!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πελοποννήσιοι.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Re: Πελοποννήσιοι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hector Buas »

Antares έγραψε: 19 Φεβ 2020, 10:48
Hector Buas έγραψε: 18 Φεβ 2020, 23:06
Μηχανικός έγραψε: 17 Φεβ 2020, 18:40

Αυτός είναι σλαβικής καταγωγής. :D
Πρέπει να είναι και γαλανομάτης για να το πούμε με σιγουριά αυτό...
Kαι γαλανομάτης. Έμοιαζε τα νιάτα του και μοιάζει ακόμη με τον David Hasselhoff. Δεν το βρίσκω και ιδιαίτερα περίεργο, ούτε και χρειάζεται να βρούμε οπωσδήποτε ξένη καταγωγή. Υπάρχει και αυτός ο φαινότυπος στην Ελλάδα έστω σε μικρό ποσοστό. Από το νηπιαγωγείο θυμάμαι ότι υπήρχαν λίγα άτομα ξανθά με γαλανά μάτια.
Eγώ τόσα χρόνια στην Αθήνα όχι David Hasselfoff δεν βρήκα αλλά με τσουρομάδησαν τα γύναια που κατοικοεδρεύουν εκεί, από πάνω.
Μην μου πείς πως είναι και από την Γορτυνία...
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Hector Buas έγραψε: 19 Φεβ 2020, 23:49
Aυτό δεν το γνωρίζω. Αλλά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ακόμη και ανάμεσα σε αδέρφια υπάρχουν διαφορές. Από ξανθό με πράσινα, γαλανά μάτια μέχρι καστανό με καστανά ή μαύρα μάτια.
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Antares έγραψε: 20 Φεβ 2020, 08:32
Hector Buas έγραψε: 19 Φεβ 2020, 23:49
Aυτό δεν το γνωρίζω. Αλλά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ακόμη και ανάμεσα σε αδέρφια υπάρχουν διαφορές. Από ξανθό με πράσινα, γαλανά μάτια μέχρι καστανό με καστανά ή μαύρα μάτια.
Η συγκεκριμένη "ράτσα" είναι "χαρακτηριστική" της Πελοποννήσου. Διάβασε το παρακάτω:

"Οι Βυζαντινοί προσπαθούσαν να τους υποτάξουν και να τους φορολογήσουν. Το αγέρωχο, υπερήφανο, αρειμάνιο, ψηλό, ξανθό και γαλανομάτικο γένος σαν νέοι Δωριείς, ζούσαν με δημοκρατία και δεν ήθελαν ένα αρχηγό να τους διοικεί, είχαν οργάνωση πατριάς και συχνά πολεμούσαν μεταξύ τους, ξεχώριζαν για την ατομική τους γενναιότητα και τόλμη, δεν μάχονταν στους ανοιχτούς τόπους αλλά πονηρά με χωσίες. Αντιστάθηκαν γενναία, όμως άλλοι ξακληρίστικαν από τους Βυζαντινούς και άλλοι αναμίχθηκαν υποταγμένοι και εκχριστιανισμένοι με τους Βυζαντινούς και βλέπουμε στις περιοχές εκείνες μέχρι σήμερα τα χαρακτηριστικά της φυλής τους στο παρουσιαστικό των κατοίκων (ψηλοί, ξανθοί, γαλανομάτηδες, κλπ)."

Από τον πρώτο τόμο του βιβλίου του Μ. Μπατσινίλα, "ΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ". Μπορείς να το διαβάσεις εδώ.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Hector Buas έγραψε: 21 Φεβ 2020, 23:06
"Οι Βυζαντινοί προσπαθούσαν να τους υποτάξουν και να τους φορολογήσουν. Το αγέρωχο, υπερήφανο, αρειμάνιο, ψηλό, ξανθό και γαλανομάτικο γένος σαν νέοι Δωριείς, ζούσαν με δημοκρατία και δεν ήθελαν ένα αρχηγό να τους διοικεί, είχαν οργάνωση πατριάς και συχνά πολεμούσαν μεταξύ τους, ξεχώριζαν για την ατομική τους γενναιότητα και τόλμη, δεν μάχονταν στους ανοιχτούς τόπους αλλά πονηρά με χωσίες. Αντιστάθηκαν γενναία, όμως άλλοι ξακληρίστικαν από τους Βυζαντινούς και άλλοι αναμίχθηκαν υποταγμένοι και εκχριστιανισμένοι με τους Βυζαντινούς και βλέπουμε στις περιοχές εκείνες μέχρι σήμερα τα χαρακτηριστικά της φυλής τους στο παρουσιαστικό των κατοίκων (ψηλοί, ξανθοί, γαλανομάτηδες, κλπ)."

