!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: «Χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή
το ότι είναι ένας εύκολος τρόπος να στείλεις κάποιον που πιθανόν δεν θα το ήθελε είναι θεματάκι που δεν σας απασχολεί βλέπω
Re: «Χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή
Εγώ ψήφισα όχι, για τον εξής απλό λόγο:
Φαινομενικά είναι ένα ζήτημα ελευθερίας επιλογής και θα έπρεπε να με βρίσκει υπέρ. Είμαι υπέρ της επιλογής ενός ανθρώπου, ακόμη και να τερματίσει τη ζωή του.
ΟΜΩΣ, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, για το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει γίνει γηραιά ήπειρος, με περισσότερους ηλικιωμένους από νέους και ότι δεν μπορεί να καλύψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Για το γεγονός ότι το ίδιο -πολυ περισσότερο- συμβαίνει και στη χώρα μας. Για το γεγονός ότι η ευγονική στις γεννήσεις έχει περάσει ύπουλα (ξεκίνησε ως "δικαίωμα στην έκτρωση" και καταλήγουμε σήμερα να συζητάμε για "έκτρωση μετά τη γέννα")
Αυτά λοιπόν τα π@ύστικα, εμένα δεν μου αρέσουν.
Ας βγουν ευθέως οι κυβερνώντες (της Ολλανδίας κλπ) και ας πούνε "κύριοι, έχουμε πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί η αναλογία νέων/γέρων δεν είναι ενθαρρυντική.
Εδώ ο συγχωρεμένος ο επίτιμος είχε βγει και είπε έξω από τα δόντια "το πρόβλημα είναι ότι δεν πεθαίνουμε νωρίς". Ετσι όπως το έθεσε ειλικρινώς, συμφωνώ.
Φαινομενικά είναι ένα ζήτημα ελευθερίας επιλογής και θα έπρεπε να με βρίσκει υπέρ. Είμαι υπέρ της επιλογής ενός ανθρώπου, ακόμη και να τερματίσει τη ζωή του.
ΟΜΩΣ, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, για το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει γίνει γηραιά ήπειρος, με περισσότερους ηλικιωμένους από νέους και ότι δεν μπορεί να καλύψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Για το γεγονός ότι το ίδιο -πολυ περισσότερο- συμβαίνει και στη χώρα μας. Για το γεγονός ότι η ευγονική στις γεννήσεις έχει περάσει ύπουλα (ξεκίνησε ως "δικαίωμα στην έκτρωση" και καταλήγουμε σήμερα να συζητάμε για "έκτρωση μετά τη γέννα")
Ας βγουν ευθέως οι κυβερνώντες (της Ολλανδίας κλπ) και ας πούνε "κύριοι, έχουμε πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί η αναλογία νέων/γέρων δεν είναι ενθαρρυντική.
Εδώ ο συγχωρεμένος ο επίτιμος είχε βγει και είπε έξω από τα δόντια "το πρόβλημα είναι ότι δεν πεθαίνουμε νωρίς". Ετσι όπως το έθεσε ειλικρινώς, συμφωνώ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Εγώ είμαι κάθετος, όπως σε σκατοσκούπιζε η μάνα σου όταν ήσουν βρέφος, θα την σκατοσκουπίζεις και εσύ αν χρειαστεί όταν γεράσει.Naranjita έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:17ξέρεις τι κόστος έχει να προσέχεις έναν κατάκοιτο άνθρωπο στο σπίτι;\Μηχανικός έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:03 Με την ευκαιρία να πω σε όσους πάνε τους γονείς τους στα γηροκομεία, ότι το λιγότερο είναι γαϊδούρια.
800 η εσωτερική γυναίκα.
κανα 200ρι η τροφή και τα ρευματα νερά κτλ της.
βάλε φάρμακα για τον γέρο 100, βάλε γιατρό 50, βάλε τροφή 200, βάλε ρεύμα κτλ 100, βάλε πάνες και λοιπά καθαριστικά 100
αυτά για συντήρηση.
για να φτιάξεις τον χώρο που θα μένει, ο γέρος και η γυναίκα, εκεί γελάμε. μόνο το ειδικό κρεβάτι 1000. η αναπηρική 170. υποστρωματα, σεντονια, υποσεντονα και γενικά στησιμο του χώρου μου φυγε ένα 3000 για πλάκα.
