Δεν βρίσκω την παραμικρή ομοιότητα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
o κλέψας του κλέψαντος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
- hellegennes
Re: o κλέψας του κλέψαντος
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Στο πρώτο verse βρίσκω αρκετή ομοιότητα, όταν ξεκινάνε οι στίχοι των δύο τραγουδιών.
- hellegennes
Αυτό είναι βαριά 6 νότες και εννοείται πως θα βρεις άπειρα κομμάτια μουσικής που να έχουν ομοιότητα σε μερικές νότες στην σειρά. Θα ήταν αδύνατον να μην συνέβαινε. Δεν είναι καν ακριβώς ίδιο, απλά είναι κοντινά και δεν είναι και τίποτα εξεζητημένο μουσικά για να πεις ότι είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως ιδιαίτερη μελωδία.
Π.χ. ακόμη και για πολύ πιο αναγνωρίσιμα και ιδιαίτερα θέματα, όπως το ξεκίνημα του μουσικού θέματος για τα Σαγόνια του Καρχαρία, υπάρχει διχογνωμία. Κάποιοι λένε ότι είναι από το La Valse του Ραβέλ και άλλοι λένε από την ενάτη συμφωνία του Ντβόρζακ. Βλέπεις κι αυτά με την σειρά τους έχουν μια τελείως επιφανειακή ομοιότητα, όπως και πολλά άλλα κομμάτια κλασικής μουσικής.
Π.χ. ακόμη και για πολύ πιο αναγνωρίσιμα και ιδιαίτερα θέματα, όπως το ξεκίνημα του μουσικού θέματος για τα Σαγόνια του Καρχαρία, υπάρχει διχογνωμία. Κάποιοι λένε ότι είναι από το La Valse του Ραβέλ και άλλοι λένε από την ενάτη συμφωνία του Ντβόρζακ. Βλέπεις κι αυτά με την σειρά τους έχουν μια τελείως επιφανειακή ομοιότητα, όπως και πολλά άλλα κομμάτια κλασικής μουσικής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
- Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης
Για στίχους μπορούμε;
-
the comet the course the tail
- Jimmy81
Πάντως με αυτό του Σταν έβγαλα λαβράκι.
Τυχαία το άκουσα χθες στο ραδιόφωνο και λέω ποιο μου θυμίζει, ποιο μου θυμίζει. Δεν μου πήρε ώρα να θυμηθώ τους Rolling Stones.
Τυχαία το άκουσα χθες στο ραδιόφωνο και λέω ποιο μου θυμίζει, ποιο μου θυμίζει. Δεν μου πήρε ώρα να θυμηθώ τους Rolling Stones.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 13 Μαρ 2020, 07:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δοκίμασε και το main riff του "Sirens" από Savatage.
- Jimmy81
Εννοείται το ξέρω το riff του Sirens αλλά δεν μου ακούγεται τόσο όμοιο με τα δύο παραπάνω κομμάτια. Αντίθετα έχω βρει ένα άλλο riffάκι από το 1989 που μοιάζει πιο πολύ με τα riff των δύο παραπάνω κομματιών.
Το παραδεχοταν όμως, έχω την εντύπωση. Κι επειδή Χατζηδακις αφού, δεν εμπιπτει στην κατηγορία των αντιγραφεων, έχει δώσει αμέτρητες πρωτότυπες μελωδίες.Μαυροβασίλης έγραψε: 11 Μάιος 2019, 14:03 7 νότες είναι όλες, τί θέλετε επιτέλους;
όταν ρωτήθηκε για το τρελέ τσιγγάνε;waldorf έγραψε: 27 Φεβ 2019, 18:24 "Οι ταλαντούχοι κλέβουν, οι ατάλαντοι αντιγράφουν" (ή κάπως έτσι),είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις.![]()
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Το τραγούδι «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» του Μ. Χατζιδάκι ακούγεται στη «Στέλλα» του Κακογιάννη (1955). Στην ταινία αυτή ο Χατζιδάκις συνεργάστηκε στενά με τον Τσιτσάνη, όπως διαβάζουμε και στους τίτλους αρχής («Λαϊκά μοτίβα: Μ. Χατζιδάκι, Β. Τσιτσάνη/ Δνσις λαϊκού συγκροτήματος και εκτέλεσις σόλο: Β. Τσιτσάνης»). Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι, μετά από συνεννόηση, ο Χατζιδάκις χρησιμοποίησε τη μελωδία του «Τρελέ τσιγγάνε» του Τσιτσάνη.
Ο ίδιος ο Τσιτσάνης αναφέρει:
-Το τραγούδι «Αγάπη που ’γινες δίκοπο μαχαίρι» είναι δικό σου;
-Δεν είναι δικό μου. Ο Χατζιδάκις πήρε τη βασική μελωδία από το δικό μου, τον «Τρελό Τσιγγάνο» και το έγραψε. Τα λόγια είναι του Κακογιάννη.
(Συνέντευξη Β. Τσιτσάνη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, περιοδικό «Δίφωνο», Ιανουάριος 1998.
Ο ίδιος ο Τσιτσάνης αναφέρει:
-Το τραγούδι «Αγάπη που ’γινες δίκοπο μαχαίρι» είναι δικό σου;
-Δεν είναι δικό μου. Ο Χατζιδάκις πήρε τη βασική μελωδία από το δικό μου, τον «Τρελό Τσιγγάνο» και το έγραψε. Τα λόγια είναι του Κακογιάννη.
(Συνέντευξη Β. Τσιτσάνη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, περιοδικό «Δίφωνο», Ιανουάριος 1998.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
1984
2010

2010
- ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
Δεν με πείθει για τις καλές του προθέσεις, ήταν κλέφταρος.
Δεν είπε τιποτα για το ριφ του κασμίρ που έβαλε στο perfect strangers
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα