Έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας.stavmanr έγραψε: 03 Μαρ 2020, 10:15Όχι όταν το καταθέτει σε λογαριασμό γερμανού πολίτη (του συγγενή του που ζει και διαμένει εκεί).Chilloutbuddy έγραψε: 03 Μαρ 2020, 09:54 Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις![]()
Όταν ένας Έλληνας πολίτης παίρνει το εισόδημά του και το καταθέτει στη Γερμανία το ποσό αυτό ανήκει σε έναν έλληνα πολίτη.
Όταν το καταθέτει Η Νεστλέ Ελλάς ΑΕΒΕ στη Γερμανία δεν ανήκει σε κανέναν έλληνα πολίτη, ανήκει στον ελβετό μέτοχό της.
Ούτε όταν πηγαίνει διακοπές στην Ισπανία. Ούτε όταν αγοράζει οτιδήποτε (αυτοκίνητο, τηλεόραση κλπ) από το εξωτερικό.
Οπότε δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα.
Το επιχείρημά μου είναι ότι στο ΑΕΠ της Ελλάδας περιλαμβάνεται εισόδημα που δεν παίρνουν ποτέ οι Έλληνες.
Eσύ συζητάς τι τα κάνουν αφού τα λάβουν. Εγώ συζητάω αν τα λαμβάνουν ή όχι.
Νομίζω αυτοί έχουνε βάλει όλο το εισόδημα του νοικοκυριού, όχι κατά κεφαλήν. Η ελλάδα έχει 3,5 εκ νοικοκυριά, άρα διαίρεσε με 2,7 άτομα (μια και το ΑΕΠ το διαιρέσαμε με το συνολικό πληθυσμό)
Ορίστε τα δημοσιευμένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, πάτα τα κουμπιά και πες μου πόσο βλέπεις εσύ, μπορεί να έχω κάνει λάθος στην τελική.
https://data.oecd.org/hha/household-dis ... income.htm