!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Εμπεδοκλής

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 17:44 Είχα και συμμαθητή στο Λύκειο, που από τα 23 του μέχρι τα 35 του πούλησε ένα ένα όλα τα ακίνητα που του άφησε ο πατέρας του και τα έφαγε.
Δεν ξέρω τώρα που βρίσκεται, πολύ πιθανόν να έχει γίνει Συριζαίος. :lol:
Μπορεί και νεοδημοκράτης. Ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ του, μιας και μιλάμε για ανίκανο γόνο πλούσιας οικογένειας και δη από την Καλαμάτα... :g030:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 17:33
Naida έγραψε: 09 Φεβ 2020, 17:27
Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 15:53 Ο Ερμής θα θυμάται την περίπτωση που έλεγα με τον Αλβανό που ξεκίνησε πουλώντας κουλούρια. :lol:
Θα την ξανά πω αργότερα γιατί ο τύπος από τότε έχει προοδεύσει κι άλλο. Έχει αγοράσει άλλες δύο επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.
Ναιιιι! Να μαζευτούμε γύρω από τη φωτιά και να μας λες τέτοιες ιστοριούλες.
Εγώ δεν έχω υπαλλήλους, αυτός έχει καμιά δεκαριά, θα μπορούσε να σε προσλάβει αν έρθεις στην Καλαμάτα. :lol:
Ποιος από όλους τώρα γιατί μπερδεύτηκα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Otto Weininger έγραψε: 09 Φεβ 2020, 14:43
Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 14:31
Otto Weininger έγραψε: 09 Φεβ 2020, 14:23

Φαρμακοποιούς, βοηθούς ή αισθητικούς;
Για όλους πες, έχεις καλό δείγμα εργαζομένων.
Δε μπορώ να πω νούμερα όπως καταλαβαίνεις, αλλά σου λέω πως και οι τρεις κατηγορίες πληρώνονται στην χειρότερη τα ίδια και στην καλύτερη αισθητά παραπάνω από ότι θα πληρώνονταν σε μια μεγάλη εταιρία ή βιομηχανία αν πήγαιναν για δουλειά.
Κάτι που είναι εξωφρενικό αν σκεφτείς ότι σε καμία περίπτωση δεν βγάζω όσα ένας βιομήχανος ή ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας.

Βέβαια δεν έχεις και τον αριθμό των υπαλλήλων μιας βιομηχανίας ή ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 16:30 Περιμένω το σχολιασμό για τα ενοίκια στην Κύπρο. :D
Κανένα πρόβλημα, πες μας όμως πρώτα για τους μισθούς στην Τζύμπρον.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

gassim έγραψε: 09 Φεβ 2020, 19:51
Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 14:31

Για όλους πες, έχεις καλό δείγμα εργαζομένων.
Δε μπορώ να πω νούμερα όπως καταλαβαίνεις, αλλά σου λέω πως και οι τρεις κατηγορίες πληρώνονται στην χειρότερη τα ίδια και στην καλύτερη αισθητά παραπάνω από ότι θα πληρώνονταν σε μια μεγάλη εταιρία ή βιομηχανία αν πήγαιναν για δουλειά.
Κάτι που είναι εξωφρενικό αν σκεφτείς ότι σε καμία περίπτωση δεν βγάζω όσα ένας βιομήχανος ή ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας.

Βέβαια δεν έχεις και τον αριθμό των υπαλλήλων μιας βιομηχανίας ή ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας.
Δεν λέει κάτι αυτό. Δεν γίνεται μια φαρμακοβιομηχανία να δίνει τα ίδια με μένα ή και λίγο λιγότερα σε ένα φαρμακοποιό.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Μια και μιλάτε για φαρμακεία, προτιμώ να πάω σε ένα μικρό στο οποίο έχει ησυχία, παρά σε άλλα όπου πουλάνε τα πάντα και γίνεται ο χαμός από πελάτες, ομιλίες, μουσική υπόκρουση κλπ.
Για θέματα υγείας πάμε κανονικά, όχι για οτιδήποτε από καλλυντικό μέχρι τσάι κλπ.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Antares έγραψε: 09 Φεβ 2020, 20:15 Μια και μιλάτε για φαρμακεία, προτιμώ να πάω σε ένα μικρό στο οποίο έχει ησυχία, παρά σε άλλα όπου πουλάνε τα πάντα και γίνεται ο χαμός από πελάτες, ομιλίες, μουσική υπόκρουση κλπ.
Για θέματα υγείας πάμε κανονικά, όχι για οτιδήποτε από καλλυντικό μέχρι τσάι κλπ.
Σε μας να έρχεσαι.
Κάθε Τετάρτη happy hour και το Σάββατο karaoke

