Κυρίως πρακτικοί λόγοι.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 01 Μαρ 2020, 18:43 Δηλαδη αν καταλαβα καλα οι λογοι σου ειναι καθαρα πρακτικοι και δεν εχουν να κανουν με "τζιχαντια, βρωμιαρηδες, αλλοιωση πολιτισμου" κτλ κτλ οπως το 99% των υπολοιπων μελων.
Αλλοίωση πολιτισμού. Εξαρτάται από το κατά πόσο μπορεί να λάβεις μέτρα ένταξης και τελικά και πάλι το θέμα θα είναι πρακτικό. Αν είναι λίγοι και μπορείς να τους εξασφαλίσεις κανονική ζωή με εργασία και σχολείο για τα παιδιά τους μειώνεται ο κίνδυνος για φαινόμενα σαν αυτά σε πόλεις της Αγγλίας με περιφερόμενη θρησκευτική αστυνομία. Αλλά έχεις δυνατότητα να προσφέρεις δουλειές; Τόσο πολλές;
Τζιχάντια. Εκεί θέλει κόσκινο. Τι θα κάνει αυτός που μέχρι πριν μερικούς μήνες έπαιρνε κεφάλια; Θα κάνει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή; Δεν θα ήθελα να έμενε στη γειτονιά μου ή στην πολυκατοικία μου τέτοιος άνθρωπος. Έχουν μια απαξία για την ζωή που κάπως κάποτε θα ξαναεκδηλωθεί. Γενικώς δεν θέλω φανατικούς. Και πάλι όμως πως θα ξέρεις ποιος είναι τι;
Βρωμιάρηδες. Αυτό δεν με απασχολεί και τόσο. Γνώρισα Σύριους πρόσφυγες και τα παιδιά ήταν καθαρά στο μέτρο που τους επιτρέπουν οι συνθήκες διαβίωσης που έχουν. Αν έχεις ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν και να ανεβάσουν το βιωτικό επίπεδο της οικογένειάς τους, εφόσον μπορείς να τους παρέχεις εργασία, αυτό σταδιακά λύνεται. Δεν είναι όλοι έτσι; Δεν ξέρω. Δεν τους θεωρώ εξορισμού βρωμιάρηδες. Φοβάμαι όμως ότι σε πρακτικό επίπεδο αν έχεις να φιλοξενήσεις 200.000 άτομα οι αρρώστιες θα κάνουν πάρτι, κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών.
Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουμε εδώ στο φόρουμ να κατανείμεις τους πρόσφυγες σε όλη την επικράτεια. Δεν υπάρχουν σε όλα τα μέρη χώροι και δουλειές. Αν τους έχεις συγκεντρωμένους σε μία περιοχή έχεις έναν κίνδυνο ακόμα. Της δημογραφικής αλλοίωσης καθώς γεννούν πολλά παιδιά. Αν η περιοχή αυτή είναι κοντά στα σύνορα, αργά η γρήγορα η Τουρκία θα χτίσει γέφυρες και σε μια, δυο γενιές θα θέτει μειονοτικά θέματα. Γενικώς είναι ένα σύνθετο πρόβλημα.