Το πρόβλημα είναι οτι θα έπρεπε να κλείσουν εντελώς τα συνορα. Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις ποιος ταξίδεψε πχ Ιταλια ερχόμενος απο Γαλλια, Γερμανία κτλ.ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- EKPLIKTIKOS
Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Το έχω επισημάνει ήδη από χτες το βράδυ,νομίζω στο άλλο νήμα για τον ιό (έχω χάσει την μπάλα με τα νήματα).Arisvilla έγραψε: 05 Μαρ 2020, 15:56 Και ο Παπαγιώργης έβγαινε και έκανε δηλώσεις και έλεγε ότι έχει δέκατα πήρε ένα ντεπονάκι και πέρασε. Και ότι αφού γύρισαν οι μισοί από το γκρουπ ειχαν συμπτώματα. Τώρα ένα πράγμα μπορεί να γίνει δυστυχώς και αυτό άμεσα. Καραντίνα στην περιοχή (lock down) Αν δεν γίνει αυτό άμεσα θα γίνει διασπορά του ιου στην Αθήνα κυρίως και θα έχουμε πολλούς νεκρούς.
Οι δημοσιογράφοι είχαν κολλήσει τα μικρόφωνα σχεδόν στο στόμα του !
Ο παπα-Γιώργης τελείως χαλαρός,κάτι δέκατα και λίγα ντεπονάκια έλεγε !
Από δίπλα του κάθονταν ένας μπάρμπας που χαζογελούσε !
Χτες δεν το σχολίασε κανείς,σήμερα βλέπω το σχολιάζετε πολλοί.
Μπορεί να κολλάνε από τα κλιματιστικά των αεροπλάνων, που έχουν μεταφέρει ασθενείς προσβεβλημένους από το κορονοιό.EKPLIKTIKOS έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:09Το πρόβλημα είναι οτι θα έπρεπε να κλείσουν εντελώς τα συνορα. Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις ποιος ταξίδεψε πχ Ιταλια ερχόμενος απο Γαλλια, Γερμανία κτλ.ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα δείχνουν θνησιμότητα 1.4%Arisvilla έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:36Ιος που έχει στην καλύτερη ποσοστό θνησιμότητας δεκαπλάσιο από τη γρίπη και μεταδίδεται εξίσου εύκολα (μπορεί και περισσότερο) και δεν υπάρχει και εμβόλιο δυνητικά είναι 30 φορές και βάλε πιο επικίνδυνος από τη γρίπη.Maspoli έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:30Δε σε καταλαβαίνω. Εγώ στήριξα την ακύρωση των καρναβαλιών κ τα αυστηρά μέτρα. Παρόλο που λέω ότι το φαινόμενο είναι αντίστοιχο της γρίπηςST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Γιατί όταν πρωτοδιατυπώθηκε η άποψη να μη γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, πέσατε να τον φάτε τον φορουμίτη.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2002032
Η ανησυχία οφείλεται α) ότι δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ενώ δεν υπάρχουν ακόμα εμβόλια και β) ότι αυτή τη περίοδο το σύστημα είναι ήδη φορτωμένο από την εποχική γρίπη.
Δεν οφειλεται στη μεγάλη θνησιμότητα.
Ήθελα:EKPLIKTIKOS έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:09 Το πρόβλημα είναι οτι θα έπρεπε να κλείσουν εντελώς τα συνορα. Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις ποιος ταξίδεψε πχ Ιταλια ερχόμενος απο Γαλλια, Γερμανία κτλ.
Διακοπή πτήσεων από συγκεκριμένους προορισμούς.
Έλεγχο στο αεροδρόμιο από day 1. Φυλλάδιο με ερωτήσεις κατά την διάρκεια της πτήσης για καταγραφή ιστορικού προορισμών και επισκέψεων σε χώρες με κρούσματα.
Έλεγχο όσων έχουν υποψία συμπτωμάτων. 'Οσοι αξιολογούνται να έχουν σοβαρή πιθανότητα αποκλεισμό κατ΄οίκον και έγγραφες οδηγίες για το τι επιτρέπεται / απαγορεύεται να κάνουν. Παράλληλα καταγραφή στοιχείων, ανάθεση σε ομάδα τηλεφωνικής παρακολούθησης και επικοινωνία / έλεγχος 2-3 φορές κάθε μέρα.
Φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες σε όλους τους άλλους ταξιδιώτες για το τι κάνουν, τι δεν κάνουν, τι ελέγχουν από συμπτώματα και που απευθύνονται αν θέλουν να ρωτήσουν κάτι ή παρουσιάσουν το παραμικρό.
Αυτό το τραγικό με τον ιερέα από το γκρουπ προσκυνητών να δίνει συνέντευξη ακάλυπτος θα είχε αποφευχθεί. Και πολλά άλλα ακόμη.
Γενικά είδα μια διάθεση να ενταθούν τα μέτρα αν και μόνο αν αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Διαφωνώ κάθετα. Επιθετικά μέτρα από την αρχή για να είσαι στο τέλος της κρίσης η χώρα που την πέρασε ξώφαλτσα. Και ας σκούζει η κοινή γνώμη ότι μας ταλαιπωρήσατε χωρίς λόγο.
Αυτό φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με απολύμανση πριν από κάθε πτήση. Δεν ξέρω αν είναι τόσο δύσκολο τεχνικά.vagabondo έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:15 Μπορεί να κολλάνε από τα κλιματιστικά των αεροπλάνων, που έχουν μεταφέρει ασθενείς προσβεβλημένους από το κορονοιό.
- Dwarven Blacksmith
Αυτοί που βρίζανε τις γυναίκες που πήγαν Ιταλία δεν θα εμφανιστούν τώρα να ρίξουν κάνα καντήλι για τις προσκυνητριες;
-
Nero
το ερώτημα είναι, πως το επέτρεψε ο θεόςDwarven Blacksmith έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:32 Αυτοί που βρίζανε τις γυναίκες που πήγαν Ιταλία δεν θα εμφανιστούν τώρα να ρίξουν κάνα καντήλι για τις προσκυνητριες;
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Dwarven Blacksmith έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:32 Αυτοί που βρίζανε τις γυναίκες που πήγαν Ιταλία δεν θα εμφανιστούν τώρα να ρίξουν κάνα καντήλι για τις προσκυνητριες;
ε μάλλον ηταν Θέλημά Του!Nero έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:33το ερώτημα είναι, πως το επέτρεψε ο θεόςDwarven Blacksmith έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:32 Αυτοί που βρίζανε τις γυναίκες που πήγαν Ιταλία δεν θα εμφανιστούν τώρα να ρίξουν κάνα καντήλι για τις προσκυνητριες;![]()
Ο υπάλληλος μπορούσε να του πει να αποφεύγει τα μέρη με συνωστισμό και τις συναθροίσεις για αυτές τις ημέρες, άρα εκ των πραγμάτων εκκλησίες και μετάληψη.Gewponos90 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:30Όσο και να μην τα γουστάρω τα χριστοταλιμπανια, και εγώ έτσι θα του απαντούσα. Πήρε ο άλλος στον ΕΟΔΥ να το παίξει έξυπνος. Τι περίμενε να του πει ο υπάλληλος;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Η Ελευθερη Ωρα λεει οτι ο ιος αυτος ειναι του διαβολου, αρα επιτηδες χτυπησε πιστους για να την σπασει στον Παντοδυναμο.
Στο τελος ομως ο διαολος θα παρει, ως συνηθως, τα παπαρια του.
Στο τελος ομως ο διαολος θα παρει, ως συνηθως, τα παπαρια του.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Προσωπικώς, έχω ήδη κάνει δηλώσεις για το σαφάρι των "χαζογκόμενων που πήγαν να ψωνίσουν στην Ιταλία", θεωρώντας το υπερβολικό και απίστευτα αφελές σε σχέση με τα χαλαρά άλλα μέτρα και τις αντιδράσεις των "έξω καρδιά" καρναβαλιστών της Πάτρας.vantono έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:36Dwarven Blacksmith έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:32 Αυτοί που βρίζανε τις γυναίκες που πήγαν Ιταλία δεν θα εμφανιστούν τώρα να ρίξουν κάνα καντήλι για τις προσκυνητριες;![]()
ε μάλλον ηταν Θέλημά Του!Nero έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:33το ερώτημα είναι, πως το επέτρεψε ο θεόςDwarven Blacksmith έγραψε: 05 Μαρ 2020, 17:32 Αυτοί που βρίζανε τις γυναίκες που πήγαν Ιταλία δεν θα εμφανιστούν τώρα να ρίξουν κάνα καντήλι για τις προσκυνητριες;![]()
![]()
Αλλά έχω θίξει πολλές φορές το θέμα και των προσκυνητών και προσκυνητριών από το Ιράν και την Τουρκία και δεν έχω πάρει απάντηση.
Σ' αυτήν την περίπτωση το αδιαπέραστο τείχος λόγω σαφούς επικινδυνότητας, θα το αντιμετωπίζατε ως απάνθρωπο, ρατσιστικό, απαράδεκτη ενέργεια πολιτιζμένων κρατών, κάτι άλλο... ή θα το θεωρούσατε απολύτως θεμιτό;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Ηράκλειτος
- †
Η πρότασή μου είναι ό,τι καλύτερο για την εξαφάνιση του κοροναϊού αλλά και κάθε παθογόνου οργανισμού:Beria έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:09Πύργος, Αμαλjιάδα και προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα;
Κάποιος τρολάρει τον Ηράκλειτος
Spoiler

God.exe is missing. Universe will restart.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 219 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
-
- 1 Απαντήσεις