπος και χαρτοπόλεμος σε διάφορες θεωρίες και θεωρήσεις.
Καμία σχέση η αγάπη η χριστιανική στον πλησίον με το τί μεταφράζετε εδώ.
Δεν σηκώνω κανα "Σταυρό" με το να αρνηθώ να πάω στο Μυστήριο, δεν είναι μαγκιά, δηλαδή τί θεολογία είναι αυτή, πού την βρήκατε? Ούτε για εμας είναι θέμα "εγωιστικό". Αυτό που εσύ βλέπεις ως κίνδυνο ο πιστός το βλέπει ως ασπίδα. Και να στο πω πιο ξεκάθαρα, για τους Χριστιανούς υπάρχει Αναστημένος Χριστός όχι επεκτεινόμενη ζωή επι της γης. Και εγώ που τα λέω, άμα μου πουν θα πεθάνεις, ενω το έχω ξαναπεράσει ας πούμε με ασθένεια θανατηφόρα, θα ξεροκαταπιώ, δεν είμαι καμια αγία ούτε καμιά που έχει τέτοια καθαρή ψυχή. Θέλω να πω οτι η όλη φάση της πίστης είναι οτι προετοιμάζεσαι για αλλού. Η όλη περίπτωση της λειτουργικής ζωής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός αυτό. Άμα κρατήσει καμια δεκαετία ο ιός δηλαδή και ζούμε σε καραντίνα όλοι τί θα πούμε, τέρμα η Εκκλησία, τέρμα τα Μυστήρια?
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς. Αλλά εννοούσα τελείως διαφορετικά το "σήκωμα του σταυρού" και θα εξηγήσω το που διακρίνω τον "εγωϊσμό". Στο ότι ο πιστός, ανεξαρτήτως των δικών του απόψεων γίνεται αυτομάτως επικίνδυνος για το κοινωνικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Είναι άλλο η άρνηση μετάγγισης και δωρεάς οργάνων λόγω θρησκείας (που αφορούν στον πάσχοντα και τους οικείους του) και άλλο να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη μετάδοσης μιας μολυσματικής νόσου. Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Και στην τελική, αν το νόημα είναι να προετοιμαζόμαστε για αλλού (πράγμα με το οποίο προσωπικώς διαφωνώ) τότε δεν θα έπρεπε να νοιώθουμε την πραγματική ανησυχία για όσους ανθρώπους μας κινδυνεύουν από ασθένειες οποιουδήποτε τύπου. Όσο πιο γρήγορα βρεθούν "εκεί" τόσο καλύτερα.

Συγγνώμη για τον κυνισμό αλλά έτσι όπως το θέτεις, μπορούμε να πούμε ότι στη δεδομένη κατάσταση, ο Τζόνσον με την πολιτική που επέλεξε, είναι ο μόνος που ακολουθεί τον δρόμο του Θεού.

Νομίζω ότι η θρησκεία είναι κάτι περισσότερο από αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Tarkovsky έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:07
Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 17:44 Είναι από τις ιδιαιτέρως δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει η Εκκλησία νομίζω στον καιρό μας.
ενώ, βλέπεις, πανδημίες μας χτυπούν το κουδούνι όπως ο ταχυδρόμος, 1-2 φορές τη βδομάδα

Κοίταξε, θα σου απαντήσω βάσει ενός προηγούμενου ποστ σου:

κράτα εσύ το σκήπτρο του τρόλαρχου του φόρουμ και τα γαλόνια να καμαρώνεις
άσε τον Θεό να κάνει την δουλειά του

δηλαδή Εκείνος θα την κάνει
εύχομαι να βγεις ευνοημένος κι εσύ

για τα υπόλοιπα, επέτρεψε στους Πιστούς να έχουν τις δικές τους συνειδησιακές αφετηρίες

το να διαφωνείς μαζί τους, το κατανοώ (άλλο αν δεν το ασπάζομαι)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

