Αν είσαι εξαρτημένος από μεγάλα σπίτια και ανέσεις, υπάρχει πρόβλημαΚόκκορας έγραψε: 22 Φεβ 2020, 00:48εμενα με συγκλονιζουν αυτα τα πραγματα,δεν τα προσπερνω ετσι,τωρα τι κανω στην ζωη μου,τελος παντων,δεν ξερω ο Θεος να συγχωρεσει γιατι θελουμε ξυλο μπολικο ολοι μαςΣουβλίτσα έγραψε: 22 Φεβ 2020, 00:39 Κόκκορα, αυτό που είπε ο άγιος είναι όντως πολύ μεγάλη αλήθεια! Αλλά τα πάθη τυφλώνουν![]()
πηγε ο αγιος μετα απο χιλια παρακαλια σε ενα σπιτι,το ειδε μεγαλο!λεει πως αναπαυεστε εδω μεσα πω πω,θα προτιμουσα να ζω σε ενα κελι της φυλακης!εκει μπορει να υπαρξει πνευματικη κατασταση
καπως ετσι τα ειπε,επ αφορμη της κουβεντας του αυτης(Για Θεο που προγραμματισε την ψυχη μας να αναπαυεται στην ολιγαρκεια)
άλλα τα μετρα τα πνευματικα και αλλα τα κοσμικα.
ζουμε σε μια μεταπτωτικη κατασταση,εχουμε φτιαξει μια εικονα του εαυτου μας,μια ψευδαισθηση και δωστου με τα κομπλεξ,δωστου με τις ενοχες,τις ανασφαλειες,τους εγωισμους δηλαδη τελικα την επαρση..και ο αγωνας για πλουτισμο αυτην παλευει να ικανοποιησει.
και γυρευουμε κιολας να εχουμε αποψη σαν το μωρο μεσα στην κοιλια και για τον αλλο κοσμο!![]()
ετσι το αντιλαμβανομαι,δηλαδη οχι εγω,η πιστη μας.
απαξ και δεν συντονιστει το κεντρο της ψυχης,δεν φυγουν οι λογισμοι απο εκει δουλεια δεν γινεται,δεν υπαρχει αυτογνωσια,μπουρδολογια υπαρχει.
Από την άλλη πρόβλημα υπάρχει επίσης όταν είσαι εξαρτημένος από τις ανέσεις άλλων και δεν σου φτάνει το δικό σου πάπλωμα.
Γενικώς, το να είσαι ολιγαρκής είναι στάση ζωής που πρέπει να καλλιεργείται συστηματικά.
Η νηστεία βοηθά σε αυτό επειδή είναι κάτι πολύ καθημερινά σχεδόν πρακτικό.
Αλλά όπως είπα και πριν, όταν λες να νηστέψεις και σκανε οι πειρασμοί πέντε πέντε , μερικές φορές λες οκ, να πάω τώρα στον πνευματικό να του πω οτι εγώ δεν έχω διάθεση μετανοίας? Πειρασμικό και αυτό βέβαια αλλά βρήκα κι εγώ τώρα να γκρινιάξω δω πέρα