Από τον πρώτο τόμο του βιβλίου του Μ. Μπατσινίλα, "ΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ". Μπορείς να το διαβάσεις εδώ.
Eνδιαφέρον, δεν το γνώριζα.
Αλλά μάλλον ο συγγενής μου απ' ότι γνωρίζω, έχω καιρό να τους δω, είναι από ορεινό χωριό το πιθανότερο από τον νομό Αρκαδίας, πιθανόν και Γορτυνία, όπως λέει κάποιος παραπάνω. Αν τους δω θα ρωτήσω. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα χαρακτηριστικά δεν είναι σλαβικά όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Σαν νέοι Δωριείς, όπως αναφέρεται και στο παραπάνω κείμενο. Τουλάχιστον κατέληξα στην καταγωγή του Hasselhoff. Αν δεν ήταν έτσι οι αρχαίοι Δωριείς ποιός θα ήταν; :lol:
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Antares έγραψε: 22 Φεβ 2020, 00:08 ...
Eνδιαφέρον, δεν το γνώριζα.
Αλλά μάλλον ο συγγενής μου απ' ότι γνωρίζω, έχω καιρό να τους δω, είναι από ορεινό χωριό το πιθανότερο από τον νομό Αρκαδίας, πιθανόν και Γορτυνία, όπως λέει κάποιος παραπάνω. Αν τους δω θα ρωτήσω. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα χαρακτηριστικά δεν είναι σλαβικά όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Σαν νέοι Δωριείς, όπως αναφέρεται και στο παραπάνω κείμενο. Τουλάχιστον κατέληξα στην καταγωγή του Hasselhoff. Αν δεν ήταν έτσι οι αρχαίοι Δωριείς ποιός θα ήταν; :lol:
Παλιές (κυρίως προφορικές) παραδόσεις του Μωριά. Μην το πείς πάντως στον ενδιαφερόμενο, ίσως παρεξηγηθεί. Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα η κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Στύγιος έγραψε: 17 Φεβ 2020, 17:46 Εξετάζω αντανακλαστικά:

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Beria έγραψε: 17 Φεβ 2020, 17:51

Chainis στο αίμα μου κυλά αίμα Ηπειρωτικό, Επτανησιακό, Αρβανίτικο, Ιταλικό, Βλάχικο

Παρολα αυτα εισαι Πανιωνιος.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Obi Wan Iakobi έγραψε: 22 Φεβ 2020, 23:27
Beria έγραψε: 17 Φεβ 2020, 17:51

Chainis στο αίμα μου κυλά αίμα Ηπειρωτικό, Επτανησιακό, Αρβανίτικο, Ιταλικό, Βλάχικο

Παρολα αυτα εισαι Πανιωνιος.
Εξαιτίας αυτού είμαι Πανιώνιος
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
σαν αμαρτία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σαν αμαρτία »

Πρωιμε την καλησπέρα μου
Ορέστης 35 έγραψε: 10 Φεβ 2020, 22:38Δε μ' αρεσουν τα γυμναστηρια. Θα επιστρεψω εκει που ανηκω. Στη μοναξια του βουνου.
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Obi Wan Iakobi έγραψε: 22 Φεβ 2020, 23:26

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

παλεύω να αναδείξω το πυργ. μαστερ ρέης και με ταπώνεις με ενα βιντεάκι καλπάζοντος ζαιοπασοκισμού

i stand defeated :a040: :a040: :smt005:
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Orion22 έγραψε: 23 Φεβ 2020, 01:00
Obi Wan Iakobi έγραψε: 22 Φεβ 2020, 23:26

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

παλεύω να αναδείξω το πυργ. μαστερ ρέης και με ταπώνεις με ενα βιντεάκι καλπάζοντος ζαιοπασοκισμού

i stand defeated :a040: :a040: :smt005:
Πύργος: η Ιερουσαλήμ της Πελοποννήσου...
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

sys3x έγραψε: 18 Φεβ 2020, 14:11 Τι ποσοστό με καταυλακιώτες έχει η βουλή διαχρονικά;
Ολοι!
Ειπαμε, όλοι λίγο ή πολύ έχετε στο αίμα σας και καταυλακιώτικο αίμα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Cavaliere έγραψε: 18 Φεβ 2020, 14:12
Antares έγραψε: 18 Φεβ 2020, 14:10Ο δικός μας Πελοποννήσιος πάντως την ξαδέρφη μου την γνώρισε στην Αθήνα (δεκαετία του 80) και ήρθε να την ζητήσει από τους γονείς. Παραδοσιακά πράγματα.
Θα τον πετούσα έξω. Στην ανάγκη θα πήγαινα με μια βαλίτσα λεφτά και θα έλεγα, Αυτά δικά σου αν δεν ξαναδείς την κόρη μου, αν ήταν πραγματικός Πελοποννήσιος θα τα έπαιρνε και θα τον ξεφορτωνόμουν.
Αν ήταν πραγματικά Πελοποννήσιος και αγάπαγε την κόρη σου θα σε έβαζε να τα φας με το πιρούνι ένα-ένα και θα έπαιρνε την κόρη σου και δεν θα τους ξανάβλεπες ποτέ.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Chainis έγραψε: 23 Φεβ 2020, 12:34
sys3x έγραψε: 18 Φεβ 2020, 14:11 Τι ποσοστό με καταυλακιώτες έχει η βουλή διαχρονικά;
Ολοι!
Έτσι εξηγούνται πολλά, για να μη πω όλα.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Hector Buas έγραψε: 23 Φεβ 2020, 12:24
Πγος: η Ιερουσαλήμ της Πελοποννήσου...
Ναι αφού αυτοί οργάνωναν τους ιερούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”