δεν υπαρχει "προετοιμαζομαι για αλλου"...δεν ξερω αν καποιες δυτικες σκεψεις εχουν κυριαρχησει τοσο ωστε να τις εχουμε εισαγαγει ως βεβαιοτητας και στην δικη μας πραγματικοτητα,στην Ορθοδοξη πνευματικοτητα!πραγμα λυπηρο γιατι οπως εχω ξαναπει δειχνει πως αν και μεγαλωμενοι σε ορθοδοξο περιβαλλον ξερουμε τοσο λιγα για αυτο.δεν αναφερομαι σε εσενα ΓΑΛΗ,σε ολους μας,

για εδω λοιπον προετοιμαζομαστε,αν δεν νιωσουμε τπτ εδω δεν θα νιωσουμε ουτε "αλλου",ουτε στο επεκεινα δηλαδη.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Κόκκορα είσαι αντίθετος από το κλείσιμο των εκκλησιων;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:16

για τα υπόλοιπα, επέτρεψε στους Πιστούς να έχουν τις δικές τους συνειδησιακές αφετηρίες

ανησυχείς περισσότερο για την ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση που έχει βιώσει η Εκκλησία στον καιρό μας ή για ότι βιώνουμε/θα βιώσουμε όλοι μας, εντός κι εκτός αυτής;

θέλω να δω κάτι για τις προτεραιότητές σου κι εφόσον θες να απαντήσεις, κάντο χωρίς σεντόνια και προσωπικούς χαρακτηρισμούς
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:08
Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 17:44
Τα ίδια και για την Γαλή.
Δεν γίνεται να μεταφράζεται η Πίστη από τον καθένα με δικούς του τρόπους.
Απόδειξη της Πίστης να απέχεις από τα Μυστήρια?
Η αγάπη η χριστιανική έχει γίνει πασατέμπος και χαρτοπόλεμος σε διάφορες θεωρίες και θεωρήσεις.
Καμία σχέση η αγάπη η χριστιανική στον πλησίον με το τί μεταφράζετε εδώ.
Δεν σηκώνω κανα "Σταυρό" με το να αρνηθώ να πάω στο Μυστήριο, δεν είναι μαγκιά, δηλαδή τί θεολογία είναι αυτή, πού την βρήκατε? Ούτε για εμας είναι θέμα "εγωιστικό". Αυτό που εσύ βλέπεις ως κίνδυνο ο πιστός το βλέπει ως ασπίδα. Και να στο πω πιο ξεκάθαρα, για τους Χριστιανούς υπάρχει Αναστημένος Χριστός όχι επεκτεινόμενη ζωή επι της γης. Και εγώ που τα λέω, άμα μου πουν θα πεθάνεις, ενω το έχω ξαναπεράσει ας πούμε με ασθένεια θανατηφόρα, θα ξεροκαταπιώ, δεν είμαι καμια αγία ούτε καμιά που έχει τέτοια καθαρή ψυχή. Θέλω να πω οτι η όλη φάση της πίστης είναι οτι προετοιμάζεσαι για αλλού. Η όλη περίπτωση της λειτουργικής ζωής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός αυτό. Άμα κρατήσει καμια δεκαετία ο ιός δηλαδή και ζούμε σε καραντίνα όλοι τί θα πούμε, τέρμα η Εκκλησία, τέρμα τα Μυστήρια?
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς. Αλλά εννοούσα τελείως διαφορετικά το "σήκωμα του σταυρού" και θα εξηγήσω το που διακρίνω τον "εγωϊσμό". Στο ότι ο πιστός, ανεξαρτήτως των δικών του απόψεων γίνεται αυτομάτως επικίνδυνος για το κοινωνικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Είναι άλλο η άρνηση μετάγγισης και δωρεάς οργάνων λόγω θρησκείας (που αφορούν στον πάσχοντα και τους οικείους του) και άλλο να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη μετάδοσης μιας μολυσματικής νόσου. Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Και στην τελική, αν το νόημα είναι να προετοιμαζόμαστε για αλλού (πράγμα με το οποίο προσωπικώς διαφωνώ) τότε δεν θα έπρεπε να νοιώθουμε την πραγματική ανησυχία για όσους ανθρώπους μας κινδυνεύουν από ασθένειες οποιουδήποτε τύπου. Όσο πιο γρήγορα βρεθούν "εκεί" τόσο καλύτερα.

