!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Namrail έγραψε: 26 Φεβ 2020, 14:31
Σέλευκας έγραψε: 26 Φεβ 2020, 14:22 μπορεί να υπάρχουν ήδη περιστατικα και να μην διαγνώστηκαν
Σαφώς και θα υπάρχουν, η Ιταλία είναι γειτονιά και οι ελλ ταξιδεύουν εκεί συχνότατα, όπως και το αντίστροφο.

Είναι θέμα ημερών να αυξηθούν τα περιστατικά. Και είναι βέβαιο επίσης, ότι αρκετοί που θα εμφανίσουν τα συμπτώματα δεν θα πάν στο νοσοκομείο γιατί είναι ξεροκεφαλοι. Δεν έχουμε ούτε στο ελάχιστο την πειθαρχία των ασιατων .
Εγώ έχω πυρετό από την Κυριακή κι όλες τις προηγούμενες μέρες μιλούσα με Κινέζους face to face. Πέρυσι που δεν μου έπεφτε ο πυρετός μετά από μια εβδομάδα φοβήθηκα ότι μπορεί να έχω Η1Ν1 και πήγα στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς ήμουν εντάξει. Αν πηγαίνουμε στο νοσοκομείο όλοι όσοι έχουμε πυρετό θα κρασάρει το σύστημα. Θα πάω αν δεν υποχωρήσει ο πυρετός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γάταρος την 26 Φεβ 2020, 15:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Namrail έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:27

Παρόλο που λόγο του τσιγάρου και των θεμάτων στο αναπνευστικό που ήδη μου δημιουργεί, μάλλον ανήκω στις ευπαθείς ομάδες. Αν με χτύπαγε τώρα τέτοιο πράγμα, θα ήταν δύσκολο να τη βγάλω καθαρή.

Φιλαρακι πιες κανα αγιασμο, κακο δεν κανει.... :P
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ »

Αντε να ξεμπερδευουμε με τους Ελ
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Γάταρος έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:30
Σέλευκας έγραψε: 26 Φεβ 2020, 14:22 μπορεί να υπάρχουν ήδη περιστατικα και να μην διαγνώστηκαν
Σαφώς και θα υπάρχουν, η Ιταλία είναι γειτονιά και οι ελλ ταξιδεύουν εκεί συχνότατα, όπως και το αντίστροφο.

Είναι θέμα ημερών να αυξηθούν τα περιστατικά. Και είναι βέβαιο επίσης, ότι αρκετοί που θα εμφανίσουν τα συμπτώματα δεν θα πάν στο νοσοκομείο γιατί είναι ξεροκεφαλοι. Δεν έχουμε ούτε στο ελάχιστο την πειθαρχία των ασιατων .
Εγώ έχω πυρετό από την Κυριακή κι όλες τις προηγούμενες μέρες μιλούσα με Κινέζους face to face. Πέρυσι που δεν μου έπεφτε ο πυρετός μετά από μια εβδομάδα φοβήθηκα ότι μπορεί να έχω Η1Ν1 και πήγα στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς ήμουν εντάξει. Αν πηγαίνουμε στο νοσοκομείο όλοι όσοι έχουμε πυρετό θα κρασάρει το σύστημα. Θα πάω αν δεν υποχωρήσει ο πυρετός.
Μετά από 3-4 μέρες.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Namrail έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:15
bluerose έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:09
Λίγα λόγια για τους Γέροντες!!
Κοίταξε να δεις συμπεριφέρομαι ακόμα κόσμια, για το μόνο λόγο ότι θεωρώ πως οι ιδέες περί αγιασμού που γιατρεύει τα πάντα δεν αφορούν την πλειοψηφία των ιερέων αλλά μάλλον κάποιους χριστιανοταλιμπαν με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Φαντάζομαι πως η πλειοψηφία των ιερωμένων δεν δίνει τέτοιες ηλίθιες συμβουλές στα πρόβατα από κάτω αλλά τα καλεί να πράξουν σύμφωνα με τις προτροπές της πολιτικής προστασίας.

Τώρα αν κάνω λάθος και είμαστε ακόμα στο μεσαίωνα, θα δείξει.
Εντάξει

Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τις συμβουλές των ιατρών και των συντεταγμένων υπηρεσιών της Πολιτείας, ώστε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο», τόνισε, αναφερόμενος στον ενδεχόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του γνωστού πλέον κορονοϊού, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, επί τη εορτή της μνήμης της.

Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Αθανάσιος Πέζος, οι Αιδεσ. π. Πέτρος Καγιούλης, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, π. Ιωάννης Χαμάλης, π. Παναγιώτης Αναστασόπουλος και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Δημήτριος Μπαλλάς.

