!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Cavaliere έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:06
ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:01Προσωπικά νομίζω ότι αν τυχόν οι μυστικές υπηρεσίες έχουν κάποια πληροφορία για θερμό επεισόδιο θα πρέπει να γίνει χαμός σε διπλωματικό επίπεδο. Καλή η ψυχραιμία αλλά αν ήμουν ο Δένδιας θα είχα πρωί απόγευμα τους πρέσβεις όλων των κρατών ΕΕ να πηγαινοέρχονται για ενημέρωση.
Σε τέτοια επίπεδα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, σε γειώνουνε και σου απαντάνε με ευχολόγια και γενικότητες. Φυσικά θα έχουν πληροφορίες. Αλλά όταν σε έχουν αφήσει στο σκοτάδι οι μεγάλοι, τι θα κάνεις; Ξέρεις πως περιμένουν να κάνεις λάθος εσύ, εκεί είναι σχοινοβασία. Είναι θέμα χρόνου να μάθουμε τι μας ετοιμάζουν. Ελπίζω να μη χυθεί αίμα ελληνικό από δικά μας παιδιά. Ή, το λιγότερο δυνατό. Αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου οι αντιδράσεις. Των ξένων, εννοώ.
Συμφωνώ από την πρώτη στιγμή βρωμάει προετοιμασία για προβοκάτσια ή όλη φάση.
Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας »

Η Γερμανία έχει 3.000.000 Τούρκους μετανάστες, τι ακριβώς περιμένετε να κάνει;
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Nero έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:02
Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 13:48
foscilis έγραψε: 05 Μαρ 2020, 13:36

κυριολεκτικά προσπαθούν να κάνουν ανεξέλεγκτη είσοδο χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας και συμφωνείς με αυτό. :)
Συμφωνώ στο να περάσουν με απόλυτο έλεγχο, το έχω γράψει εκατοντάδες φορές, και να διαμοιραστούν στην Ευρώπη.
Απ' την άλλη να ξεσηκώνει τον κόσμο και να βγάζει πολίτες με τα όπλα στα σύνορα, μπορεί να κερδίζει πόντους σε πατριωτισμό αλλά δεν αργεί να γίνει χοντρή μαλάκια.
Σε περ'ιτπωση που δεν το κατάλαβες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να περάσουν με έλεγχο. Δε σου δίνει κανένας επιλογή να κοιτάξεις τα χαρτιά τους(lol) και να πάρεις όποιον θες κορίτσι μου, ούτε οι τούρκοι ούτε οι ίδιοι οι μετανάστες. Τους σπρώχνουν στην άλλη μεριά των συνόρων και σου λένε "παρ'τους". Οι ίδιοι δε ψάχνουν να βρουν αφύλακτα περάσματα και κόβουν σύρματα να μπούνε μέσα.

για ποιον έλεγχο και πράσινα άλογα μιλάς;
Για τα άλογα του Κολοκοτρώνη που καλπαζουν για να έρθουν να πάμε να πάρουμε την Πόλη.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:08Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά να έχεις εισβολή με απόπλους και πρώτη γραμμή να είναι πολλά παιδιά. Αλλά οκ, για όλα υπάρχει πρώτη φορά.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΛΕΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Cavaliere έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Μαρ 2020, 15:53Αλλά απ' ότι κατάλαβες, ακόμη και ως ρακομελάδες οι στρατιώτες δεν έχουν τύχη.

Αν δεν ποτίζουν τα στρατά με χαμομήλι από βουνό σε συνδυασμό με βαλεριάνα, θα γίνουμε τα μαύρα λυσσασμένα πρόβατα της δύσης.

Και άντε να την αντέξεις τέτοια ντροπή.
Εγώ δύο πράγματα έχω στο μυαλό μου. Το πρώτο, που το εύχομαι, ο Έρντογαν να είναι παράφρων σαν τον Μουσολίνι. Το δεύτερο, να τα κάνει όλα επειδή έχει υποσχέσεις από τους μεγάλους πως αν έχουμε γεωπολιτικές αλλαγές, θα πάρει μεζέ αν τους δώσει μεζέ (βλ. Γερμανία στην Ανατολική Μεσόγειο κι Αιγαίο, αντί Γαλλίας και Ιταλίας). Αν έχει δεσμεύσεις, θα μας φάνε λάχανο χωρίς κιχ, και κανείς δεν μας βοηθά. Αν είναι απλά τρελός, είμαστε τυχεροί. Στην Ιστορία μας δεν έφτασε ποτέ μονάχα η σωστή προετοιμασία, στο τέλος μιλούσαν τα συμφέροντα των μεγάλων. Απωθήσαμε τον Μουσολίνι, έσπευσε ο Χίτλερ, και στην Επανάσταση, το Ναυαρίνο ξεκαθάρισε το τοπίο. Και δεν μου αρέσει καθόλου η Γερμανία στην όλη υπόθεση.
Είναι να ξέρεις να "παίζεις" και σωστά. Ο Ερντογάν τους χρησιμοποιεί όλους. Αμερικάνους, Ρώσους, Γερμανούς... Όλοι τον κράζουν όταν τους πάει κόντρα και όλοι τον καλοπιάνουν μόλις σταματά να τους ενοχλεί. Και οφελείται...