Συγγνώμη για τον κυνισμό αλλά έτσι όπως το θέτεις, μπορούμε να πούμε ότι στη δεδομένη κατάσταση, ο Τζόνσον με την πολιτική που επέλεξε, είναι ο μόνος που ακολουθεί τον δρόμο του Θεού.

Νομίζω ότι η θρησκεία είναι κάτι περισσότερο από αυτό.
Κι εγώ το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που περιγράφεις
Όμως η ζωή του πιστού έχει άλλες αφετηρίες και άλλα δεδομένα

Το έχω πει και παλιότερα, σε άλλο χρόνο και σε άλλη συζήτηση
Θα έρθει η στιγμή που θα έρθεις σε σύγκρουση με όλα
Ακόμα και με το τομάρι σου
Και ατομικά και συλλογικά
Κι εγώ έχω γονείς που ανήκουν σε ευπαθέστατη ομάδα.
Κι εγώ η ίδια ανήκω σε ευπαθή ομάδα.
Θα μου πεις, χ@στηκαμε αν εσυ ξερω γω αποφάσισες να αυτοκτονήσεις... :D
Το ξέρω. Το κατανοώ το σκεπτικό.

Ακόμα δεν ξέρω τί απόφαση βγήκε τελικά από την ΙΣ, δεν έχω μιλήσει με τους "δικούς μου", δεν ξέρω σε ποιά βάση θα τεθούν τα διάφορα θέματα (θεολογικά μιλώντας), δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ για όλα (για κατα τόπους Εκκλησίες κτλ), ένα που με προβληματίζει κι εμένα είναι ο σκανδαλισμός των άλλων αλλά μερικές φορές εκπτώσεις δεν γίνονται.
Δεν ξέρω εαν είναι τώρα ώρα που θα γίνει κάποια οικονομία, προσωπικά το βλέπω άτοπο γιατι τίθενται θεμελιώδη θέματα που αφορούην την πίστη.
Επειδή δεν είμαι η ΙΣ, δεν είμαι πνευματικός πατέρας ούτε αγία και μιλώ τελείως αυθόρμητα με την συνείδηση, ίσως επανέλθω στο θέμα.

Αυτό που λες "να βρεθούμε εκεί μια ώρα αρχίτερα" έχει υπάρξει αιρετική διδασκαλία, δεν μιλώ για κάτι τέτοιο και συγγνώμη αλλά δεν έχω χρόνο να αναπτύξω τώρα γιατί είναι άτοπο και εκ του πονηρού (όχι από πλευράς σου).

Το νομίζεις οτι η θρησκεία είναι κάτι περισσότερο από αυτό, είναι απλώς-για εμας-μια θεώρηση γενικότερα περι θρησκειών, δεν έχει κάποια βάση.

ΥΓ: και να σου πω, μην με βλέπεις εδώ πέρα τώρα καμπόση, μπορει να με δεις εκεί έξω να είμαι η πρώτη που θα κρύβομαι μην με βρει κανας ιός στον δρόμο και με σακατέψει. Δεν σηκώνουν τέτοιου είδους αυτοεπιβεβαιώσεις αυτά τα πράγματα :)
Άβαταρ μέλους
Μαύρο Πρόβατο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαύρο Πρόβατο »

Custom_F έγραψε: 16 Μαρ 2020, 18:53 Εικόνα
Κατσε να εμφανιστει ο Under να σου αναλυσει οτι το κρασακι που μας δινει ο τραγος σκοτωνει τα κακα μικροβια και οτι η πιστη θεραπευει απο τις ασθενειες και θα σου πω εγω...
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Tarkovsky έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:30
Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:16

