έχουμε τρελαθεί τελείως....Ένοχος, αλλά ελεύθερος χάρη στο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το lamiareport.gr.
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λαμίας, βρέθηκε ο 75χρονος κάτοικος χωριού της Ανατολικής Φθιώτιδας κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά εξακολούθηση σε βάρος 23χρονης με νοητική υστέρηση.
Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος με ψήφους 6-1 (μειοψήφησε μία λαϊκός δικαστής) για την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται, ωστόσο του αναγνωρίστηκε ο πρότερος σύννομος βίος, στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα ώστε η έφεσή του να έχει ανασταλτική δύναμη και συγκεκριμένα κατά πλειοψηφία με ψήφους 5-2.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μειοψήφησε ο Πρόεδρος της έδρας κ. Βασιλόπουλος και μία ακόμη πλημμελειοδίκης. Επιπλέον του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίασης κάθε 1η και 16η στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής διαμονής του και εγγύηση 10.000 ευρώ.
Σημαντική απαγόρευση η μη προσέγγιση του χωριού και του σπιτιού του κακοποιημένου κοριτσιού σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων (δήλωσε από μόνος του ότι θα μείνει σε κωμόπολη του νομού Μαγνησίας), καθώς ήταν ξεκάθαρο πόσο τρόμαζε τη μικρή.
Οι αποκαλύψεις της 23χρονης
Τα λόγια της 23χρονης, ακόμη και σήμερα 10 μήνες μετά την αποκάλυψη των όσων περνούσε στα χέρια του 75χρονου, σοκάρουν.
«Όταν κουραζόταν έφευγε από πάνω μου. Εγώ του έλεγα πως πονάω. Πήγαινα μαζί του γιατί φοβόμουν μην το μάθει το χωριό. Δε θέλω να μείνει ελεύθερος ο κατηγορούμενος γιατί θα κάνει πάλι τα ίδια», κατέθεσε μεταξύ άλλων το κορίτσι.
Στη δικογραφία περιγράφονταν ότι ο κατηγορούμενος είχε ενεργήσει επί του κοριτσιού συνουσία τουλάχιστον 8 φορές από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Απρίλιο του ίδιου έτους!
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, ότι δεν είχε πάει ποτέ με το κορίτσι και ότι πιστεύει ότι κάποιον άλλον προσπαθούν να καλύψουν.
Αυτά ουδόλως όμως έπεισαν την Εισαγγελέα της έδρας Αγορή Παπακώστα που πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου όπως κατηγορείται. Σημείωσε μάλιστα ότι 10 μήνες μετά την προφυλάκισή του παραμένει αμετανόητος για τις απάνθρωπες πράξεις του. Η εισαγγελέας που αναφέρθηκε και στη συγκροτημένη κατάθεση και την εν γένει παρουσία της 23χρονης, που όπως σημείωσε κατέθεσε με ειλικρίνεια και χωρίς εμπάθεια για τον άνθρωπο που κατηγορείται.
Την ενοχή του κατηγορούμενου υποστήριξε και στη δική του αγόρευση ο συνήγορος πολίτικης αγωγής Μάριος Παπαθανασίου, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Αργυρώ Καραφέρη στάθηκαν στα όσα περιγράφει η ιατροδικαστική έκθεση που δεν αναφέρει ρήξη του παρθενικού υμένα.Τόνισαν μάλιστα ότι θα έπρεπε να είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την πιστοποίηση του επιπέδου της νοητικής υστέρησης της 23χρονης και να μη βασίζονται σε μια βεβαίωση του ΚΕΠΑ.
https://www.news247.gr/koinonia/lamia-t ... 95830.html
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ένοχος για ασέλγεια ελεύθερος λόγω έντιμου βίου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Nero
Ένοχος για ασέλγεια ελεύθερος λόγω έντιμου βίου
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Re: Ένοχος για ασέλγεια ελεύθερος λόγω έντιμου βίου
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- hellegennes
Εγώ απορώ γιατί η δικαιοσύνη σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη έχει μείνει στο απολιθωματικό στάδιο της αρχαιότητας. Σοβαρά τώρα, τι έχει αλλάξει στην διεξαγωγή δίκης από την αρχαιότητα ως σήμερα, πέρα από κάτι τυπικά;
Και πρώτα απ' όλα γιατί επιτρέπεται στους δικηγόρους να καταφεύγουν σε ανήθικες τακτικές και σε ευθεία αμφισβήτηση επιστημονικών δεδομένων, όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Κάτι σάπιο υπάρχει γενικά στο βασίλειο της δικαιοσύνης όταν στόχος και της μιας και της άλλης πλευράς είναι να νικήσουν κι όχι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και αυτό να το δεχόμαστε ως φυσιολογικό τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης.
Αυτές οι σκέψεις είναι γενικότερες, δεν αφορούν απαραίτητα την συγκεκριμένη υπόθεση.
Και πρώτα απ' όλα γιατί επιτρέπεται στους δικηγόρους να καταφεύγουν σε ανήθικες τακτικές και σε ευθεία αμφισβήτηση επιστημονικών δεδομένων, όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Κάτι σάπιο υπάρχει γενικά στο βασίλειο της δικαιοσύνης όταν στόχος και της μιας και της άλλης πλευράς είναι να νικήσουν κι όχι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και αυτό να το δεχόμαστε ως φυσιολογικό τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης.
Αυτές οι σκέψεις είναι γενικότερες, δεν αφορούν απαραίτητα την συγκεκριμένη υπόθεση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η μούρη του δεν δημοσιεύτηκε; Πώς θα προφυλάγεται από εδώ και μπρος ο κόσμος από την πάρτη του; Ελεύθερος κι ωραίος ο γέρος.
- hellegennes
Εγώ θα πρότεινα εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, αφού του αναγνωρίζεται πρότερος έντιμος βίος. Σημαίνει ότι χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια.Nandros έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:22 .
Δεν θα έλεγα όχι για μια ταμπέλα σαν αυτή έξω από το σπίτι του.
.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό που έπρεπε να σε απασχολήσει, Hell, είναι πώς αποδείχθηκε η μη συναίνεση του θύματος κατά τη σεξουαλική επαφή.hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:32 Εγώ απορώ γιατί η δικαιοσύνη σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη έχει μείνει στο απολιθωματικό στάδιο της αρχαιότητας. Σοβαρά τώρα, τι έχει αλλάξει στην διεξαγωγή δίκης από την αρχαιότητα ως σήμερα, πέρα από κάτι τυπικά;
(συνέχεια από άλλη συζήτηση που υποστήριζες ότι είναι αδύνατο).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 04 Μαρ 2020, 22:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Nero
Τουλάχιστον 8 φορές λέει ότι τη βίασε. Υποθέτω ότι κάπου μεταξύ και 1ης και 2ης έπαψες πλέον να έχει έντιμο βίο. Τουλάχιστον θα έπρεπε να ισχύει το σύστημα της αμερικής όπου οι 8 περιπτώσεις υπολογίζονται ξεχωριστά η καθε μία...hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:33Εγώ θα πρότεινα εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, αφού του αναγνωρίζεται πρότερος έντιμος βίος. Σημαίνει ότι χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια.Nandros έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:22 .
Δεν θα έλεγα όχι για μια ταμπέλα σαν αυτή έξω από το σπίτι του.
.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Nero έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:37 Τουλάχιστον θα έπρεπε να ισχύει το σύστημα της αμερικής όπου οι 8 περιπτώσεις υπολογίζονται ξεχωριστά η καθε μία...
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
Nero
μάλλον είναι περίεργος τρόπος για να γράψει "ένορκος"
- Dwarven Blacksmith
Καταλαβαίνω ότι θα μπει μέσα μετά την έφεση. Αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο πρότερος έντιμος βίος παίζει ρόλο εδώ, δεν ήταν κάτι εν θερμώ στην κακιά τη στιγμή. Ο τύπος βίαζε κατ' εξακολούθηση.
- hellegennes
Δεν είναι μη συναίνεση, είναι βιασμός. Και ο βιασμός αποδεικνύεται και με άλλους τρόπους πέρα από τα απτά στοιχεία, αν και πολύ πιο δύσκολα.stavmanr έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:36Αυτό που έπρεπε να σε απασχολήσει, Hell, είναι πώς αποδείχθηκε η μη συναίνεση του θύματος κατά τη σεξουαλική επαφή.hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:32 Εγώ απορώ γιατί η δικαιοσύνη σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη έχει μείνει στο απολιθωματικό στάδιο της αρχαιότητας. Σοβαρά τώρα, τι έχει αλλάξει στην διεξαγωγή δίκης από την αρχαιότητα ως σήμερα, πέρα από κάτι τυπικά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όπως;hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:54Δεν είναι μη συναίνεση, είναι βιασμός. Και ο βιασμός αποδεικνύεται και με άλλους τρόπους πέρα από τα απτά στοιχεία, αν και πολύ πιο δύσκολα.stavmanr έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:36Αυτό που έπρεπε να σε απασχολήσει, Hell, είναι πώς αποδείχθηκε η μη συναίνεση του θύματος κατά τη σεξουαλική επαφή.hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2020, 22:32 Εγώ απορώ γιατί η δικαιοσύνη σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη έχει μείνει στο απολιθωματικό στάδιο της αρχαιότητας. Σοβαρά τώρα, τι έχει αλλάξει στην διεξαγωγή δίκης από την αρχαιότητα ως σήμερα, πέρα από κάτι τυπικά;
Κάτι συνεχίζεις να μπερδεύεις: η μη συναίνεση ΕΙΝΑΙ βιασμός. Δεν είναι βιασμός και μη συναίνεση δύο διαφορετικά ζητήματα.
Πώς αποδείχθηκε κατά τη γνώμη σου ή όσα διάβασες ή όσα φαντάζεσαι η μη συναίνεση του θύματος;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 04 Μαρ 2020, 23:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Η μη συναίνεση δεν είναι απολύτως τίποτα. Είναι μια νέα πιπίλα που δεν έχει καμμιά σχέση με βιασμό.
Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι ο βιασμός είναι αδύνατον να αποδειχθεί. Βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Το πώς αποδείχθηκε θα μπορούσα να σου το πω αν είχα διαβάσει έστω την δικογραφία. Την καταγγελία πάντως την έκανε η γιαγιά του θύματος, δεν είναι αναφορά κάποιας ηλίθιας που θυμήθηκε μερικούς μήνες μετά ότι δεν είχε δώσει την ρητή συναίνεσή της.
Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι ο βιασμός είναι αδύνατον να αποδειχθεί. Βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Το πώς αποδείχθηκε θα μπορούσα να σου το πω αν είχα διαβάσει έστω την δικογραφία. Την καταγγελία πάντως την έκανε η γιαγιά του θύματος, δεν είναι αναφορά κάποιας ηλίθιας που θυμήθηκε μερικούς μήνες μετά ότι δεν είχε δώσει την ρητή συναίνεσή της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ρητή συναίνεση δεν θα επαρκούσε αφού έχει νοητική υστέρηση. Ακόμα και αν τον παρακαλούσε να την πηδήξει θα ήταν βιασμός.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση