!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Gouerino 4

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gouerino 4 »

Arisvilla έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:09
Gouerino 4 έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:06
Lestat έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:02

Η Κορεα εχει κανει πανω απο 200 χιλιαδες ελεγχους και τελικα φαινεται οτι η πραγματικη θνησιμοτητα του ιου ειναι στα επιπεδα αυτα, δηλαδη 0,9% με 1,2%
Στην Ιταλια που φαινεται στο 6,6% ειναι επειδη δεν κανουν τεστ στο 80% των κρουσματων που εχουν συμπτωματα που δεν οδηγουν στο νοσοκομειο.
Πιστευεις οτι η ιταλια εχει τωρα 100.000 κρουσματα;
Μπορεί και τα διπλάσια.
Εαν ισχυει αυτο,θα το κολλησει ολη η ιταλια,δεν σταματιεται με μετρα πλεον
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Gherschaagk έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:59
Σουβλίτσα έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:50
Gherschaagk έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:43

What?? Why??

Εμένα ο πατέρας μου άραξε σπίτι. Θα βγει το Μάιο με Ιούνιο έξω.
τι γουάτ και γουάι

τεσπα, εγώ μένω μαζί με γονείς και την γυναίκα που βοηθά στην φροντίδα, δεν μπορώ να φύγω αλλά και να μπορούσα εαν έχω κολλήσει κάτι είναι πλεον αργά
Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να συνεννοηθούν όσοι μένουν μαζί. Ο πατέρας μου θα μείνει στο σπίτι, εύθραυστη υγεία, πολλά προβλήματα, τον Σεπτέμβριο τρέχαμε και δεν φτάναμε. Η μάνα μου φέτος, θα ακούσει την καμπάνα όταν θα χτυπάει, ούτε πού θα την δει, δεν θα πατήσει εκκλησία, έχει κι αυτή κάποια προβληματάκια. Τους είπα, θα ξεπετσιαστούν τα χέρια μας απ' το πλύσιμο αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Πριν από λίγες ώρες πέρασα διακόπτες και χερούλια με οινόπνευμα και κινητά και τηλεκοντρόλ με αντισηπτικό πανάκι και θα τα ξανακάνω σύντομα. :a040:
ε, εμείς έχουμε ένα άτομο που δεν συνεννοείται ακριβώς σε όλα
δυστυχώς υπάρχει άρνηση της πραγματικότητα ή χαμηλή αντιληπτικότητα στο τί συμβαίνει και σε απλούς υπολογισμούς ή αυτονόητα πράγματα

Δεν γράφω άλλα για τα οποία θα μετανοιώσω μετά :-?

μου δίνει κουράγιο οτι έχω συμπτώματα για πολλές ημέρες οπότε ελπίζω να είναι κάτι άλλο (το ελπίζω στην περίπτωσή μου δεν είναι ακριβώς ελπίδα αλλα τεσπα)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Κόκκορας έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:57 αφηστε τους ευρωπαιους
πανω κατω στο ιδιο ζουμι βραζουμε

η κορεα πως ελεγχει τοσο καλα το πραγμα; ειναι λογικα μερες μπροστα και εχουν πιασει τα μετρα;
η Κορέα διάβαζα ότι δίνει σημαντικό βάρος στα τεστ και στην εξιχνίαση των επαφών που σημαίνει εντοπίζει και απομονώνει ή κουράρει τις περιπτώσεις έγκαιρα. Μην ξεχνάμε ότι ο κοροναϊός(*) βασικά παραμένει μια ίωση, αν το μάθεις από την πρώτη μέρα πριν έχεις το παραμικρό σύμπτωμα και κάτσεις σπίτι σου (ή στο νοσοκομείο) να ξεκουραστείς έχεις πολύ καλύτερη πρόγνωση σε σχέση με το να το μάθεις όταν έχει περάσει μια βδομάδα και ο βήχας χειροτερεύει.

Επίσης για πολύ καλή τους τύχη το δικό τους μεγάλο cluster ήταν μια αντιπαθητική σέχτα που την είχε ούτως ή άλλως όλη η υπόλοιπη κοινωνία ψιλοστημπούκα. Φέρθηκαν αρκετά ανεύθυνα αποκρύπτοντας στοιχεία και κυκλοφορώντας οι πιο πολλοί σα να μη συμβαίνει τίποτα, οπότε η αντίστοιχη συμπεριφορά αυτομάτως σε κάνει "σαν αυτούς τους ιεχωβάδες".

Παρ' όλα αυτά δεν είναι τόσο θεαματική η διαφορά αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε να κάνουμε με εκθετικά φαινόμενα. Μπορεί να ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα αν την προηγούμενη Παρασκευή ένας από τους ασθενείς είχε προλάβει να πάρει το μετρό πριν τον βρούνε οι υπηρεσίες υγείας. Και οι ίδιοι παραδέχονται ότι είναι πολύ εύκολο να ανατραπεί η κατάσταση.

πηγή:
https://www.bbc.com/news/world-asia-51695649

(*) τον γράφω εναλλάξ κορωνοϊό, κορονοϊό και κοροναϊό γιατί μου τη σπάνε εξίσου Σαραντάκος και Μπαμπινιώτης
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Gherschaagk έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:11
Arisvilla έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:10
Lestat έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:08

100 χιλιαδες οχι, αλλά 60 χιλιαδες πολυ πιθανο...
Ο Τσιοδρας έλεγε ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι δέκα φορές με είκοσι πάνω από τα επιβεβαιωμένα.
Ναι γιατί σε κάποιους εκδηλώθηκε σαν μια απλή ίωση.
Δεν είναι ανάγκη να εκδηλώθηκαν συμπτώματα, μερικοί είναι ασυμπτωματικοί

Εννοείται οτι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα και εννοείται οτι δεν περιμένεις να έχεις φίλο από Ιταλία ή Θεσσαλονίκη (για τις αρχές μιλάω) για να προφυλάσσεσαι
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Gouerino 4 έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:12
Arisvilla έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:09
Gouerino 4 έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:06
Πιστευεις οτι η ιταλια εχει τωρα 100.000 κρουσματα;
Μπορεί και τα διπλάσια.
Εαν ισχυει αυτο,θα το κολλησει ολη η ιταλια,δεν σταματιεται με μετρα πλεον
Μα το θέμα δεν είναι να σταματήσει. Δεν μπορεί να σταματήσει θα κάνει απλώς τον κύκλο του και θα περάσει. Στο Codogno από όπου άρχισε δεν υπάρχουν λένε πια κρούσματα. Σκότωσε εκεί όσους ήταν να σκοτώσει και κατευθύνθηκε αλλού. Σε λίγο νομοτελειακά θα πάει και νότια Ιταλία. Απλά προς τα τέλη του Μάη θα καταλαγιάσει. Τα μέτρα που παίρνουν στην Ιταλία δεν είναι για να σταματήσουν τον ιο, ούτε καν την εξάπλωση του στην Νότια Ιταλία. Το κάνουν για να μην νοσήσουν όλοι μαζί και καταρρεύσει εντελώς το σύστημα και έχουν δεκάδες χιλιάδες ή και παραπάνω νεκρούς μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Σουβλίτσα έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:13
Gherschaagk έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:59
Σουβλίτσα έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:50

τι γουάτ και γουάι

τεσπα, εγώ μένω μαζί με γονείς και την γυναίκα που βοηθά στην φροντίδα, δεν μπορώ να φύγω αλλά και να μπορούσα εαν έχω κολλήσει κάτι είναι πλεον αργά
Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να συνεννοηθούν όσοι μένουν μαζί. Ο πατέρας μου θα μείνει στο σπίτι, εύθραυστη υγεία, πολλά προβλήματα, τον Σεπτέμβριο τρέχαμε και δεν φτάναμε. Η μάνα μου φέτος, θα ακούσει την καμπάνα όταν θα χτυπάει, ούτε πού θα την δει, δεν θα πατήσει εκκλησία, έχει κι αυτή κάποια προβληματάκια. Τους είπα, θα ξεπετσιαστούν τα χέρια μας απ' το πλύσιμο αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Πριν από λίγες ώρες πέρασα διακόπτες και χερούλια με οινόπνευμα και κινητά και τηλεκοντρόλ με αντισηπτικό πανάκι και θα τα ξανακάνω σύντομα. :a040:
ε, εμείς έχουμε ένα άτομο που δεν συνεννοείται ακριβώς σε όλα
δυστυχώς υπάρχει άρνηση της πραγματικότητα ή χαμηλή αντιληπτικότητα στο τί συμβαίνει και σε απλούς υπολογισμούς ή αυτονόητα πράγματα

Δεν γράφω άλλα για τα οποία θα μετανοιώσω μετά :-?

μου δίνει κουράγιο οτι έχω συμπτώματα για πολλές ημέρες οπότε ελπίζω να είναι κάτι άλλο (το ελπίζω στην περίπτωσή μου δεν είναι ακριβώς ελπίδα αλλα τεσπα)
Κατάλαβα. Ελπίζω να συνεννοηθείτε.

Εύχομαι να μην είναι κορονοϊός. Πολλά παίζουν. Περαστικά.

Όπως και να έχει, να περάσει και να μην ακουμπήσει.
Σουβλίτσα έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:16
Gherschaagk έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:11
Arisvilla έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:10
Ο Τσιοδρας έλεγε ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι δέκα φορές με είκοσι πάνω από τα επιβεβαιωμένα.
Ναι γιατί σε κάποιους εκδηλώθηκε σαν μια απλή ίωση.
Δεν είναι ανάγκη να εκδηλώθηκαν συμπτώματα, μερικοί είναι ασυμπτωματικοί

Εννοείται οτι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα και εννοείται οτι δεν περιμένεις να έχεις φίλο από Ιταλία ή Θεσσαλονίκη (για τις αρχές μιλάω) για να προφυλάσσεσαι
Τρου...
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Σουβλίτσα δεν ξερω τι ειναι(και γω ενα γρατσουνισμα το χω λιγες μερες τωρα και μια κουραση)
αλλα εχε υποψιν πως μονο το 1% οσων πανε για τεστ βγαινουν θετικοι στον κορονωιο(ανεφερε αυτος απο το Σωτηρια),κυκλοφορουν εκει εξω ενα σωρο πραγματα οχι αναγκαστικα γκοτζιλες.

κανε μια απομονωση για καλο των δικων σου παρε πεντε προφυλαξεις και τι να κανεις αλλο δηλαδη; ακομα η καπα του χαρυ ποτερ δεν εχει βγει στην παραγωγη

επισης επειδη βλεπω πιστευεις,προσευχησου,οτι ειναι να κανεις στην λογικη το κανες,το κανεις,αγχη και ιστοριες αστα στον Θεο οπως και δωστου ενα περιθωριο* (για ολους μας ισχυει και γω για ξυλο ειμαι)να επεμβει στην ζωη...οτι ειναι να γινει θα γινει

*το πε ωραια ο cavaliere καποια στιγμη συμπυκνωνοντας κατι απο πατερικη θεολογια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 13 Μαρ 2020, 01:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

@ Γκερ Μερσί, για όλους εύχομαι να μην ακουμπίσει καν κι αν ακουμπίσει να φύγει όπως ακούμπησε

Το άσχημο είναι όταν δεν έχεις να κάνεις με τον εαυτό σου μόνο αλλά υπάρχουν άλλοι γύρω σου με σοβαρά θέματα
Αν ήμουν μόνη μου, οκ, έχω ξαναπεράσει θέμα και με κάποιον τρόπο το αντιμετωπίζεις

