lonelyrider έγραψε: 10 Ιαν 2020, 01:17
Ήμουν σε μία δεξίωση όπου σέρβιραν κόκκινο ζεστό κρασί με κανέλλα και μήλο. Είχε μια φοβερή γλυκιά γεύση. 5 ποτήρια ήπια (σε δεξίωση έτσι?).
Ξέρει κανείς τι κρασί πρέπει να πάρω και αν εκτός απο μήλο και κανέλλα βάζω και κάτι άλλο για να βγει καλή η γεύση. Επίσης θέλει και αραίωμα με νερό πριν ή μετά το ζέσταμα?
Γενικά κάποιος αν ξέρει πως φτιάχνεται. Ευχαριστώ.
Θα ακουστεί γελοία η ερώτηση ίσως, αλλά επειδή είμαι άσχετος από μαγειρική και συνταγές κ.ο.κ. , όταν λέει βράσε για 3 με 5 λεπτά τα υλικά εννοεί κανονικό βράσιμο 3 με 5 λεπτά αφού το βράσιμο έχει ήδη αρχίσει ή εννοεί απλό ζέσταμα 3 ως 5 λεπτά των υλικών?
Όταν σου λέει να το βράσεις εννοεί να κάνει μπουρμπουλήθρες. Κανονικό βράσιμο δλδ.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για γκλουβάιν. Σε κάποιες απλά το ζεσταίνεις χωρίς να το βράσεις και το αφήνεις να σταθεί για 15 λεπτά να τραβήξει τα αρώματα.
Μπορείς να βάλεις και μέλι βέβαια.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Planis έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:17
Δεν θα ήταν ωραίο να μας λέγατε και κάποια επιπλέον στοιχεία για τα κρασιά που προτεινατε;
Τι επιπλέον στοιχεία, όλα τα γράφει η ετικέτα που έβαλα.
Θα μου πεις, τα λέει ιταλικά. Ε, ευκαιρία να μάθεις.
Τέλος πάντων.
Όνομα κρασιού: Giramonte
Κτήμα : Frescobaldi
Περιοχή: Τοσκάνη
Ποικιλία: Merlot και Sangiovese
Εννοώ αρώματα, γεύση, σώμα, τανίνες, οξύτητα, επίγευση, αλκοόλ, με τι φαγητά ταιριάζει ιδανικά, σε τι θερμοκρασία καταναλώνεται, αν έχει καλη σχέση απόδοσης και τιμής. Αυτά κοιτάμε συνήθως σε ένα κρασί.
Planis έγραψε: 18 Φεβ 2020, 22:17
Δεν θα ήταν ωραίο να μας λέγατε και κάποια επιπλέον στοιχεία για τα κρασιά που προτεινατε;
Τι επιπλέον στοιχεία, όλα τα γράφει η ετικέτα που έβαλα.
Θα μου πεις, τα λέει ιταλικά. Ε, ευκαιρία να μάθεις.
Τέλος πάντων.
Όνομα κρασιού: Giramonte
Κτήμα : Frescobaldi
Περιοχή: Τοσκάνη
Ποικιλία: Merlot και Sangiovese
Εννοώ αρώματα, γεύση, σώμα, τανίνες, οξύτητα, επίγευση, αλκοόλ, με τι φαγητά ταιριάζει ιδανικά, σε τι θερμοκρασία καταναλώνεται, αν έχει καλη σχέση απόδοσης και τιμής. Αυτά κοιτάμε συνήθως σε ένα κρασί.
The Merlot and Sangiovese grapes were selected by hand, between the end of September (Merlot) and the beginning of October (Sangiovese). Alcoholic fermentation took place spontaneously in stainless steel vats at a controlled temperature, with light pumping over, especially in the early days. Malolactic fermentation took place in new French oak barriques, where the wine then remained to mature for the next 16 months. It was aged for a further 6 months in the bottle, for a Giramonte with excellent sensory qualities, resulting in a beautiful vintage.
It features a particularly intense and brilliant ruby red colour. Its complex bouquet is a succession of harmonious sensations that evolve over time. It starts off fruity, as blackberry, blueberry and plum combine with more Mediterranean sensations and delicate spicy notes. Time brings to light toasted aromas of coffee bean, cocoa powder and hazelnut.
The tannic texture is highly elegant, soft and velvety, carried by a lovely freshness. The finish is surprisingly long and harmonious, ending with a clear fruity after-taste.
Κόκκινα κρέατα, κυνηγια, τυριά και αλλαντικά.
Τιμή: από 85ευρω ανάλογα την χρονια.