και έπρεπε να φτιάξω και τον κήπο για να μπορούν να κάθονται χωρίς να τις τρώνε φιδια, μαμουνια και λοιπά άγρια θηρία.
Δηλαδή φαντάζεσαι ότι θα σπεύσουν όλοι οι γέροι να αυτοκτονήσουν και θα λύσουν το πρόβλημα του ασφαλιστικού μας συστήματος;Alien666 έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:22 Εγώ ψήφισα όχι, για τον εξής απλό λόγο:
Το πρόβλημα με τις "υποβοηθούμενες αυτοκτονίες" είναι ότι πρόκειται για μία μή αναστρέψιμη πράξη. Και δεν είναι εύκολο να αιτιολογήσει κάποιος αν πρόκειται για στιγμιαία ή παροδική ασθένεια (πχ. κατάθλιψη) ή αν πρόκειται για συνειδητή επιλογή.
Και οι περισσότεροι ηλικιωμένοι βιώνουν μεταξύ των άλλων κατάθλιψη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 12 Φεβ 2020, 12:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- EKPLIKTIKOS
Ο άνθρωπος εξ ορισμού ειναι ελεύθερος να τερματίσει τη ζωη του, εκτος αν ειναι φυλακισμενος σε τιποτα φυλακες υψιστης ασφαλειας. Το θεμα ειναι αν υποστηρίζουμε το να εχει βοηθεια σε αυτο. Στην τελική, αν επιτρεπεις σε εναν φαρμακοποιό να του δινει ενα χαπι αυτοκτονίας, γιατι να μην επιτρέπεις κ στον κολλητό του το Μακη να του φυτεψει μια σφαιρα ανάμεσα στα μάτια; Αν δικαιουται να πεθανει με χαπι, γιατι να αποκλείσεις το δευτερο; Δεν έχουμε κυριε δικαίωμα να αυτοκτονήσουμε όπως θέλουμε;Alien666 έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:22 Εγώ ψήφισα όχι, για τον εξής απλό λόγο:
ποιος εχει κερδος απο τετοιους θανατους;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:02
γι'αυτούς κάθε μη παραγωγικός όσο πιο γρήγορα πεθάνει, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος τους.
μονο ο κρατικος μηχανισμος που τους πληρωνει τις συνταξεις.
ολοι οι υπολοιποι, η ελευθερη αγορα, ο καπιταλισμος, οι εταιρειες, και οι κεφαλαιοκρατες με το ημιψηλο, εχουν χασουρα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Σιγά το κέρδος!Ασέβαστος έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:28ποιος εχει κερδος απο τετοιους θανατους;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:02
γι'αυτούς κάθε μη παραγωγικός όσο πιο γρήγορα πεθάνει, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος τους.
μονο ο κρατικος μηχανισμος που τους πληρωνει τις συνταξεις.
ολοι οι υπολοιποι, η ελευθερη αγορα, ο καπιταλισμος, οι εταιρειες, και οι κεφαλαιοκρατες με το ημιψηλο, εχουν χασουρα.
Θα είμαστε εδώ του χρόνου να δούμε πόσα κέρδισε η Ολλανδική κυβέρνηση από τις αυτοκτονίες γέρων με χάπι.
Επικοινωνιακό είναι το θέμα. Αν η κοινωνία πει "ναι", μετά από λίγα χρόνια θα συζητάμε για να καταργηθεί το όριο ηλικίας. Το αίτημα για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού (ως λύση στην κλιματική αλλαγή μεταξύ άλλων) υπάρχει. Γκούγκλαρέ το.stavmanr έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:25Δηλαδή φαντάζεσαι ότι θα σπεύσουν όλοι οι γέροι να αυτοκτονήσουν και θα λύσουν το πρόβλημα του ασφαλιστικού μας συστήματος;Alien666 έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:22 Εγώ ψήφισα όχι, για τον εξής απλό λόγο:
Σε επικοινωνιακό επίπεδο, αυτά γίνονται σιγά-σιγά και σε βάθος χρόνου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
αυτο ειναι θεμα. αμα μπορεις να περπατησεις, πας και φουνταρεις απο καμμια γεφυρα, δεν σε εμποδιζει κανεις. αν ομως εισαι σε αδυναμια να κινηθεις, πονας, και θες να το τελειωσεις αυτο, ειναι απανθρωπο να σου το απαγορευουν.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:04Έλα τώρα, αυτά είναι δικαιολογίες.foscilis έγραψε: 12 Φεβ 2020, 11:55ε υποτίθεται δεν είναι το ίδιο εύκολο να τα προμηθευτείς, δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει η δουλειά γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός τους και δεν το εγκρίνει η κοινωνία. Στη χειρότερη ας πούμε ξυπνάς με το σωληνάκι της πλύσης στομάχου στη μύτη και κατηγορίες για ναρκωτικά και ο τύπος που σε έμπλεξε σε όλο αυτό (σώζωντάς σου τη ζωή) δέχεται χειροκροτήματα.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 11:48 Εγώ δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η έκπληξη και αποτροπιασμός, από τη στιγμή που αν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει μπορεί να πάρει μια χούφτα δυνατά χάπια που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της "ευγονικής".