Η αναμονή είναι ή δεν είναι και οτι δεν μπορεις να κάνεις κάτι, είναι αυτό που κουράζει πολύ
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

foscilis έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:14
Κόκκορας έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:57 αφηστε τους ευρωπαιους
πανω κατω στο ιδιο ζουμι βραζουμε

η κορεα πως ελεγχει τοσο καλα το πραγμα; ειναι λογικα μερες μπροστα και εχουν πιασει τα μετρα;
η Κορέα διάβαζα ότι δίνει σημαντικό βάρος στα τεστ και στην εξιχνίαση των επαφών που σημαίνει εντοπίζει και απομονώνει ή κουράρει τις περιπτώσεις έγκαιρα. Μην ξεχνάμε ότι ο κοροναϊός(*) βασικά παραμένει μια ίωση, αν το μάθεις από την πρώτη μέρα πριν έχεις το παραμικρό σύμπτωμα και κάτσεις σπίτι σου (ή στο νοσοκομείο) να ξεκουραστείς έχεις πολύ καλύτερη πρόγνωση σε σχέση με το να το μάθεις όταν έχει περάσει μια βδομάδα και ο βήχας χειροτερεύει.

Επίσης για πολύ καλή τους τύχη το δικό τους μεγάλο cluster ήταν μια αντιπαθητική σέχτα που την είχε ούτως ή άλλως όλη η υπόλοιπη κοινωνία ψιλοστημπούκα. Φέρθηκαν αρκετά ανεύθυνα αποκρύπτοντας στοιχεία και κυκλοφορώντας οι πιο πολλοί σα να μη συμβαίνει τίποτα, οπότε η αντίστοιχη συμπεριφορά αυτομάτως σε κάνει "σαν αυτούς τους ιεχωβάδες".

Παρ' όλα αυτά δεν είναι τόσο θεαματική η διαφορά αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε να κάνουμε με εκθετικά φαινόμενα. Μπορεί να ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα αν την προηγούμενη Παρασκευή ένας από τους ασθενείς είχε προλάβει να πάρει το μετρό πριν τον βρούνε οι υπηρεσίες υγείας. Και οι ίδιοι παραδέχονται ότι είναι πολύ εύκολο να ανατραπεί η κατάσταση.

πηγή:
https://www.bbc.com/news/world-asia-51695649

(*) τον γράφω εναλλάξ κορωνοϊό, κορονοϊό και κοροναϊό γιατί μου τη σπάνε εξίσου Σαραντάκος και Μπαμπινιώτης
ωραια
υπηρχε εποχη που λεγαν μα πως η Ελλαδα ξεπερνα την Κορεα(για την οικονομια μιλουσαν)
αλλα τελικα αποδεικνυεται πως μακροπροθεσμα (καλα και ο keynes εχει τα δικια του νεκροι ειμαστε ολοι)οντως δεν μπορεις να κοροιδευεις του παντες

βλεπω τους δρομους εχουν γεμισει με κορεατικα αυτοκινητα!στο τραπεζι πανω εχω ενα κινητο και ενα ταμπλετ απο εκει

τι να πω μια μικρη ιαπωνια ειναι,ισως κ σε βελτιωμενη εκδοση.
(εχουν και καλο πινγκ πονγκ :003: )
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

ελα Σουβλίτσα ενα χρησιμος πινακας

Εικόνα

και αλλα εδω

https://www.worldometers.info/coronavir ... -symptoms/
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Κόκκορας έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:24 Σουβλίτσα δεν ξερω τι ειναι(και γω ενα γρατσουνισμα το χω λιγες μερες τωρα και μια κουραση)
αλλα εχε υποψιν πως μονο το 1% οσων πανε για τεστ βγαινουν θετικοι στον κορονωιο(ανεφερε αυτος απο το Σωτηρια),κυκλοφορουν εκει εξω ενα σωρο πραγματα οχι αναγκαστικα γκοτζιλες.

