!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Απάτη το υποτιθέμενο "Άγιο Φως"

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Re: Η απάτη του «αγίου» φωτός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Διαβάζω την ανταλλαγή απόψεων λίγο παραπάνω και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχουν τόσο αφελή άτομα όσο η Natasha. Και μέσα σε όλα την διακατέχει και κουτοπονηριά, και τις ερωτήσεις του chris τις αγνόησε.

Με μια λέξη: χριστιανοί.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Λεγεών έγραψε: 02 Απρ 2018, 19:56 Ξέρουμε όλοι τον μύθο, αλλά έχουμε την λογική να υποπτευθούμε τον αναπτήρα;
έγώ απο τα 8 έως τα 16 περίπου, άναβα με τον αναπτήρα το κεράκι που μου έδεινε η ανάπηρη γιαγιά μου να της φέρω το άγιο φως, τρομερό γαιδούρι. Έκανα και άλλα, γύριζα το ψωμί ανάποδα και το έκανα μαχαιροθήκη, την κακομοίρα, τρόμος.

Τεσπα, πέθανε και δεν μου είπε το μυστικό της, πώς το κατάφερνε, πώς ήξερε πότε της το είχα ανάψει με τον αναπτήρα. Πέρναγε το χέρι της πάνω από το καντήλι και την έπιαναν τα κλάματα, καίγομαι μου έλεγε, δεν είναι αληθινό. Πήγαινα πίσω, έφερνα το "κανονικό", τί να κάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:42
Λεγεών έγραψε: 02 Απρ 2018, 19:56Ξέρουμε όλοι τον μύθο, αλλά έχουμε την λογική να υποπτευθούμε τον αναπτήρα;
έγώ απο τα 8 έως τα 16 περίπου, άναβα με τον αναπτήρα το κεράκι που μου έδεινε η ανάπηρη γιαγιά μου να της φέρω το άγιο φως, τρομερό γαιδούρι. Έκανα και άλλα, γύριζα το ψωμί ανάποδα και το έκανα μαχαιροθήκη, την κακομοίρα, τρόμος.

Τεσπα, πέθανε και δεν μου είπε το μυστικό της, πώς το κατάφερνε, πώς ήξερε πότε της το είχα ανάψει με τον αναπτήρα. Πέρναγε το χέρι της πάνω από το καντήλι και την έπιαναν τα κλάματα, καίγομαι μου έλεγε, δεν είναι αληθινό. Πήγαινα πίσω, έφερνα το "κανονικό", τί να κάνω.
Μεταμοντέρνος προσηλυτισμός! :D
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
enaon

δεν τα κατάφερε, έγινα σαν τα μούτρα σου. :)
casper quantum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από casper quantum »

chris έγραψε: 07 Απρ 2018, 16:25
Natasha έγραψε: 07 Απρ 2018, 13:50
Βρε συ Natasha, αν ήθελα κήρυγμα θα πήγαινα στο κατηχητικό! Καταρχήν δεν απάντησες σε τίποτα απ'όσα σε ρώτησα (ούτε καν αυτά που έχω αναφέρει για το φως που είναι και το θέμα μας),
αντί αυτού έχεις γράψει ένα κατεβατό το οποίο ... από που να το πιάσω τώρα και που να τελειώσω δηλαδή;
Ας είναι, θα κάνω ακόμα μια προσπάθεια να εξηγήσω αλλά προσπάθησε και συ λίγο να καταλάβεις τι λέω.
(βοηθάτε και κανένας άλλος ωρέ χριστιανοί! ... :-))

Λες:
Όποιος δεν είδε τον Θεό μέσα του, δεν έχει δει ουτε τον Σατανά, που είναι υπαρκτό πρόσωπο απίστευτης κακίας και φθόνου και μας τυραννά, ουτε οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την θεογνωσία-θεολογία.
Καταλαβαίνεις τί εννοώ; Όλοι εσείς που δεν Τον είδατε ακόμα, αλλά και οι άνθρωποι αυτοί που μου λες των άλλων θρησκειών, δεν σας αποκαλύφτηκε το Πρόσωπό Του, ώστε να ξέρετε τί παίζει να το πω έτσι!
Σου έφερα μια κυρία που όχι μόνο τον έχει δει, ισχυρίζεται ότι ζει κιόλας μέσα της - δεν σχολίασες!

