Αυτό είναι λογικό, γιατί είναι σαφές ότι οι οικογένειες που είχαν ανοικτή νοοτροπία, δεν είναι δυνατόν να άλλαξαν τρόπο σκέψης σε λίγα χρόνια. Όπως είναι σαφές και ότι στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο συντηρητικοί τα παλιότερα χρόνια και ότι άλλη αντίληψη υπήρχε στις πόλεις και άλλη στα χωριά. Η ίδια τεράστια διαφορά ισχύει σήμερα και στην Τουρκία. Αλλά στους Άραβες, δεν ήταν ποτέ αποδεκτό αυτό, ακόμα και στα κοσμοπολίτικα μέρη.Cavaliere έγραψε: 17 Φεβ 2020, 16:41 Στο Ιράν έχω πάει, και έχω και καλούς φίλους. Το Ιράν είναι μεν ισλαμικό, αλλά κανείς σε ιδιωτικό επίπεδο δεν πιστεύει σε αυτό. Μόνο οι καθεστωτικοί που έχουν συμφέρον. Πίνεις σε όλα τα σπίτια αλκοόλ, όλα νορμάλ, αρκεί να μην προκαλέσεις. Οι Άραβες το εννοούν, ρε πούστη μου. Το ΕΝΝΟΟΥΝ.
![]()
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς και κοσμοπολίτες μουσουλμάνοι, ανεξαρτήτως από το που ζουν, είναι απίθανο να εκφρασθούν με τέτοιο μένος κατά του ισλάμ όσο οι δυτικοί για τον χριστιανισμό.
Και ακριβώς αυτό πληρώνει η δύση με πολιτική και όχι θρησκευτική απαξία. Γιατί η θρησκευτική απαξία που επεδίωξε για τον χριστιανισμό είχε απολύτως πολιτικό και όχι θρησκευτικό σκεπτικό.