!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Ανδρέας

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας »

Ενισχύονται οι δυνάμεις μας στον Έβρο.
Πριν λίγο (live στον ΑΝΤ1) πέρασαν 6 ΡΕΟ με 6 διμοιρίες πεζοναυτών ή λοκατζήδων (δεν είδα καλά τα διακριτικά τους) αλλά η ξεφτίλα είναι πως από επίσημα χείλη συνδικαλιστή της Αστυνομίας ζητήθηκε από ιδιώτες επιχειρηματίες ή άλλους η συνδρομή σε εξοπλισμό (ασπίδες-κράνη και κυάλια νυχτερινής διόπτευσης)!
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Golden Age έγραψε: 09 Μαρ 2020, 00:04
stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 22:28
Golden Age έγραψε: 08 Μαρ 2020, 22:12
Εαν το κράτος δεν χρειαζόταν εκεί τους εθελοντές, δεν θα τους άφηνε να είναι εκεί.
Αν το κράτος χρειάζονταν εθελοντές θα τους καλούσε το ίδιο μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες επιστράτευσης.
Άφησε αυτή τη μαστίχα.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση μπορεί να βολεύεται και με τους παλαβούς, και με τους νεοναζί εγχώριους ή εισαγόμενους, καί με τους δήθεν πατριώτες που απλά βρήκαν ευκαιρία να παραστήσουν τους έλληνες τζιχαντιστές κυνηγώντας μετανάστες, δεν σημαίνει ότι το κράτος ως οντότητα ανέχεται αυτή την κατάσταση. Το κράτος είναι οι νόμοι του. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν εφαρμόζονται με αποτέλεσμα να έχουμε όλους τους καθυστερημένους της Ελλάδας μαζεμένους με πέτρες και ξύλα σε μία ευαίσθητη ζώνη.
Επίσης, δεν χρειάζεται να βγάλει κάλεσμα το κράτος για να συνδράμμουν πολίτες το έργο του.
Και ποιος σου είπε ότι συνδράμουν στο έργο του; Οι πολίτες παρακωλύουν το έργο του κράτους στη συγκεκριμένη περίπτωση για πολλούς και διάφορους λόγους.
Όταν η πολιτεία έχει ανάγκη από κάτι, δεν σε ρωτά κάν. Σου λέει "επιτάσσω το τρακτέρ σου, επιστρατεύω εσένα, τρέχα και κάνε εκείνο".
Από τη στιγμή που έχει αυτή την απλή και απόλυτη ισχύ, κάθε τί που κάνεις και δεν σου το επέβαλε (με μία απλή εσωτερική διαταγή της πολιτείας), είναι παρακώλυση του έργου της.
Όλοι οι εθελοντές είναι πρωτοβουλίες πολιτών που δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνδράμμουν τη φύλαξη των συνόρων. Εαν το κράτος δεν τους χρειαζόταν, θα τους έλεγε "όχι". Το κάλεσμα μπορεί να μην το έβγαλε για λόγους διπλωμματικού γοήτρου. Η συνδρομμή πολιτών όμως στο έργο του δεν είναι παράνομη.
Κάνεις τραγικό λάθος.
Δεν μπορείς να παίρνεις πρωτοβουλίες σε μέρος και καταστάσεις που ελέγχονται από το στρατό, χωρίς επίσημη στρατιωτική διαταγή.
Τα υπόλοιπα είναι για τα Ερντογανοπαπαγαλάκια του τουίτερ.
Μόνο εσένα και κάποιους άλλους ομοιδεάτες έχω δει να ζηλεύουν την πολιτική του Ερντογάν εδώ μεσα...
Δεν ξέρω τί χρειάζεται και τί δεν χρειάζεται η Τουρκία. Η υπεράσπιση των συνόρων μας όμως δεν θα εξαρτάται απο τις εσωτερικές πολιτικές καταστάσεις της Τουρκίας.
Η υπεράσπιση των συνόρων είναι δουλειά του στρατού. Όταν ο στρατός σε έχει ανάγκη, θα σε καλέσει και δεν θα σε ρωτήσει καν. Μέχρι τότε, δουλειά σου είναι να μην μπαίνεις στα πόδια του.
Μπορεί να μην τους καλεί επισήμως για διπλωμματικούς λόγους. Τί να πει προς τα έξω; "Έχω υπσοτελέχωση στις μονάδες";
Γιατί; Μυστικό είναι;
Κάθε τρεις και λίγο έχουμε έναν υπουργό άμυνας να μιλά για υποστελέχωση των μονάδων και αύξηση της θητείας.
Οι εθελοντές που συμμετέχουν είναι απο οργανωμένους φορείς (αγρότες κλπ), αυτό εννοώ με το πρωτοβουλίες, όχι πρωτοβουλίες επι του θέματος. Και φυσικά σε συννενόηση με το κράτος.
Όταν λες "οργανωμένους φορείς αγροτών" εννοείς ας πούμε την ΠΑΣΕΓΕΣ; Μήπως ομάδες παραγωγών κερασιού; Συνεταιρισμούς γαλακτοπαραγωγών; :lol:
Γενικά, έχεις καμία σχέση με τους χώρους αυτούς ή απλά φαντάζεσαι πράγματα αποκλειστικά για να ανακυκλώνεις μία ιδεολοηψία;
Εαν παρακώλυαν το έργο του, δεν θα ήταν εκεί. Δεν θα άφηνε το κράτος να είναι. Ειδικά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Το κράτος τους χρειάζεται εκεί.
Αυτό αποτελεί λογικό άλμα. Το γεγονός ότι είναι εκεί δεν σημαίνει ότι έχουν την άδεια να είναι εκεί. Όπως το γεγονός ότι έχουμε μετανάστες στα νησιά δεν σημαίνει ότι έχουν την άδεια να βρίσκονται στα νησιά.
Με τη λογική σου, οι μετανάστες που βρίσκονται στη Λέσβο, εφόσον έχουν εγκατασταθεί εκεί, έχουν ήδη άδεια εγκατάστασης.
Εγώ πάλι σας βλέπω να αγωνιάτε να περάσει η πολτική του Ερντογάν στην Ελλάδα.
Άλλος αγωνιά να περάσει η πολιτική του Ερντογάν και να έχουμε θερμό επεισόδιο που τόσο επιδιώκει.
Μπορείς να συνδράμμμεις το στρατό στην υπεράσπιση των συνόρων. Εαν ο στρατός δεν σε χρειάζεται, θα σου το πει. Εαν πας κόντρα, τότε θα υπάρχει θέμα. Τώρα, δεν υπάρχει.
Όταν ο στρατός με χρειαστεί, ξέρει πού θα με βρει και πώς.
Μέχρι τότε, καλό είναι μην μπλέκομαι, ούτε κι εσύ ή άλλος, στα πόδια του. Θα έχουμε ατύχημα που θα χρεωθεί κυρίως ο στρατός.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Niki έγραψε: 09 Μαρ 2020, 07:39
Lord Brum έγραψε: 09 Μαρ 2020, 04:25
Philip Mortimer έγραψε: 09 Μαρ 2020, 02:10

