!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Ίφιδα έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:49 50 χρόνια πίσω, δεν ξέρουν τι λένε και στο παίζουν και γνώστες
Γιατί να μην το παίζουν; Αυτοδημιούργητοι αφού. :102:
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Μιλλένιαλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιλλένιαλ »

Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:45 Εγώ είμαι άλλης γενιάς αλλά η κόρη μου είναι σε ηλικία που βγαίνει στην αγορά εργασίας και το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι με σκέτο πτυχίο δε θα πήγαινε πουθενά.
Θα μπορούσε να είναι αντικειμενικό γεγονός, αλλά από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε τον κλάδο της κόρης σου μπορεί κάλλιστα και να μην είναι. Υπάρχουν και κλάδοι όπου αν έχεις τα κατάλληλα προσόντα, και σε ευνοήσουν οι συγκυρίες μπορείς να προχωρήσεις ακόμα και χωρίς bachelor. Από εκεί και πέρα, θα σου πω κάτι χωρίς παρεξήγηση. Η συγκεκριμένη στάση μου θυμίζει κάτι γερόλυκους που η αγορά τους έχει προσπεράσει και συνεχίζουν να κρίνουν με το μόνο κριτήριο που αντιλαμβάνονται, τα χαρτάκια.
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:45
:fp:

Κοινώς, αν δεν έχεις πλάτες να σου πληρώσουν το μεταπτυχιακό, ψόφα!
Ανεξάρτητα του αν συμφωνούμε σε αυτό το νημα, αυτό με τις "πλάτες" που το έχετε δια πάσαν νόσον, να το κοιτάξετε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:53
Ίφιδα έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:49 50 χρόνια πίσω, δεν ξέρουν τι λένε και στο παίζουν και γνώστες
Γιατί να μην το παίζουν; Αυτοδημιούργητοι αφού. :102:
:lol:
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:46
Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:31
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:07 Tουλάχιστον ο Λάτσης δεν είναι. Μπορεί ο Βαρδινογιάννης να είναι, αλλά το συνηθισμένο είναι στις μεγάλες επιχειρήσεις ο κύριος μέτοχος να μη παίρνει μισθό, ιδίως όταν είναι πολυμετοχικές.
:smt005: :smt005: :smt005:
Τελικά δεν μισθοδοτούνται έτσι; Δεν υπολογίζονται τα έσοδά τους στο μέσο όρο εισοδήματος στην Ελλάδα... :e045:
Ναι, έχεις δίκιο. Ο μέσος όρος μισθών στην Ελλάδα καθορίζεται από τον μισθό που παίρνει ο Βαρδινογιάννης
Ξέρεις τι θα πει "μέσος". Σωστά;
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Otto Weininger έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:55
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:45
:fp:

Κοινώς, αν δεν έχεις πλάτες να σου πληρώσουν το μεταπτυχιακό, ψόφα!
Ανεξάρτητα του αν συμφωνούμε σε αυτό το νημα, αυτό με τις "πλάτες" που το έχετε δια πάσαν νόσον, να το κοιτάξετε.
Γιατί, φίλε μου; Είναι ψέματα ότι χωρίς πλάτες δύσκολα επιβιώνεις; Τα αναλύσαμε λίγες σελίδες πάρα πίσω.

