!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Εμπεδοκλής

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:22
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:18
Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:15

Δεν είπα εγώ ποτέ ότι αρκεί σήμερα να διαβαζεις στο λύκειο για να βρεις καλοπληρωμένη δουλεια. Για να βρεις καλοπληρωμένη δουλεια πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και για να είσαι ανταγωνιστικός σήμερα ειδικά στην Ελλάδα που και η κούτση μαρία έχει πτυχίο, πρέπει να έχεις εξειδίκευση.
Εξειδίκευση σε τι; Δώσε παράδειγμα.
Εξειδίκευση σε οτιδήποτε μπορεί να σχετιστεί με το αρχικό σου πτυχιο. Χωρίς τουλάχιστον μεταπτυχιακο το 2020 δεν πας πουθενα.
Το 2020, πολλοί κρύβουν το μεταπτυχιακό τους για να μην τους πουν overqualified και δεν τους προσλάβουν, φοβούμενοι στα HR ότι θα τους φύγουν εύκολα για αλλού με την πρώτη ευκαιρία, οπότε δεν θα τους εκβιάζουν κιόλας...
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:24
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:18

Εξειδίκευση σε τι; Δώσε παράδειγμα.
Εξειδίκευση σε οτιδήποτε μπορεί να σχετιστεί με το αρχικό σου πτυχιο. Χωρίς τουλάχιστον μεταπτυχιακο το 2020 δεν πας πουθενα.
Το 2020, πολλοί κρύβουν το μεταπτυχιακό τους για να μην τους πουν overqualified και δεν τους προσλάβουν, φοβούμενοι στα HR ότι θα τους φύγουν εύκολα για αλλού με την πρώτη ευκαιρία, οπότε δεν θα τους εκβιάζουν κιόλας...
Στον φανταστικό σου κόσμο ίσως.
Είπαμε: με σκέτο πτυχίο δεν πας πουθενά. Ούτε θέση στο δημόσιο δεν μπορείς να διεκδικήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 08 Φεβ 2020, 14:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:14
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:12
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 13:52Ρε φίλε μου καλέ, λείπεις χρόνια από την Ελλάδα.

Οι περισσότερες δουλειές στην Ελλάδα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφω. Αυτός είναι ο κανόνας. Πόσα πιστεύεις ότι παίρνουν οι περισσότεροι στην ηλικία μου; Το πράγμα σώζεται κάπως λόγω ιδιοκατοίκησης.

Δεν είναι θέμα προσωπικό. Όχι μόνο, τουλάχιστον.
Προφανώς δεν είναι έτσι οι περισσότερες δουλειές. Ενώ είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και χειρότερα, αν οι "περισσότερες" δουλειές ήταν έτσι, ο μέσος όρος θα ήταν εκεί κάπου. Ε δεν είναι, είναι παραπάνω. €700 δίνουμε σε μιά Γεωργιανή που φροντίζει την μητέρα μου (+τροφή και στέγη). Τόσα περίπου έπαιρνα εγώ (250.000 δρχ.) το 1989 που ήμουν 31 ετών. (Το ποσό είναι μεικτά, πότε τα έπαιρνα καθαρά, δυστυχώς δεν θυμάμαι).

Να ποιός είναι ο μέσος μισθός:
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... llada.html
Το ποσό των €1.175 είναι βέβαια μεικτά, το καθαρό ποσόν είναι €917.
https://vontikakis.com/el/misthodosia
Στον μέσο όρο αυτόν βέβαια, περιλαμβάνονται ανειδίκευτοι, πρωτοπροσλαμβανόμενοι κ.λ.π. αλλά κυρίως ένα πλήθος εμποροϋπαλλήλων που πληρώνονται ελάχιστα και ρίχνουν τον μέσο όρο.
Δηλαδή με δικαιώνεις. 917€ καθαρά είναι καλή αμοιβή. Αρκετή για να ζήσεις και να αποταμιεύσεις για να πάρεις σπίτι. :roll:
Δεν είναι καλή, είναι η μέση αφού περιλάβει ανειδίκευτους, νεοεισερχόμενους και πωλητές στα Goodies. Αν αυτό ήθελες να πείς, τότε σε δικαιώνω, η Οικονομία μας δεν είναι τόσο αναπτυγμένη που να δίνει την δυνατότητα σε ένα πωλητή στα Goodies να αγοράσει σπίτι.

Βασικά, πουθενά στον Δυτικό κόσμο ο στόχος δεν είναι οι εργαζόμενοι να αποταμιεύουν γιά να αγοράσουν σπίτια. Η ιδέα είναι να πάρεις δάνειο όταν είσαι νέος, το οποίο να αποπληρώσεις καθώς τα εισοδήματά σου θα αυξάνονται, γιατί θα δουλεύεις σε όλο και πιό απαιτητικές και ως εκ τούτου καλοπληρωμένες δουλειές. Θα μου πείς, δεν σου δίνουν δάνειο; Ναι, η πατρίδα μας χρεωκόπησε, γι'αυτό δεν σου δίνουν δάνειο. Κάποτε θα ξεπερασθεί κι'αυτό. Μάλστα, ο Τσίπρας έλεγε πριν δύο χρόνια ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Υπάλληλος γραφείου ζητείται από εταιρεία, ως 23 ετών, με μεταπτυχιακό από Χάρβαρντ,
για βοηθητικές δουλειές (καφέδες, φωτοτυπίες, εξωτερικές δουλειές κλπ.), βασικός μισθός,
προϋπηρεσία τουλάχιστον 5 ετών σε αντίστοιχη θέση θα εκτιμηθεί!!!

:003:
Άβαταρ μέλους
Leporello

Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:20
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:12
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 13:52Ρε φίλε μου καλέ, λείπεις χρόνια από την Ελλάδα.

Οι περισσότερες δουλειές στην Ελλάδα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφω. Αυτός είναι ο κανόνας. Πόσα πιστεύεις ότι παίρνουν οι περισσότεροι στην ηλικία μου; Το πράγμα σώζεται κάπως λόγω ιδιοκατοίκησης.

Δεν είναι θέμα προσωπικό. Όχι μόνο, τουλάχιστον.
Προφανώς δεν είναι έτσι οι περισσότερες δουλειές. Ενώ είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και χειρότερα, αν οι "περισσότερες" δουλειές ήταν έτσι, ο μέσος όρος θα ήταν εκεί κάπου. Ε δεν είναι, είναι παραπάνω. €700 δίνουμε σε μιά Γεωργιανή που φροντίζει την μητέρα μου (+τροφή και στέγη). Τόσα περίπου έπαιρνα εγώ (250.000 δρχ.) το 1989 που ήμουν 31 ετών. (Το ποσό είναι μεικτά, πότε τα έπαιρνα καθαρά, δυστυχώς δεν θυμάμαι).

Στον μέσο όρο αυτόν βέβαια, περιλαμβάνονται ανειδίκευτοι, πρωτοπροσλαμβανόμενοι κ.λ.π. αλλά κυρίως ένα πλήθος εμποροϋπαλλήλων που πληρώνονται ελάχιστα και ρίχνουν τον μέσο όρο.
Την Γεωργιανή να υποθέσω ότι την ασφαλίζεις έτσι; Ή χρησιμοποιείς αδήλωτη λαθρομετανάστρια που ίσως να τις τα τρώνε αυτοί που την έφεραν λαθραία εδώ, και μας κουνάς και το δάχτυλο...
Απορώ, αυτά τα γράφετε εδώ μέσα για να υποστηρίξετε τις θέσεις σας ή για να ρεζιλευτείτε ωρέ ρεζίληδες...

Κατά τα λοιπά, ο μέσος όρος μισθού στην Ελλάδα βγαίνει και από την μούμια, το Βαρδηνογιάννη και το Λάτση. Αν αυτοί καθαρίζουν ένα εκατομμύριο το μήνα φαντάσου πόσοι παίρνουν 400 ευρώ για να ισοσκελιστεί ο μέσος όρος στο 917...
Και δεν είναι μόνο αυτοί. Για να καθαρίζω εγώ ένα τριχίλιαρο μόνο από το μισθό, χωρίς τα μπόνους φαντάσου πόσοι παίρνουν 400 για να έχουμε μέσο όρο στα 917.
Παίρνουν μισθό ο Βαρδινογιάνης και ο Λάτσης; (ο τελευταίος μάλιστα δεν κατοικεί κάν στην Ελλάδα). Τόσο μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:27

Είπαμε: με σκέτο πτυχίο δεν πας πουθενά. Ούτε θέση στο δημόσιο δεν μπορείς να διεκδικήσεις.
Έστω ότι διαθέτεις μεταπτυχιακό. Δεν υπάρχει περίπτωση να το πληρωθείς στην Ελλάδα, όπως πρέπει. Τουλάχιστον στον δικό μου κλάδο.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:22
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:16
Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:10Τα στατιστικά ΑΡΧΙΖΟΥΝ από το 64. Μπορείς και να κοιτάξεις το 70κάτι όμως αν θέλεις, εκεί είναι, πάνω στο ίδιο διάγραμμα. Ακόμα περιμένω τα στατιστικά σου για την Ελλάδα.
Στις περισσότερες χώρες, η αξία τής γής ανέβηκε τα τελευταία 100 χρόνια παραπάνω απ'ό,τι των υπόλοιπων αγαθών, γιατί ο πληθυσμός αυξάνεται ενώ η γή μένει η ίδια (περίπου, γιατί οι οικισμοί επεκτείνονται). Δεν καταλαβαίνω όμως ποιό είναι το θέμα.
Προσπάθησε λίγο, έξυπνος είσαι. Βασικά το πήγες πολύ κοντά. Να συμπληρώσω ότι η "γη" (με την έννοια των κατοικήσιμων τετραγωνικών μέτρων) όχι μόνο μένει σχεδόν ίδια, αλλά απαξιώνεται κιόλας αφού περνάνε οι δεκαετίες και τα διαμερίσματα παλιώνουν.
Κι'αυτά που λες, σχεδόν ακριβή είναι. Δεν με βοηθούν όμως να καταλάβω ποιό είναι το θέμα, που θέλεις να καταλήξεις.
1.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ζεις στην Ελλαδα;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:33

Ζεις στην Ελλαδα;
Ναι
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:33
Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:22
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:16 Στις περισσότερες χώρες, η αξία τής γής ανέβηκε τα τελευταία 100 χρόνια παραπάνω απ'ό,τι των υπόλοιπων αγαθών, γιατί ο πληθυσμός αυξάνεται ενώ η γή μένει η ίδια (περίπου, γιατί οι οικισμοί επεκτείνονται). Δεν καταλαβαίνω όμως ποιό είναι το θέμα.
Προσπάθησε λίγο, έξυπνος είσαι. Βασικά το πήγες πολύ κοντά. Να συμπληρώσω ότι η "γη" (με την έννοια των κατοικήσιμων τετραγωνικών μέτρων) όχι μόνο μένει σχεδόν ίδια, αλλά απαξιώνεται κιόλας αφού περνάνε οι δεκαετίες και τα διαμερίσματα παλιώνουν.
Κι'αυτά που λες, σχεδόν ακριβή είναι. Δεν με βοηθούν όμως να καταλάβω ποιό είναι το θέμα, που θέλεις να καταλήξεις.
Το θέμα είναι ότι όποιος πρόλαβε-πρόλαβε, οι τωρινοί ιδιοκτήτες θα αποσπούν εξωφρενικά rents (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε βάρος του γενικού πληθυσμού για τις επόμενες δεκαετίες. Δεν το θεωρείς σημαντικό αυτό, κάτι που χρήζει συντονισμένης προσπάθειας για εύρεση λύσης;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:30
Εμπεδοκλής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:20
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:12 Προφανώς δεν είναι έτσι οι περισσότερες δουλειές. Ενώ είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και χειρότερα, αν οι "περισσότερες" δουλειές ήταν έτσι, ο μέσος όρος θα ήταν εκεί κάπου. Ε δεν είναι, είναι παραπάνω. €700 δίνουμε σε μιά Γεωργιανή που φροντίζει την μητέρα μου (+τροφή και στέγη). Τόσα περίπου έπαιρνα εγώ (250.000 δρχ.) το 1989 που ήμουν 31 ετών. (Το ποσό είναι μεικτά, πότε τα έπαιρνα καθαρά, δυστυχώς δεν θυμάμαι).

Την Γεωργιανή να υποθέσω ότι την ασφαλίζεις έτσι; Ή χρησιμοποιείς αδήλωτη λαθρομετανάστρια που ίσως να τις τα τρώνε αυτοί που την έφεραν λαθραία εδώ, και μας κουνάς και το δάχτυλο...
Απορώ, αυτά τα γράφετε εδώ μέσα για να υποστηρίξετε τις θέσεις σας ή για να ρεζιλευτείτε ωρέ ρεζίληδες...

Κατά τα λοιπά, ο μέσος όρος μισθού στην Ελλάδα βγαίνει και από την μούμια, το Βαρδηνογιάννη και το Λάτση. Αν αυτοί καθαρίζουν ένα εκατομμύριο το μήνα φαντάσου πόσοι παίρνουν 400 ευρώ για να ισοσκελιστεί ο μέσος όρος στο 917...
Και δεν είναι μόνο αυτοί. Για να καθαρίζω εγώ ένα τριχίλιαρο μόνο από το μισθό, χωρίς τα μπόνους φαντάσου πόσοι παίρνουν 400 για να έχουμε μέσο όρο στα 917.
Παίρνουν μισθό ο Βαρδινογιάνης και ο Λάτσης; (ο τελευταίος μάλιστα δεν κατοικεί κάν στην Ελλάδα). Τόσο μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου;
Όχι. Είναι στο ταμείο ανεργίας...
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:27
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:14
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:12 Προφανώς δεν είναι έτσι οι περισσότερες δουλειές. Ενώ είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και χειρότερα, αν οι "περισσότερες" δουλειές ήταν έτσι, ο μέσος όρος θα ήταν εκεί κάπου. Ε δεν είναι, είναι παραπάνω. €700 δίνουμε σε μιά Γεωργιανή που φροντίζει την μητέρα μου (+τροφή και στέγη). Τόσα περίπου έπαιρνα εγώ (250.000 δρχ.) το 1989 που ήμουν 31 ετών. (Το ποσό είναι μεικτά, πότε τα έπαιρνα καθαρά, δυστυχώς δεν θυμάμαι).

Δηλαδή με δικαιώνεις. 917€ καθαρά είναι καλή αμοιβή. Αρκετή για να ζήσεις και να αποταμιεύσεις για να πάρεις σπίτι. :roll:
Δεν είναι καλή, είναι η μέση αφού περιλάβει ανειδίκευτους, νεοεισερχόμενους και πωλητές στα Goodies. Αν αυτό ήθελες να πείς, τότε σε δικαιώνω, η Οικονομία μας δεν είναι τόσο αναπτυγμένη που να δίνει την δυνατότητα σε ένα πωλητή στα Goodies να αγοράσει σπίτι.

Βασικά, πουθενά στον Δυτικό κόσμο ο στόχος δεν είναι οι εργαζόμενοι να αποταμιεύουν γιά να αγοράσουν σπίτια. Η ιδέα είναι να πάρεις δάνειο όταν είσαι νέος, το οποίο να αποπληρώσεις καθώς τα εισοδήματά σου θα αυξάνονται, γιατί θα δουλεύεις σε όλο και πιό απαιτητικές και ως εκ τούτου καλοπληρωμένες δουλειές. Θα μου πείς, δεν σου δίνουν δάνειο; Ναι, η πατρίδα μας χρεωκόπησε, γι'αυτό δεν σου δίνουν δάνειο. Κάποτε θα ξεπερασθεί κι'αυτό. Μάλστα, ο Τσίπρας έλεγε πριν δύο χρόνια ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.
Δεν βλέπω που διαφωνούμε. Αυτό λέω εξαρχής. Ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς με το μισθό σου να κάνεις το οτιδήποτε πέρα από τα βασικά και αν. Άλλοι ήταν που ισχυρίστηκαν σε αυτό το νήμα ότι η γενιά μου αποτελείται από τεμπέληδες, ενώ η δική τους γενιά ήταν γαμάτη και μόνο με την δουλειά της τα έκτισε όλα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες και το περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιήθηκε η δική τους γενιά και σε ποιο η δική μου.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Μιλλένιαλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιλλένιαλ »

Βασικά γενιές που, στην καλύτερη περίπτωση, είχαν μονάχα πτυχίο κατέληξαν να μεγαλώνουν παιδιά με μια διαρκή πίεση απόκτησης ποικίλων πιστοποιήσεων και χαρτακίων. Αυτό οδήγησε στην πλήρη απαξίωση του bachelor, και του master επίσης, αφού κι αυτό τείνει να θεωρείται χαρτί της σειράς πλέον, ενώ γέμισε την αγορά με ένα σεβαστό ποσοστό νέων που έχουν μόνο θεωρητική γνώση, χωρίς καμία τριβή με την αγορά εργασίας. Εγώ λέω κάνε κάνα διδακτορικό για να δουλέψεις ιδιωτικός υπάλληλος ξέρω γω.
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Philip Mortimer έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:34
Ερμής έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:33

Ζεις στην Ελλαδα;
Ναι
Και πρώτη φορά ακούς ότι πολλοί κρύβουν τα μεταπτυχιακά για να μη τους απορριψουν;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Leporello

Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:36
Leporello έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:33
Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:22Προσπάθησε λίγο, έξυπνος είσαι. Βασικά το πήγες πολύ κοντά. Να συμπληρώσω ότι η "γη" (με την έννοια των κατοικήσιμων τετραγωνικών μέτρων) όχι μόνο μένει σχεδόν ίδια, αλλά απαξιώνεται κιόλας αφού περνάνε οι δεκαετίες και τα διαμερίσματα παλιώνουν.
Το θέμα είναι ότι όποιος πρόλαβε-πρόλαβε, οι τωρινοί ιδιοκτήτες θα αποσπούν εξωφρενικά rents (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε βάρος του γενικού πληθυσμού για τις επόμενες δεκαετίες. Δεν το θεωρείς σημαντικό αυτό, κάτι που χρήζει συντονισμένης προσπάθειας για εύρεση λύσης;
Γιατί να συμβεί αυτό που λες, αφού τώρα ο πληθυσμός δεν αυξάνεται;
1.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”