Ναι, καλά. Αυτή με τους λαφαζανηδες είναι πολύ μεγαλύτερο σουργελο από τον Τσίπρα...
Αυτοί ήταν έτοιμοι να μας ρίξουν κιόλας στον γκρεμό, ο άλλος κοντοσταθηκε στο χείλος και γύρισε.
Έντιμο κλόουν η ανέντιμο με ένστικτο αυτοσυντήρησης? Τον Λαφαζάνη δεν θα τον εμπιστευομουν ούτε καφέ να μου φέρει αλλά θα του έδινα το χέρι για χειραψία, ενώ στον Τσίπρα θα φοβόμουν μη μου πάρει κανένα δάχτυλο
Ψες μου είπε κάποιος το εξής.
Ο κορωνοϊός φτιάχτηκε για να λύσει το συνταξιοδοτικό πρόβλημα ο Μητσοτάκης.
Αν ήτανε το Συριζα στην εξουσία δεν θα κυκλοφορούσε ο κορωνοϊος. :102:
:fp: :fp:

Αν είναι φτιαχτός πες του, υπάρχει και "αντίδοτο".
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

sys3x έγραψε: 09 Μαρ 2020, 02:31
Philip Mortimer έγραψε: 09 Μαρ 2020, 02:23
sys3x έγραψε: 09 Μαρ 2020, 02:15

Στο γκρεμό είμαστε τώρα κουν.
Καθόλου στον γκρεμό...