Μεταπτυχιακό ένας φοιτητής πως θα το πληρώσει; Με φυστίκια; Δεν χρειάζεται πλάτες;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:52
Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:45
Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:42
Μάλλον είσαι πάρα πολλά χρονια(τουλαχιστον) εκτός αγοράς εργασίας.
Στο 90% των περιπτώσεων δε ζητάνε υψηλή εξειδίκευση αλλά κάποιον να τα κάνει όλα και να συμφέρει με το μικρότερο κόστος και στο 10% αυτών θα χρειαστούν και θα ζητηθούν αφού βέβαια έχεις και τα ανάλογα μιλημενα άτομα στο hr.
Πάντως με αυτές τις απόψεις που ακούω δε μου κάνει καμία εντύπωση που πολλοί στρέφονται προς τις γελοιότητες της αριστεράς.
Εγώ είμαι άλλης γενιάς αλλά η κόρη μου είναι σε ηλικία που βγαίνει στην αγορά εργασίας και το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι με σκέτο πτυχίο δε θα πήγαινε πουθενά.
Και χωρίς τα ακίνητα σου φυσικά. Που έχεις τη δυνατότητα να της πληρωσειςνκαι ένα και δύο μεταπτυχιακά συν να τη συντηρείς τον καιρό που δε δουλεύει και διαβάζει. Και πολύ καλά κάνεις. Απλά μη κουνάς το δάχτυλο σε αυτούς που δεν έχουν αυτές τις πλάτες
Για να μην κοροιδευομαστε κιολας δε χρειάζεται να είσαι γονος των ροκφελερ για να προχωρήσεις σε εξειδίκευση. Ούτε είναι το θέμα αν θα σε συντηρούν μέχρι τα 22 ή μέχρι τα 26.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Πολλοί κάνουν το λάθος και συγκρίνουν τους μισθούς στην Ελλάδα, με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς ή αμερικάνικους.
Δεν είναι απόλυτα λάθος αλλά δεν έχει και κανένα νόημα.
Και βέβαια, όταν κάποιος υπάλληλος εδώ παίρνει 2.000 και έξω θα έπαιρνε 6K+ φυσικά και παίρνει λίγα.
Όταν εδώ "ανειδίκευτος" πληρώνεται την ώρα 3,5 ευρώ ενώ έξω μπορεί να έφτανε και τα 10+ την ώρα,
εννοείται ότι παίρνει λίγα.
Αλλά, σε εγχώριο επίπεδο, αυτός που παίρνει 2Κ είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με τον ωρομίσθιο των 3,5 και 4 ευρώ.
Επίσης, ακόμα κι αυτός που φτάνει σε κλίμακα πάνω από 2 ή 3Κ το μήνα, με τις υφιστάμενες φορολογικές συνθήκες
είναι λίγο δύσκολο να αποκτήσει ακίνητη περιουσία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επιλογή του ενοικίου είναι και η πιο συμφέρουσα.
Αλλά, ο άλλος με το ωρομίσθιο όμως, πρέπει κάπου να μείνει κι αυτός, σωστά;
Εννοείται δεν μπορεί να πάει να νοικιάσει στα Βόρεια Προάστεια, αλλά όμως τί γίνεται όταν στις περιοχές
όπου μέχρι πρότινος μπορούσε άνετα να προσανατολισθεί (δυτικά ή νότια προάστεια π.χ.), τα επίπεδα στα ενοίκια
πλησιάζουν τρομακτικά αυτά των Βορείων Προαστείων;;
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μιλλένιαλ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:55
Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:45 Εγώ είμαι άλλης γενιάς αλλά η κόρη μου είναι σε ηλικία που βγαίνει στην αγορά εργασίας και το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι με σκέτο πτυχίο δε θα πήγαινε πουθενά.
Θα μπορούσε να είναι αντικειμενικό γεγονός, αλλά από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε τον κλάδο της κόρης σου μπορεί κάλλιστα και να μην είναι. Υπάρχουν και κλάδοι όπου αν έχεις τα κατάλληλα προσόντα, και σε ευνοήσουν οι συγκυρίες μπορείς να προχωρήσεις ακόμα και χωρίς bachelor. Από εκεί και πέρα, θα σου πω κάτι χωρίς παρεξήγηση. Η συγκεκριμένη στάση μου θυμίζει κάτι γερόλυκους που η αγορά τους έχει προσπεράσει και συνεχίζουν να κρίνουν με το μόνο κριτήριο που αντιλαμβάνονται, τα χαρτάκια.
Οι πιστοποιήσεις και η εξειδίκευση σε ξεχωρίζουν από τον σωρό και αυτό είναι ακόμα πιο έντονο σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 16:00
Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:45