Συνεχίζεις:
Άκουσες κανέναν βουδιστή ή ινδουϊστή ή άλλον να λέει ότι είδε τον Τριαδικό Θεό; Να είδε τον Χριστό; Να ξέρει για τον αόρατο πόλεμο με πρωταγωνιστή τον Σατανά και τους δαίμονές του;;;
Δεν σε βάζει σε υποψίες αυτό δηλαδή; μόνο σε χριστιανούς και μάλιστα πιστούς εμφανίζεται ο τριαδικός θεός; και άντε πες αυτός ναι, ο σατανάς γιατί να μην εμφανίζεται και σε κάποιον αλλόθρησκο; δεν θέλει κόσμο για το μαντρί; τι;
έτσι όπως το περιγράφεις θεωρώ ότι είναι επιχείρημα που γύρισε εναντίον σου!

Επιμένεις:
Καλές είναι οι ιστοριουλες με δήθεν θαύματα και "φωτισμούς" αλλά όταν ρωτήσουμε ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που είδες, αρχίζουν διάφορα αόριστα και γενικά του στυλ "είδα ένα φως" και "μια δύναμη γενικώς και αορίστως με έκανε να αισθανθώ καλά" και τέτοια.
Ξέρεις ότι ο Σατανάς έχει την δύναμη να μας κάνει να νομίζουμε ότι έχουμε δύναμη απο΄τον Θεό, ενώ στην ουσία μας κοροϊδεύει με δικά του κόλπα και πλάνες;
Ποιοί είστε αυτοί που ρωτάτε; με ποιο δικαίωμα ρωτάτε; εγώ μπορώ να ρωτήσω;
Και ΟΚ, πες δεκτό, τα κριτήρια με τα οποία κρίνετε, εσείς που ρωτάτε, μπορείς να τα αναφέρεις;
σε ρώτησα και πριν, για να εφαρμόσω τα ίδια στην δική σου ιστορία, το απέφυγες τελείως!

τέλος αυτό,
Αγαπητέ, στο ξαναλέω και να με θυμάσαι γι αυτό, όταν ακους ιστορίες δύναμης και θαυμάτων, εάν ΔΕΝ ακουσεις τα ονόματα 2 προσώπων, του Θεού και του Διαβόλου, τότε να ξέρεις ότι πρόκειται για πλάνη!
Λυπάμαι, όταν ακούω ιστορίες για θαύματα, κρατάω μικρό καλάθι, είτε λένε ονόματα είτε όχι! Πάνω απ'ολα όμως χρησιμοποιώ την κρίση μου, το μυαλό μου, τις γνώσεις μου για να κρίνω ΑΝΑ περίπτωση πάντα.

αυτά, καλή ανάσταση εύχομαι, και φιλικά,
chris
:hebit: :hebit: :hebit:

που ήσουνα τόσο καιρό καλοπροαίρετο ευφυές πλασματάκι; είσαι και προγραμματιστής βλέπω, τώρα εξηγείται.
Σόρρυ για το οφ τόπικ. Συνεχίστε.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