Απλά σκέφτομαι την Ελλάδα εκτός ΕΕ και με χαρτονομίσματα κωλοχαρτα τύπου Βενεζουέλα, ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, συνταξιούχους στον αέρα συν τις απειλές της Τουρκίας και απορώ γιατί δεν έχουν ελεγχθεί ποινικά οι τύποι που πήγαν να τη φέρουν σε αυτήν την κατάσταση το 2015.
Εγώ σκέφτομαι την Ελλάδα σε μια διαφορετική Ευρώπη (...)
"Ναι σε όλα" δεν έλεγες όταν κλήθηκες να αποφασίσεις αν σου αρέσει αυτή η Ευρώπη ή αν θα παλέψεις για άλλη, φίλε μου sys;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:34
Σουβλίτσα έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:30
Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:24 Μα δεν τους πηγαίνει.
Εγώ ξέρω πως όταν έχεις κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσεις στα σύνορα της Ελλάδος ξυπόλητος, κάνεις λίγα βήματα ακόμα παραπάνω μπας και βρεις ανετότερο πέρασμα :P (τί με βάζουνε και λέω κάποιοι γμτ βραδυάτικα, φυσικά και δεν παίζω με τον πραγματικό πόνο κανενός που δυστυχεί στην ζωή του)

Τεσπα, εαν υπάρχει ελπίδα να κερδίσουμε κάτι σε επίπεδο κοινής γνώμης, δεν ξέρω και ερωτώ, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ή μας τρώει στην προπαγάνδα ο τούρκος?
Να σε διευκολύνω.

Δεν κάθεσαι μέσα σε εμπόλεμη ζώνη να περιμένεις από που θα σου την μπουμπουνήξουν.
Κι αν βρεθείς μέσα σε εμπόλεμη ζώνη επειδή κάποιοι σου είπαν ότι μπορείς να περάσεις απέναντι, αλλά τελικά βρέθηκες στη μέση;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:11
sys3x έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:07
Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:03 Ναι αλλά αυτό καταντάει γελοίο.
Ποια η Γερμανία;
Η Γερμανία είναι πολύ σοβαρή χώρα, όλο το οικοδόμημα γενικά της ΕΕ έτσι όπως οικοδομήθηκε κιόλα γαμάει.
Όχι. Γελοίο καταντά το γεγονός ότι τους στερούμε την πρόσβαση στην Ευρώπη. Ας πάνε από Βουλγαρία.
Αν μπορούσαν θα πήγαιναν.
Έλα όμως που η μοναδική χώρα με τόσο κοντινά και εκτεταμένα παράλια στην Τουρκία (σύνορο της ΕΕ) είναι η Ελλάδα!

Σας φαίνεται και περίεργο βρε Γκερ...
Ανδρέας

stavmanr έγραψε: 09 Μαρ 2020, 08:26

Κι αν βρεθείς μέσα σε εμπόλεμη ζώνη επειδή κάποιοι σου είπαν ότι μπορείς να περάσεις απέναντι, αλλά τελικά βρέθηκες στη μέση;
Πάντως δεν επιτίθεσαι σε αυτούς που παρακαλάς να σε δεχτούν.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ανδρέας έγραψε: 09 Μαρ 2020, 08:29

Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται και γιατί. Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και να τα προσαρμόσεις στο δόγμα σου.
Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τούρκους παραστρατιωτικούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζήτημα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

sys3x έγραψε: 09 Μαρ 2020, 00:50
Παρταλι έγραψε: 08 Μαρ 2020, 23:44
sys3x έγραψε: 08 Μαρ 2020, 23:41

Να ειδοποιάτε ρε μλκς. :102:
Τέσπα, δεν είναι το θέμα αν με ενοχλεί εμένα ή όχι, είναι ανάλογα πως και ποιος θα το πει (στο πασόκος παίζει να πέσει και μπουκέτο χωρίς πολλά πολλά, έτσι λέω δεν μου έχει τύχει αλλά ναι παίζει), το θέμα είναι ότι όχι μόνον δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά πλέον νομίζω ότι είναι και επικίνδυνο εκτός από αισχρό (να το χρησιμοποιείς απροκάλυπτα όπου να ναι και σε όποιον να ναι, όχι στον ΝΓΜ πχ).
Και γω μπορώ να σε αναλύσω πως γίνετε φασίστας ο οποιοσδήποτε που παίρνει τον λόγο χωρίς να μπορεί οποιοσδήποτε άλλος να του φέρει αντίλογο (όχι γιατί δεν μπορεί γιατί δεν του το επιτρέπουν) , αν μπορούσα να γράψω πιο καθαρά τις σκέψεις μου θα έγραφα και βιβλίο, αλλά πλατιάζω, οπότε είναι είμαι μέσα για ρακή.
ελα, απλα να ξερεις οτι θα φυγεις με αισθηματα ντροπης (φιλικα παντα, εσυ δεν εισαι ναζι, απαπαπα)
Σάββατα δουλεύω πάντως και γενικά δεν έχω τον χρόνο και την δυνατότητα να κάνω σκασιές από δω κι από κει αλλά να χαρώ εγώ.
Το ότι με λες ναζί δεν λέει και πολλά πράγματα για μένα πάντως, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω, αλλά για εσένα, κυρίως για εσένα.
Κάποια στιγμή θα ήθελα πολύ να το συζητήσουμε αυτό λίγο πιο οργανωμένα όμως.
Οι παρέες μου είναι κυρίως αριστεριστές πάντως να ξέρεις και δεν θα ναι η πρώτη φορά για μένα που θα ξεμπροστιάσω κάποιον που αντί να κοιτάξει κατάματα μιά κατάσταση μπροστά του επιλέγει τις ιδεολογικές του παρωπίδες, παίζω έξω από αυτό το παντελώς ξεπερασμένο φάσμα της δεξιοαριστεράς, με ενδιαφέρει κυρίως το τι ισχύει και το τι δεν ισχύει και για να μην στα πολυλογώ αυτά που έχεις στο μυαλό σου με τεμέκ ανθρωπισμούς και μαλακίες δεν ισχύουν, το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε, αυτό κυρίως, όχι το τι θέλουμε, ωραιός ο Τζόνυ ο Λένον γι' αυτό που είναι κτλ δε λέω και δε νομίζω ότι έχεις ακούσει και περισσότερο Πεντερέκι από μένα ούτε ότι την έχεις μεγαλύτερη αλλά δεν είναι θέμα υπερβολικής εξυπνάδας και κουλτούρας κάποια πράματα, δεν είναι απλά, είναι πολύ πιο απλά.
Ο Sys δεν είναι ναζί και δεν έχει σχέση με ναζί.
Υπογράφω.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:34
Σουβλίτσα έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:30

Εγώ ξέρω πως όταν έχεις κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσεις στα σύνορα της Ελλάδος ξυπόλητος, κάνεις λίγα βήματα ακόμα παραπάνω μπας και βρεις ανετότερο πέρασμα :P (τί με βάζουνε και λέω κάποιοι γμτ βραδυάτικα, φυσικά και δεν παίζω με τον πραγματικό πόνο κανενός που δυστυχεί στην ζωή του)

Τεσπα, εαν υπάρχει ελπίδα να κερδίσουμε κάτι σε επίπεδο κοινής γνώμης, δεν ξέρω και ερωτώ, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ή μας τρώει στην προπαγάνδα ο τούρκος?
Να σε διευκολύνω.

Δεν κάθεσαι μέσα σε εμπόλεμη ζώνη να περιμένεις από που θα σου την μπουμπουνήξουν.
Ποιος φταίει για την εμπόλεμη ζώνη; Εμείς ή οι Τούρκοι;

Τόσοι είναι. Προς τον φράχτη πάνε, προς τους Τούρκους που τους έφεραν μέχρι τα σύνορα γιατί δεν πάνε να τους πούνε πως δεν θέλουν άλλο πόλεμο;

Το θέατρο του παραλόγου εντελώς.
stavmanr έγραψε: 09 Μαρ 2020, 08:29
Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:11
sys3x έγραψε: 09 Μαρ 2020, 01:07

Ποια η Γερμανία;
Η Γερμανία είναι πολύ σοβαρή χώρα, όλο το οικοδόμημα γενικά της ΕΕ έτσι όπως οικοδομήθηκε κιόλα γαμάει.
Όχι. Γελοίο καταντά το γεγονός ότι τους στερούμε την πρόσβαση στην Ευρώπη. Ας πάνε από Βουλγαρία.
Αν μπορούσαν θα πήγαιναν.
Έλα όμως που η μοναδική χώρα με τόσο κοντινά και εκτεταμένα παράλια στην Τουρκία (σύνορο της ΕΕ) είναι η Ελλάδα!