Εαν μεθαύριο την κάνει απο την εξουσία και αναλάβουν οι Κεμαλιστές, θα πέσουν όλοι με τα μούτρα να τους έχουν στα ώπα ώπα. Δυτικοί, Ρώσοι και σύσσωμη η υπόλοιπη Ανατολική Μεσόγειος...

Κάποτε κάναμε κι εμείς κάτι παρόμοιο (σε πολύ πιο μικρή και σε ειρηνική κλιμακα) με τον Ανδρέα. Αλλά στη δεκαετία του '90 που είχε έλθει η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς, είχαν αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα και τελικά επωφελήθηκε η Τουρκία...

Ένα πρώτο βήμα είναι να θέσουμε βετο σε ενδεχόμενη απόφαση ΝΑΤΟϊκής ανακοίνωσης υπερ της Τουρκίας στην Ιντλίμπ. Κι ας πέσουν όλοι με τα μούτρα να κράζουν... Εμείς θα σπάσουμε τους εκβιασμούς του Ερντογάν κι ας τον χέζονται οι "μεγάλοι". Όταν θα κλατάρει το σύστημά του μετά τις αποτυχίες του, όλοι θα μας υπολογίζουν.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Cavaliere έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:11
Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:08Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά να έχεις εισβολή με απόπλους και πρώτη γραμμή να είναι πολλά παιδιά. Αλλά οκ, για όλα υπάρχει πρώτη φορά.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΛΕΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

Ηρέμησε, θα μου πάθεις τίποτα και θα το έχω τύψεις :cry

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Ανδρέας έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:09 Η Γερμανία έχει 3.000.000 Τούρκους μετανάστες, τι ακριβώς περιμένετε να κάνει;
Στα αρχίδια της για αυτούς. Η Τουρκία έχει γεωστρατηγικά απέναντί της Γαλλοϊταλούς, και η Γερμανία θέλει να τους κλέψει μεζέ.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:12

Μα λες, ανοησίες, κούκλα μου. Είμαι νοήμων άνθρωπος, δεν μπορώ να μου προσβάλουν την κοινή λογική.
:)
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Gherschaagk έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:04
Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 15:14
Gherschaagk έγραψε: 05 Μαρ 2020, 15:10

Καλά ρε κορίτσι μου, τι στρατός είν' αυτός που πυροβολεί με πραγματικά πυρά ενάντια σε πλήθος και πέφτει νεκρός μόνο ένας από πλαστική σφαίρα;

Αν ήταν έτσι οι νεκροί θα ήταν δεκάδες και οι τραυματίες εκατοντάδες.

Μήπως αυτό το σκεπτικό μπάζει λίγο;
Ρε μλκες να συνεννοηθούμε καμία φορά; :lol:
Έτσι όπως μου το λέει ο Καβαλιερε ότι σε όποιο κράτος πάει να μπει πλήθος θα τους πυροβολήσουν, άρα λογικό να το έκανε και η δική μας πλευρά, πυροβόλησε ενάντια στονληθος κι έφαγε έναν αναρωτιέμαι κι εγώ αν το έκανε, γιατί δεν το δέχεται και το απαρνιεται; αφού είναι το λογικό. Κατά τους περισσότερους από εσάς έτσι.
Γιατί κανείς πως δεν καταλαβαίνεις; Πυροβόλησε τακτικός στρατός ενάντια σε πλήθος έβερ στην ιστορία και πέτυχε ΈΝΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ;
Εντάξει γλυκούλα μου, ηρέμησε κι εσύ. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ας μην το προσπαθούμε άλλο.

Que Sera, Sera...
Achristect

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Achristect »

Η κατάσταση ειναι παρα πολυ επικίνδυνη και ελπίζω να μη φτάσουμε σε κάποιο χοντρό λάθος που θα δωσει το δικαίωμα στον τρελό να κανει τα δικα του.

Θελει παρα πολυ λεπτούς χειρισμούς απο μια κυβέρνηση που ειναι λογικό να μην εχει εμπειρία απο τετοιες συνθήκες (σε σχεση με τον ερντογαν που το εχει εφαρμόσει πολλες φορες). Θεωρώ οτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε έντονα την κοινή γνώμη υπερ μας, σε βαθμό που μπορεί να ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις ακομα και κρατών που παραδοσιακά δε στενοχωρουν τον ερντογαν (Γερμανία). Παράδειγμα οτι το πράγμα εχει γυρίσει ειναι οτι ουτε 5000 κατατρεγμενους δε δέχτηκε η γερμανική βουλή να παρει υπο το φοβο αντιδράσεων. Αρα περάσαμε σε νεα φαση που η Ευρώπη οριστικά πλέον έκλεισε σύνορα ακομα και στη Γερμανία, γιατι διαφορετικά κινδυνεύει να επικρατήσουν οι φασίστες και να ξεχάσουμε και τις ευρώπες και τα σενγκεν και τα πάντα.

Ειναι ταυτόχρονα πολυ καλη συγκυρία για εμας (με ολους φορτωμένους με την Τουρκία) ειδικα σε συνδυασμό με τις διεκδικήσεις σε θάλασσα οπου δεν έχουμε τοσο ξεκάθαρα δικιο οσο στο προσφυγικο/μεταναστευτικο. Πρέπει να το εκμεταλλευτουμε οπωσδηποτε και να βγάζουμε τα καταλληλα μηνύματα προς τα εξω. Απο κυβερνήσεις ακομα δεν έχουμε καμια στήριξη ουσιαστική αλλα θεωρώ οτι οσο γνωστοποιειται το θεμα δε θα μπορούν πλεον να στηρίζουν εναν τρελο δικτάτορα.

Ολα αυτα βεβαια ειναι ελπιδες απλά. Μπορεί να μας προδωσουν οπως πολλακις εχει συμβεί και να πάθουμε ζημιά.

Στον Έβρο πρέπει να βρούμε εναν τροπο κλεισίματος χωρις πολυ στρατό. Τοίχος θα ειναι? Ναρκες θα είναι? Δεν ξερω. Κατι που να μη διανοεισαι να περασεις και να μη φτανουμε να πρέπει να απωθουμε.

Για τους κακομοιρηδες κατατρεγμενους (πρόσφυγες η μετανάστες δεν εχει σημασια) ευχαρίστως να τους μοιράσουμε στην Ευρώπη δικαια οταν ληξει ο συναγερμος και δεν απειλούμαστε, η με το να πιέσουμε για λήξη στη Συρία. Οσο απειλούμαστε δεν πρέπει να περναει μυγα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Achristect την 05 Μαρ 2020, 16:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

τεν τεν έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:04
ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:01 Προσωπικά νομίζω ότι αν τυχόν οι μυστικές υπηρεσίες έχουν κάποια πληροφορία για θερμό επεισόδιο θα πρέπει να γίνει χαμός σε διπλωματικό επίπεδο. Καλή η ψυχραιμία αλλά αν ήμουν ο Δένδιας θα είχα πρωί απόγευμα τους πρέσβεις όλων των κρατών ΕΕ να πηγαινοέρχονται για ενημέρωση.
Οι μυ προφανώς λειτούργησαν γιατί βρήκαν έτοιμο τον μηχανισμό στα σύνορα.
Δόθηκαν βίντεο και εικόνες στην εε αλλά δεν φτάνει αυτό. Έχει δίκιο ο Καβαλιέρε η Γερμανία κάτι περιμένει, η στάση της είναι το λιγότερο ύποπτη
Απο τον Δεκεμβρη εχει ξεκινησει η διαδικασια επανδρωσης του Εβρου, προφανως και οι Μυστικες υπηρεσιες λειτουργησαν σωστα, προφανως και δεν προκειται για αθωα προσφυγακια.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:11
Nero έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:02
Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 13:48

Συμφωνώ στο να περάσουν με απόλυτο έλεγχο, το έχω γράψει εκατοντάδες φορές, και να διαμοιραστούν στην Ευρώπη.
Απ' την άλλη να ξεσηκώνει τον κόσμο και να βγάζει πολίτες με τα όπλα στα σύνορα, μπορεί να κερδίζει πόντους σε πατριωτισμό αλλά δεν αργεί να γίνει χοντρή μαλάκια.
Σε περ'ιτπωση που δεν το κατάλαβες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να περάσουν με έλεγχο. Δε σου δίνει κανένας επιλογή να κοιτάξεις τα χαρτιά τους(lol) και να πάρεις όποιον θες κορίτσι μου, ούτε οι τούρκοι ούτε οι ίδιοι οι μετανάστες. Τους σπρώχνουν στην άλλη μεριά των συνόρων και σου λένε "παρ'τους". Οι ίδιοι δε ψάχνουν να βρουν αφύλακτα περάσματα και κόβουν σύρματα να μπούνε μέσα.

για ποιον έλεγχο και πράσινα άλογα μιλάς;
Για τα άλογα του Κολοκοτρώνη που καλπαζουν για να έρθουν να πάμε να πάρουμε την Πόλη.
Οκ, παιξ'το τρέλα. Την υπόνοια για την ιδεολογία μου ακόμα δεν την ξεκαθάρισες πάντως και με τρώει το ερώτημα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Cavaliere έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:14
Naida έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:12

Μα λες, ανοησίες, κούκλα μου. Είμαι νοήμων άνθρωπος, δεν μπορώ να μου προσβάλουν την κοινή λογική.
:)
Εντάξει, λέω ανοησίες. Όλα είναι θέμα απωθησης των μεταναστών στους φράχτες, θα έρχονται, εμείς θα τους σπρώχνουμε πισω, θα έρχονται από τη θάλασσα εμείς θα τους σπρώχνουμε πάλι πίσω και η ζωή μας και ζωή τους θα κυλάει έτσι ώσπου να το πάρουν απόφαση να γυρίσουν στη Τουρκία. Εντάξει τώρα ικανοποιημένος;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Noor1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Noor1 »

:wave:

Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση