Πέρα από τις άμεσες προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που ανακοίνωσε, έκανε και τις απαραίτητες συστάσεις τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση.
Και η αναφορά του στην επιλογή που έκανε μεταξύ θρησκευτικής και επιστημονικής προσέγγισης ήταν σαφής.
Δεν απαγορευσε κατι.Εριξε το μπαλακι στην Εκκλησια.Δεν εθεσε θεμα Θειας Κοινωνιας αλλα συναθροισεων.
Συμπολίτες μου,
Κλείνω με μια αναφορά σε ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον δημόσιο διάλογο. Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο.
Ως Πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας.
Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία.
Γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη.
Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα.
Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.
Και αναλογιζόμενοι πάντα ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Πέρα από τις άμεσες προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που ανακοίνωσε, έκανε και τις απαραίτητες συστάσεις τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση.
Και η αναφορά του στην επιλογή που έκανε μεταξύ θρησκευτικής και επιστημονικής προσέγγισης ήταν σαφής.
Ωραίος.
Εσύ που τον άκουσες, απαγορεύθηκαν οι λειτουργίες ή κάνει παράκληση στους πιστούς να κάνουν αποχή;
under έγραψε: 11 Μαρ 2020, 19:57
Δεν εθιξε το θεμα της Θειας Κοινωνιας αλλα παρακαλεσε τους πιστους να μην συναθροιζονται στις εκκλησιες.
Πηρε θεση χωρις να προσβαλλει την Εκκλησια ή την Πιστη του κοσμου.
Εξαιρετικος.
Ισχύει ότι είπα παραπάνω. Αν μιλάμε για απαγορευση μπράβο του ακόμα και αν έχει συννενοηθει με την εκκλησία για να την βγάλει από την δύσκολη θέση να εξηγηθεί σε εσάς τα χριστοταλιμπανια. Αν μιλάμε για παρακαλετο είναι ξεφτιλα
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
(Παρα)κάλεσε το παπαδαριό να σταθεί δίπλα του για το κοινό καλό, γιατί εμπιστεύεται την Επιστήμη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωραίο ακούγεται, αλλά αύριο που θα συνεχίσουν τα ίδια οι ιερείς, πώς θα λειτουργήσει; Ίδωμεν... Ο άλλος ο παπάς είπε ότι όταν πέφτουν λίγες σταγόνες από τη Θεία Κοινωνία κάτω, σκύβει και γλείφει το πάτωμα.
Και είπε στους νέους να αθλούνται στην ύπαιθρο, να διαβάζουν και να αράζουν σε φιλικά σπίτια με λίγους κι εκλεκτούς. Μάλιστα.
«Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο. Ως Πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας.
Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία.
Γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη. Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα.
Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».
Δεν εθιξε το θεμα της Θειας Κοινωνιας αλλα παρακαλεσε τους πιστους να μην συναθροιζονται στις εκκλησιες.
Εξαιρετικος.
πήρε σκληρά μέτρα εγκαίρως λέει ο Μητσοτακης.. εγκαίρως λέει γτπτ, οι εκκλησίες ανοιχτές και τα σχολεία τα έκλεισαν με 15 μέρες καθυστέρηση.. ... θα φάτε πολύ ξύλο
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Εξαιρετικος.
Εδώ χρειάζεται απαγοευση όχι παράκληση
Απαγορευσε τις συναθροισεις σε εστιατορια ή σε μπαρ ;
Παιζει καλη μπαλα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Τρίτοι στην Ευρώπη, σε παρουσία μπάτσων ανά 100.000 κατοίκους.
Τρίτοι από το τέλος σε κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.
Προτεραιότητες είναι αυτές της ΝΔ και του Μητσοτακη, θα δέρνουν τον κορονοιό μέχρι να ομολογήσει,όλα καλά!
Ερχεται_pizza
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !