Κοιτάω όλες τις μητρικές που πουλάνε στο ίντερνετ (για x570 μιλάω) και βλέπω παντού ότι έχουν υποσηριξη ram μέχρι 3200 mhz. Από κει και πάνω τις έχει όλες με overclocking. Γιατί έτσι; Και τι ακριβώς οβερκλοκάρεις; Την μητρική την ίδια; Την ram; Τον επεξεργαστή;
Άμα γουστάρεις δηλαδή να αγοράσεις μία 3600 (οι gskill έχουν βγει και σε 3800 με CL14 )
θα μπλέξεις; θα πρέπει να ρυθμίσεις από το BIOS;
Αναλόγως μέχρι πόσο θα σηκώσει ο επεξεργαστής.
Μπορεί πχ μέχρι τα 3400.
Τις μνήμες τις ανεβάζεις τα ρεύματα αναλόγως την ψύξη που έχουν και φυσικά θα κοιτάξεις για οδηγούς στο ΝΕΤ αναλόγως μητρική κλπ.
Για ψύξη μου έχει φανεί ότι η Νόκτουα είναι γαμηστερές. Κι ότι η υδρόψυξη δεν είναι τελικά κάτι το σούπερ ουάου εν συγκρίσει με την αερόψυξη. Συμφωνείς;
Σε noctua οι διαφορές με την υδρόψυξη μικρές.
Αυτές φοράω στο κουτί μου (όχι στης ραμ) 2 μεγάλους ανεμιστήρες μπροστά. 2 πίσω. Και έναν κάτω.
Οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι παίζοντας games δεν ξεπερνάν τους 45.
Χειμώνα 25~ .
Οι ραμ εχουν δικες τους ψυκτρες αλλα τρεχουν στα 3200 δεν με ενδιαφέρει να τις πάω παραπάνω.
καταρχήν, αν θες να παίξεις μουσικούλες χωρίς να κατεβάζεις χριστοπαναγίες βάζεις γουήντοζ (έχεις και πολύ πολύ πολύ περισσότερες επιλογές).
όσον αφορά την ραμ όπως σε είπε και ο κλγ σχεδόν πάντα προτιμάμε περισσότερη ποσότητα παρά ταχύτητα, απλά οι καινούργιοι ράηζεν επωφελούνται από τις υψηλές συχνότητες χρονισμού των μνημών λόγω ινφίνιτυ φάμπρικ αλλά αυτό μέχρι τα 3733mhz που παίζουν 1:1 με αυτό, με οτιδήποτε παραπάνω δεν έχεις κέρδος αλλά χασούρα σε απόδοση.
μέσω xmp μπορείς πανεύκολα να κάνεις σχεδόν οποιεσδήποτε 3200άρες μνήμες να παίζουν στα 3600 ή στα 3733, γι' αυτό καλό είναι να πάρεις μια καλή μητρική, γενικά βασικά είναι καλό να πάρεις μια καλή μητρική.
για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστεSpoiler
(Συγχύστηκα ρε μλκ, έβρισα τον Γιαννόπουλο πριν καμιά ώρα. με στεναχωρούν αυτά.)
Μητρική x570. Την είπα τη λογική μου. Σε κάμποσα χρόνια, θα είναι ακόμα ιν. PCIe 4.0 και USB 3.2
Με 180 είδα μία MSI με wifi και bluetooth. Λέει, δεν λέει;
οι msi γενικά είναι καλές, έχω κάνει για έναν φίλο ένα σύστημα τον Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά γύρω από τον 3700χ και την asus tuf gaming, είναι λίγο πιο ακριβή αλλά παίζει πολύ καλά αυτή η μητρική, για μένα έβαλα την asrock taichi που επίσης γαμάει, βασικά ακόμη με εντυπωσιάζει το πόσο καλή είναι και είναι asrock ρε μλκ! asrock!
wifi και bluetooth έχει σε όλο το εύρος μητρικών πλέον μη σε απασχολεί αυτό.
μνήμες πάρε αυτές τις gskill που έλεγες στα 3200, είναι μιά χαρά και σε μιά καλή μητρική πάνε κι αυτές άνετα στα 3600ξέρωγω, σε ζευγάρι φυσικά για να δουλεύουν dual channel και όσο αντέχει η τσέπη σου (16 ή 32gb).
για cpu πάρε έναν της σειράς 3 καλύτερα νομίζω.
άλλο...
(Συγχύστηκα ρε μλκ, έβρισα τον Γιαννόπουλο πριν καμιά ώρα. με στεναχωρούν αυτά.)