κανε μια απομονωση για καλο των δικων σου παρε πεντε προφυλαξεις και τι να κανεις αλλο δηλαδη; ακομα η καπα του χαρυ ποτερ δεν εχει βγει στην παραγωγη

επισης επειδη βλεπω πιστευεις,προσευχησου,οτι ειναι να κανεις στην λογικη το κανες,το κανεις,αγχη και ιστοριες αστα στον Θεο οπως και δωστου ενα περιθωριο (για ολους μας ισχυει και γω για ξυλο ειμαι)να επεμβει στην ζωη...οτι ειναι να γινει θα γινει
Δεν μπορώ να απομονωθώ κι εγώ από το σπίτι και μάλιστα τώρα είναι και αργά

Όσον αφορά τα του Θεού ναι, οπωσδήποτε, απλά μου έχουν πέσει τόσα πολλά και σε καθημερινή βάση για πάρα πολύ καιρό και είμαι σε φάση burned out για να διαχειριστώ από δω και πέρα κάποια πράγματα.
Το μόνο που επιθυμώ είναι να κοιμάμαι και να κοιτάω το ταβάνι. :)

Επειδή είμαι εγώ σε τέτοια φάση, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να επηρεαστεί αρνητικά κάποιος άλλος από αυτά που γράφω.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

enaon έγραψε: 13 Μαρ 2020, 00:30
dna replication έγραψε: 12 Μαρ 2020, 22:55 για αυτούς που περιμένουν τις ζέστες
έχει υγρασία πάντως εκεί, περισσότερη από όση έχουμε εμείς αυτές τις ημέρες.
Εικόνα
ναι ισχύει
να δούμε πως τα πηγαίνει το νότιο ημισφαίριο..
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Ακολουθούν τα κυριότερα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Περιορισμός στο σπίτι

Η Ιταλία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι και τις 3 Απριλίου. Μπορούν ωστόσο να βγαίνουν για να εργαστούν, να πάνε στον γιατρό ή να αγοράσουν τρόφιμα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα εμπορικά, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Η Ρουμανία συνιστά στους πολίτες της που εργάζονται στην Ιταλία να μην επιστρέψουν στη χώρα για την αργία του Πάσχα. Οι Αυστριακοί που ζουν στην Ιταλία θα επαναπατριστούν και θα τεθούν σε απομόνωση.

Στη Σλοβακία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Μόσχα, οι άνθρωποι που επιστρέφουν από τις κυριότερες εστίες της επιδημίας θα πρέπει να μείνουν σε απομόνωση επί δύο εβδομάδες.

Στο Βέλγιο απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας (σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται υπό αυστηρές προϋποθέσεις). Το ίδιο ισχύει και στη Γαλλία, για τις δομές όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ασθενείς. Όσοι είναι άνω των 70 ετών καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι δυνατόν.

Στη Νορβηγία, όσοι φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα. Σε ορισμένες πόλεις, όπως στο Μπέργκεν και το Σταβάνγκερ, απαγορεύτηκε να αποβιβάζονται οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Στην Τσεχία, τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Το Βατικανό, με μια πρωτόγνωρη απόφαση, έδωσε οδηγία να κλείσουν όλες οι εκκλησίες μέχρι τις 3 Απριλίου.

Έλεγχοι στα σύνορα

Η Τσεχία κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας 30 ημερών και έκλεισε τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από τις «επικίνδυνες ζώνες», δηλαδή τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η Πολωνία επιβάλει υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία και την Τσεχία.

Η Σλοβακία απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς από αύριο το πρωί. Εξαιρούνται οι Πολωνοί.

Η Αυστρία διέκοψε τη σιδηροδρομική σύνδεση, έκλεισε σχεδόν τελείως τα χερσαία σύνορά της με την Ιταλία και επιβάλει ιατρικούς ελέγχους ή ζητά πιστοποιητικά υγείας απ’ όσους θέλουν να μπουν στη χώρα.

Ελέγχους στα σύνορα ξεκίνησε και η Σλοβενία

Πολλές αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις τους από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα ή την Αλβανία.

Κλειστά σχολεία

Όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν μέχρι και τις 3 Απριλίου στην Ιταλία, μέχρι τις 25 Μαρτίου στην Πολωνία και την Ελλάδα. Κλειστά θα μείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία (μέχρι τις 27 Μαρτίου), τη Νορβηγία, τη Δανία και την Αυστρία. Στη Γαλλία θα κλείσουν από την Δευτέρα και μέχρι νεωτέρας.

Άλλες χώρες προτίμησαν να κλείσουν τα σχολεία μόνο κατά τόπους, όπως έγινε στην περιοχή της Μαδρίτης και στην Καταλονία.

Η Σλοβακία κλείνει σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα και χώρους ψυχαγωγίας.

Στην Πολωνία τα σχολεία θα κλείσουν επίσης την Δευτέρα, για 15 ημέρες.

Στην Ιρλανδία τα σχολεία θα κλείσουν από αύριο Παρασκευή.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Πολλές χώρες απαγορεύουν τη συγκέντρωση άνω των 1.000 ανθρώπων στον ίδιο χώρο, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ισπανία (μόνο στη Μαδρίτη και την Καταλονία), η Δανία, η Πολωνία και η Ρουμανία.

Άλλες έχουν θέσει πιο χαμηλά τον πήχυ: Αυστρία και Ουγγαρία απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ανθρώπων σε κλειστό χώρο και άνω των 500 σε ανοιχτό. Στην Ολλανδία απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 100 ανθρώπων, στην Τσεχία επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 30.

Στη Βουλγαρία, σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις επιτρέπεται να παρίστανται μέχρι 250 θεατές. Και αυτοί θα πρέπει να αφήνουν κενό ένα κάθισμα μεταξύ τους.

Στην Ελβετία, το καντόνι Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των 50 ανθρώπων.

Στην Ιταλία και την Κύπρο απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση προσώπων.

Μέτρα στις μεταφορές

Στην Ιταλία, το δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Τσαμπίνο, θα σταματήσει τη λειτουργία του από αύριο το βράδυ. Ο ένας από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του Φιουμιτσίνο θα κλείσει επίσης, στις 17 Μαρτίου.

Στη Σλοβακία έκλεισαν όλα τα διεθνή αεροδρόμια.

Η Δανία και η Ρωσία συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής.
https://www.naftemporiki.gr/story/15717 ... u-covid-19
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Σουβλίτσα έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:41
Κόκκορας έγραψε: 13 Μαρ 2020, 01:24 Σουβλίτσα δεν ξερω τι ειναι(και γω ενα γρατσουνισμα το χω λιγες μερες τωρα και μια κουραση)

επισης επειδη βλεπω πιστευεις,προσευχησου,οτι ειναι να κανεις στην λογικη το κανες,το κανεις,αγχη και ιστοριες αστα στον Θεο οπως και δωστου ενα περιθωριο (για ολους μας ισχυει και γω για ξυλο ειμαι)να επεμβει στην ζωη...οτι ειναι να γινει θα γινει
Δεν μπορώ να απομονωθώ κι εγώ από το σπίτι και μάλιστα τώρα είναι και αργά
εννοουσα το κατα δυναμιν μεσα στο σπιτι,

αργα ξεαργα οτι μετρα πηρες παιρνεις τα πηρες παιρνεις,τι αλλο μπορει να γινει;κανε και την προσευχουλα σου και βγαλε αυτο το βαρος απο μεσα σου,δεν προσφερει τπτ εξαλλου :)

ασε που δυσκολα εχεις αυτο που φοβασαι.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Μην παθαίνετε πανικό. Πιθανότατα το έχω, είχαμε θέατρο και κόσμο. Θα δούμε. Κάθε βήχας δεν είναι και κορώνα. Παίρνω βιταμίνη C και περιμένω. Είμαι ασυμπτωματικός, δεν έχω επαφή με φορέα, αλλά...
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”