Ο,τι καλύτερο έχω πιει.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Συγγνώμη που επιμένω και γίνομαι φορτικός, αλλά εγώ περίμενα να μάθω τη δικη σου εμπειρία. Με τί το συνόδευσες, πώς σου φάνηκε, τί αποκόμισες από την όλη εμπειρία. Αυτό πάντως το οποίο πιστεύω είναι ότι σε αυτήν την αλμυρή τιμή και με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο συνδυασμός "κόκκινο κρέας" είναι πολύ γενικόλογος. Λογικά θα χρειάζεται ένα πολύ εκλεκτό κρέας μαγειρευμένο με φίνο τρόπο (με μία σάλτσα π.χ. με τρούφα). Επίσης, δεν θα είναι ακριβώς αυτό που λέμε "κρασί για όλους", θα απευθύνεται περισσότερο σε μυημένους και γνώστες του κρασιού.
Μπορειτε να το πιειτε τζαμπα στην πιο κοντινη εκκλησια
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Του οικου Frescobaldi εχω πιει το Brunello και το Chianti (το οποιο νομιζω μπορει να το βρει κανείς και στην Ελλαδα).
Οι μπορντολεζικες ποικιλιες (το merlot στην προκειμενη περιπτωση, στο κρασι που εβαλες) εχουν ταιριαξει στο terroir της Τοσκανης και ειδικα στο δυτικο κομματι, στην Maremma Toscana.
Για καποιον που θελει να ξεκινησει την "διαδρομη" στα κοκκινα κρασια της Τοσκανης θα προτεινα το Chianti (chianti classico ή ακομη και riserva), γιατι τα Supertuscan ειναι πολυπλοκα και ακριβα κρασια.
Έχω καιρό να αγοράσω Brunello, και πιο πολύν καιρό να πάρω το πλέον αγαπημένο μου κρασί, το Barolo nebbiolo. Προς το παρόν έχω σπίτι κλειστά ένα Chianti που φαίνεται καλό, 2018, ένα negroamaro Salento 2017, που το υποψιάζομαι για συμπαθητικό, κι ένα γαλλικό Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc 2018. Επίσης συμπαθητικούλη φαίνεται, θα τα πιούμε. Έχω και ένα μπουκάλι ρετσίνα που μου είπαν πως είναι εξαιρετικής ποιότητας, και ένα αφρώδες ξηρό γερμανικό που δεν είναι ακριβώς το γούστο μου.
Cavaliere έγραψε: 19 Φεβ 2020, 12:50
Έχω καιρό να αγοράσω Brunello, και πιο πολύν καιρό να πάρω το πλέον αγαπημένο μου κρασί, το Barolo nebbiolo. Προς το παρόν έχω σπίτι κλειστά ένα Chianti που φαίνεται καλό, 2018, ένα negroamaro Salento 2017, που το υποψιάζομαι για συμπαθητικό, κι ένα γαλλικό Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc 2018. Επίσης συμπαθητικούλη φαίνεται, θα τα πιούμε. Έχω και ένα μπουκάλι ρετσίνα που μου είπαν πως είναι εξαιρετικής ποιότητας, και ένα αφρώδες ξηρό γερμανικό που δεν είναι ακριβώς το γούστο μου.
Για το Brunello, βγηκαν στην αγορα οι ετικετες του 2015, ισως η καλυτερη σοδεια της 20ετιας, λενε. Σκεφτομαι να παρω 3 μπουκαλια, για παλαιωση, δεν ειναι για τωρα, χρειαζεται να "μαλακωσουν" οι τανινες. Αξιζει η επενδυση.
Και μιας και ανεφερες την Puglia, θεωρω οτι το κρασι με την καλυτερη σχεση ποιοτητας τιμης ειναι το Primitivo di Manduria di Villa Mottura (προσοχη, Villa Mottura και οχι απλα Mottura).
lonelyrider έγραψε: 10 Ιαν 2020, 01:17
Ήμουν σε μία δεξίωση όπου σέρβιραν κόκκινο ζεστό κρασί με κανέλλα και μήλο. Είχε μια φοβερή γλυκιά γεύση. 5 ποτήρια ήπια (σε δεξίωση έτσι?).
Ξέρει κανείς τι κρασί πρέπει να πάρω και αν εκτός απο μήλο και κανέλλα βάζω και κάτι άλλο για να βγει καλή η γεύση. Επίσης θέλει και αραίωμα με νερό πριν ή μετά το ζέσταμα?
Γενικά κάποιος αν ξέρει πως φτιάχνεται. Ευχαριστώ.
Πω... στη Παρισάρα κατέβαζα τόνους από δαύτο διασχίζοντας τα Ηλύσια τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων. Ωραίες εποχές!
Lestat έγραψε: 19 Φεβ 2020, 13:50Για το Brunello, βγηκαν στην αγορα οι ετικετες του 2015, ισως η καλυτερη σοδεια της 20ετιας, λενε. Σκεφτομαι να παρω 3 μπουκαλια, για παλαιωση, δεν ειναι για τωρα, χρειαζεται να "μαλακωσουν" οι τανινες. Αξιζει η επενδυση.