Μητρική x570. Την είπα τη λογική μου. Σε κάμποσα χρόνια, θα είναι ακόμα ιν. PCIe 4.0 και USB 3.2
οι msi γενικά είναι καλές, έχω κάνει για έναν φίλο ένα σύστημα τον Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά γύρω από τον 3700χ και την asus tuf gaming, είναι λίγο πιο ακριβή αλλά παίζει πολύ καλά αυτή η μητρική, για μένα έβαλα την asrock taichi που επίσης γαμάει, βασικά ακόμη με εντυπωσιάζει το πόσο καλή είναι και είναι asrock ρε μλκ! asrock!
μνήμες πάρε αυτές τις gskill που έλεγες στα 3200, είναι μιά χαρά και σε μιά καλή μητρική πάνε κι αυτές άνετα στα 3600ξέρωγω, σε ζευγάρι φυσικά για να δουλεύουν dual channel και όσο αντέχει η τσέπη σου (16 ή 32gb).
άλλο...
5 2600x ρε.
Τι πλήκτρα έχεις σπίτι ρε μλκ; Πιθανολογώ το μέγιστο ότι θα έχεις κάποιο Ρόλαντ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χαοτικός την 15 Φεβ 2020, 23:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χαοτικός έγραψε: 15 Φεβ 2020, 23:26
Για παιχνίδια θα γούσταρ;α να έχω πάλι το PS το 1. Όπως τότε που έπαιζα το Μέντιέβιλ, το Σιβιλιζέισον και όλα τα Μπρόκεν σουόρντια.
πάρε αγόρι μου ενα μακ, μην ρωτάς τους gamers για πισι, θα σου πούνε ο,τι μαλακία υπάρχει για να δικαιολογήσουν την ηλεκτρική τοστίερα που έχουν αγοράσει.
ένας υπάρχει εδώ μέσα που παίζει με ήχο και βγάζει αποτέλεσμα άμεσο, ο πορφύριος, ρώτα τον τυχαία τι σύστημα εχει και πάρε ένα παρόμοιο.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Msi μητρική ποτέ δεν μου βγήκαν καλές.
Προτίμησε Asus.
Στον 2600χ να βάλεις και μια αφτερμαρκετ ψύκτρα.
------
Καλύτερο το πσ1. Είχα λιώσει το hellnight.
Απ τα καλύτερα horror.
άλλο...
5 2600x ρε.
Τι πλήκτρα έχεις σπίτι ρε μλκ; Πιθανολογώ το μέγιστο ότι θα έχεις κάποιο Ρόλαντ.
Kurzweil, έχω και ένα roland και ένα korg.
Θεωρώ ότι ο 3700χ είναι καλή ισορροπία απόδοσης τιμής και future proof που λέμε και στο χωριό μου.
Αυτό ήταν το σκεπτικό για το πισί που έκανα για τον φίλο μου, δεν έχει αλλάξει κάτι, 3700χ και μία σχετικά φτηνή Asus μητρική, από εκεί και πέρα όση μνήμη και αποθηκευτικό χώρο αντέχει η τσέπη σου / χρειάζεσαι.
Με τον νέο opencore (αστονπούμε bootloader για osx) μπορεί να έχεις ΚΑΙ osx στο πισί σου κανονικότατα (και πριν μπορούσες οκ αλλά πλέον μιλάμε για κανονικότατα, σα να είχες κανονικά μακ, να παίρνεις τα update σου και να μη σπάει τίποτα), ευκαιρία να βγάλεις και λίγο τα ματάκια σου (δεν είναι τόσο δύσκολο) να το κάνεις μόνος σου hackintosh ή μάλλον ryzentosh να κάνεις τον enaon να σκάσει που πήρες και μακ ταυτόχρονα στο 1/23 της τιμής του
Χαοτικός έγραψε: 15 Φεβ 2020, 23:26
Για παιχνίδια θα γούσταρ;α να έχω πάλι το PS το 1. Όπως τότε που έπαιζα το Μέντιέβιλ, το Σιβιλιζέισον και όλα τα Μπρόκεν σουόρντια.
πάρε αγόρι μου ενα μακ, μην ρωτάς τους gamers για πισι, θα σου πούνε ο,τι μαλακία υπάρχει για να δικαιολογήσουν την ηλεκτρική τοστίερα που έχουν αγοράσει.
ένας υπάρχει εδώ μέσα που παίζει με ήχο και βγάζει αποτέλεσμα άμεσο, ο πορφύριος, ρώτα τον τυχαία τι σύστημα εχει και πάρε ένα παρόμοιο.
Εγώ δεν σας βάζω τίποτα δικό μου πάντως για να μην κλάψετε.
Πάντως ναι ρε είναι γνωστό από την αρχαιότητα ακόμη ότι αν το πισί σου δεν έχει ζωγραφισμένα φρούτα πάνω δε κάνει για μουσική.