chris έγραψε: 07 Απρ 2018, 16:02
Natasha έγραψε: 07 Απρ 2018, 13:41
chris έγραψε: 07 Απρ 2018, 11:29
Αυτά τα πιστεύουμε; είναι και αυτά αλήθεια; αν όχι, γιατί; σε τι διαφέρουν από την δική σου ιστορία (η οποία παρεπιμπτόντως να πω ότι είναι και κακή ιστορία, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...)!
τι λες;
Μπορείς λίγο να μου εξηγήσεις τί εννοείς με το επίθετο "κακή"; Τί σημαίνει "κακή ιστορία";
Εννοώ ότι είναι
- χοντροκομμένα στημένη, και άρα ψεύτικη
- και, ακόμα χειρότερα, υποδαυλίζει τα θρησκευτικά μίση, τις μισαλλοδοξίες, υποβιβάζει την έννοια του ανθρώπου και του ίδιου του Θεού,
τι άλλο;
είναι μια ιστορία από φανατικούς πιστούς για φανατικούς πιστούς για ενίσχυση της φανατίλας,
κανένας άλλος δεν πρόκειται να την πάρει στα σοβαρά και σίγουρα όχι εγώ.
κατά μια έννοια είναι "σατανική ιστορία" όπως θα μπορούσες κάλιστα να πεις εσύ!
φιλικά πάντα,
Η ιστορία με το "άγιο φως" λες;
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

chris έγραψε: 07 Απρ 2018, 16:25
Natasha έγραψε: 07 Απρ 2018, 13:50
Βρε συ Natasha, αν ήθελα κήρυγμα θα πήγαινα στο κατηχητικό! Καταρχήν δεν απάντησες σε τίποτα απ'όσα σε ρώτησα (ούτε καν αυτά που έχω αναφέρει για το φως που είναι και το θέμα μας),
αντί αυτού έχεις γράψει ένα κατεβατό το οποίο ... από που να το πιάσω τώρα και που να τελειώσω δηλαδή;
Ας είναι, θα κάνω ακόμα μια προσπάθεια να εξηγήσω αλλά προσπάθησε και συ λίγο να καταλάβεις τι λέω.
(βοηθάτε και κανένας άλλος ωρέ χριστιανοί! ... :-))

Λες:
Όποιος δεν είδε τον Θεό μέσα του, δεν έχει δει ουτε τον Σατανά, που είναι υπαρκτό πρόσωπο απίστευτης κακίας και φθόνου και μας τυραννά, ουτε οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την θεογνωσία-θεολογία.
Καταλαβαίνεις τί εννοώ; Όλοι εσείς που δεν Τον είδατε ακόμα, αλλά και οι άνθρωποι αυτοί που μου λες των άλλων θρησκειών, δεν σας αποκαλύφτηκε το Πρόσωπό Του, ώστε να ξέρετε τί παίζει να το πω έτσι!
Σου έφερα μια κυρία που όχι μόνο τον έχει δει, ισχυρίζεται ότι ζει κιόλας μέσα της - δεν σχολίασες!

Συνεχίζεις:
Άκουσες κανέναν βουδιστή ή ινδουϊστή ή άλλον να λέει ότι είδε τον Τριαδικό Θεό; Να είδε τον Χριστό; Να ξέρει για τον αόρατο πόλεμο με πρωταγωνιστή τον Σατανά και τους δαίμονές του;;;
Δεν σε βάζει σε υποψίες αυτό δηλαδή; μόνο σε χριστιανούς και μάλιστα πιστούς εμφανίζεται ο τριαδικός θεός; και άντε πες αυτός ναι, ο σατανάς γιατί να μην εμφανίζεται και σε κάποιον αλλόθρησκο; δεν θέλει κόσμο για το μαντρί; τι;
έτσι όπως το περιγράφεις θεωρώ ότι είναι επιχείρημα που γύρισε εναντίον σου!

