!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείνουν οι εκκλησίες

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Κλείνουν οι εκκλησίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Σουβλίτσα μην δίνεις σημασία τι λέει ο ένας και ο άλλος,που μπορεί να έχει και χ,ψ προαίρεση για το θέμα(από πάντα,όχι μόνο τώρα)

δεν κάνουμε εμείς ότι μας κατέβει,κάνουμε υπακοή.Άμα αποφασίσει έτσι ο μητροπολίτης ή η Ιερά σύνοδος ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε πως πρέπει να είναι αλλιώς;!

πριν μέρες έγραφε ο άνθιμος αυτό
https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... pitia-sas/

και ηδη πριν κλεισουν τα σχολεία,ο μητροπολιτης μεσογαιας εβγαζε αυτο το δελτιο τυπου
https://www.imml.gr/index.php?option=co ... Itemid=143

να μην αναφερω τον αρχιεπισκοπο αμερικης και άλλους
σημερα η εκκλησια κρητης ειπε αυτο
https://www.athensvoice.gr/greece/63026 ... eitoyrgies
τωρα επικειται και αποφαση της ιερας συνοδου

συνεπως ;

η ορθοδοξια ειναι η κιβωτος της εκκλησιας του Χριστου,διοτι κρατησε ανοθευτο το μηνυμα,το δογμα,χιλιετιες τωρα,γι αυτο εχουν και ισχυ τα μυστηρια της,γι αυτο την λενε μυστηριακη!οσοι δεν καναν υπακοη καναν δικες τους εκκλησιες,αποσχιστηκαν,καναν αιρεσεις.
ειναι και θα παραμενει η Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια του Θεου!
δεν την κατεβαλλαν βαρβαροι ,διωγμοι ,αιρεσεις,θα την καταβαλλει ενας ιος για λιγες εβδομαδες; μην το βλεπεις ετσι!
προσευχησου σπιτι αυτον τον καιρο!δεν ειναι κουτουρου αυτο...ειναι μοναχικη παραδοση!θα γινουν και τα μυστηρια στην ωρα τους,θα ανοιξουν οι εκκλησιες...ισως μαλιστα αποφασισουν να πηγαινουμε και λιγοι λιγοι για την Θεια Κοινωνια,αν οχι σε λιγο καιρο παλι θα γινουν...μην στενοχωριεσαι!;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 16 Μαρ 2020, 18:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Κόκκορας έγραψε: 16 Μαρ 2020, 17:41 Σουβλίτσα μην δίνεις σημασία τι λέει ο ένας και ο άλλος,που μπορεί να έχει και χ,ψ προαίρεση για το θέμα(από πάντα,όχι μόνο τώρα)

δεν κάνουμε εμείς ότι μας κατέβει,κάνουμε υπακοή.Άμα αποφασίσει έτσι ο μητροπολίτης ή η Ιερά σύνοδος ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε πως πρέπει να είναι αλλιώς;!

πριν μέρες έγραφε ο άνθιμος αυτό
https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... pitia-sas/

και ηδη πριν κλεισουν τα σχολεία,ο μητροπολιτης μεσογαιας εβγαζε αυτο το δελτιο τυπου
https://www.imml.gr/index.php?option=co ... Itemid=143

να μην αναφερω τον αρχιεπισκοπο αμερικης και άλλους

τωρα επικειται και αποφαση της ιερας συνοδου

συνεπως ;

Συνεπώς, άσε να τα πούμε πριβέ ή αλλού (λόγω σκανδαλισμού όχι γιατί έχουμε να κρύψουμε κάτι) γιατί δεν είμαι και η πιο ειδική να αναλύσω το θέμα των λεχθέντων των ιερέων.
Ή άσε να τα πούμε άλλη ώρα.

Αλλά εγώ-ως η πλεον ανάξια-εφιστώ προσοχή

ΥΓ: υπενθυμίζω οτι γράφω ως η πλέον ανάξια, δεν ξέρω εαν κατανοείς Κόκκορα τί μπορεί να σημαίνει αυτό αλλά τέσπα (αναφορικά και με την τελευταία σου παράγραφο)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 17:44 @Namrail

Μιλάω γενικότερα για πράγματα που έχουν ειπωθεί για το θέμα.
Επι του συγκεκριμένου που αναφέρεις, επιφυλάσσομαι σε άλλο νήμα άλλη φορά
Είναι από τις ιδιαιτέρως δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει η Εκκλησία νομίζω στον καιρό μας.
Εμένα πάντως μου κάνει για άρνηση της Πίστεως, να κλείσουν οι Εκκλησίες.
Αλλά είναι ολόκληρη κουβέντα, δεν γίνεται εδώ. Τώρα.

Τα ίδια και για την Γαλή.
Δεν γίνεται να μεταφράζεται η Πίστη από τον καθένα με δικούς του τρόπους.
Απόδειξη της Πίστης να απέχεις από τα Μυστήρια?
Η αγάπη η χριστιανική έχει γίνει πασατέμπος και χαρτοπόλεμος σε διάφορες θεωρίες και θεωρήσεις.
Καμία σχέση η αγάπη η χριστιανική στον πλησίον με το τί μεταφράζετε εδώ.
Δεν σηκώνω κανα "Σταυρό" με το να αρνηθώ να πάω στο Μυστήριο, δεν είναι μαγκιά, δηλαδή τί θεολογία είναι αυτή, πού την βρήκατε? Ούτε για εμας είναι θέμα "εγωιστικό". Αυτό που εσύ βλέπεις ως κίνδυνο ο πιστός το βλέπει ως ασπίδα. Και να στο πω πιο ξεκάθαρα, για τους Χριστιανούς υπάρχει Αναστημένος Χριστός όχι επεκτεινόμενη ζωή επι της γης. Και εγώ που τα λέω, άμα μου πουν θα πεθάνεις, ενω το έχω ξαναπεράσει ας πούμε με ασθένεια θανατηφόρα, θα ξεροκαταπιώ, δεν είμαι καμια αγία ούτε καμιά που έχει τέτοια καθαρή ψυχή. Θέλω να πω οτι η όλη φάση της πίστης είναι οτι προετοιμάζεσαι για αλλού. Η όλη περίπτωση της λειτουργικής ζωής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός αυτό. Άμα κρατήσει καμια δεκαετία ο ιός δηλαδή και ζούμε σε καραντίνα όλοι τί θα πούμε, τέρμα η Εκκλησία, τέρμα τα Μυστήρια?

Δεν γίνεται στην δική μου συνείδηση να σιγήσει η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού. Η Εκκλησία μια φορά θα σιγήσει-μέσα στον κόσμο-στα χρόνια του Αντίχριστου, τότε που θα είναι φυγαδευμένη στην έρημο (τί έρημος θα είναι ψάξε βρες, πραγματική, συμβολική, δεν ξέρω). Τότε που δεν θα τελούνται λειτουργίες ή αυτές που θα τελούνται δεν θα έχουν Πνεύμα Άγιο.

Τεσπα, δεν θέλω να μπω τώρα σε τέτοια κουβέντα.
Κοπέλα μου ο Τσιόδρας έχει μεγαλώσει μέσα στην εκκλησία ο άνθρωπος. Σου δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δε σου λέω ψέματα. Για να πει κάτι ο Τσιόδρας, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια.

Η εκκλησία μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τον ιερέα και τον ψάλτη δε θα πάθεις τίποτα για 6 εβδομάδες. Σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης ο ιερέας μπορεί να πάει σε κάποιο σπίτι να μεταλάβει κάποιον.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Να υπενθυμίσω επίσης ότι είναι: ο πατήρ,του πατρός, τω πατρί ,τον πατέρα και στην κλητική ω πάτερ.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

ναι Σουβλίτσα,παντως μην νομιζεις και εγω εχω τις αμφιβολιες μου,αλλα αμα κρινει ετσι η ιερα συνοδος υπακοη θα κανω!δεν υπαρχει εναλλακτικη σε αυτο...

YS εκανα ενα edit στο προηγουμενο μηνυμα,λιγο το πχορουμ κανει τα δικα του!μου εμφανισε το αλλο πιο πριν....
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Και οι ιερείς οι ένθερμοι εν Χριστώ θα αναγκαστούν να τηρήσουν τους κανόνες
Οπότε κάτω από αυτούς κι εμείς
Όμως Θείες Λειτουργίες και με κλειστές πόρτες θα γίνονται
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Maspoli, δεν ξέρω ποιός είναι ο Τσιόδρας (δεν θυμάμαι δεν ξέρω), ξέρω οτι εγώ δεν νοιώθω ήσυχη.
Θα μιλήσω πρωτίστως με τον πνευματικό μου, καθώς εγώ δεν είμαι καν θεολόγος, αυτόν εμπιστεύομαι, μετά από επιλογή, δεν έχω πληροφορηθεί ενδελεχώς για τα όποια περιθώρια υπάρχουν.
Δεν είναι γινάτι, δεν είναι κακός ζηλωτισμός, είναι καθαρά θέμα που έχει να κάνει με ενδεχόμενη απιστία/αίρεση.-

