!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Leporello έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:01 Δεν άκουσα την συγκεκριμένη δήλωση, αλλά άκουσα άλλη που έλεγε ότι τα πραγματικά κρούσματα παγκοσμίως είναι δεκάδες ή εκατοντάδες φορές περισσότερα (πόσο, δεν ξέρουμε). Στα πλαίσια αυτής τής δήλωσης, το να έχει τον ιό το 10% του πληθυσμού, δεν είναι κάτι παράξενο.
Αυτό σημαίνει ότι με 11 εκ πληθυσμό μιλάμε για 1+ εκ που θα νοσήσουν έστω και πολύ ξώφαλτσα και με τον καλύτερο δυνατό συντελεστή τι θανάτους να περιμένουμε;

με 1 στους 1000 μιλάμε για πάνω από 1000 άτομα; Γριπούλα...
Teros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Teros »

Ισραήλ-Παλαιστινη: κρούσματα σε ξενοδοχείο που έμειναν οι έλληνες: https://www.skai.gr/index.php/news/ygei ... me-ellines#
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Teros την 05 Μαρ 2020, 21:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone »

οι καπνιστες κινδυνευουν ; τι εχουν δειξει οι ερευνες ; :smt017
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Leporello έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:01 Δεν άκουσα την συγκεκριμένη δήλωση, αλλά άκουσα άλλη που έλεγε ότι τα πραγματικά κρούσματα παγκοσμίως είναι δεκάδες ή εκατοντάδες φορές περισσότερα (πόσο, δεν ξέρουμε). Στα πλαίσια αυτής τής δήλωσης, το να έχει τον ιό το 10% του πληθυσμού, δεν είναι κάτι παράξενο.

Υπαρχουν καποιες υποθεσεις οτι τα κρουσματα ειναι πολλαπλασια
Η θεση του δεν του επιτρεπει να υιοθετει υποθεσεις και να τις ανακοινωνει

Αυτο σηκωνει απολυση
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:11
Αυτό σημαίνει ότι με 11 εκ πληθυσμό μιλάμε για 1+ εκ που θα νοσήσουν έστω και πολύ ξώφαλτσα και με τον καλύτερο δυνατό συντελεστή τι θανάτους να περιμένουμε;

Αν πάρει διαστάσεις επιδημίας κλασικής γρίπης, μιλάμε πιθανότατα για πάνω από 20.000 θανάτους στην Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Υπάρχουν κάποιοι ιοι που βρίσκονται μέσα μας και ενεργοποιούνται όταν πέφτει το ανοσοποιητικό μας...
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:26
Υπαρχουν καποιες υποθεσεις οτι τα κρουσματα ειναι πολλαπλασια
Η θεση του δεν του επιτρεπει να υιοθετει υποθεσεις και να τις ανακοινωνει

Αυτο σηκωνει απολυση
Τι να σου πώ; Δεν υπάρχει χώρα του κόσμου στην οποία να έχει νοσήσει το 10% του πληθυσμού. Ούτε κάν το 1% του πληθυσμού.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:32 Αν πάρει διαστάσεις επιδημίας κλασικής γρίπης, μιλάμε πιθανότατα για πάνω από 20.000 θανάτους στην Ελλάδα.
Που είναι ο άλλος με τη γριπούλα;

Αν υπάρχει πραγματική και όχι θεωρητική πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν εφαρμόζει ήδη μεθόδους Κίνας στο βαθμό που μπορεί εδώ; Εγώ νομίζω ότι πηγαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά προς το παρόν. Δεν είναι σίγουροι για τέτοιο σενάριο.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

ksk έγραψε: 05 Μαρ 2020, 20:54 Με ήπια η και χωρίς συμπτώματα...τι θελει να πει με αυτο...σκεφτείτε.
ε πες μας κι εσύ καλέ, μην μας κρατάς σε αγωνία..
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:35
hellegennes έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:32 Αν πάρει διαστάσεις επιδημίας κλασικής γρίπης, μιλάμε πιθανότατα για πάνω από 20.000 θανάτους στην Ελλάδα.
Που είναι ο άλλος με τη γριπούλα;

Αν υπάρχει πραγματική και όχι θεωρητική πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν εφαρμόζει ήδη μεθόδους Κίνας στο βαθμό που μπορεί εδώ; Εγώ νομίζω ότι πηγαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά προς το παρόν. Δεν είναι σίγουροι για τέτοιο σενάριο.
Υπάρχει η ελπίδα ότι θα συμπεριφερθεί όπως η κλασική γρίπη που εποχιακά βρίσκεται κοντά στην λήξη της, διότι η μέθοδος της Κίνας θα μας φέρει αντιμέτωπους με νέα χρεοκοπία.

Εμένα πάντως με τριβελίζει και το γεγονός ότι φέτος η γρίπη είχε εξαιρετικά μεγάλη διάδοση, παρότι είχαμε έναν από τους θερμότερους χειμώνες που θυμάμαι ποτέ. Στο ζενίθ της ήταν τουλάχιστον 40% πάνω σε αριθμό κρουσμάτων από πέρυσι και πάνω από 100% παραπάνω από πρόπερσι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Μονο στην Ελλαδα συνενη αυτο η ειναι γενικοτερο το φαινομενο?
(ρωταω γιατι εδω του εχουμε μαμησει την @&@& μεχτην αλογιστη χρηση αντιβιοτικων, μιας και το λομπυ των φαρμακευτικων εχει επιβαλει να μην ειναι υποχρεωτικη η συνταγογραφηση των...)
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να κάνω τέτοια σύγκριση γιατί δεν υπάρχει κοινή μεθοδολογία εκτιμήσεων των κρουσμάτων. Υποτίθεται ότι η διακύμανση των επιδημιών είναι τυπική ημιτονοειδής συνάρτηση, αλλά σαφώς σχετίζεται και με τις επικρατούσες θερμοκρασίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
NKVD_SMERSH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NKVD_SMERSH »

Ο Χριστούλης σας δεν σας προστατεύει;

Ε, νεοοθωμανοί μου;
“He who controls the spice controls the universe.”
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

hellegennes έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:32
ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 21:11

Αν πάρει διαστάσεις επιδημίας κλασικής γρίπης, μιλάμε πιθανότατα για πάνω από 20.000 θανάτους στην Ελλάδα.
Ναι αλλά σε κύματα. Δηλαδή σε βάθος 2-3 ετών. Και αυτό αν δεν βγει εμβόλιο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”