Επιμένεις:
Καλές είναι οι ιστοριουλες με δήθεν θαύματα και "φωτισμούς" αλλά όταν ρωτήσουμε ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που είδες, αρχίζουν διάφορα αόριστα και γενικά του στυλ "είδα ένα φως" και "μια δύναμη γενικώς και αορίστως με έκανε να αισθανθώ καλά" και τέτοια.
Ξέρεις ότι ο Σατανάς έχει την δύναμη να μας κάνει να νομίζουμε ότι έχουμε δύναμη απο΄τον Θεό, ενώ στην ουσία μας κοροϊδεύει με δικά του κόλπα και πλάνες;
Ποιοί είστε αυτοί που ρωτάτε; με ποιο δικαίωμα ρωτάτε; εγώ μπορώ να ρωτήσω;
Και ΟΚ, πες δεκτό, τα κριτήρια με τα οποία κρίνετε, εσείς που ρωτάτε, μπορείς να τα αναφέρεις;
σε ρώτησα και πριν, για να εφαρμόσω τα ίδια στην δική σου ιστορία, το απέφυγες τελείως!

τέλος αυτό,
Αγαπητέ, στο ξαναλέω και να με θυμάσαι γι αυτό, όταν ακους ιστορίες δύναμης και θαυμάτων, εάν ΔΕΝ ακουσεις τα ονόματα 2 προσώπων, του Θεού και του Διαβόλου, τότε να ξέρεις ότι πρόκειται για πλάνη!
Λυπάμαι, όταν ακούω ιστορίες για θαύματα, κρατάω μικρό καλάθι, είτε λένε ονόματα είτε όχι! Πάνω απ'ολα όμως χρησιμοποιώ την κρίση μου, το μυαλό μου, τις γνώσεις μου για να κρίνω ΑΝΑ περίπτωση πάντα.

αυτά, καλή ανάσταση εύχομαι, και φιλικά,
chris
Νομίζω ότι δεν γίνεται συζήτηση εφόσον δεν πιστεύεις το τί έζησε κάποιος. Σου το ξαναγράφω, ΑΝ υπάρχει αποκάλυψη του τριαδικού Θεού μέσα στην ψυχή τότε το δέχομαι ως γνήσια πνευματική εμπειρία. Μην ξεχνιέσαι, πάει πακέτο με την γνώση για την υπαρξη του σατανά. Αν δεν υπάρχει τέτοια αποκάλυψη των δύο αυτών προσώπων, πρόκειται για ΠΛΑΝΗ.
Συμφωνείς ως εδώ;

Ποιός το έιπε ότι ο Θεός επισκέπτεται μόνο χριστιανους; Αλλά όταν επισκεφτεί αλλόδοξους ή αλλοθρησκους τότε ΚΑΙ ΕΚΕΊΝΟΙ γνωρίζουν ακριβώς τον ίδιο τριαδικό Θεό και ξέρουν και για τις πλάνες του διαβόλου.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Λεγεών έγραψε: 07 Απρ 2018, 17:43 Διαβάζω την ανταλλαγή απόψεων λίγο παραπάνω και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχουν τόσο αφελή άτομα όσο η Natasha. Και μέσα σε όλα την διακατέχει και κουτοπονηριά, και τις ερωτήσεις του chris τις αγνόησε.

Με μια λέξη: χριστιανοί.
Κουτοπόνηρος είσαι και φάινεσαι! Απαντώ μόνο στην ουσία του μηνύματος αν το πρόσεξες, δεν αποφεύγω τίποτα, αλλά διαπιστώνω έλλειψη εμπιστοσύνης από την μεριά σας, υμών που δεν πιστεύετε. Σας λέει ό άλλος κατι "είδα" και ένιωσα και σεις τον χαβά σας!
Εγωϊσταροι του κερατά!
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

enaon έγραψε: 07 Απρ 2018, 18:42
Λεγεών έγραψε: 02 Απρ 2018, 19:56 Ξέρουμε όλοι τον μύθο, αλλά έχουμε την λογική να υποπτευθούμε τον αναπτήρα;

είναι αλήθεια αυτό;
επίσης αν είναι γινόταν κάθε φορά με αυτόν τον τρόπο;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
enaon

έγινε αρκετές φορές ώστε να σταματήσει να έχει πλάκα. Μετά πέθανε βέβαια οπότε θα σταμάταγε οκ. Μία φορά νομίζω άκουσε το τσάκ απο τον αναπτήρα γιατί το έκανα μέσα στον κήπο, με ψάρωνε μάλλον αλλά οκ, το παρατράβηξε και είπα μέσα μου οκ, του χρόνου κλπ :)

Πάνω απο 2 φορές μετά το έκανα πολύ καλά, έφερα 2-3 κεράκια και ένα, το δικό της, ηταν απο τον αναπτήρα. Το καταλάβαινε για να μην λέμε πολλά, δεν έμαθα πώς όμως, πέρναγε το χέρι και έκαιγε αλλιώς έλεγε, αλλά οκ, δεν έμαθα πώς, ας μείνουμε εκεί :).
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

enaon έγραψε: 08 Απρ 2018, 18:56 έγινε αρκετές φορές ώστε να σταματήσει να έχει πλάκα. Μετά πέθανε βέβαια οπότε θα σταμάταγε οκ. Μία φορά νομίζω άκουσε το τσάκ απο τον αναπτήρα γιατί το έκανα μέσα στον κήπο, με ψάρωνε μάλλον αλλά οκ, το παρατράβηξε και είπα μέσα μου οκ, του χρόνου κλπ :)

Πάνω απο 2 φορές μετά το έκανα πολύ καλά, έφερα 2-3 κεράκια και ένα, το δικό της, ηταν απο τον αναπτήρα. Το καταλάβαινε για να μην λέμε πολλά, δεν έμαθα πώς όμως, πέρναγε το χέρι και έκαιγε αλλιώς έλεγε, αλλά οκ, δεν έμαθα πώς, ας μείνουμε εκεί :).
έχω και γω μερικές παρόμοιες ιστορίες γι' αυτό ρώτησα (αλλά δεν τις μοιράζομαι ούτε ανώνυμα).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
enaon

εγω δεν έχω πρόβλημα, επώνυμα/ανώνυμα δύσκολα με περνάει για πιστό κάποιος, απλά εξιστορώ :)
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Το ύφος της γραφής σου είναι πάντοτε τέτοιο, που δεν είμαι ποτέ βέβαιος, αν μιλάς σοβαρά ή αν απλώς τρολάρεις. :)
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
enaon

προσπαθώ να το κρατάω εθελοντικό, αν θέλει κάποιος, αλλιώς κάνουμε πλάκα κλπ :)

φταίει και ο γραπτός λόγος, αν σου έλεγα την ιστορία απο κοντά, θα έβλεπες την χαρά στα μάτια μου όταν σου έλεγα πώς γύρναγα ανάποδα την φραντζόλα, γιατί ήταν το σώμα του Χριστού, και του έμπηγα μαχαίρια, κουτάλια, το μισό συρτάρι και τον άφηνα έτσι να τον δει, και θα καταλάβαινες και τα άλλα ήταν ίδια πραγματικά. Γενικά έπαιζα με την πίστη της Γιαγιάς μου, πέρναγα πολύ ωραία που νόμιζε οτι έχω τον σατανά μέσα μου και ήθελε να με ξορκίσει, αλλά με αγαπούσε, ήταν μπέρδεμα, μία δοκιμασία ακόμα.

Οπότε το συμπέρασμα είναι οτι διαβάζοντας το νήμα, μου έλειψε η γιαγιά μου :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 08 Απρ 2018, 19:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Σάββατο, 07 Απρίλιος 2018

Εικόνα

Αρμένιος Επίσκοπος: Το Άγιο Φως το ανάβουν από μια λάμπα λαδιού.

''Το Άγιο Φως το ανάβουν από μια λάμπα λαδιού''-Πρόκληση από Αρμένιο Επίσκοπο
https://www.youtube.com/watch?v=6rIVbWwjrxU
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”