Σας φαίνεται και περίεργο βρε Γκερ...
Από Κωνσταντινούπολη, γιατί από κει τους πάνε, η Βουλγαρία είναι ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ.

Κατάλαβες;

Δεν είσαι σοβαρός.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 09 Μαρ 2020, 00:56
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Μαρ 2020, 23:20 Ερντογάν: Ελλάδα, άνοιξε και συ τα σύνορά σου!
Να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη κάλεσε την Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος εν συνόλω στην Ελλάδα ο Ερντογάν, ανέφερε: «Ε, Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. E, Ελλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό. Ασε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άνοιξε κι εσύ τις πύλες σου και απαλλάξου από αυτό το βάρος. Άστους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. Όταν λέμε για δίκαιη κατανομή του βάρους, εμείς θα είμαστε εκεί για αυτή τη δίκαιη κατανομή».
Δεν θέλω να ρωτήσω τι σημαίνει αυτό.
Αυτό είναι το πρόβλημά σου, ότι δεν θέλεις να ρωτάς.

Το πρόβλημα των γερμανών και των υπολοίπων καλόπαιδων της ΕΕ έχουμε επωμιστεί εμείς (Ελλάδα και Τουρκία), επειδή τυγχάνει να βρισκόμαστε στο στενό πέρασμα των μεταναστών. Κανείς από τους μετανάστες δεν θέλει να μείνει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία.
Κι όμως, σε εμάς τους δύο έχουν εγκλωβιστεί αυτοί οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα ούτε ο δικός τους σκοπός να επιτυγχάνεται, ούτε εμείς να μπορούμε να ανακουφιστούμε.
Κρατώντας αιχμάλωτους μετανάστες για χάρη της ΕΕ, γίναμε οι δεσμοφύλακες της ΕΕ. Και πληρωνόμαστε για αυτό.
Ανδρέας

stavmanr έγραψε: 09 Μαρ 2020, 08:30

Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται και γιατί. Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και να τα προσαρμόσεις στο δόγμα σου.
Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τούρκους παραστρατιωτικούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζήτημα.
Κανένα δόγμα!
Εγώ να δεχτώ όποιο από τα δύο θες.
Αν είναι τούρκοι τότε δεν έχουν εγκλωβιστεί "πρόσφυγες" ανάμεσα στις 2 πλευρές αλλά πρόκειται για ξεκάθαρη επίθεση και προσπάθεια εισβολής.
Σωστά;
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Είναι αστείο να προσπαθείτε να κάνετε λογική συζήτηση με αυτούς που δεν θέλανε το φράχτη και έκαναν διαδηλώσεις να ξηλώσουμε το φράχτη. :D
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ανδρέας έγραψε: 09 Μαρ 2020, 08:36
stavmanr έγραψε: 09 Μαρ 2020, 08:30

Κανένα δόγμα!
Εγώ να δεχτώ όποιο από τα δύο θες.
Αν είναι τούρκοι τότε δεν έχουν εγκλωβιστεί "πρόσφυγες" ανάμεσα στις 2 πλευρές αλλά πρόκειται για ξεκάθαρη επίθεση και προσπάθεια εισβολής.
Σωστά;
Συγνώμη τώρα. Γιατί να εγκλωβιστούν από τους Τούρκους; Για να χρησιμοποιηθούν σαν ανθρώπινες ασπίδες;
Ανδρέας

Gherschaagk έγραψε: 09 Μαρ 2020, 08:40

Συγνώμη τώρα. Γιατί να εγκλωβιστούν από τους Τούρκους; Για να χρησιμοποιηθούν σαν ανθρώπινες ασπίδες;
"Δυνάμεις προκαλύψεως" λέγονται.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”