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Otto Weininger έγραψε: 09 Φεβ 2020, 20:07
gassim έγραψε: 09 Φεβ 2020, 19:51

Δεν λέει κάτι αυτό. Δεν γίνεται μια φαρμακοβιομηχανία να δίνει τα ίδια με μένα ή και λίγο λιγότερα σε ένα φαρμακοποιό.
ισχυει.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2020, 17:17 Από μεγαλοψυχία δηλαδή δε φτιάχνετε εταιρείες, για να τρώει και κάτι παραπάνω το κράτος.
Oχι βεβαια.
Ο λογος ειναι οτι για να συστησει ενα φυσικο προσωπο εταιρεια, θα πρεπει να εισφερει τα ακινητα του στην εταιρεια και ο φορος ειναι τεραστιος.
Υπαρχει βεβαια μορφη εταιρειας στην οποια δεν υπαρχει φορος εισφορας, αλλα οταν χρειαστει να πουλησει κανεις, πληρωνει ουσιαστικα οσο φορο ειχε γλυτωσει πριν.
Απο εκει και περα, υπαρχουν διαφορα τεχνασματα που κανουν οι φοροτεχνικοι, αλλα γενικα η ουσια ειναι οτι αυτο που προτεινες σε προηγουμενες σελιδες δεν ειναι σωστο.

Κατα τ'αλλα, δυστυχως, ειναι αληθεια οτι η ζωη ειναι αδικη και οτι αρκετοι ικανοι ανθρωποι δεν αμοιβονται οσο αξιζουν.
Αλλα αυτη ειναι η ζωη ρε παιδια. Γεματη αδικια και παλη αναμεσα στις ταξεις, ειτε προκειται για εμφανιση, ειτε προκειται για λεφτα, καριερα κλπ.
Οπως ελεγε και ο Μαλεζανι : "Ειναι μια ζουγκλα..."
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Από πού κι ως πού, ο μισθός των 800ε θεωρείται καλός μισθός; :smt017
ΟΚ, για έναν 20+ που μένει με τους γονείς του, είναι όντως πολύ καλός.
Είναι όμως καλός για έναν πάνω από 35 - 40 που θέλει να κάνει οικογένεια; :smt017
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

aljawn έγραψε: 09 Φεβ 2020, 20:06
Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 16:30 Περιμένω το σχολιασμό για τα ενοίκια στην Κύπρο. :D
Πάλι με τους μισθούς.
Για να δούμε πότε θα καταλάβετε ότι δεν έχει σχέση με τους μισθούς αλλά πόσο στοιχίζει να φτιάξεις ένα σπίτι και πόσο να το συντηρήσεις.
Δηλαδή αν πάω στην Αφρική, θα νοικιάσω σπίτι σαν κι αυτά που έχουμε στην Ελλάδα με 3 δολάρια επειδή εκεί ο μισθός είναι 5 δολάρια;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 09 Φεβ 2020, 14:15 Ωραίος. Μπράβο που βρήκες τον διάμεσο. Αν αυτά τα ποσά είναι καθαρά και όχι μεικτά, τότε ο διάμεσος (793) με τον μέσον όρο (917) απέχουν μόνο 15%, αν είναι μεικτά τότε με τον μέσο όρο των μεικτών (1.175) απέχουν 33% ποσοστό που ομολογουμένως είναι μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση, δείχνει ότι τόσο ο διάμεσος όσο και ο μέσος όρος επηρεάζονται πολύ από το 25% των εργαζομένων που αμείβονται λιγότερο από τον βασικό μισθό, προφανώς λόγω μερικής απασχόλησης. Αν αυτή είναι πραγματικά μερική ή όχι δεν το ξέρουμε, μπορεί όμως να εμφανίζονται άσπρα γιά μερική απασχόληση και μαύρα γιά την υπόλοιπη, με σκοπό μείωση τών ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν νομίζω ότι ο πίνακας αυτός υποστηρίζει τις υπερβολές, όπως:
- €800 είναι σχετικά καλός μισθός γιά 40ρη πτυχιούχο με πλήρη απασχόληση.
- Οτι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο με μισθό πάνω από €800 (αυτό δεν ελέχθη ευθέως, υπονοήθηκε από τον Hellegennes).
- Οτι το ταβάνι είναι κοντά στα €800.
Μεικτά είναι τα ποσά, ήμαρτον. Ο πίνακας είναι ο ίδιος ο γαμημένος ο πίνακας που σου παράθεσα ποσοστά και αναλογίες σε προηγούμενα ποστ και τα αγνόησες όλα. Όχι μόνο μάλιστα υποστηρίζει ακριβώς αυτά που λέμε, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο νομίζεις, γιατί κάτι που εξίσου αγνόησες είναι το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός παντελώς αδήλωτων που δεν εμφανίζονται στον πίνακα και κατ' επέκταση παρουσιάζεται πολύ καλύτερη εικόνα από την πραγματική.

Και έλεος με τα σημιτικά στατιστικά που βγάζεις, ο πραγματικός διάμεσος μισθός είναι πολύ κοντά στον κατώτατο.

Λέπο, αυτά που γράφεις είναι αστεία, από απόσταση 1000 χιλιομέτρων. Εμάς όλοι μας οι φίλοι και γνωστοί είναι εδώ. Πέρα από τα στατιστικά που γαμωυποστηρίζουν αυτό που λέμε, έχουμε επαφή και με τον πραγματικό κόσμο που δουλεύει μισθωτή εργασία. Και ένας μισθός των 800 ευρώ είναι σήμερα καλός μισθός. Δεν είναι σούπερ ουάου, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχοι κλαίνε που δεν τα φτάνουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 09 Φεβ 2020, 22:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2020, 21:03
aljawn έγραψε: 09 Φεβ 2020, 20:06
Πάλι με τους μισθούς.
Για να δούμε πότε θα καταλάβετε ότι δεν έχει σχέση με τους μισθούς αλλά πόσο στοιχίζει να φτιάξεις ένα σπίτι και πόσο να το συντηρήσεις.
Δηλαδή αν πάω στην Αφρική, θα νοικιάσω σπίτι σαν κι αυτά που έχουμε στην Ελλάδα με 3 δολάρια επειδή εκεί ο μισθός είναι 5 δολάρια;
Αν πας στην Αφρική δεν θα βρεις σπίτι για να νοικιάσεις σαν αυτά που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν θα αλλάξουμε τα βασικά της επιστήμης των οικονομικών απλά γιατί δεν βγαίνει το αφήγημα των ραντιερηδων.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 09 Φεβ 2020, 15:05
Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2020, 14:57 Θα πω και εγώ για τον χαμαλη στην αγορά που με την οικονομία και τα χέρια του αγόρασε εργοστάσιο. Παιδί είμαι και εγώ, ζηλεύω.
Εγώ ξέρω κάποιον που έφυγε παιδάκι απο την Σκωτία που ήταν λουστράκος, πήγε Αμερική, μετά γύριζε όλο τον κόσμο κάνοντας διάφορες δουλειές και τώρα είναι το πιο πλούσιο παπί του κόσμου.
:smt005: :smt005: :smt005:

Ακόμα κι εκείνος, όμως, ρε μαλάκα, δούλευε σκληρά για 20 χρόνια ασταμάτητα και δεν κατάφερε να βγάλει τίποτα. Τα κατάφερε μόνο και μόνο γιατί βρήκε μια φλέβα χρυσού στον τελευταίο πυρετό του χρυσού στην Αμερική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 09 Φεβ 2020, 22:49
Otto Weininger έγραψε: 09 Φεβ 2020, 15:05
Ερμής έγραψε: 09 Φεβ 2020, 14:57 Θα πω και εγώ για τον χαμαλη στην αγορά που με την οικονομία και τα χέρια του αγόρασε εργοστάσιο. Παιδί είμαι και εγώ, ζηλεύω.
Εγώ ξέρω κάποιον που έφυγε παιδάκι απο την Σκωτία που ήταν λουστράκος, πήγε Αμερική, μετά γύριζε όλο τον κόσμο κάνοντας διάφορες δουλειές και τώρα είναι το πιο πλούσιο παπί του κόσμου.
:smt005: :smt005: :smt005:

Ακόμα κι εκείνος, όμως, ρε μαλάκα, δούλευε σκληρά για 20 χρόνια ασταμάτητα και δεν κατάφερε να βγάλει τίποτα. Τα κατάφερε μόνο και μόνο γιατί βρήκε μια φλέβα χρυσού στον τελευταίο πυρετό του χρυσού στην Αμερική.
Ναι, αλλά του το χρωσταγε η μοίρα. Θυμάσαι με το ορυχείο χαλκού;
Θα μπορούσε να έχει κονομησει τρέλα, αλλά τελικά δέχτηκε την επιταγή γιατί έπρεπε να γυρίσει στη Σκωτία να πληρώσει για τον πύργο.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”