Ετσι ακριβως, ο,τι και αν εχεις σε πανε στα επειγοντα με ασθενοφορο, ειναι το πρωτοκολλο.Arisvilla έγραψε: 07 Μαρ 2020, 23:47
Το δεύτερο που γράφεις για τα επείγοντα είναι αυτό ακριβώς που μου είπε και ο φίλος μου από Ιταλία. Ο μεγάλος χαμός έγινε στα νοσοκομεία. Για αυτό ίσως και τα πάρα πολλά θύματα ηλικιωμένων. Μου είπε αυτό που λες ότι στην Ιταλία σε πάνς απευθείας με ασθενοφόρο στα επείγοντα ότι και αν έχεις, δεν πηγαίνεις σε κλινικές. Για αυτό γέμισαν τον ιό τα νοσοκομεία. Πάντως λένε τελικά ότι ο ιος στην Λομβαρδία τους ήρθε από την Βαυαρία (Bavarian cluster) και όχι από την Κίνα.
Ειχε προβλεφθει απο την πολιτικη προστασια μια αλλαγη πανω σε αυτο για τον κοροναιο και γινονταν οι τελευταιες μετατροπες για να ειναι ετοιμοι. Μιλαμε τωρα για Γεναρη μηνα. Φαντασου, οτι στο ιδιο διαστημα, σε χωρες της ΕΕ (δεν μιλαμε δηλαδη για φτωχες χωρες) δεν ειχε παρθει κανενα μετρο, δεν συζηταγαν καν για εκτακτες προφυλαξεις κλπ. Οποιος γνωριζει τι εστι ιταλικη πολιτικη προστασια ξερει καλα τι λεω.
Οταν εσκασε η περιπτωση του 38χρονου (του ασθενη 1) αρχισαν να ψαχνουν τον ασθενη 0, ενω την ιδια ωρα ειχαν σε καραντινα ζευγαρι κινεζων τουριστων που ειχε φτασει στην Ρωμη εχοντας κανει τον γυρο της Ιταλιας! Καθε χρονο συρρεουν εκατομυρια κινεζοι τουριστες, δεν γινοταν να απαγορευτει η εισοδος τους τον Γεναρη, οταν μαλιστα η κυβερνηση της Κινας διαβεβαιωνε οτι πλην της Γουχαν (την οποια και απεκλεισε με στρατιωτικο νόμο) δεν υπαρχουν εστιες σε άλλες περιοχες. Στην Ιταλια ζουν 310.000 κινεζοι πολλοι απο τους οποιους ειχαν ταξιδεψει στην Κινα για την πρωτοχρονια τους (25/1) και επεστρεφαν ηδη απο τις 26/1 (γινονταν δεκτοι μονο οσοι ειχαν τα αντιστοιχα διαπιστευτηρια μετα απο συννενοηση ιταλικης και κινεζικης κυβερνησης - εξαλλου η εστια, η Γουχαν, ηταν αποκλεισμενη). Βαλε τωρα, χιλιαδες κινεζους τουριστες συν χιλιαδες κινεζους μονιμους κατοικους Ιταλιας, να αλωνιζουν ολο τον Γεναρη με την Κινα να ειναι καθησυχαστικη.
Το Bavarian cluster αναφερεται στον ασθενη 1 και επισης δεν ειναι η μοναδικη εστια εναρξης της αυτοχθονης πλεον επιδημιας.