Εγώ είμαι άλλης γενιάς αλλά η κόρη μου είναι σε ηλικία που βγαίνει στην αγορά εργασίας και το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι με σκέτο πτυχίο δε θα πήγαινε πουθενά.
Και χωρίς τα ακίνητα σου φυσικά. Που έχεις τη δυνατότητα να της πληρωσειςνκαι ένα και δύο μεταπτυχιακά συν να τη συντηρείς τον καιρό που δε δουλεύει και διαβάζει. Και πολύ καλά κάνεις. Απλά μη κουνάς το δάχτυλο σε αυτούς που δεν έχουν αυτές τις πλάτες
Για να μην κοροιδευομαστε κιολας δε χρειάζεται να είσαι γονος των ροκφελερ για να προχωρήσεις σε εξειδίκευση. Ούτε είναι το θέμα αν θα σε συντηρούν μέχρι τα 22 ή μέχρι τα 26.
Ανάμεσα στον μη έχοντα και στον ροκεφελερ υπάρχει μια απόσταση. Σίγουρα όμως τα πενήντα χιλιάρικα πο5 απαιτεί μια στοιχειώδης καλή εξειδίκευση δε μπορεί να τα διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 16:03
Ανάμεσα στον μη έχοντα και στον ροκεφελερ υπάρχει μια απόσταση. Σίγουρα όμως τα πενήντα χιλιάρικα πο5 απαιτεί μια στοιχειώδης καλή εξειδίκευση δε μπορεί να τα διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων
Ποια πενήντα χιλιαρικα; :smt017 Μήπως χρειάζονται και πενήντα εκατομμύρια;
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 16:06

Για υψηλή εξειδίκευση μίλησες Όχι για ένα MBA στο παπει των 15Κ που το έχει όλος ο κόσμος. Αν θες να πας στο εξωτερικό να κάνεις σοβαρό μεταπτυχιακό και δεύτερο μεταπτυχιακό, συν τα έξοδα διαμονής εκει, τόσο πάει, ίσως είμαι και πολύ λιτός.
Εκτός και νομίζεις ότι με ένα μεταπτυχιακό από Ελλάδα θα σου ανοίξουν οι πόρτες. Πράγμα που επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς μου.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 16:10
Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 16:06
Για υψηλή εξειδίκευση μίλησες Όχι για ένα MBA στο παπει των 15Κ που το έχει όλος ο κόσμος. Αν θες να πας στο εξωτερικό να κάνεις σοβαρό μεταπτυχιακό και δεύτερο μεταπτυχιακό, συν τα έξοδα διαμονής εκει, τόσο πάει, ίσως είμαι και πολύ λιτός.
Εκτός και νομίζεις ότι με ένα μεταπτυχιακό από Ελλάδα θα σου ανοίξουν οι πόρτες. Πράγμα που επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς μου.
Εξειδίκευση είναι και το μεταπτυχιακό στην Ελλάδα στα 5 χιλιάρικα και σοτ δίνει σαφώς πλεονέκτημα έναντι του τελείως σωρού που είναι με απλό πτυχίο. Και μετά άμα έχεις το κουραγιο πας και για διδακτορικό.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Δε ξέρω τι μεταπτυχιακό είναι αυτο που λες. Στα οικονομικά ένα μέσο μεταπτυχιακο ξεκινάει από τα 8 με 10. Και φυσικά αυτό δε σου ανοίγει καμία πόρτα ούτε σε ξεχωρίζει από κανένα σωρο. Οι περισσότεροι πτυχιούχοι κουτσα στραβά το παίρνουν.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Ένα σωρό μεταπτυχιακά υπάρχουν στα 5 χιλιάρικα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”