ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Μαρ 2020, 17:27
Ανδρέας έγραψε: 06 Μαρ 2020, 17:15
Ειλικρινά, ας μου απαντήσει κάποιος, γιατί κάποιοι (αριστερομαλάκες) δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι προτιμότερο η Νέα Ειδομένη να γίνει στην από κει μεριά των συνόρων και όχι στην από δω;
Εγώ έχω αρχίσει και σκέφτομαι διάφορα ως εναλλακτικές.
Να τους βάλουμε όλους μέσα και να τους κατευθύνουμε συντεταγμένα όπως ακριβώς οι Τούρκοι, στα δικά μας βόρεια σύνορα.
Και να αφήσουμε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι Βούλγαροι κι οι Σκοπιανοί. Να πετάξουν και οι δικοί κάποιο δακρυγόνο βρε παιδί μου, χωρίς να βάλουν τα κλάματα στις νότιες περιοχές. Θα φέρουμε και τους εγκλωβισμένους στα νησιά, θα γίνει η αποσυμφόρηση και όλα καλά.
Ό,τι ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι δηλαδή και δεν κουνιέται φύλλο.
Στην τελική, στην Ευρώπη δεν θέλουν να πάνε όλοι;
Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τις επιθυμίες των ανθρώπων που θέλουν μια καλύτερη ζωή;
Ερντογάν γουέι λοιπόν.
Για πρώτη φορά στο νήμα αυτό διαβάζω από εσένα κάτι που έχει μία Α λογική.
Το πρόβλημα της "λύσης" αυτής είναι άλλο: από τη στιγμή που θα βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, η ευθύνη συντήρησής τους βαραίνει εσένα πλέον. Για όσο διάστημα θα είναι μαζεμένοι στα σύνορα θα πρέπει να τους παρέχεις όλες τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες.
Επιπλέον, φαντάζεσαι να μεταφέρεις 100.000 μετανάστες στα σύνορα, εκεί δηλαδή που παράγοντες από ντόπιες κοινωνίες δεν θέλουν να δουν ούτε 10.000 σε κλειστά κέντρα;
Από την άλλη η ΕΕ θα κλωτσήσει άσχημα μόλις δει το πλήθος να πλησιάζει προς τα σύνορά τους και θα σε κατηγορήσει για μεθόδευση των μεταναστών (ό,τι δηλαδή υποστηρίζεις εσύ για τον Ερντογάν).
Γι' αυτό κι έχω γράψει ότι στη διαμάχη Ελλάδας-Τουρκίας νικητής είναι η Γερμανία.
Παρεμπιπτόντως, είσαι πολύ κοντά στις θέσεις του (θου Κύριε!) ...Μπογιόπουλου.
Μόνο που αυτός ξεπερνά τα προβλήματα που σου αναφέρω με μία απλή φράση : "στα τέτοια μου οι ευρωπαίοι και νατοϊκοί. Ρήξη με όλους".
Αντίστοιχα πράγματα υποστηρίζει ο άλλος "θου Κύριε": ο Βαρουφάκης.