!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νεα Σμύρνη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Νεα Σμύρνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Την νέα Σμύρνη επισκεπτόμουν καθημερινά σχεδόν πριν κάτι χρόνια και ήταν από τις περιοχές που έλεγα οτι θα επέλεγα να ζήσω μετά την δική μου.
Τώρα, δεν υπάρχει περιοχή που δεν έχει χαλάσει μάλλον αν και για ΝΣ δεν έχω προσωπική άποψη γιατί έχω να πάω συστηματικά κάτι χρόνια επίσης.
Όσο όμως ήταν στα επίπεδα της κλειστής γειτονιάς, ήταν καλά.
Ο Άδωνις υπάρχει ακόμη?

Γενικώς, οι γειτονιές χάλασαν, καμία δεν έχει παραμείνει, σε όλες νοιώθουμε (όσοι νοιώθουμε έτσι) σαν ξενιτεμένοι στα ίδια μας τα μέρη :a040:
Τα τρεντομάγαζα είναι μεγάλη πληγή και όσοι βλέπουν Αντουανέτες είναι φλούφληδες :P
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Μένω στη Νέα Σμύρνη τα τελευταία πέντε χρόνια γιατί με βόλευε, δεν ήθελα να μείνω πολύ κεντρικά, αλλά ήθελα και πρόσβαση στο κέντρο με την συγκοινωνία. Έχει γίνει αρκετά θορυβώδης, μου αρέσει τα περπατάω σε μέρη εκτός της κεντρικής πλατείας και ας έχει μόνο πολυκατοικίες να δεις, τουλάχιστον έχει καλά πεζοδρόμια, λίγη κίνηση, αρκετό πράσινο, βλέπεις κρυμμένες μοναδικές μονοκατοικίες. Απλά δεν πρέπει να κατοικηθεί περισσότερο.
Νομίζω δεν υπάρχει και η ευγένεια με τους καινούργιους κατοίκους, αφού η Νέα Σμύρνη κατοικήθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και όπου έχω δει οικισμό προσφύγων υπάρχει στοιχείο ευγένειας, νοικοκυροσύνης, ομορφιάς των κατοικιών. Με την μαζικοποίηση χάνεται.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Κάνεις δεν ξέρει εκείνο το γαλλικό ζαχαροπλαστειο σε μια γωνιά της πλατείας, απέναντι απτά Έβερεστ; τι στο καλό παλιοί είστε... Γαλλικό το λέω επειδή νομίζω είχε γαλλικό όνομα...

Έχει πάει αλλού; ξέρει κανείς;

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Antares έγραψε: 23 Φεβ 2020, 17:48 Μένω στη Νέα Σμύρνη τα τελευταία πέντε χρόνια γιατί με βόλευε, δεν ήθελα να μείνω πολύ κεντρικά, αλλά ήθελα και πρόσβαση στο κέντρο με την συγκοινωνία. Έχει γίνει αρκετά θορυβώδης, μου αρέσει τα περπατάω σε μέρη εκτός της κεντρικής πλατείας και ας έχει μόνο πολυκατοικίες να δεις, τουλάχιστον έχει καλά πεζοδρόμια, λίγη κίνηση, αρκετό πράσινο, βλέπεις κρυμμένες μοναδικές μονοκατοικίες. Απλά δεν πρέπει να κατοικηθεί περισσότερο.
Νομίζω δεν υπάρχει και η ευγένεια με τους καινούργιους κατοίκους, αφού η Νέα Σμύρνη κατοικήθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και όπου έχω δει οικισμό προσφύγων υπάρχει στοιχείο ευγένειας, νοικοκυροσύνης, ομορφιάς των κατοικιών. Με την μαζικοποίηση χάνεται.
Εγώ παρατήρησα έντονο το στοιχείο του κουτσομπολιου. Πολύ όμως. Ελεεινά πολύ.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Οι νεο σμυρνιωτες ειναι απλα γουαναμπη φαληριωτες. Η περιοχη εχει την τυχη που της αξιζει. Ας ληφθει υποψιν ομως πως η ευρυτερη περιοχη, εχει κατι μερη ακομα πανεμορφα και αγνωστα.
alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alamo »

