Δεν διαφωνώ. Τα θυμάμαι. Αλλά οι μεγάλοι άνθρωποι τότε, συνταξιούχοι ας πούμε, είχαν δει ΒΠΠ, εμφύλιο, χούντα. Έ, τόση αφέλεια δεν συγχωρείται. Περνούσες στην Ομόνοια και ρωτούσαν στα "πηγαδάκια" τους περαστικούς αν έχουν "κανένα σίγουρο". Αλογομούρηδες είχαν καταντήσει.Αρίστος έγραψε: 02 Μαρ 2020, 11:40
Οι υπουργοι του ΠΑΣΟΚ εβγαιναν ξεκαθαρα και ελεγαν στον κοσμο να επενδυσει τα λεφτα του στο Χρηματιστηριο, ακομη και αφισσα ειχε κυκλοφορησει το ΠΑΣΟΚ για το Χρηματιστηριο.
Επιπλεον το 2000 στη δικη για τη φουσκα του Χρηματιστηριου δικαστινα μπηκε μια για να κανει αβαβα την υποθεση.
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η φτωχοποίηση των Ελλήνων σε τρεις πράξεις 1999-2020
Re: Η φτωχοποίηση των Ελλήνων σε τρεις πράξεις 1999-2020
Ο κοσμος χορευει σε οποια παρασταση του ανεβασουν.
Πρωτη παρασταση ηταν το Χρηματιστηριο και δευτερη ηταν τα δανεια των τραπεζων και οι πιστωτικες καρτες.
Αυτο δεν εγινε μονο στην Ελλαδα, εγινε σε ολο τον πλανητη.
.
Πρωτη παρασταση ηταν το Χρηματιστηριο και δευτερη ηταν τα δανεια των τραπεζων και οι πιστωτικες καρτες.
.
1) «Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία» (προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ, ευρωεκλογές, Ιούνιος 1999)
2) «Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).
3) «Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την πρόοδο της οικονομίας, είναι ένας θεσμός, ο οποίος εξυπηρετεί την οικονομία» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).
4) «Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα – δυο 24ωρα» (Κ.Σημίτης, Οκτώβριος ’99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).
5) «Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές που τοποθετούν το περίσσευμά τους στο Χρηματιστήριο να αμείβονται» (Κ.Σημίτης, 5/12/2000)
6) «Η περίοδος νευρικότητας στο Χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξης. Είναι η 9η Απριλίου. Είναι η επανεκλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι η αποκατάσταση συνθηκών ηρεμίας στο Χρηματιστήριο, στην Οικονομία, στη Χώρα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, είμαστε εγγυητές της ομαλής πορείας των αγορών και της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός Οικονομίας, 28/3/2000)
7) «Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (Γιάννος Παπαντωνίου, 2/6/1999)
8) «… το Χρηματιστήριο θα συνεχίσει να αντανακλά τη δύναμη της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, Σεπτέμβριος 1999).
9) «Το 2000 η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι δυναμικά ανοδική, καθώς η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, θα δώσει ώθηση στη Σοφοκλέους» (Γιάννος Παπαντωνίου, 20/12/1999).
10) «…όσοι είναι στο Χρηματιστήριο θα είναι κερδισμένοι. Είναι πολύ απλό το μήνυμα, το συμπέρασμα, το δια ταύτα αυτών των εκτιμήσεων. Θα πάει καλά το Χρηματιστήριο, διότι η οικονομία πάει πολύ καλά, πάει καλύτερα και απ’ ό,τι περιμέναμε…»(Γιάννος Παπαντωνίου, 28/3/2000)
11) «Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος. Πήραμε πολύ έγκαιρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε ήδη σήμερα να έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος στο Χρηματιστήριο…» (Γιάννος Παπαντωνίου, 9/11/1999)
12) «Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση… Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Έλληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία(…)» (Ανακοίνωση Τύπου του ΠΑΣΟΚ, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
.
«Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (Γιάννος Παπαντωνίου, 2/6/1999)
.
- hellegennes
Δείξε μου αποδείξεις. Τα τσιγάρα γιατί τα βάζετε στην συζήτηση;Spiros252 έγραψε: 02 Μαρ 2020, 11:07 Και το πινακάκι έχει ήδη τσιμπημένες τιμές λόγω ευρωέλευσης.
Έχω ένα αρχείο από 1999-2000 που με ένα χιλιάρικο είχα πάρει και τσιγάρα, και καφέ έξω και 3 σουβλάκια και δύο εισιτήρια.
Τώρα με 3 ευρώ δεν παίρνω ούτε τσιγάρα, ούτε 3 σουβλάκια. Οριακά παίρνω τα δύο εισιτήρια ή δύο καφέδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κακώς. Αυτά πληρώνονται. Και δεν τα κάναμε όλοι. Κάποιοι βλέπαμε το χαμό γύρω, σταυροκοπιόμασταν και λέγαμε πως είναι δυνατόν να βγαίνουν τόσο λεφτά από ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί και ξέραμε την κατάσταση.Αρίστος έγραψε: 02 Μαρ 2020, 11:54 Ο κοσμος χορευει σε οποια παρασταση του ανεβασουν.
Και οι άλλοι είχαν ψυχή αλλά δεν παίρναν διακοποδάνεια για 15ήμερα στο Μπαλί. Τη βγάζανε χωρίς αυτοκίνητο και με 5 μέρες διακοπές σε κάνα νησάκι οικονομικά. Ό,τι άντεχε η τσέπη τους χωρίς δανεικά.
Κοίταξε Αρίστο. Άνθρωπο ενήλικα που έχει ζήσει 2-3 πράγματα στην Ελλάδα και έχει τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, προσωπικά δεν μπορώ να τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση.Αρίστος έγραψε: 02 Μαρ 2020, 12:07![]()
![]()
![]()
«Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (Γιάννος Παπαντωνίου, 2/6/1999)
.
Ο Γιάννος και ο κάθε Γιάννος θα λέει αυτά που τον συμφέρουν και εμείς θα στεκόμαστε κριτικά. Στο ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα παρέσυρε πολλούς αφελείς και μη δεν είναι κάτι που το συζητάμε. Αυτό ισχύει.
- hellegennes
Εάν είναι ηλίθιος ο κόσμος, να το βουλώσει και να τραβήξει κουπί. Εγώ έβλεπα τον κόσμο να χρησιμοποιεί κάρτες και να παίρνει διακοποδάνεια και τραβούσα τα μαλλιά μου από τον παραλογισμό και ήμουν στην εφηβεία μου. Δεν φτάνει που πληρώνω κι εγώ τώρα τα διακοποδάνειά τους, υπάρχουν άτομα με θράσος που τολμάνε και μιλάνε κιόλας.Αρίστος έγραψε: 02 Μαρ 2020, 11:54 Ο κοσμος χορευει σε οποια παρασταση του ανεβασουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Να σημειωθεί ξανά ότι αν υπάρχει συσσωρευτικός πληθωρισμός 100% για κάποια συγκεκριμένα προϊόντα μετά από 18 χρόνια ευρώ, να θυμηθούμε και πάλι ότι ο συσσωρευτικός πληθωρισμός μεταξύ 1980 και 1990 ήταν 500%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Έχω ένα αρχείο με έξοδα που έγραφα, εκείνης της εποχής. Αυτό με το χιλιάρικο ισχύει 100% δεν είχα λόγο τότε να πειράξω τα στοιχείαhellegennes έγραψε: 02 Μαρ 2020, 12:10Δείξε μου αποδείξεις. Τα τσιγάρα γιατί τα βάζετε στην συζήτηση;Spiros252 έγραψε: 02 Μαρ 2020, 11:07 Και το πινακάκι έχει ήδη τσιμπημένες τιμές λόγω ευρωέλευσης.
Έχω ένα αρχείο από 1999-2000 που με ένα χιλιάρικο είχα πάρει και τσιγάρα, και καφέ έξω και 3 σουβλάκια και δύο εισιτήρια.
Τώρα με 3 ευρώ δεν παίρνω ούτε τσιγάρα, ούτε 3 σουβλάκια. Οριακά παίρνω τα δύο εισιτήρια ή δύο καφέδες.
Γιατί τα αγοράζει ο κόσμος. Δεν ξέρω τί μετράνε στον πληθωρισμό, το σίγουρο είναι ότι δεν μετράνε σωστά.
Πχ. το εισιτήριο του μετρό έχει διπλασιαστεί.
Η τιμή της ντομάτας έχει τριπλασιαστεί.
Το σουβλάκι έχει τριπλασιαστεί.
Τα τσιγάρα έχουν τετραπλασιαστεί.
Με ένα πεντοχίλιαρο σήκωνες τη μισή λαϊκή , τώρα με 15 ευρώ παίρνεις λίγα λαχανικά - φρούτα.
Αν ο πληθωρισμός μετράει το νεράκι με τιμή 6αδας στο σούπερ μάρκετ, δεν μετράει τα τσιγάρα, τα εισιτήρια, τα σουβλάκια, δεν φταίμε εμείς η μνήμη μας και η λογική μας.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
- hellegennes
Τα τσιγάρα δεν είναι βασικό αγαθό και δεν μετράνε εκτός των άλλων γιατί η τιμή τους αλλάζει με βάση την φορολογία και όχι με βάση τον πληθωρισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της τιμής τους είναι φόροι.
Η τιμή της ντομάτας είναι ίδια με το 2001, το ίδιο και της πατάτας και των περισσότερων ειδών μαναβικής. Το οποίο είναι απίστευτο, γιατί μιλάμε για σχεδόν 20 χρόνια πριν. Επί δραχμής, αν η ντομάτα έκανε 100 δραχμές το 1980, το 1990 έκανε 500 δραχμές. Πληθωρισμός 10ετίας 500%. Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, η ντομάτα έχει ίδια ή σχεδόν ίδια τιμή.
Η τιμή της ντομάτας είναι ίδια με το 2001, το ίδιο και της πατάτας και των περισσότερων ειδών μαναβικής. Το οποίο είναι απίστευτο, γιατί μιλάμε για σχεδόν 20 χρόνια πριν. Επί δραχμής, αν η ντομάτα έκανε 100 δραχμές το 1980, το 1990 έκανε 500 δραχμές. Πληθωρισμός 10ετίας 500%. Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, η ντομάτα έχει ίδια ή σχεδόν ίδια τιμή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Είναι επειδή γράψαμε κάτι τέρμηνα αρνητικό πληθωρισμό λόγω κρίσης. Πραγματικά απίστευτο όμως, δεν έχω ξαναδεί αρνητικό πληθωρισμό.hellegennes έγραψε: 02 Μαρ 2020, 12:36 Τα τσιγάρα δεν είναι βασικό αγαθό και δεν μετράνε εκτός των άλλων γιατί η τιμή τους αλλάζει με βάση την φορολογία και όχι με βάση τον πληθωρισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της τιμής τους είναι φόροι.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Α ναι, είδες;Spiros252 έγραψε: 02 Μαρ 2020, 11:223.000 ευρώ είναι / ήταν το εκατομμύριο βρε Μπλου. Συγκεντρώσου!bluerose έγραψε: 02 Μαρ 2020, 11:17 Περίεργο όμως το ότι στην αρχή και τώρα φυσικά, τα ευρώ μαζεύονται πιο εύκολα. Δλ 10000 ευρώ ήταν ένα εκατομμύριο παλιά,που το μαζεύες πολυ δύσκολα
Εντάξει μας τα παίρνουν όλα μέσω φόρων και δε μαζεύονται, αλλά αυτό το παρατήρησα, εύκολα μαζεύονται σε ευρώ παρά σε δραχμές
Δεν εχεις δίκιο όμως. Παρόλο που τα εισαγόμενα ήταν πολύ ακριβά λόγω διαφοράς νομίσματος, ήταν τόσο φθηνότερα τα τρόφιμα και εν γένει τα εσωτερικά προϊόντα που μπορούσες να μαζέψεις.
Τώρα δεν μπορείς ούτε τα εγχώρια να αγοράσεις, ούτε να μαζέψεις.
3000 ήταν ένα εκατομμύριο
Πόσο εύκολα ήταν να μαζέψεις τριχιλιαρα προ κρίσης το ξέρεις και πόσο πιο δύσκολα εκατομμύριο σε δραχμή
Περίεργο όντος
80 Χιλ ούτε κατάλαβα πως τα είχα μαζέψει ως το 2008
Πόσα εκατομμύρια σε δραχμές που πριν δεν μαζευόταν
Βέβαια μετά το κτίσιμο στη κρίσιμη εποχή 2009-2011... εξαφανίστηκαν και από κει και πέρα μεροδουλ-οι μεροφαι
Όσοι δε κάνανε τέτοιες κινήσεις και κράτησαν τόσα χρήματα τώρα είναι άνετοι
Τώρα;;; Όχι 80χιλ ούτε 80 ευρώ δε μαζεύονται
Γενικά το ευρώ εύκολα μαζευοταν εδώ στην Ελλάδα αντί της δραχμης
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
όλα αυτά μαζι να'ναι κανα 3% από τα έξοδα ενός σπιτιού.Spiros252 έγραψε: 02 Μαρ 2020, 12:24 Αν ο πληθωρισμός μετράει το νεράκι με τιμή 6αδας στο σούπερ μάρκετ, δεν μετράει τα τσιγάρα, τα εισιτήρια, τα σουβλάκια, δεν φταίμε εμείς η μνήμη μας και η λογική μας.
Τσιγάρα, σουβλάκια, εισητήρια.... να σου πώ, μήπως είσαι αιώνιος φοιτητής;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
....δεν είχα ρωτήσει πνευματικό τότε. Έναν εξομολόγο είχα μια φορά το χρόνο
Θα μου έλεγε μη κτισεις
Θα έκανα υπακοή και όλα οκ
Λέω τώρα
Αν δε πω για πνευματικό δεν ησυχάζω:P
Θα μου έλεγε μη κτισεις
Θα έκανα υπακοή και όλα οκ
Λέω τώρα
Αν δε πω για πνευματικό δεν ησυχάζω:P
-
- Παραπλήσια Θέματα