Ο Ποιμενάρχης στον λόγο του, προς τους αγρυπνήσαντες πιστούς, που κατέκλυσαν το Ι. Παρεκκλήσιο, αναφέρθηκε αρχικά στον βίο της Αγίας και ακολούθως στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στον ενδεχόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του γνωστού πλέον κορονοϊού. Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι και στο παρελθόν, τόσο η χώρα μας όσο και η ανθρωπότητα ολόκληρη, έχουν επιβιώσει από πανδημίες και ανάλογα ζοφερά περιστατικά και οι πιστοί δεν πρέπει να φοβούνται, καθώς στην πορεία της ιστορίας της Εκκλησίας μας δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες οι Άγιοι με τις θαυματουργικές επεμβάσεις Τους λύτρωσαν τον κόσμο από θανάσιμες ασθένειες και πανδημίες. Φυσικά, άλλο είναι το δεν φοβάμαι και άλλο το δεν λαμβάνω τις απαραίτητες προφυλάξεις αφήνοντας τα πάντα στο έλεος του Θεού. Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τις συμβουλές των ιατρών και των συντεταγμένων υπηρεσιών της Πολιτείας, ώστε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο. Προέτρεψε δε τους πιστούς να προσευχηθούν με θέρμη ψυχής στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και στην Αγία Φωτεινή, ώστε να προστατεύσουν την Πατρίδα μας από κάθε κακό και από πάσα νόσο σώματος και ψυχής.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος, αφού διάβασε ειδική ευχή, ώστε ο Κύριος να προστατεύσει την χώρα μας και τους συνανθρώπους μας, ευχήθηκε στους συμπροσευχομένους πιστούς καλή και καρποφόρο Αγία Τεσσαρακοστή.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

Χουργιατς έγραψε: 26 Φεβ 2020, 14:04 σοβαρά τώρα, αν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί νεκραναστήσατε τον ΚΡΑΚΕΝ :102: σε λίγο θα ξαναμπεί και ο μιστερμαξ :102:

:-?
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Εγώ έχω πυρετό από την Κυριακή και το Σάββατο μιλούσα με Κινέζους face to face. Πέρυσι που δεν μου έπεφτε ο πυρετός μετά από μια εβδομάδα φοβήθηκα ότι μπορεί να έχω Η1Ν1 και πήγα στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς ήμουν εντάξει. Αν πηγαίνουμε στο νοσοκομείο όλοι όσοι έχουμε πυρετό θα κρασάρει το σύστημα. Θα πάω αν δεν υποχωρήσει ο πυρετός.
Η πολιτική προστασία τη δεδομένη στιγμή προτρέπει να πας σε νοσοκομείο αν εμφανίσεις συμπτώματα και ταξιδέψες πρόσφατα σε επικίνδυνες περιοχές.

Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και για άτομα.με συμπτώματα που εμφανίστηκαν αφότου ήρθαν σε επαφή με άτομα που πήγαν σε επικίνδυνες περιοχές.

Όλοι αυτοί δεν είναι τόσοι πολλοί για να πέσει το σύστημα
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Gherschaagk έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:33

Μετά από 3-4 μέρες.
Θα περιμένω μέχρι την Παρασκευή που εφημερεύει το νοσοκομείο της περιοχής μου. Τη Δευτέρα αισθανόμουν ότι πεθαίνω αλλά σήμερα είμαι πολύ καλύτερα αφού κάνω δέκατα οπότε ελπίζω ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εικόνα

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

NewModelArmy έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:16 Σουπερ μαρκετ στη Θεσσαλονικη τωρα.Δεν βρισκω αντισηπτικο τζελ.0 στα 2.Παω σε τριτο.
τι το θελεις το τζελ...? εσυ δεν μας τα ειχες κανει τσουρεκια οτι υπερβαλλουμε και οτι ειναι απλη γριπη...?
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

μίστερ μαξ έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:26 Παιδια προσοχη στους κλειστους χωρους πχ εκκλησιασμοι κλαδικες,σωματεια,συνδικαλιστικες συγκεντρωσεις,πορειες διαμαρτυριας ,γραφεια κομματος και τετοια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 26 Φεβ 2020, 15:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

nostromos έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:44
NewModelArmy έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:16 Σουπερ μαρκετ στη Θεσσαλονικη τωρα.Δεν βρισκω αντισηπτικο τζελ.0 στα 2.Παω σε τριτο.
τι το θελεις το τζελ...? εσυ δεν μας τα ειχες κανει τσουρεκια οτι υπερβαλλουμε και οτι ειναι απλη γριπη...?
Τι λες, κάνει δουλειά το τζελ ή όχι;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Γάταρος έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:38
Gherschaagk έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:33
Μετά από 3-4 μέρες.
Θα περιμένω μέχρι την Παρασκευή που εφημερεύει το νοσοκομείο της περιοχής μου. Τη Δευτέρα αισθανόμουν ότι πεθαίνω αλλά σήμερα είμαι πολύ καλύτερα αφού κάνω δέκατα οπότε ελπίζω ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος.
Περαστικά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

nostromos έγραψε: 26 Φεβ 2020, 15:44
Εξακολουθω να μην ανησυχω.Αλλα εχω και γονεις ανω των 70 τους οποιους βλεπω συχνα.Τελειως προληπτικα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”