Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
talaipwros έγραψε: 14 Μαρ 2020, 11:57
Μπρεξιτου σίγουρα, τουλάχιστον θα βελτιωθει καπως το εκλογικό σώμα
θα αναπνεύσουν (λελ) και τα ασφαλιστικά
μου κάνει εντύπωση όμως: δοξαστήκαμε στο Έβρο πιστοί στο ιστορικό καθήκον απόκρουσης της ασιατικής βαρβαρότητας, οι ζαίοι παραδόθηκαν στη χλεύη και ο Κυριάκος σέρνει στο άρμα του τους λελέδες κι όλο το εκλογικό σώμα δεξιά- έπρεπε να σκάσει πανδημία για να σχολιάσεις;
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
talaipwros έγραψε: 14 Μαρ 2020, 11:57
Μπρεξιτου σίγουρα, τουλάχιστον θα βελτιωθει καπως το εκλογικό σώμα
θα αναπνεύσουν (λελ) και τα ασφαλιστικά
μου κάνει εντύπωση όμως: δοξαστήκαμε στο Έβρο πιστοί στο ιστορικό καθήκον απόκρουσης της ασιατικής βαρβαρότητας, οι ζαίοι παραδόθηκαν στη χλεύη και ο Κυριάκος σέρνει στο άρμα του τους λελέδες κι όλο το εκλογικό σώμα δεξιά- έπρεπε να σκάσει πανδημία για να σχολιάσεις;
Αγαπητέ, εχει επελθει πχορουμικη κόπωση και η ποιοτητα της πολιτικης συζήτηση στο πχορουμ ενιοτε προκαλει πονοκέφαλο και να την διαβαζεις - περα απο το οτι ειναι ιδιαίτερα προβλέψιμη. Τουλάχιστον ο COVID ειναι μακρια απο πολιτική εκμετάλλευση ( οκ, κατι ζωα κατι πανε να πουν αλλα ειναι μετρημενα και τους πρεπει αμεση χλεύη) και η συζήτηση ειναι πιο πολυ ενημερωτική/κοινωνική.
Πιο πολυ την βγαζω στο politics forum του Digital Spy
Ζενίθεδρος έγραψε: 14 Μαρ 2020, 12:18
Δεν ξέρω τι έλεγε μέχρι πρότινος ο Τζόνσον, πάντως κάποιοι θα του ψιθυρισαν για χιλιάδες πτώματα στους δρόμους και προφανώς το γύρισε.
Οχι, απλως βγήκαν διαφορες ομοσπονδιες και διακοψαν συναθροίσεις απο μονες τους.
Διαολε, μεχρι και η βασίλισσα επέλεξε να απομονωθεί. Τον σέρνουν οι εξελίξεις, για αυτο και λεγεται οτι θα το κανει μαλλον απο την αλλη βδομάδα
Leporello έγραψε: 13 Μαρ 2020, 22:30
Σήμερα συνέβησαν τα εξής:
- η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε ενεργά κρούσματα. 14.955 έναντι 13.486. Πιά, μπορούμε να λέμε ότι εστία τής πανδημίας δεν είναι η Κίνα, αλλά η Ιταλία.
- Τα νέα κρούσματα παγκοσμίως ήταν 9.617, τα περισσότερα μέχρι σήμερα. Στις 04/02/2020 στην χειρότερη στιγμή τής Κινέζικης κρίσης, τα νέα κρούσματα ήταν 3.924
Εγω εξακολουθω να μην πιστευω τα νουμερα αυτα...Τελευταιος λογος που ενισχυει την αποψη μου τον ειπε χτες ο Τζονσον και οι υπευθυνοι στην Βρετανικη τιβι: Ειπε οτι αν και η Βρετανια επισημα ειχε χτες 600 βεβαιωμενα κρουσματα, ο πραγματικος αρθμος φορεων στην Βρετανια μπορει να φθανει στις 10.000. Δηλαδη περιπου 15 φορες πανω απο τα βεβαιωμενα κρουσματα...
Αυτο αν ισχυει που πιστευω οτι ισχυει σημαινει δυο πραγματα:
1. Οτι ο ιος ειναι πολυ πεερισσοτερο εξαπλωμενος απο οτι δειχνουνε οι επισημες στατιστικες (αρνητικο)
2. Η θνησιμοτητα του ειναι πολυ μικροτερη απο τα επισημα στοιχεια (θετικοτατο)
Αν η Βρετανια εχει πραγματικα 10.000 κρουσματα και 10 βεβαιωμενους νεκρους (επιπλεον νεκρους ειναι δυσκολο να τους κρυψουνε) πραγματικο ποσοστο θνησιμοτητας ειναι 1/1000 ισο η μικροτερο με την παραδοσιακη γριπη. Εγω πιστευω οτι εκει γυρω ειναι και η αληθεια 1 με χρι 5/1000 δηλαδη 0.5% οχι 2-3.5% που δειχνουνε ο επισημες στατιστικες με βαση καταγεγραμμενα κρουσματα. Αυτο αυτοματα σημαινει οτι σταδιαικα ο ιος (με δεδομενο οτι ολο και περισσοτεροι θα τον περνανε χαλαρα και θα αναπτυσσουνε αντισωματα) θα υποβαθμιστει σε κατι αναλογο με απλη γριπη χωρις ισως καν ιδιαιτερο εμβολιο ή θεραπεια.
