Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
NewModelArmy έγραψε: 10 Φεβ 2020, 13:13
388 κρουσματα εκτος Κινας,ενας νεκρος.Περισσοτερες πιθανοτητες να πεσει στο κεφαλι σου πιανο απο δευτερο οροφο πολυκατοικιας.Αλλον ιο κολλανε εξω απο την Κινα;Η ειναι μεσα στο κολπο και αυτοι και δεν βγαζουν τα πραγματικα στοιχεια;
Εχεις ιδεα απο εκθετικη αύξηση;
«Ο Σίσσα ο εφευρέτης του σκακιού, στην επιμονή του βασιλιά να τον ανταμείψει πλουσιοπάροχα, πρότεινε να του δώσει τόσους κόκκους σιταριού, όσοι θα περιλαμβάνονταν στα 64 τετράγωνα της σκακιέρας του, αν τοποθετούσε στο πρώτο τετράγωνο 1 κόκκο και σε κάθε επόμενο τετραγωνίδιο διπλάσιους κόκκους από το προηγούμενο δηλαδή: 2 στο δεύτερο, 4 κόκκους στο τρίτο, 8 στο τέταρτο και ούτω καθεξής. Ο βασιλιάς θεώρησε μηδαμινή την απαίτηση και έδωσε εντολή να ικανοποιηθεί το αίτημα του σοφού Σίσσα. Όταν όμως έγινε ο υπολογισμός κατάλαβε ότι το ποσόν που του ζητήθηκε ήταν ασύλληπτο».
perseus έγραψε: 10 Φεβ 2020, 13:02
Για εμας χθες καποιος έλεγε οτι οι 38 θάνατοι απο γριπη ειναι επιβεβαιωμενοι εργαστηριακα ,πιθανον να υπαρχουν αλλες 2 χιλιάδες,μονοι οσπι πεθαίνουν από γριπη σε μεθ ελέγχονται
Αυτό το λέει ο εθνικός οργανισμός υγείας, δεν είναι απλώς κάποια φήμη. Ο αριθμός που δημοσιεύουν είναι πάντα ο εργαστηριακά ελεγμένος και κάθε χρόνο βγάζουν εκτίμηση για τον συνολικό αριθμό των νεκρών. Το ξαναείπα κάπου μέσα στο νήμα ότι πέρυσι είχαμε περίπου 1000 νεκρούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ. Ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλό. Αυτοί οι θάνατοι αντιστοιχούν σε νόσηση περίπου 1,5 εκατομμυρίων ατόμων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Northern Spirit έγραψε: 10 Φεβ 2020, 11:39Oι ενεργειες της κυβερνησης υποδηλωνουνε πανικο. Δεν βαζεις σε καραντινα εκατομυρια ουτε σταματας σχεδον ολοκληρη της οικονομια 1.4 δις ανθρωπων για 900 νεκρους..
Και ο πανικος των κατοικων που γνωριζουνε καλυτερα λεει πολλα..
Γιά νέκρους δεν το πιστεύω, αν υπήρχαν νεκροί κατά τάξεις μεγέθους περισσότεροι, κάτι θα είχε διαρρεύσει. Από την αρχή τής κρίσης έχω την εντύπωση ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα απ'όσο λένε. Χθες όμως, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα συνολικά ύποπτα κρούσματα, που σημαίνει είτε ότι βρέθηκαν αρνητικά, είτε ότι σαν θετικά μπήκαν στην λιστα των επιβεβαιωμένων.
Τον Aquarius και τον Φραγμένο Τελεστή που βρίσκονται εκεί, τους βλέπω ήρεμους.
αυτο το οτι μειωθηκαν τα υποπτα κρουσματα εχει να κανει με τον τροπο μετρησης ο οποιος αλλαξε ...
NewModelArmy έγραψε: 10 Φεβ 2020, 13:13
388 κρουσματα εκτος Κινας,ενας νεκρος.Περισσοτερες πιθανοτητες να πεσει στο κεφαλι σου πιανο απο δευτερο οροφο πολυκατοικιας.Αλλον ιο κολλανε εξω απο την Κινα;Η ειναι μεσα στο κολπο και αυτοι και δεν βγαζουν τα πραγματικα στοιχεια;
13 min ago
Taiwan and South Korea introduce further travel bans and restrictions
Northern Spirit έγραψε: 10 Φεβ 2020, 11:39Oι ενεργειες της κυβερνησης υποδηλωνουνε πανικο. Δεν βαζεις σε καραντινα εκατομυρια ουτε σταματας σχεδον ολοκληρη της οικονομια 1.4 δις ανθρωπων για 900 νεκρους..
Και ο πανικος των κατοικων που γνωριζουνε καλυτερα λεει πολλα..
Γιά νέκρους δεν το πιστεύω, αν υπήρχαν νεκροί κατά τάξεις μεγέθους περισσότεροι, κάτι θα είχε διαρρεύσει. Από την αρχή τής κρίσης έχω την εντύπωση ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα απ'όσο λένε. Χθες όμως, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα συνολικά ύποπτα κρούσματα, που σημαίνει είτε ότι βρέθηκαν αρνητικά, είτε ότι σαν θετικά μπήκαν στην λιστα των επιβεβαιωμένων.
Τον Aquarius και τον Φραγμένο Τελεστή που βρίσκονται εκεί, τους βλέπω ήρεμους.
αυτο το οτι μειωθηκαν τα υποπτα κρουσματα εχει να κανει με τον τροπο μετρησης ο οποιος αλλαξε ...
Δεν έχει σχέση αυτό που λες. Κάποιος που βρέθηκε θετικός χωρίς όμως να έχει συμπτώματα, προφανώς δεν μπορεί να ήταν μέχρι τώρα στην λίστα με τα "ύποπτα" κρούσματα. Μπορεί να ήταν ή στα επιβεβαιωμένα ή σε καμμία λίστα. Αυτό που λες μπορεί να σχετίζεται με τον χαμηλό ρυθμό αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
αυτο που λεω ειναι οτι πλεον δεν υπολογιζουνε καν ως κρουσματα οσους δεν εχουνε συμπτωματα δηλ. πνευμονια ... δεν μπαινουνε στη διαδικασια να ψαξουνε για νεα υποπτα κρουσματα υπο παρακολουθηση γιατι δεν μπορουνε να επεξεργαστουνε τα ηδη υπαρχοντα ... μονο οι αρρωστοι πλεον τους ενδιαφερουνε
ειδικα το τουιτ που εβαλα πιο πανω για την Ιαπωνια ειναι τρομακτικο ... δειχνει πολλα ...γιατι ...?
Here's why: Suga said it would be too difficult to test everyone for the virus but that “the government provides necessary information to ensure the good health and safety of the passengers and crew members on the ship as a top priority.”
nostromos έγραψε: 10 Φεβ 2020, 15:25αυτο που λεω ειναι οτι πλεον δεν υπολογιζουνε καν ως κρουσματα οσους δεν εχουνε συμπτωματα δηλ. πνευμονια ... δεν μπαινουνε στη διαδικασια να ψαξουνε για νεα υποπτα κρουσματα υπο παρακολουθηση γιατι δεν μπορουνε να επεξεργαστουνε τα ηδη υπαρχοντα ... μονο οι αρρωστοι πλεον τους ενδιαφερουνε
Aυτό σου λέω κι'εγώ. Κάποιος που δεν είχε συμπτώματα θα ήταν είτε στη λίστα με τα επιβεβαιωμένα (αν είχε βρεθεί θετικός στο τεστ) είτε σε καμμία λίστα (αν δεν είχε υποβληθεί σε τεστ). Πάντως στην λίστα με τα "ύποπτα" δεν μπορούσε να έχει μπεί.
Αυτό που λες τώρα, ότι δηλαδή πιά ασχολούνται μόνο με τους αρρώστους, επίσης δεν ισχύει, γιατί δεν θα διέγραφαν τους ήδη τοποθετημένους στην λίστα με τα "ύποπτα".
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
μεχρι πριν ελαχιστες ημερες καποιος απο μολυσμενο περιβαλλον υποβαλλοτανε σε τεστ και ειτε βρισκοτανε θετικος οποτε θεωρουνταν επιβεβαιωμενο κρουσμα ειτε θα επρεπε να υποβληθει αλλες 2-3 φορες σε τεστ γιατι τα αποτελεσματα δεν ηταν οριστικα με την πρωτη φορα ... αυτα ειναι τα υποπτα υπο παρακολουθηση ...
αυτα επειδη εχουνε δοθει στη δημοσιοτητα δεν γινεται να διαγραφουν πλεον ... αυτο που γινεται ομως ειναι να παραμεινει αυξημενος μεν σταθερα δε ο αριθμος των νεων κρουσματων
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nostromos την 10 Φεβ 2020, 16:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nostromos έγραψε: 10 Φεβ 2020, 16:00μεχρι πριν ελαχιστες ημερες καποιος απο μολυσμενο περιβαλλον υποβαλλοτανε σε τεστ και ειτε βρισκοτανε θετικος οποτε θεωρουνταν επιβεβαιωμενο κρουσμα ειτε θα επρεπε να υποβληθει αλλες 2-3 φορες σε τεστ γιατι τα αποτελεσματα δεν ηταν οριστικα με την πρωτη φορα ... αυτα ειναι τα υποπτα υπο παρακολουθηση ...
Αυτό είναι; Εγώ νομίζω πως ύποπτα κρούσματα είναι εκείνα που κάποιος έχει συμπτώματα, αλλά δεν έκανε το τεστ και έτσι δεν μπορεί τελεσίδικα να χαρακτηρισθεί σαν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Εδώ λέμε ότι είχαν έλλειψη σε δοκιμστικά αντιδραστήρια, όχι ότι τους περίσσευαν να κάνουν τεστ και σε ανθρώπους που δεν παρουσίαζαν συμπτώματα.
nostromos έγραψε: 10 Φεβ 2020, 16:00αυτα επειδη εχουνε δοθει στη δημοσιοτητα δεν γινεται να διαγραφουν πλεον ... αυτο που γινεται ομως ειναι να παραμεινει αυξημενος μεν σταθερα δε ο αριθμος των νεων κρουσματων
Μα εδώ λέμε ότι ο αριθμός των "υπόπτων" ΜΕΙΩΘΗΚΕ κατά περίπου 4.000
1.
nostromos έγραψε: 10 Φεβ 2020, 16:00μεχρι πριν ελαχιστες ημερες καποιος απο μολυσμενο περιβαλλον υποβαλλοτανε σε τεστ και ειτε βρισκοτανε θετικος οποτε θεωρουνταν επιβεβαιωμενο κρουσμα ειτε θα επρεπε να υποβληθει αλλες 2-3 φορες σε τεστ γιατι τα αποτελεσματα δεν ηταν οριστικα με την πρωτη φορα ... αυτα ειναι τα υποπτα υπο παρακολουθηση ...
Αυτό είναι; Εγώ νομίζω πως ύποπτα κρούσματα είναι εκείνα που κάποιος έχει συμπτώματα, αλλά δεν έκανε το τεστ και έτσι δεν μπορεί τελεσίδικα να χαρακτηρισθεί σαν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Εδώ λέμε ότι είχαν έλλειψη σε δοκιμστικά αντιδραστήρια, όχι ότι τους περίσσευαν να κάνουν τεστ και σε ανθρώπους που δεν παρουσίαζαν συμπτώματα.
nostromos έγραψε: 10 Φεβ 2020, 16:00αυτα επειδη εχουνε δοθει στη δημοσιοτητα δεν γινεται να διαγραφουν πλεον ... αυτο που γινεται ομως ειναι να παραμεινει αυξημενος μεν σταθερα δε ο αριθμος των νεων κρουσματων
Μα εδώ λέμε ότι ο αριθμός των "υπόπτων" ΜΕΙΩΘΗΚΕ κατά περίπου 4.000
1 μπορει να ειναι και τα 2 ... εδω παιρνουμε την επισημη εκδοχη
2 εγω μιλαω για τα νεα κρουσματα ... τα υποπτα μπορει να τα μειωσουνε με οποιο τροπο θελουνε ... να διαγραφουνε τελειως δεν γινεται
*και για να μην μπερδευομαστε υποπτα κρουσματα δεν θεωρουνται οσοι εχουνε εκδηλωσει καποια συμπτωματα αλλα οσοι εχουνε ερθει σε επαφη αμεσα με ατομα που νοσουνε
Δεν ξέρω, τέτοια αντίδραση και από τους Κινέζους αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες εμένα μου λέει οτι κάτι παραπάνω γνωρίζουνε όλοι τους για τον ιο. Στον SARS κτλ, δεν θυμάμαι τέτοια μέτρα. Με όπλα στους δρόμους και σφραγισμένα κτίρια? Ήμαρτον!
Αμ οι άνθρωποι που τους μπουζουριάουν με αυτόν τον τρόπο για τα νοσοκομεία? Εαν εγώ ήμουν ασθενής το πρώτο που θα ήθελα θα ήταν να πάω στο νοσοκομείο, όχι να αντιστέκομαι σαν τις Σουλιώτισσες...
Ζενίθεδρε, είναι συνωμοσιολογικο σενάριο να αποκρύπτουν οι Κινέζοι κάποιον σοβαρό φονικό ιό και δεν είναι να τους την έχουν στημένη απ'εξω? (εγώ δεν αμφισβητώ οτι μπορεί και να συμβαίνει κάτι από τα 2 ή και τα δύο)
Αμ και αυτός το Τραμπ, υποστηρικτικός και συγκαταβατικός ακούγεται "θα τα καταφέρουν οι Κινέζοι...", διαβάζω οτι παλαιότερα με ανάλογο θέμα (Εμπολα νομίζω) ήταν πολύ κυνικός και με σκληρές δηλώσεις