Χα χάρο ζαχαροπλαστείο! Μέχρι το ενενήντα το λέγανε πιγκαλ ! σαν αλυσο με ένα πατησιωτικο , άλλαζα πεζοδρόμιο σαν την πουτανα που μύριζε υπερμαγγανικο κάλιο. Και σήμερα είναι εκεί με άλλο όνομα .
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Καλή συνοικία αν έλειπε το σωματείο-ντροπή ο Νιόνιος.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Μαύρο Πρόβατο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαύρο Πρόβατο »

vantono έγραψε: 23 Φεβ 2020, 17:19 Παρότι Αθηναίος, ούτε που εχω πατήσει το πόδι μου σ'αυτη την περιοχη. Αντε να 'χω περάσει απ'εξω μια φορά, στα πέριξ.
Χεστηκαμε.
Άβαταρ μέλους
Antares

Custom_F έγραψε: 23 Φεβ 2020, 17:53
Αν μιλάς για παλαιότερα δεν γνωρίζω. Αφού δεν υπάρχει η έννοια της γειτονιάς. Δεν κάθεται ο κόσμος έξω δηλαδή στις αυλές, στα πεζούλια, όπως πιθανόν γίνεται σε μέρη εκτός Αθηνών, παλαιότερα συνάδελφος που έμενε στη Νέα Μάκρη μου έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις βόλτα με κάποιο άτομο και να μην το μάθει όλη η γειτονιά.
alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alamo »

Elementary η δεν έχεις άτομο ή δεν βγαίνεις βόλτες, ή μένεις προς συγγρου το πιο πιθανόν . Αλλά τώρα που το ξανασκεφτομαι. ΟΛΑ ΜΑΖΙ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alamo την 23 Φεβ 2020, 18:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Antares έγραψε: 23 Φεβ 2020, 18:10
Custom_F έγραψε: 23 Φεβ 2020, 17:53
Αν μιλάς για παλαιότερα δεν γνωρίζω. Αφού δεν υπάρχει η έννοια της γειτονιάς. Δεν κάθεται ο κόσμος έξω δηλαδή στις αυλές, στα πεζούλια, όπως πιθανόν γίνεται σε μέρη εκτός Αθηνών, παλαιότερα συνάδελφος που έμενε στη Νέα Μάκρη μου έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις βόλτα με κάποιο άτομο και να μην το μάθει όλη η γειτονιά.
Εγώ γνώρισα τη νέα σμυρνη από μέσα. :lol:
Ακριβώς τέτοιες γειτονιές που λες.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

alamo έγραψε: 23 Φεβ 2020, 17:57 Χα χάρο ζαχαροπλαστείο! Μέχρι το ενενήντα το λέγανε πιγκαλ ! σαν αλυσο με ένα πατησιωτικο , άλλαζα πεζοδρόμιο σαν την πουτανα που μύριζε υπερμαγγανικο κάλιο. Και σήμερα είναι εκεί με άλλο όνομα .
Εγώ το έμαθα το 2003. Έκλεισε μετά από μερικά χρόνια. Δεν είναι το ίδιο.

Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

wooded glade έγραψε: 23 Φεβ 2020, 18:03 Καλή συνοικία αν έλειπε το σωματείο-ντροπή ο Νιόνιος.
:smt023
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Antares έγραψε: 23 Φεβ 2020, 18:10 παλαιότερα συνάδελφος που έμενε στη Νέα Μάκρη μου έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις βόλτα με κάποιο άτομο και να μην το μάθει όλη η γειτονιά.
προσφατα μαλιστα, το 1982.
Άβαταρ μέλους
Antares

alamo έγραψε: 23 Φεβ 2020, 18:16 Elementary η δεν έχεις άτομο ή δεν βγαίνεις βόλτες, ή μένεις προς συγγρου το πιο πιθανόν . Αλλά τώρα που το ξανασκεφτομαι. ΟΛΑ ΜΑΖΙ
Προς Παλαιό Φάληρο μένω, βγαίνω βόλτες, με γνωστούς ή μόνη μου, αλλά το κλασσικό, αν παρακολουθεί καμία από το παράθυρο, αν σε βλέπουν οι γείτονες, δεν με ενοχλεί, άλλα με ενοχλούν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”