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να μπορείς να πας σαν κύριος με μόνη προϋπόθεση αποδεικτικό ηλικίας, να πάρεις κάτι που υπάρχει μόνο για αυτόν το λόγο και η ενδεικνυόμενη αντίδραση του φαρμακοποιού να είναι "€45.20 ευχαριστώ πολύ, θα σας έλεγα να μας ξαναπροτιμήσετε αλλά χαχαχα".
Αν θέλεις να το κάνεις, μπορεί να γίνει χωρίς να εμπλέξεις ή να ενοχοποιήσεις άλλους γι' αυτό.
Προσωπικώς, θεωρώ απάνθρωπη την απαγόρευση της ευθανασίας σε ανθρώπους νέους ή ηλικιωμένους, που εν πλήρει συνειδήσει ζητούν ή εκλιπαρούν για το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή και ανώδυνο θάνατο. Το να απαιτείται από αυτούς η βασανιστική για τους ίδιους παράταση της ζωής τους για να καλύψουν οι υπόλοιποι τα δικά τους ανθρωπιστικά θέματα, το θεωρώ υποκριτική βαρβαρότητα και τίποτα περισσότερο.
Έτσι είναι, απλώς περνάνε γιά φάρμακα και φαί αλλά με όση ευγένεια και προσοχή να τους φροντίζουν και όσους φίλους και να βρούν τα γεροντάκια στο νεο χώρο πως θα φύγει η αίσθηση πως τους έβαλαν στον προθάλαμο ;Μηχανικός έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:19
Ξέρω γύρω μου αρκετές περιπτώσεις γέρων που τους πήραν από το σπίτι τους με το ζόρι, τους πήγαν σε γεροκομείο και σε μερικούς μήνες πέθαναν.
Χειρότερο και από το χάπι σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί πέθαναν καταρρέοντας.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
ειναι ενα καπου κοντα μου. τα παππουδια πινουν καφεδες στην αυλη, μαλιστα μαζευονται και αλλα παππουδια της γειτονιας, δεν μοιαζουν να κακοπερνανε.EKPLIKTIKOS έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:14Γιατί ενα γηροκομείο ειναι εξ ορισμού κακο; σοβαρά ρωταω, δεν εχω επαφη με τα γηροκομείαΜηχανικός έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:03 Με την ευκαιρία να πω σε όσους πάνε τους γονείς τους στα γηροκομεία, ότι το λιγότερο είναι γαϊδούρια.
Alien666 έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:22 Εγώ ψήφισα όχι, για τον εξής απλό λόγο:
Τα λέω μερικές σελίδες παρά πίσω, αλλά τα εξαρτημένα αντανακλαστικά των φορουμιτών δεν τους επιτρέπουν να δουν πέρα από την μύτη τους. Ποτέ δεν απαγορευόταν κάποιος να αυτοκτονήσει. Ακόμη και η Εκκλησία έκανε τα στραβά μάτια σε πολλές περιπτώσεις αυτοκτονίας. Όμως, είναι άλλο αυτό και άλλο το νομιμοποιώ ηθικά και το καθιστώ εμπορεύσιμο προϊόν μάλιστα με σαφή στόχευση τους ανθρώπους πέραν κάποιας ηλικίας και σίγουρα ανθρώπους ανήμπορους οικονομικά και αβοήθητους κοινωνικά. Όσο και να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω κάποιοι, είναι καραμπινάτη ευγονική! Ή, καλύτερα, ευγονική από την πίσω πόρτα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
σαφώς και είναι δέλεαρ, είναι η εύκολη λύσηChainis έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:13Ρε συ καταλαβαινεις τι γράφεις;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:02δεν σου δίνει τη δυνατότητα, που όπως σωστά λες, την έχεις ήδηChainis έγραψε: 12 Φεβ 2020, 11:53
Δεν υπαρχει τιποτα απανθρωπο.
Μου δινει την δυνατοτητα που την έχω ουτως ή άλλως με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους να θέσω τερμα στην ζωή μου ανώδυνα όταν το ισοζυγιο της γίνει αρνητικό για μένα.
Εγώ ο ίδιος μόνο, δεν θα αποφασίζει κανένας άλλος να με τελειώσει, αν δινόταν το δικαίωμα σε κάποιος άλλους να το αποφασίζουν ναι, αυτό θα ήταν βαρβαρότητα.
Για να ξερουμε τι λέμε.
σε διευκολύνει, σε δελεάζει, συνεπώς σε ωθεί, αντί να προσπαθεί να σε μεταπείσει, να σε υποστηρίξει προς το αντίθετο
επιδοτούν τον θάνατο με λίγα λόγια
το σκεπτικό τους είναι πως όσο πιο εύκολη πρόσβαση έχει κάποιος, τόσο πιο δελεαστικό γίνεται, οπότε τόσο καλύτερα στατιστικά αποτελέσματα θα έχουν
Άμα είναι καλά κάποιος πως θα τον δελέσεις;
Θα σε βάλει να το πιεις εσύ.
Άμα ζει μέσα στους πόνους γιατί να μην μπορεί να δώσει τέλος ανώδυνα στην ζωή του;
Οι ηλικιωμένοι έχοντας ζήσει και ξέροντας την αξία της ζωής με τόσες δεκαετίες εμπειρία δεν δελεάζονται και τόσο εύκολα, άσε που στις μεγάλες ηλικίες γίνεται πιο έντονο το αίσθημα της αυτοοσυντήρησης.
όταν κάποιος 70ρης έχει τέτοιες σκέψεις είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνει όταν έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ένα χάπι από το απέναντι μαγαζί
όσο πιο εύκολη πρόσβαση έχει τόσο πιο δελεαστικό είναι να πραγματώσεις μια σκέψη αντί να την καταπολεμήσεις
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Δεν είναι όλοι αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο. Τι να κάνουμε τα γηρατειά είναι μανίκι, αν νομίζεις ότι μόνο το δέρμα ζαρώνει αλλά όλα τα υπόλοιπα όργανα δουλεύουν τέλεια νομίζεις πολύ λάθος.Otto Weininger έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:12 Είναι ντροπή και αίσχος να παρομοιαζετε έναν 70αρη ή 75αρη κλπ με σοβαρές ασθένειες.
Επίσης υπάρχει αίτημα για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο έχει οδηγήσει σε συζητήσεις για νομιμοποίηση της έκτρωσης μετά τη γέννα (βρεφοκτονίας) από επιστήμονες. Το ζητούμενο είναι η αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:33Alien666 έγραψε: 12 Φεβ 2020, 12:22 Εγώ ψήφισα όχι, για τον εξής απλό λόγο:
Εδώ ο συγχωρεμένος ο επίτιμος είχε βγει και είπε έξω από τα δόντια "το πρόβλημα είναι ότι δεν πεθαίνουμε νωρίς". Ετσι όπως το έθεσε ειλικρινώς, συμφωνώ.![]()
![]()
Τα λέω μερικές σελίδες παρά πίσω, αλλά τα εξαρτημένα αντανακλαστικά των φορουμιτών δεν τους επιτρέπουν να δουν πέρα από την μύτη τους. Ποτέ δεν απαγορευόταν κάποιος να αυτοκτονήσει. Ακόμη και η Εκκλησία έκανε τα στραβά μάτια σε πολλές περιπτώσεις αυτοκτονίας. Όμως, είναι άλλο αυτό και άλλο το νομιμοποιώ ηθικά και το καθιστώ εμπορεύσιμο προϊόν μάλιστα με σαφή στόχευση τους ανθρώπους πέραν κάποιας ηλικίας και σίγουρα ανθρώπους ανήμπορους οικονομικά και αβοήθητους κοινωνικά. Όσο και να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω κάποιοι, είναι καραμπινάτη ευγονική! Ή, καλύτερα, ευγονική από την πίσω πόρτα.
Σιγά-σιγά τα φέρνουν όλα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 110 Απαντήσεις
- 3024 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Thor