ανησυχείς περισσότερο για την ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση που έχει βιώσει η Εκκλησία στον καιρό μας ή για ότι βιώνουμε/θα βιώσουμε όλοι μας, εντός κι εκτός αυτής;

θέλω να δω κάτι για τις προτεραιότητές σου κι εφόσον θες να απαντήσεις, κάντο χωρίς σεντόνια και προσωπικούς χαρακτηρισμούς
Ανησυχώ για όλα
Κυρίως γιατί με βρήκε πολύ αδύναμη και απροετοίμαστη -και πνευματικά-όλο αυτό.
Ανησυχώ και για τον ιό και για τους ανθρώπους μου και για τους άλλους ανθρώπους και για την Ψυχή μας.
Κυρίως για το δεύτερο. Όχι την δική μου. Όλων μας.

Δεν είναι να πάω ΕΓΩ Εκκλησία να σωθώ.
Είναι στο αν είναι "σωστό" να κλείσουν οι Εκκλησίες. Ως προς την Πίστη σωστό. Δεν ξέρω εαν μπορείς να με καταλάβεις.

ΤΟυς προσωπικούς χαρακτηρισμούς γιατί τους αναφέρεις? Νομίζω δεν είπα κάτι που δεν ισχύει και δεν σου αρέσει
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Ας ακούσουμε στο ράδιο αυτόν τον καιρό.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Η μάνα μου ως προχτές φιλούσε τις Εικόνες. Της είπα, ό,τι μου είπε ο Παπάς, να μην το κάμει.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:45 Ανησυχώ για όλα
Κυρίως γιατί με βρήκε πολύ αδύναμη και απροετοίμαστη -και πνευματικά-όλο αυτό.
Ανησυχώ και για τον ιό και για τους ανθρώπους μου και για τους άλλους ανθρώπους και για την Ψυχή μας.
Κυρίως για το δεύτερο. Όχι την δική μου. Όλων μας.

Δεν είναι να πάω ΕΓΩ Εκκλησία να σωθώ.
Είναι στο αν είναι "σωστό" να κλείσουν οι Εκκλησίες. Ως προς την Πίστη σωστό. Δεν ξέρω εαν μπορείς να με καταλάβεις.

ΤΟυς προσωπικούς χαρακτηρισμούς γιατί τους αναφέρεις? Νομίζω δεν είπα κάτι που δεν ισχύει και δεν σου αρέσει
ΟΚ, καλύφθηκα υπερεπαρκώς

ρώτησα επειδή ποτέ δεν σε είχα για κάποια που εν ώρα κρίσης χτενίζεται και θα απογοητευόμουν εάν το συνέχιζες, έστω και πάνω στα νεύρα σου
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Ακόμα να τελειώσει η συνάντηση της ΙΣ; Τι στον πεο συζητάνε τόσες ώρες; Τα πράγματα είναι απλά
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Κόκκορας έγραψε: 16 Μαρ 2020, 20:18 δεν υπαρχει "προετοιμαζομαι για αλλου"...δεν ξερω αν καποιες δυτικες σκεψεις εχουν κυριαρχησει τοσο ωστε να τις εχουμε εισαγαγει ως βεβαιοτητας και στην δικη μας πραγματικοτητα,στην Ορθοδοξη πνευματικοτητα!πραγμα λυπηρο γιατι οπως εχω ξαναπει δειχνει πως αν και μεγαλωμενοι σε ορθοδοξο περιβαλλον ξερουμε τοσο λιγα για αυτο.δεν αναφερομαι σε εσενα ΓΑΛΗ,σε ολους μας,

για εδω λοιπον προετοιμαζομαστε,αν δεν νιωσουμε τπτ εδω δεν θα νιωσουμε ουτε "αλλου",ουτε στο επεκεινα δηλαδη.
Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Στο εδώ και τώρα. Αν όχι τώρα, ποτέ. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”