!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ! (Ανανέωση νήματος)

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Re: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ! (Ανανέωση νήματος)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

under έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:02 Δεν απαγορευσε κατι.Εριξε το μπαλακι στην Εκκλησια.Δεν εθεσε θεμα Θειας Κοινωνιας αλλα συναθροισεων.
Συμπολίτες μου,

Κλείνω με μια αναφορά σε ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον δημόσιο διάλογο. Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο.

Ως Πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας.

Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία.

Γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη.

Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα.

Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.

Και αναλογιζόμενοι πάντα ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας
Άψογος!

Είχε προηγηθεί δημόσια ανάρτηση του Μεσογαίας
προφανώς σε συνεννόηση
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Ρε μας δουλευετε;Μπραβο Κυριακο επειδη παρακαλεσε τους τραγοπαππαδες να κλεισουν το μαγαζι τους;Ενω εχει την εξουσια να το επιβαλλει απο μονος του;Δεν παμε καλα.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:04
vantono έγραψε: 11 Μαρ 2020, 19:53
mao mao έγραψε: 11 Μαρ 2020, 19:51 Αν δεν ειναι απαγόρευση και είναι παράκληση είναι για φάπες ο Κούλης. Δεν τον άκουσα και δεν παίρνω θέση.
Ούτε εγώ τον άκουσα. Αλλά απο αυτά που διάβασα μέχρι στιγμής, κατάλαβα για απαγόρευση. Αν τελικά έκανα λάθος, ο τύπος ειναι πολύ λίγος, πραγματικά.
Ποια απαγόρευση, ρε. Και μόνο οι Εκκλησίες είναι το πρόβλημα; Ο τύπος είπε, Κανένα μαζικό μέτρο δεν υποκαθιστά την ατομική ευθύνη.

Ιδεοληπτικός!

Δεν νομίζω Τάκη. Ιδεοληπτικος δεν είναι αυτός που λέει να κλείσουν όλα όσα δεν έχουν άμεσο κόστος για το συνολο. Πχ σχολεια πανεπιστήμια γήπεδα καρναβάλια κτλ. Ιδεοληπτικος είναι αυτός που λέει να κλείσουν όλα αυτά αλλα να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες. Εκεί ψάξε για ιδεοληπτικους
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

καποιοι μου φαινεται καταλαβαν πως θα κλεισει τις εκκλησιες!λες και ειναι ο διοκλητιανος! :smt005: :smt005:

συσταση κανει ο ανθρωπος βρε...ημαρτον
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος για ποιον λόγο έκλεισαν τα σχολεία που επηρεάζουν έως έναν βαθμό κιόλας γονείς που πρέπει να κρατούν τα παιδιά τους, αλλά και τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες , αλλά δεν κλείνουν οι εκκλησίες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Highlander την 11 Μαρ 2020, 20:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Gewponos90

Κόκκορας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:16 καποιοι μου φαινεται καταλαβαν πως θα κλεισει τις εκκλησιες!λες και ειναι ο διοκλητιανος! :smt005: :smt005:

συσταση κανει ο ανθρωπος βρε...ημαρτον
Ε εντάξει. Και μένα αύριο μεθαύριο μην μου πει κλείνεις. Να μου πει σου προτείνω να κλείσεις και να με αφήσεις να κάνω ότι γουσταρω
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

NewModelArmy έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:15 Ρε μας δουλευετε;Μπραβο Κυριακο επειδη παρακαλεσε τους τραγοπαππαδες να κλεισουν το μαγαζι τους;Ενω εχει την εξουσια να το επιβαλλει απο μονος του;Δεν παμε καλα.
Μιλάμε για Ιράν.
Μην τυχόν θιγούν οι παπάδες.
Μη μιλήσουμε για τις δηλώσεις που έχουν κάνει βουλευτές του.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Πρόβλημα είναι οι Εκκλησίες, παιδιά! Οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπουζούκια, τα γυμναστήρια, δεν είναι; Θα τρελαθούμε;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Highlander έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:17 Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος για ποιον λόγο έκλεισαν τα σχολεία που επηρεάζουν έως έναν βαθμό κιόλας γονείς που πρέπει να κρατούν τα παιδιά τους, αλλά και τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες , αλλά δεν κλείνουν οι εκκλησίες;
Για τον ίδιο λόγο που δεν έγινε ο διαχωρισμός κράτους Εκκλησίας επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας »

Highlander έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:18
NewModelArmy έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:15 Ρε μας δουλευετε;Μπραβο Κυριακο επειδη παρακαλεσε τους τραγοπαππαδες να κλεισουν το μαγαζι τους;Ενω εχει την εξουσια να το επιβαλλει απο μονος του;Δεν παμε καλα.
Μιλάμε για Ιράν.
Μην τυχόν θιγούν οι παπάδες.
Μη μιλήσουμε για τις δηλώσεις που έχουν κάνει βουλευτές του.
Πονάτε ε;

Είναι που δεν προλάβατε να κάνετε διαχωρισμό.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Κλαψα κουμουνιων και ζαιων που ονειρευονταν διαγγελμα με αντικληρικαλιστικη υστερια.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Gewponos90

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:19 Πρόβλημα είναι οι Εκκλησίες, παιδιά! Οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπουζούκια, τα γυμναστήρια, δεν είναι; Θα τρελαθούμε;
Τα σχολεία και τα γήπεδα γιατί τα έκλεισες ρε μεγάλε; Τα καρναβάλια γιατί τα απαγορεύσες
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

NewModelArmy έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:15 Ρε μας δουλευετε;
σοβαρά τα λένε μάλλον, αν δεν πάμε από τον ιο θα πάμε από αυτά που διαβάζουμε. :lol:
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Re: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Gewponos90 έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:15
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μαρ 2020, 20:04
vantono έγραψε: 11 Μαρ 2020, 19:53
Ούτε εγώ τον άκουσα. Αλλά απο αυτά που διάβασα μέχρι στιγμής, κατάλαβα για απαγόρευση. Αν τελικά έκανα λάθος, ο τύπος ειναι πολύ λίγος, πραγματικά.
Ποια απαγόρευση, ρε. Και μόνο οι Εκκλησίες είναι το πρόβλημα; Ο τύπος είπε, Κανένα μαζικό μέτρο δεν υποκαθιστά την ατομική ευθύνη.

Ιδεοληπτικός!

Δεν νομίζω Τάκη. Ιδεοληπτικος δεν είναι αυτός που λέει να κλείσουν όλα όσα δεν έχουν άμεσο κόστος για το συνολο. Πχ σχολεια πανεπιστήμια γήπεδα καρναβάλια κτλ. Ιδεοληπτικος είναι αυτός που λέει να κλείσουν όλα αυτά αλλα να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες. Εκεί ψάξε για ιδεοληπτικους
Να κλείσουν και οι εκκλησίες, φίλε μου. Κανένα πρόβλημα από μένα.

Αλλά εστιάζουμε στις εκκλησίες, ενώ ο Μητσοτάκης φοβήθηκε να κλείσει ένα σωρό επιχειρήσεις μαζικής συνάθροισης.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”