Ζαποτέκος έγραψε: 18 Φεβ 2020, 19:43
Παλαιοελλαδίτης έγραψε: 17 Φεβ 2020, 17:52
Επίσης, όπως εύστοχα είχε γράψει κάποτε και ο deCaritaine, η Πελοπόννησος είναι διαχρονικά το σημείο ανασύνταξης του Ελληνισμού.
Και η Μάνη των Πελοποννησίων.
Γενικά, ως ουδέτερος παρατηρητής* δεν μπορώ παρά να ψέξω την αχαριστία αρκετών νεοελλήνων για την Πελοπόννησο και την Κρήτη: την κινητήριο δύναμη, τους Διόσκουρους του σύγχρονου Ελληνισμού, στους οποίους εν πολλοίς οφείλεται η απελευθέρωση και η ενσωμάτωση στη μητέρα πατρίδα των γενεθλίων τόπων όλων των υπόλοιπων Ελλαδιτών.
Τόσα ποτάμια άλικου μωραΐτικου και κρητικού αίματος χύθηκαν στα πεδία των μαχών, τόσο γενετικό υλικό

μεταφέρθηκε από τους δίδυμους πυλώνες του Νέου Ελληνισμού στις αποικίες τους σε ολόκληρο τον υπόδουλο ελλαδικό χώρο από τα Επτάνησα μέχρι και τα παράλια της Ιωνίας, τόσες μορφές μεγάλων πνευματικών και πολιτικών προσωπικοτήτων, και ποιο είναι το ευχαριστώ μιας - θέλω να ελπίζω - μικρής μερίδας των υπόλοιπων Ελλαδιτών;
Χλεύη, ειρωνείες, ρατσιστικά σχόλια και - ναζιστικού τύπου - αστειάκια για βομβαρδισμούς και σφαγές, σε εκείνα τα μέρη όπου κάθε λόγγος, κάθε βουνοκορφή και κάθε πεδιάδα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ατελείωτων αγώνων και θυσιών.
Ας είναι...Η ιστορία έχει δείξει πως αυτοί οι ευλογημένοι τόποι θα αναδεικνύουν πάντα Κολοκοτρώνηδες, Παπαφλέσσες, Δασκαλογιάννηδες, Ρίτσους, Καζαντζάκηδες και Βενιζέλους, οι οποίοι θα δείχνουν στους υπόλοιπους Έλληνες τον δρόμο προς τη δόξα.
*
Από τη στιγμή που αφενός η κύρια καταγωγή μου δεν είναι πελοποννησιακή και αφετέρου δεν έχω σχέση με τη λεβεντογέννα Κρήτη.