!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αγ. Σοφία Ακουστική

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Re: Αγ. Σοφία Ακουστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 25 Φεβ 2020, 01:42

Γλυκιες αναμνησεις απο τα χρονια του κατηχητικου
Mπορεις να τα ξαναζησεις.Με αγορα εισητηριου διαρκειας στην Αγιασοφια κατηχηση απο τον Κουροπαλατη πριν τα ντερμπυ.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2020, 01:42
ST48410 έγραψε: 25 Φεβ 2020, 00:51
akirav έγραψε: 23 Φεβ 2020, 17:37 ακουσε το 4-Minute Listen
Λίγο flat και "ονειρικό" μου ακούγεται το αποτέλεσμα. Η Βυζαντινή μουσική όποτε την έχω ακούσει στο φυσικό της περιβάλλον μοιάζει πιο ζωντανή, πιο ζωηρή. Αν όντως είναι τέτοια η ακουστική της Αγίας Σοφίας θα μπορούσαν οι πιστοί να καταλάβουν πχ την ανάγνωση του Ευαγγελίου;
Εχμ... γιατί; Την καταλαβαίνουν τώρα;
Ξέρω πως το γράφεις χιουμοριστικά, αλλά καταλαβαίνουν μεγάλο ποσοστό ακόμα και σχετικά αμόρφωτοι άνθρωποι.

Δεν ξέρω σε τι βαθμό υπολόγισαν τις διάφορες παραμέτρους οι καθηγητές της εν λόγω έρευνας. Η Αγία Σοφία χωράει παραπάνω από 20 χιλιάδες πιστούς. Πες στις απλές Κυριακές να είχες το 1/4 γεμάτο με 5-6 χιλιάδες κόσμο. Άραγε όλοι αυτοί να ήταν όρθιοι; Καθίσματα υπήρχαν στο ναό; Κάνα χαλί για τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς τουλάχιστον; Τίποτα; Γιατί με καθίσματα, χαλιά και χιλιάδες κόσμο αλλάζει δραστικά η ακουστική, ο χρόνος αντήχησης αλλά και άλλες παράμετροι. Θεωρώ απίθανο να μην είχε δοθεί κάποια προσοχή στο να μπορεί να γίνεται καταληπτός ο λόγος. Οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί που πήραν μέρος στην κατασκευή του ναού πρέπει να ήταν η αφρόκρεμα της εποχής και αρκετά έμπειροι σε παρόμοια χτίσματα.
Τώρα με το σκάσιμο του μπαλονιού σε άδειο ναό θα πρέπει να κάνεις αρκετές διορθώσεις για να έχεις μια ιδέα του πως ακουγόταν η ψαλμωδία σε ναό με κόσμο. Anyway, αυτά είναι κοινή γνώση και ίσως τα έχουν λάβει υπόψη τους. Πολύ ενδιαφέρον όπως και να ΄χει.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Obi Wan Iakobi έγραψε: 25 Φεβ 2020, 01:44

Mπορεις να τα ξαναζησεις.Με αγορα εισητηριου διαρκειας στην Αγιασοφια κατηχηση απο τον Κουροπαλατη πριν τα ντερμπυ.
Είναι μέχρι να μπουν μέσα τα κόκκινα λιοντάρια και μετά μόνο κακές αναμνήσεις θα έχετε.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ST48410 έγραψε: 25 Φεβ 2020, 00:40
sys3x έγραψε: 23 Φεβ 2020, 18:00 άκι, έχω ηχογράφηση από χορωδία που τραγούδησε έναν πρωτοχριστιανικό ύμνο (ίσως και τον πρώτο πρώτο από όσο γνωρίζω) στη ροτόντα, την ηχογράφηση την έκανα εγώ με δύο rebranded nakamitchi cm300 σε xy διάταξη πλασαριμένα στο κέντρο του ναού του Διός, ακριβώς εκεί που την έπεφτε ο αυτοκράτωρ (έχει καταπληκτική ακουστική σε εκείνο ειδικά το σημείο ειδικά για χορωδιακό μέλος - πολλά ακουστικά όργανα με γρήγορη ατάκα ακούγονται λίγο προβληματικά λόγω των καθυστερήσεων που εισάγονται από τις ανακλάσεις και άρα του "θολώματος" που υφίσταται αυτή τους η ατάκα ειδικά όταν παίζουν σε σύνολα, οι φωνές όμως ακούγονται εντελώς απόκοσμα) και είναι κυριολεκτικά δυό βήματα από την πόρτα μας.
Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά πες με να την ψάξω να στην στείλω να την ακούσεις (μην είσαι βιαστικός μόνο ε).
Είναι πραγματικά πιο όμορφη από τις ηχογραφήσεις που ποστάρατε στο νήμα.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον. Γράψατε κανονικές ώρες ή τις μικρές; Οι ήχοι έξω από τη ροτόντα δεν ήταν πρόβλημα;
Η συναυλία-ηχογράφηση έγινε απόγευμα προς βράδυ, όταν ξεκινήσαμε είχε ακόμη λίγο φως από έξω, όταν τελείωσε βράδιασε. Οι εξωτερικοί ήχοι δεν ήταν πρόβλημα καθόλου, δεν την έχω επεξεργαστεί ακόμη προσεκτικά για να ακούσω άμα πήρε θορύβους από το κοινό που παρακολουθούσε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2020, 01:41
sys3x έγραψε: 23 Φεβ 2020, 18:00 άκι, έχω ηχογράφηση από χορωδία που τραγούδησε έναν πρωτοχριστιανικό ύμνο (ίσως και τον πρώτο πρώτο από όσο γνωρίζω) στη ροτόντα, την ηχογράφηση την έκανα εγώ με δύο rebranded nakamitchi cm300 σε xy διάταξη πλασαριμένα στο κέντρο του ναού του Διός, ακριβώς εκεί που την έπεφτε ο αυτοκράτωρ (έχει καταπληκτική ακουστική σε εκείνο ειδικά το σημείο ειδικά για χορωδιακό μέλος - πολλά ακουστικά όργανα με γρήγορη ατάκα ακούγονται λίγο προβληματικά λόγω των καθυστερήσεων που εισάγονται από τις ανακλάσεις και άρα του "θολώματος" που υφίσταται αυτή τους η ατάκα ειδικά όταν παίζουν σε σύνολα, οι φωνές όμως ακούγονται εντελώς απόκοσμα) και είναι κυριολεκτικά δυό βήματα από την πόρτα μας.
Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά πες με να την ψάξω να στην στείλω να την ακούσεις (μην είσαι βιαστικός μόνο ε).
Τι περιμένεις; Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να το ακούσω. :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:
Will do, promise.
Απλά μην βιάζεστε γιατί είμαι λίγο πιεσμένος χρονικά αυτόν τον καιρό.

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

sys3x έγραψε: 23 Φεβ 2020, 18:00 άκι, έχω ηχογράφηση από χορωδία που τραγούδησε έναν πρωτοχριστιανικό ύμνο (ίσως και τον πρώτο πρώτο από όσο γνωρίζω) στη ροτόντα, την ηχογράφηση την έκανα εγώ
Δεν έχει και πάρα πολύ καιρό που ξαναεπετράπει να γίνονται τέτοια ηβέντ στη ροτόντα, νομίζω πρόπερσι έγινε η φάση.

.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Λεγεών έγραψε: 25 Φεβ 2020, 16:07

Είναι μέχρι να μπουν μέσα τα κόκκινα λιοντάρια και μετά μόνο κακές αναμνήσεις θα έχετε.
Ναι σιγά.
Αν μπουν μέσα τα κόκκινα λιοντάρια , το πολύ να κάνουμε 2-3 απολυμανσεις στα καπακια
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Prepon έγραψε: 25 Φεβ 2020, 16:30

Ναι σιγά.
Αν μπουν μέσα τα κόκκινα λιοντάρια , το πολύ να κάνουμε 2-3 απολυμανσεις στα καπακια
Η απολύμανση είναι το τελευταίο που θα σας απασχολεί μετά από την επόμενη εξάρα.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

sys3x έγραψε: 25 Φεβ 2020, 16:13
Τι περιμένεις; Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να το ακούσω. :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:
Will do, promise.
Τι λέει; Ακόμα; Θα περιμένουμε πολύ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2020, 19:13
sys3x έγραψε: 25 Φεβ 2020, 16:13

Will do, promise.
Τι λέει; Ακόμα; Θα περιμένουμε πολύ;
Έψαχνα κάτι φωτό στα μπακάπ μου στους εξωτερικούς μου δίσκους και την βρήκα (τυχαία) την ηχογράφηση.
Τελικά θα σας φτιάξω πολύ νωρίτερα από ότι περιμένατε, σε δύο βδομάδες μπορεί και λιγότερο χαλαρά.
:D

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δοκιμάζει την υπομονή μας, παιδιά.

Ποιοι νομίζεις ότι είμαστε, κύριε; Οι απόγονοι του Ιώβ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Το καλό πράμα..

.
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Καμμια τυχη απεναντι στις τιγρεις του Κουροπαλατη.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
sys3x

hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2020, 20:39 Δοκιμάζει την υπομονή μας, παιδιά.

Ποιοι νομίζεις ότι είμαστε, κύριε; Οι απόγονοι του Ιώβ;
Πω ρε φίλε, πριν λίγο την έβαλα να την ακούσω, είναι ακόμη καλλίτερη από ότι θυμόμουν, πόσο μα πόσο τεμπέλης και άχρηστος είμαι;
Ευκαιρία να κάτσω να την επεξεργαστώ λιγάκι, ευχαριστώ παιδιά που μου το θυμίσατε.

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”