Να ρωτήσω κάτι όμως, maspoli, κόκκορα κτλ
Έχετε σκεφθεί ΑΝΑΣΤΑΣΗ να γίνει με τους ιερείς στις Εκκλησίες και εμας στα σπίτια μας?
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Κάτσε το Άγιο Φως θα το φέρουν; Θα ανοίξει ο τάφος;
Νομίζω έχω ακούσει ότι αν μια φορά δεν βγει Άγιο Φως θα είναι κάτι καταστροφικο
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Custom_F έγραψε: 16 Μαρ 2020, 13:36 Για το μάστερσεφ είπαν κάτι;
:smt005: :smt005:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Σουβλίτσα έγραψε: 16 Μαρ 2020, 18:05 Maspoli, δεν ξέρω ποιός είναι ο Τσιόδρας (δεν θυμάμαι δεν ξέρω), ξέρω οτι εγώ δεν νοιώθω ήσυχη.
Θα μιλήσω πρωτίστως με τον πνευματικό μου, καθώς εγώ δεν είμαι καν θεολόγος, αυτόν εμπιστεύομαι, μετά από επιλογή, δεν έχω πληροφορηθεί ενδελεχώς για τα όποια περιθώρια υπάρχουν.
Δεν είναι γινάτι, δεν είναι κακός ζηλωτισμός, είναι καθαρά θέμα που έχει να κάνει με ενδεχόμενη απιστία/αίρεση.-

Να ρωτήσω κάτι όμως, maspoli, κόκκορα κτλ
Έχετε σκεφθεί ΑΝΑΣΤΑΣΗ να γίνει με τους ιερείς στις Εκκλησίες και εμας στα σπίτια μας?
Εγώ το έχω σκεφτεί και έτσι πρέπει να γίνει. (εκτός κι αν τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά)

ΥΓ. Ο Τσιόδρας είναι αυτός ο κυριούλης που βλέπεις κάθε απόγευμα να κάνει τις ενημερώσεις. Ο επικεφαλής λοιμωξιολογος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 16 Μαρ 2020, 18:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

θα δουμε τι θα γινει μεχρι τοτε!

μεχρι στιγμης οσες αμφιβολιες και να εχουμε δεν γινεται να μην κανουμε υπακοη στην Ιερα Συνοδο,δεν βλεπω εναλλακτικη σε αυτο.
Αν εχουμε λαθος ο Θεος να συγχωρεσει..

μεχρι τοτε να κανουμε και Μεγαλη Παρασκευη και Ανασταση και Χαιρετισμους,το σπιτι μας

την ευχη!προσευχες...τα παντα
να γινει η Ανασταση μεσα μας.

τι αλλο μπορουμε να κανουμε εμεις;

ΥΣ bluerose μπορει να την παρει ο πατριαρχης κανονικα χωρις κοσμο αν αποφασιστει ετσι,ολα γινονται.αλλα μην προτρεχουμε
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Ξαναλέω, δεν είμαι (δυστυχέστατα) είτε γιατί έτσι το έχουν φέρει οι συγκυρίες είτε και για άλλους λόγους, από αυτούς που πηγαίνουν συχνά Εκκλησία.
Και ξαναλέω οτι μιλάω ως η αναξιότερη όλων, με πλήρη επίγνωση και καθόλου ψευδοταπεινοφροσύνη.
Επίσης λέω οτι ήμουν από αυτούς που "τα έπαιξαν" στο αν έπρεπε να πάω Εκκλησία ή όχι ωστε να μην κολλήσω κάποιον άλλο σε περίπτωση που είχα τον ιό.

Αλλά η συνείδησή μου δεν είναι αναπαυμένη με όλα αυτά που διαβάζω δεξιά αριστερά.

Υπομονή και προσευχή, τί να πω

ΥΓ: κι έψαχνα να βρω Τσιόδρα στα εκκλησιαστικά, πες το ντε
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Δεν παίζεστε με τίποτα. Εδώ έχει γαμηθει το σύμπαν όλο και εσείς μας λέτε ότι φοβάστε μην γίνετε αιρετικοί αν δεν πάτε για κάποιους μήνες να μεταλαβετε.

Ρε μλκ πσι, φέρε ρε το μπεβατρον
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Namrail έγραψε: 16 Μαρ 2020, 18:37 Δεν παίζεστε με τίποτα. Εδώ έχει γαμηθει το σύμπαν όλο και εσείς μας λέτε ότι φοβάστε μην γίνετε αιρετικοί αν δεν πάτε για κάποιους μήνες να μεταλαβετε.

Ρε μλκ πσι, φέρε ρε το μπεβατρον
είπαμε, μην ασχολείστε πια, μην τους τσιγκλάτε άλλο. Εγώ προτείνω να ανοίξουν τώρα οι εκκλησίες και πάλι, και να τους επιβληθεί να πάνε να κοινωνήσουν. Η φυσική επιλογή να πάρει το δρόμο της.

Μόνο ισως με τον κόκκορα εδώ μεσα, μπορείς να κανεις μια σοβαρή συζήτηση. Μην απαντάτε στους υπόλοιπους.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Πηξτε αθεα κομμουνια
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”