Ανοικτά όλα λοιπόν και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του
Υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν να κλείσουν οι Εκκλησίες ή τα σχολεία ή ξέρω εγώ τι άλλο, αλλά δεν θέλουν να κλείσει το μαγαζάκι τους
Καλή τύχη!
Προφανώς και δεν θελω αλλά αν μου έλεγε η κυβέρνηση να το κάνω θα το έκανα. Και ας ζω από αυτο.
Ακόμα και έτσι καταλαβαίνεις την διαφορά της εκκλησίας με ένα μαγαζί η κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;
Φίλε μου, κι εγώ θα ζημιωθώ αν κλείσει η επιχείρηση που εργάζομαι. Υπάρχει, όμως, και το κοινωνικό σύνολο που πρέπει να προστατευτεί.
Καλή η πάρτη μας, αλλά αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας και τους μαζεύουμε νεκρούς από τα προαύλια των νοσοκομείων να μην αναρωτηθείτε τι πήγε στραβά. Τουλάχιστον, θα έχετε τζιράρει. Όσοι δε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, θα αποδημήσουν με γεμάτες τσέπες, αν μη τι άλλο.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
enaon έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:23
παιδιά τι σημασία εχει τι θα κάνει με τις εκκλησίες, να μείνουμε στο θέμα μας, λέμε μπράβο στον κ. Πρωθυπουργό που θα μας σώσει, κάπως, ξέρει εκείνος.
Μίλησε και για ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Κάποιοι εδώ μέσα είναι τελείως ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ!
.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Μαρ 2020, 17:51
Άντε πάλι με τη θρησκεία της προσωπικής ευθύνης. Που θα πάει, κάποια στιγμή θα το εμπεδωσετε ότι δεν είναι όλα προσωπικά θέματα.
Υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν να κλείσουν οι Εκκλησίες ή τα σχολεία ή ξέρω εγώ τι άλλο, αλλά δεν θέλουν να κλείσει το μαγαζάκι τους
Καλή τύχη!
Προφανώς και δεν θελω αλλά αν μου έλεγε η κυβέρνηση να το κάνω θα το έκανα. Και ας ζω από αυτο.
Ακόμα και έτσι καταλαβαίνεις την διαφορά της εκκλησίας με ένα μαγαζί η κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;
Φίλε μου, κι εγώ θα ζημιωθώ αν κλείσει η επιχείρηση που εργάζομαι. Υπάρχει, όμως, και το κοινωνικό σύνολο που πρέπει να προστατευτεί.
Καλή η πάρτη μας, αλλά αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας και τους μαζεύουμε νεκρούς από τα προαύλια των νοσοκομείων να μην αναρωτηθείτε τι πήγε στραβά. Τουλάχιστον, θα έχετε τζιράρει. Όσοι δε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, θα αποδημήσουν με γεμάτες τσέπες, αν μη τι άλλο.
Σωστά όλα αυτά που λες. Που κολλάνε όλα αυτά με αυτά που λέμε τόση ώρα δεν καταλαβαίνω; Ένα ποστ πριν είπα ότι αν μου έλεγε η κυβέρνηση να κλείσω για το κοινωνικό σύνολο θα το έκανα. Και ας είναι το μοναδικό μου.ειδοδημα στο σπίτι. Αυτό με την εκκλησία τι σχέση έχει. Αυτό.συζηταμε τόση ωρα
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Παιζει τεραστια μπαλα ο Κυριακος.
Αφηνει εκτος το θεμα της Θειας Κοινωνιας και παει στο θεμα των συναθροισεων λυνοντας τα χερια της ΙΣ ωστε να παρει μετρα για τις συναθροισεις.
Αν μιλουσε για τη Θεια Κοινωνια η ΙΣ δεν θα ειχε περιθωρια να κανει καμια υποχωρηση.
Τεραστιος.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:19
Πρόβλημα είναι οι Εκκλησίες, παιδιά! Οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπουζούκια, τα γυμναστήρια, δεν είναι; Θα τρελαθούμε;
η διαφορα ολω αυτων με τις εκκλησιες ειναι οτι μαζευουν σχεδον αποκλειστικα ηλικιωμενους που ειναι η πιο ευπαθης ομαδα στον κορονοιο
και το επιπλεον προβλημα ειναι οτι οι παπαδες εχουν πει ενα καρο αναποδεικτες χαζομαρες για να κρατησουν το μαγαζακι τους ανοιχτο
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Gewponos90 έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:37
Σωστά όλα αυτά που λες. Που κολλάνε όλα αυτά με αυτά που λέμε τόση ώρα δεν καταλαβαίνω; Ένα ποστ πριν είπα ότι αν μου έλεγε η κυβέρνηση να κλείσω για το κοινωνικό σύνολο θα το έκανα. Και ας είναι το μοναδικό μου.ειδοδημα στο σπίτι. Αυτό με την εκκλησία τι σχέση έχει. Αυτό.συζηταμε τόση ωρα
Λέω ότι κακώς εστιάζουμε εκεί την συζήτηση. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Σήμερα ήταν κλειστά τα σχολεία και όλα τα πιτσιρίκια είχαν σκάσει βόλτα στο Μακάρθουρ, στα Σπάτα. Τι λες. Βοήθησε το κλείσιμο;
Αν κλείσουμε τις Εκκλησίες και αφήσουμε τα καφενεία, θα έχει βοηθήσει;
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:19
Πρόβλημα είναι οι Εκκλησίες, παιδιά! Οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπουζούκια, τα γυμναστήρια, δεν είναι; Θα τρελαθούμε;
η διαφορα ολω αυτων με τις εκκλησιες ειναι οτι μαζευουν σχεδον αποκλειστικα ηλικιωμενους που ειναι η πιο ευπαθης ομαδα στον κορονοιο
και το επιπλεον προβλημα ειναι οτι οι παπαδες εχουν πει ενα καρο αναποδεικτες χαζομαρες για να κρατησουν το μαγαζακι τους ανοιχτο
Μόνο που όσοι πάνε στα παραπάνω, θα μεταδόσουν τον ιό στους ηλικιωμένους γύρω τους. Κι ας μην νοσήσουν οι ίδιοι. Το θέμα είναι να προλάβεις την διασπορά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
under έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:49
Αφηνει εκτος το θεμα της Θειας Κοινωνιας και παει στο θεμα των συναθροισεων λυνοντας τα χερια της ΙΣ ωστε να παρει μετρα για τις συναθροισεις.
