Την ερευνα εκανε απο τις 11 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2002, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.
ΕΥΡΗΜΑΤΑ:
Το 71% από τα φερόμενα ως αγνά και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα βρέθηκαν ακατάλληλα.
Αναλυτικα βρεθηκαν:
Εξαιρετικά παρθένα 12%
Παρθενα 17%
Εκτος προδιαγραφων 43%
Νοθευμενα 16%
Μη Βρωσιμα 12%
Απο αυτους που αγοραζουν χυμα ελαιολαδο:
To 25% αγοραζει απευθειας απο τον παραγωγο η το ελαιοτριβειο
Το 75% το προμηθευεται από κάποιον συγγενή, φίλο, συνάδελφο, πλανόδιο κ.λπ
Το 25% δηλώνει ότι αγοράζει εξαιρετικό παρθένο ή παρθένο ελαιόλαδο
Το 33% δηλώνει ότι δεν ξέρει τι αγοράζει..
https://www.kathimerini.gr/133941/artic ... -elaiolado
2003
Ανάλυση δειγμάτων χύμα ελαιολάδου το Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
30% εξαιρετικΑ παρθένο
70% είτε υποβαθμισμένης κατηγορίας είτε ακατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο.
https://www.kathimerini.gr/1032860/arti ... -toy-agnoy