Ακολουθωντας την ιδια μεθοδο αναγωγης σε αλλες χωρες καταληγουμε στο συμπερασμα οτι στην Ιταλια με βαση την βεβαιωμενη θνησιμοτητα και κρουσματα οι πραγματικοι φορεις τους ιου ξεπερνουνε τις 300.000. Στην Κινα που αρχισε και 2-2,5 μηνες νωριτερα και εχουνε 80.000 βεβαιωμενα περιστατικα τα νουμερα πραγματικων φορεων παιζει να ειναι 3-4 εκ καθως ο ιος συνεχιζει να εξαπλωνεται...ΤΑ δηθεν +22 κρουσματα που ανακοινωσανε ειναι κλασσικες στρατηγικες κομμουνιστων να υποβαθμισουνε το προβλημα για να στηριξουνε την οικονομια.
Το θετικο συμπερασμα απο ολα αυτα ειναι οτι πολυ μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου εχει η θα αποκτησει τον ιο αλλα και πολυ λιγοτεροι θα πεθανουνε απο οτι δειχνουνε οι επισημες στατιστικες..
Αντε να το δεχθώ ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα απ'όσα ανακοινώνονται και δη στην Κίνα. Το ότι οι θάνατοι ήταν 100-150 κάθε μέρα και τώρα είναι 10-20 στην Κίνα δεν ταιριάζει με όσα λες. Οσα και να ήταν τα κρούσματα, είναι εμφανές ότι τώρα η επιδημία στην Κίνα περνάει.
Δηλαδη εσυ πιστευεις τις επισημες κινεζικες στατιστικες. Και πιστευεις επισης οτι ο ιος ταξιδεψε σε μεγαλα νουμερα στην αλλη ακρη του πλανητη αλλα οχι στην υπολοιπη Κινα που δινει κατι αστεια νουμερα κρουσματων...
Τελος ενω στη δυση λενε οτι μπορει να νοσησει μεχρι και το 60-70% του πληθυσμου, στην Κινα με το 1.4 δις πληθυσμου με καποιο κομμουνιστικο θαυμα οι νοσουντες ειναι 80.000..
Σορρυ αλλα Κινεζικο σανο εγω δεν τρωω. Εκατομυρια φορεις εχουνε και εκατομυρια κρουσματα και πολλαπλασιους (10χ,20χ θανατους)
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Την τελευταία 20ετία κάνουν διαγωνισμό για το σε ποια χρονιά θα βγούνε πιο ηλίθιοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν ξέρω τι έλεγε μέχρι πρότινος ο Τζόνσον, πάντως κάποιοι θα του ψιθυρισαν για χιλιάδες πτώματα στους δρόμους και προφανώς το γύρισε.
O κορωνοϊός «χτύπησε» και τον Conor McGregor : Πέθανε η θεία του!
Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό επηρεάζει τους πάντες και όλος ο πλανήτης (ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του) βρίσκεται σε μια ιδιότυπη καραντίνα για την αντιμετώπισή του.
Ο Conor McGregor μέσω των social media αποφάσισε να απευθυνθεί στον κόσμο για την δοκιμασία που περνάμε όλοι.
Σε ένα μακροσκελές μήνυμα τόνισε την αναγκαιότητα να πλένουμε καλά τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε με αυτά το πρόσωπό μας. Τα χέρια μας είναι η μεγαλύτερη εστία μόλυνσης στο σώμα μας και θα πρέπει να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας με αυτά . Ο McGregor αναφέρει πως με το ιδρώτα που χύνει στο γυμναστήριο είναι δύσκολο να το τηρήσει αυτό, αλλά πλέον το έχει περιορίσει αισθητά ώστε να αποφεύγει κρυώματα.
Ο Ιρλανδός τόνισε επίσης πως αυτή είναι μια δοκιμασία για όλους μας και όντας αισιόδοξος είναι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να τον περιορίσουμε. Μάλιστα στο τέλος για να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα αναρωτήθηκε με ποιον θα αγωνιστεί άραγε στην συνέχεια.
Σε ένα άλλο ποστάρισμα έκανε επίσης γνωστό πως η θεία του , η αδερφή της μητέρας του, πέθανε εξαιτίας του κορωνοϊού με την οικογένειά του να βυθίζεται στο πένθος για αυτό.
Οχι, απλως βγήκαν διαφορες ομοσπονδιες και διακοψαν συναθροίσεις απο μονες τους.
Διαολε, μεχρι και η βασίλισσα επέλεξε να απομονωθεί. Τον σέρνουν οι εξελίξεις, για αυτο και λεγεται οτι θα το κανει μαλλον απο την αλλη βδομάδα
Επισημα, τιποτα
Κάπου άκουσα στην τιβι ότι δε βιάζεται να βάλει σε καραντίνα τα πάντα, διότι φοβάται ότι θα βαρεθούν να περιμένουν οι πολίτες και θα παρουσιαστούν περιστατικά απείθειας στις εντολές.
Namrail έγραψε: 14 Μαρ 2020, 13:03
Κάπου άκουσα στην τιβι ότι δε βιάζεται να βάλει σε καραντίνα τα πάντα, διότι φοβάται ότι θα βαρεθούν να περιμένουν οι πολίτες και θα παρουσιαστούν περιστατικά απείθειας στις εντολές.
Ίσως περιμένει να φοβηθούν για τα καλά όταν αυξηθούν οι νεκροί και να πειθαρχήσουν πιο εύκολα μετά
Δηλαδη ο ενας και μοναδικος θανατος στην Ιρλανδια απο κορονοιο ειναι η θεια του Μακγκρεγκορ;Και το 10ο κρουσμα στην Ελλαδα ο Μαρινακης και το 60ο στην Αυστραλια ο Τομ Χανκς.Πρεπει να ειναι καπου εκαντονταπλασια τα πραγματικα κρουσματα απο τον επισημο αριθμο σε καθε χωρα.