Αν μιλουσε για τη Θεια Κοινωνια η ΙΣ δεν θα ειχε περιθωρια να κανει καμια υποχωρηση.
Τεραστιος.
Ε ναι ρε φίλε...δεν με νοιάζει αν εσύ βλέπεις τον Καλάθη και γίνεσαι καλά ακόμη και από σκλήρυνση κατά πλάκας..δικαίωμά σου να το πιστεύεις!
Αλλά πάρτον τηλέφωνο να έρθει σπίτι σου, στο γήπεδο δεν κάνει να πας με άλλους 10.000 νοματαίους!
alekhine έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:50
οχι να κολλήσουν, να πεθάνουν. Δεν κινδυνεύεις περισσότερο εσυ, εκείνοι. Αν πας στην δουλειά σου ή στο θέατρο και μετά πας να δεις τους γονείς σου, και εκκλησία να μην έχουν πάει, θα τους κολλήσεις και πάλι θα πεθάνουν.
Πλάκα έχει που αντί να του θεωρούμε ευάλωτους, τους θεωρούμε δημόσιο κίνδυνο.
Τεραστιος.
Το έχω γράψει εδώ και μέρες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η αιτιολογία. Έπρεπε όμως να κλείσουν οι ναοί.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:52
Μόνο που όσοι πάνε στα παραπάνω, θα μεταδόσουν τον ιό στους ηλικιωμένους γύρω τους. Κι ας μην νοσήσουν οι ίδιοι. Το θέμα είναι να προλάβεις την διασπορά.
η μεταληψη με το ιδιο κουταλακι αυξανει την διασπορα? εσυ τι λες?
γιατι οι παπαδες το αρνουνται
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Τεραστιος.
Κανονικά δε θα έπρεπε να μας νοιάζει αν θα κάνει υποχώρηση η Ιερά σύνοδος σε θέματα δημόσιας υγείας και να θεωρείται δεδομένη η απαγόρευση από την πολιτεία σε περίπτωση ανάγκης αλλά τέλος πάντων.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:52
η μεταληψη με το ιδιο κουταλακι αυξανει την διασπορα? εσυ τι λες?
γιατι οι παπαδες το αρνουνται
Καλά κάνουν!
Δικαίωμά τους είναι να επικαλούνται μεταφυσικές δραστηριότητες...αυτό κάνουν 2000 χρόνια τώρα!
Το θέμα είναι να τους χτυπήσεις στη ρίζα!
Στις συναθροίσεις!
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:27
Τελικώς, ιδεοληπτικοί είναι αυτοί που ακόμα και αυτές τις ώρες, απαιτούν από τον πρωθυπουργό να λύσει το δικό τους πρόβλημα.
Αν θεωρείτε επικίνδυνες τις συναθροίσεις στις εκκλησίες μάγκες, να κόψετε εσείς τις επαφές με όσους πηγαίνουν στην εκκλησία και κοινωνούν. Γιατί αν δεν μπορείτε να εξηγήσετε εσείς στον παπού ή τη γιαγιά ότι δεν κινδυνεύουν μόνον οι ίδιοι αλλά ότι είναι επικίνδυνοι και για τη δική σας υγεία, δεν μπορεί να το κάνει κανείς.
Ο ιός μπορεί να σου έρθει και από πρόσωπα που δεν ανήκουν στο κοντινό συγγενικό σου περιβάλλον.
Συμφωνώ.
Αλλά κι αυτά τα πρόσωπα έχουν κοντινό περιβάλλον. Οπότε αν μπουν σε "καραντίνα" οι ατίθασοι από τα συγγενικά και οικεία περιβάλλοντα, ο κίνδυνος μετάδοσης μειώνεται κατά πολύ.
Μου βγάζει μια συμπάθεια αυτό το παιδί ο Κούλης παρότι δεν είμαι ψηφοφόρος του. Μετά τα φοβερά, επαγγελματικού επιπέδου αγγλικά στον Richard Quest όπου τον θαύμασα, εκφράζει ξανά τον ορθό λόγο ενάντια στην εκκλησιαστική δεισιδαιμονία, έστω κι αν το έκανε με ήπιο, διακριτικό τρόπο για να μην ξεσηκώσει το παπαδαριό. Οι ορθές δηλώσεις πρέπει να επικροτούνται ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Μπράβο και σε αυτούς που ετοίμασαν τον λόγο του.