Παντελώς άτοπη η σύγκριση που κανεις. Ακόμα και με τη ναζιστική Γερμανία προτίμησαν να μη φτάσουν στα άκρα μέχρι που έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο όταν αυτή άρχισε να εισβαλλει δεξιά κι αριστερά.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 29 Φεβ 2020, 14:29Και η ναζιστική Γερμανία είχε ισχύ αλλά τον πήρε πανηγυρικά. Προφανώς, δεν μιλάω για εισβολή στην Τουρκία στην παρούσα στιγμή.Philip Mortimer έγραψε: 29 Φεβ 2020, 14:19Προφανώς αγαπητέ μου δεν είναι και τόσο απλό. Γιατί η Τουρκία σαν χώρα εχει αρκετή ισχύ και υπάρχουν διάφορες παράπλευρες παράμετροι. Κανείς δε θέλει να φέρει τα πράγματα στα άκρα.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 29 Φεβ 2020, 14:17
Χρειάζεται μαγικό ραβδάκι για να ξεκωλιάσουν τον καριόλη στην Άγκυρα;
Πάντως κανείς στην ΕΕ δε νομίζω να θέλει να συνεχίσει να είναι στην εξουσία ο Ερντογάν.
Αλλά, νομίζω ότι, όχι, ο Ερντογάν δεν συγκεντρώνει μόνο αντιπάθειες στην ΕΕ. Θεωρώ ότι ο καριόλης αυτός λειτουργεί ως ενδιάμεσος των συμφερόντων κάποιων στην Μέση Ανατολή, οι οποίοι, προφανώς, δεν επιθυμούν άμεση εμπλοκή στο πολεμικό μέτωπο. Έχει εισβάλει για να καθαρίσει για λογαριασμό τους.
Επίσης ο Ερντογάν για τους περισσότερους είναι δυσαρεστη συγκυρια γιατί είναι επιθετικός απέναντι στη δυση και την ΕΕ και δημιουργεί πολλά προβλήματα. Αντιθέτως προτιμούν τους κεμαλιστές αντιπάλους του.